Blogolj!

Blogstar kávéház

Lehetőség

Magyarország brüsszeli győzelme.

A magyar polgárok hatalmas győzelmeként és a hazai baloldali, liberális politikusok súlyos vereségeként értékelik a kormánypártok az unió következő hétéves költségvetéséről megszületett döntést – elemez a Hirado.hu.

„A megállapodást követően több meghatározó nyugati lap is Orbán Viktor győzelméről írt. A The New York Times azt írta, hogy nőtt Magyarország részesedése az uniós alapokból, ami erősíteni fogja az ország gazdaságát. A portfolio.hu cikke szerint Magyarország mindenképpen nyertese lehet a következő 7 évnek. A lap becslései azt mutatják, hogy a most záruló uniós költségvetési ciklusban minden csatornán keresztül elosztható 39 milliárd eurónyi uniós támogatáshoz képest a jövőre kezdődő hétéves időszakban csaknem 53 milliárd euróra, vagyis nagyjából 20 ezer milliárd forintra is ugorhat a Brüsszelből várható pénztömeg. Ez az éves magyar GDP több mint harmada. Elemzők szerint, ha egy főre vetítjük a 2021-től érkező uniós támogatásokat, akkor Magyarország a tagállamok sorában az élmezőnyben szerepel, akár az első 10-be is bekerülhet. Egyrészt a várható költségvetési források miatt, másrészt, ha él a helyreállítási alap kínálta lehetőségekkel.”

Magyar győzelem született a brüsszeli uniós csúcson

A magyar polgárok hatalmas győzelmeként és a hazai baloldali, liberális politikusok súlyos vereségeként értékelik a kormánypártok az unió következő hétéves költségvetéséről megszületett döntést. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációvezetője úgy értékelt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök sikeres tárgyalásainak köszönhetően több milliárd euróval nőttek a Magyarország rendelkezésére álló források - hangzott el az M1 Híradójában.

Tragikomédia

Az Index szétrobbanása.

Miután feloldhatatlannak tűnő patthelyzet alakult ki az Index szerkesztősége és igazgatósága között, csütörtökön a stábból többen feladták a harcot. A Népszava Online szerint szétrobbanhat a portál.

„Csütörtökön reggeltől kora délutánig gyúrták egymást a felek, a stáb – annak ellenére, hogy szerdán este a szerkesztőség közel fele már a felmondását tervezte – egy ideig reménykedett abban, hogy meg tudják értetni Bodolaival: ha az alapemberek mennek, akkor az Indexnek vége. Hiszen a hírportál erejét, magas címlap-látogatottságát mindig is az a sajátos szerkesztőségi szemléletmód, kultúra adta, ami alapítása óta jellemezte az Indexet, s ami megteremtette azt az olvasó- és rajongótábort, ami kitartott a lap mellett jelentős pénzügyi támogatást gyűjtve a portálnak. Éppen ezért megvárták a felmondásokkal a rovatvezetők és az igazgatóság reggeli egyeztetését, majd a délutáni stábértekezlet végét – amelyen már jelen volt az új vezérigazgató, Szombathy Pál és az új igazgatósági tag, Sztankóczy András is –, ám végül a patthelyzetet látva többen meggondolták magukat. Így távozik a nívós szakmai díjakkal bíró Janecskó Katalin, Dezső András, Szalai Bálint, a korábbi főszerkesztő-helyettes Miklósi Gábor, illetve a volt heti válaszos Zsuppán András. 'Ez egy tragikomédia, folyamatosan mást kommunikál a cég vezetése. Nem tudjuk, hogy akkor most kell-e megszorítás vagy sem, van-e külső nyomás vagy nincs. Így nem lehet dolgozni'
– indokolta távozását a szerkesztőség egyik névtelenséget kérő munkatársa a Népszavának.”

Szétrobbanhat az Index

Miután feloldhatatlannak tűnő patthelyzet alakult ki az Index szerkesztősége és igazgatósága között, csütörtökön a stábból többen feladták a harcot. Bár csütörtök reggel még úgy festett, hogy a szerkesztőség együtt marad, és Dull Szabolcs főszerkesztő szerdai kirúgása ellenére folytatja a függetlenségéért folytatott küzdelmet, az Index.hu Zrt.

Leépülés

A Jobbik önfeladása.

Rövidesen vége lehet a Jobbiknak – állítja a XXI. Század Intézet vezető elemzője Deák Dániel szerint az összeomlás jeleit mutatja, hogy míg 2018-ban még 19 százalékot kapott a párt az országgyűlési választáson, addig a 2019-es európai parlamenti választáson egymillió szavazatot veszítve mindössze 6 százalékot ért el. Jakab Péter vezetése óta több vezető politikus is elhagyta már a Jobbikot – olvasható az Origo.hu-n.

„A Jobbik leépülésének kezdete a Vona Gábor által elindított néppártosodási stratégiára vezethető vissza, amelynek során a párt fokozatosan feladta önállóságát, és mára nyíltan együttműködik a balliberális oldallal és Gyurcsány Ferenccel. Ez vezetett a 2018-as pártszakadáshoz és ahhoz, hogy szinte minden karizmatikus és országosan is ismert politikus elhagyta a pártot – állapítja meg Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.”

Rövidesen eltűnhet a Jobbik

Rövidesen vége lehet a Jobbiknak - erről beszélt a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Magyar Nemzetben. Deák Dániel szerint az összeomlás jeleit mutatja, hogy míg 2018-ban még 19 százalékot kapott a párt az országgyűlési választáson, addig a 2019-es európai parlamenti választáson egymillió szavazatot veszítve mindössze 6 százalékot ért el.

Vérfürdő

Donald Trump bekeményítése.

Donald Trump amerikai elnök Chicago és Albuquerque mellett más amerikai nagyvárosokba is szövetségi rendfenntartó erőket kíván küldeni az elharapódzó erőszakos bűnözés megfékezésére – írja a Magyar Hírlap Online.

„A közlemény szerint az elnök néhány héten belül Clevelandbe, Detroitba és Milwaukee-ba is küld szövetségi erőket. Donald Trump szerdán a Fehér Házban tartott sajtókonferenciáján William Barr igazságügyi miniszterrel közösen jelentette be, hogy szövetségi rendfenntartókat küld Chicagóba és az új-mexikói Albuquerque városába. Mint fogalmazott: az elmúlt hetekben sokkoló mértékben megnőtt a lövöldözések, gyilkosságok és gyűlöletes erőszakos bűncselekmények száma, és kijelentette, hogy ennek a vérfürdőnek véget kell vetni.”

Trump több nagyvárosba is szövetségi erőket küldene az erőszak megfékezésére

A közlemény szerint az elnök néhány héten belül Clevelandbe, Detroitba és Milwaukee-ba is küld szövetségi erőket. Donald Trump szerdán a Fehér Házban tartott sajtókonferenciáján William Barr igazságügyi miniszterrel közösen jelentette be, hogy szövetségi rendfenntartókat küld Chicagóba és az új-mexikói Albuquerque városába.

Kitartás

Megyeri Csilla álomautója.

Az egykori riporter keményen megdolgozott mostani sikereiért. Megyeri Csilla kifejezetten sok mindenben kipróbálta már ki magát az elmúlt időszakban. Volt riporter, reality-sztár, sőt, még szépségversenyen is indult – mutatja be a Blikk Online.

„Ezúttal egy hosszú, inspiráló szöveget írt követőinek, akiket arra próbál rábírni, hogy küzdjenek az álmaikért, hiszen ő is mindig ezt tette, ennek pedig az lett az eredménye, hogy 33 évesen megvásárolhatta álomautóját. 'Higgyétek el magatokról azt, hogy meg tudjátok csinálni, legyetek kitartóak, és ha nem sikerül elsőre, nem sikerül másodjára, akkor majd sikerül 63738384-jére! Én már csak tudom... Lehet, több időbe kerül, lehet rögös az út.., de szebb helyekre is vezet. Küzdjetek keményen! A képen a kitartó munkám egyik gyümölcsét láthatjátok. Elképzeltem és megvalósítottam. Néhány évig gyűjtögettem rá... most tudtam megvenni magamnak, 33 évesen.. Közben persze, volt, ami prioritást élvezett: elindítottam egy saját kis vállalkozást, és segítettem/segítem a mai napig a családomat. Ohhhh, és igen, volt idő, amikor nem tudtam spórolni, nem voltam ezen a téren eléggé tudatos, vagy egyszerűen csak nem tehettem meg' – írja közösségi oldalán Csilla.”

Megyeri Csilla kitárulkozott követői előtt: őszinte szavakkal buzdít mindenkit erre - fotó

Csilla kitartó munkájának köszönhetően megvásárolta álomautóját / Fotó: Isza Ferenc Az egykori riporter keményen megdolgozott mostani sikereiért. Megyeri Csilla kifejezetten sok mindenben kipróbálta már ki magát az elmúlt időszakban. Volt riporter, reality-sztár, sőt, még szépségversenyen is indult.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98118/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?