Blogolj!

Orbán: Brüsszelnél megállítottuk a liberális nemzetközi brigád támadását

A miniszterelnök szerint a Soros György által felügyelt migrációpárti országok további támadássorozatára kell felkészülnünk a következő években, évtizedben, vagyis az EU-csúcson csatát nyertünk, a háború viszont folytatódik.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának szokásos péntek reggeli interjújában az ötnaposra nyúlt EU-csúcsról úgy nyilatkozott, a tárgyalás és a megegyezés fontos pillanat volt ez Magyarország történetében, de a másik 26 tagállaméban is. A nyugat-európai országok gyengülő gazdasági teljesítménye és a koronavírus okozta válság azzal fenyegetett, hogy néhány nyugat-európai ország gazdasága összerogyhat, olyannyira elszabadult az államadósság, erre kellett és kell megoldást találnia a közösségnek – tájékoztatott.

Baj van, ezért azt találtuk ki, hogy ne csak a következő hétéves költségvetésünket tervezzük meg, de alkossunk mellé egy gazdaság-talpraállító csomagot is, ami együtt különleges feladat volt

– magyarázta, hozzátéve, számos érdek között kellett megtalálni a nyugvópontot. Kiemelte, 

"a néhány libernyákot, akivel vitatkozni kellett, simán elviszi a hátán", lévén katonaviselt ember, aki remekül bírja a fizikai megterhelést.

Azóta kiderült, az Európai Parlamentnek nem tetszik a megállapodás, mert nem kapcsolja erősen össze a jogállamiságot az uniós támogatásokkal, a kormányfőt ez persze nem érte váratlanul.

"Uniós nyelven szólva: őszinte dialógussal és komoly tárgyalások után sikerült megegyezni Európa jövőjéről. Magyarul mondva: a magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a liberális nemzetközi brigád támadását"

– ismertette Orbán Viktor.

Hozzátette, bizonyos bevándorláspárti országok politikai feltételekhez akarták kötni a Magyarországnak (és Lengyelországnak) járó pénzeket, azért, mert nem engedünk a migrációs elképzeléseiknek. Soros Györggyel a hátuk mögött folyamatosan támadják hazánkat.

Magyarország és Lengyelország visszaverte azt a kísérletet, hogy az őket megillető pénzekről mások döntsenek. Voltak, akik azt akarták elérni, hogy ugyan megkapjuk a nekünk járó összegeket, de a felhasználást politikai feltételekhez kötnék. Tipikusan olyan országokról van szó, amelyek bevándorláspártiak, és „gyűlölnek bennünket”, mert nem engedjük, hogy az ő migrációs politikájuk érvényesüljön, és mert Magyarország megállítja a migránsokat. Soros György áll a hátuk mögött. Azt akarták, hogy legyen olyan pénzügyi eszköz, amellyel zsarolni lehet Magyarországot és Lengyelországot

– húzta alá.

Nem háborút nyertünk, hanem egy fontos csatát, fel kell készülni a további harcra, az Európa jövőjéről szóló két alternatíva (migráció, multikulturalizmus, összekeveredés kontra kereszténység, nemzeti vízió) küzdelmére. Magyarországnak nemzeti elkötelezettségű miniszterelnökre és kormányra van szüksége, mert ez a háború a következő években, évtizedben meghatározza majd az életünket - fogalmazott, hozzátéve:

mi, magyarok szeretjük, ha biztonság és rend van, és nincs terrorizmus. A saját ízlésünk szerint akarjuk berendezni az országunkat, másoknak ez nem tetszik, ez a vita tárgya.

Elhangzott: a kormányfő és csapata az ötnapos kőkemény tárgyalássorozat révén szerzett Magyarországnak több mint 3 milliárd eurót, azaz több mint 1000 milliárd forint pluszforrást az eredeti tervezetekhez képest.

A koronavírus-járványról azt mondta, minden reggel ébredés után elsőként a halálesetek és a fertőzések számát tekinti át. E tekintetben örömteli fejleménynek tartja, hogy az utóbbi napokban kevés életet veszítettünk el. Ám a környező országokban nagy baj van. Biztos, hogy ha nem teszünk semmit, akkor behurcolják, sőt, mi magunk is behurcoljuk a vírust. Ezért egyszerű, világos és pontos szabályokra van szükség a határokon, melyeket mindenki betart, illetve a hatóságok betartatnak.

Ha nem figyelünk, nem tartjuk be a szabályokat, nem tájékozódunk külföldi utazások előtt, könnyen bajt okozhatunk magunknak és az országnak

- figyelmeztetett.

Több Balaton, kevesebb Adria, a nyaralásunk súlypontja maradjon Magyarországon!

- húzta alá. 

A nemzeti konzultációt kísérő ellenzéki támadásra reagálva Orbán Viktor kifejtette: ahogy a pénzügyi és a migrációs krízis idején, úgy a koronavírus-válságban sem lehet számítani a baloldalra. Képtelenek ugyanis felülemelkedni hatalmi törekvéseiken, és még azt is meg akarják akadályozni, hogy az általuk gyűlölt kormány összefogja az országot, a nemzetet a sikeres védekezés érdekében. Elengedhetetlenül fontos azonban, hogy a magyarok megtalálják az egyetértési pontokat, melyek mentén majd meg tudjuk védeni az országot, mert a szomszédos országok helyzete azt bizonyítja, hozzánk is fenyegetően közelít a járvány második hulláma.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98132/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,EU,EU-csúcs,fertőzés,járvány,költségvetés,kormány,koronavírus,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Orbán: Trump nyeri az amerikai elnökválasztást!

2020.09.25. 18:10
A próféta szóljon a magyar miniszterelnökből!

Félő, hogy megemelkedik a halálozások száma Magyarországon

2020.09.25. 11:25
Az országos tisztifőorvos ezért az operatív törzs pénteki tájékoztatóján figyelmeztetett: a társadalomnak, különösen a fiataloknak most nagyobb a felelőssége, mint …

927 fővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

2020.09.25. 08:55
Újabb kilenc halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Magyarországon.

Orbán: A kvóta átnevezve is kvóta marad

2020.09.24. 14:35
Az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi – jelentette ki Orbán …

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Müller Cecília: a használt maszkok nem minősülnek veszélyes hulladéknak, de 48 órára el kell különíteni

2020.09.23. 12:05
A tiszti őforvos a szülők fokozott figyelmét kérte, mielőtt közösségbe - óvodába, …

Az őszi érettségi vizsgák a normál menetrend szerint zajlanak majd

2020.09.23. 08:05
A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott …

Operatív törzs - cél a közösségi terjedés megelőzése

2020.09.22. 11:40
Megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Müller Cecília, tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőralezredes adott tájékoztatást a friss információkról.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?