Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma
Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Blogolj!

Csúcsokat döntöget Orbán Viktor támogatottsága

Az elmúlt öt évben egyszer sem volt ilyen magas a miniszterelnök népszerűsége, mint most.

Fotó: MTi/Koszticsák Szilárd

A kormánypárti politikusok jóval népszerűbbek az ellenzéki politikusoknál. Ráadásul az ellenzéki térfélen nincs olyan személy, akit többen szeretnének fontos politikai pozícióban látni, mint ahányan elutasítják politikai szerepvállalásukat – ez derül ki Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből, amit az Origo ismertetett elsőként.

Az elemzés szerint Orbán Viktor elfogadottsága az elmúlt 5 évben egyszer sem volt ilyen magas: jelenleg a lakosság 57 százaléka szeretné őt továbbra is fontos politikai pozícióban látni a friss közvélemény-kutatás alapján.

A kormányfő munkájával elégedetlenek aránya jelenleg a szavazókorúak csupán 33 százalékát, azaz egyharmadát teszi ki: utoljára 2015 októberében volt ilyen alacsony ez a mutató. Sokatmondó, hogy nemcsak a miniszterelnök, de több kormánytag is profitált politikailag a koronavírus elleni hatékony fellépésből. 2019 decemberéhez, a legutóbbi vizsgálathoz képest Gulyás Gergelyt 14, Szijjártó Pétert 10, Varga Mihályt pedig 9 százalékponttal többen szeretnék fontos politikai pozícióban látni.

A Nézőpont-kutatás arra következtet: jelenleg nincs egyetlen olyan ellenzéki politikus sem, akit többen szeretnének vezető szerepbe juttatni, mint ahányan elutasítják őket. A legkedveltebb balliberális a főpolgármester, Karácsony Gergely 36 százalékos népszerűséggel, de őt minden második válaszadó elutasítja. A lakosság továbbra is Gyurcsány Ferenc politikai szerepvállalásától irtózik leginkább, a válaszadók 78 százaléka nem szeretné őt fontos pozícióban látni.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98090/pics/lead_800x600.jpg
közvéleménykutatás,Nézőpont Intézet,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
éva 2020-07-23 10:13:55
komolyan aggasztó, hogy 33% támogatja a haza, és a világ ellenségeit! (EU-E.Államok ilyen alul képzett, senki által meg nem választott vezetése) De, ezen csodálkozni nem kell, hiszen az ösztön emberek (logikus gondolkodásra képtelenek), ahhoz vannak szokva, hogy minél szigorúbbak , kegyetlenül elutasítóak voltak hozzájuk, annál jobban ragaszkodtak a kényelmetlenséghez, az önsors rontáshoz, mártíromsághoz, amit persze másokkal is le akarják nyeletni! "Dögöljön a szomszédé is! "...)
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán: minden változtatás kockázatot jelentene

2020.07.31. 10:10
Jelenleg jól van beállítva a koronavírus-járvány elleni védekezés szintje, és minden változtatás kockázatot jelentene, ezért "ne kockáztassunk, minden maradjon úgy, ahogy van" - mondta …

„Micsoda kilátás” – Orbán Viktornál járt Hosszú Katinka

2020.07.30. 15:25
A találkozóról úszóklasszisunk számolt be közösségi oldalán.

Orbán: Brüsszelnél megállítottuk a liberális nemzetközi brigád támadását

2020.07.24. 07:15
A miniszterelnök szerint a Soros György által felügyelt migrációpárti országok további támadássorozatára kell felkészülnünk a …

Orbán: Hollandia a piros sarokban, Magyarország a kékben

2020.07.19. 13:20
A kormányfő szerint ha nem sikerül megállapodásra jutni a vitás kérdésekről a költségvetéssel és a mentőcsomaggal összefüggésben az Európai Uniós országok vezetőinek, az …

Orbán Viktor: több Balaton, kevesebb Adria

2020.07.10. 09:00
Az Operatív Törzsnek péntek délig kell kidolgoznia javaslatait az esetleges újabb intézkedésekről a járványügyi helyzet figyelembe vételével. Magyarország rendben van, de a vírus behurcolása probléma.

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

Orbán: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

2020.07.03. 11:15
Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című …

Orbán Viktor: nem tudjuk elfogadni az unió kérését! (videó)

2020.07.02. 08:35
Első a magyar emberek egészsége: továbbra sem engedjük be az EU-n kívüli országok állampolgárait. Kivétel: Szerbia.

Orbán: a magyarok feketeöves válságkezelők

2020.06.27. 10:40
A miniszterelnök ígéretet tett rá, hogy Magyarországon nem fog beköszönteni a nyugati világot jellemző rendetlenség és felfordulás.

Ezeket a cikkeket olvastad már?