Blogolj!

Blogstar kávéház

Futtatás

A Visegrádi Négyek diadalmenete.

Siker volt az uniós csúcs, időt nyertünk. A 7-es cikkely szerinti eljárás kifuttatásával Merkel Orbán Viktort választotta, nem a baloldalt – értékel a Magyar Hírlap Online-nak Kiszelly Zoltán politológus.

„Siker volt hazánk szempontjából az uniós csúcs, azért is, mert kiderült, a visegrádi szövetség tényező maradt az európai politikában. Összességében időt nyertünk, értékelt lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus. Az elemző kifejtette, az előző, bevándorláspárti Európai Bizottság huszonnégy százalékkal csökkentette volna a Magyarországnak járó következő hétéves költségvetési keretet, ezt sikerült tizenöt százalékra csökkenteni, ami plusz hárommilliárd eurót jelent. Ráadásul a most elfogadott megegyezésbe nem került be a jogállamisági mechanizmus, ezt a javaslatot is átírták. Ugyanakkor az Európai Parlamentnek ez nem tetszik, így könnyen lehet, hogy ugyanaz lesz majd, mint az uniós jogalkotási cselekkel elfogadott kötelező migránskvóták esetében. A 7-es cikkely szerinti eljárást mindenesetre a német elnökség alatt kifuttatják, vagyis még az idén megszűnik. Vagyis Angela Merkel Orbán Viktort választotta, nem a baloldalt. Ehelyett továbbra is formálódik azonban egy állandó mechanizmus, az ősszel érkezik az Európai Bizottság első jogállamisági jelentése, amely kiegészül a Soros-szervezetek megkérdezésével. Ez lesz a főpróba.”

Siker volt az uniós csúcs, időt nyertünk

Siker volt hazánk szempontjából az uniós csúcs, azért is, mert kiderült, a visegrádi szövetség tényező maradt az európai politikában. Összességében időt nyertünk, érté­kelt lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus. Az elemző kifejtette, az előző, bevándorláspárti Európai Bizottság huszonnégy százalékkal csökkentette volna a Magyarországnak járó következő hétéves költségvetési keretet, ezt sikerült tizenöt százalékra csökkenteni, ami plusz hárommilliárd eurót jelent.

Alagút

A migránsok föld alatti támadása.

Terepellenőrzés közben egy 50 centiméteres nyílást találtak a földben a járőrök Katymár külterületén, és nem ez az első migránsalagút a déli határnál – foglalja össze az Origo.hu.

„Az illegális migránsok miatt a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök ugyanis rendszeresen ellenőrzik a határ menti védelmi rendszer környezetét. Az 50 centiméter átmérőjű nyílás egy föld alatti alagút kijárata, amely szerb területről indul, és az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik. A járat 22,7 méter hosszú és 90 centiméter belmagasságú. Az alagút kivezető nyílása a rendőrök által rendszeresen ellenőrzött területen található. Az alagutat betemetik, de addig is a rendőrök őrizni fogják. Még egy hete sincs, hogy a Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség határszakaszán egy félkész alagutat találtak. Idén június elején pedig Mórahalomnál fedeztek fel egy 24 méter hosszú 40 centiméter átmérőjű alagutat.”

Újabb migránsalagutat találtak a rendőrök a déli határnál

Terepellenőrzés közben egy 50 centiméteres nyílást találtak szombaton a földben a járőrök Katymár külterületén - számolt be a honlapján a rendőrség. Az illegális migránsok miatt a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök ugyanis rendszeresen ellenőrzik a határ menti védelmi rendszer környezetét.

Töréspont

A világkormány víziója.

Az ENSZ főtitkára szerint a jelenlegi világságot egy világkormány győzhetné le – írja a Hirado.hu.

„Törésponthoz érkezett a világ az emberek közötti egyenlőtlenségek miatt, ezek és a koronavírus-járvány együtt váltották ki az Egyesült Államokból kiinduló, rasszizmusellenes tömegtüntetéseket – jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár. Nyilatkozatában arról beszélt, hogy szükség lenne egy világkormányra. Véleménye szerint a koronavírus olyan társadalmi feszültségeket hozott felszínre, amit kizárólag csak egy világkormány felállításával lehetne megoldani – magyarázta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A koronavírus-járvány valóban sújtja a világ legtöbb országát, van, akit jobban, van, akit kevésbé. Ha el is fogadnánk, hogy ezt csak a világkormány tudná megoldani, látnunk kell, hogy nem sikerülne, hiszen az Európai Unióhoz hasonlóan viselkednének – fejtette ki szakértő.”

Álmodozás egy világkormányról: Guterres szerint globális alapjövedelmet kellene adni

Törésponthoz érkezett a világ az emberek közötti egyenlőtlenségek miatt, ezek és a koronavírus-járvány együtt váltották ki az Egyesült Államokból kiinduló, rasszizmusellenes tömegtüntetéseket - jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár. Antonio Guterres, az ENSZ főtitkár (Fotó:MTI/EPA/KEYSTONE/Salvatore Di Nolfi) Napjaink globális világszemlélete nagyon messzire vezethető vissza.

Konszenzus

Lázár János sportos visszatérése.

Lázár János az egyetlen jelölt a teniszszövetség elnöki posztjára, már a csapata is összeállt – tudósít a Népszava Online.

„Korábban az egykori Davis Kupa-válogatott játékos, Bardóczky Kornél – aki ugyancsak érdeklődött az elnöki pozíció iránt – már jelezte, amennyiben Lázár János lesz az elnök, a szakmai munkában vállal szerepet. A korábbi sokszoros Davis Kupa-válogatott játékos – akit a Tiszta Tenisz, a Vidéki Tenisz és a Teniszezők a Teniszért mozgalmak májusban elnöknek jelöltek – találkozott Lázárral, és kiderült, hogy az elképzeléseik sok esetben megegyeznek. Így szűk két hónap után az a konszenzus született meg, hogy egyesítik erőiket és közösen dolgoznak. A hétfői rendkívüli közgyűlés előzménye, hogy május 13-án öt elnökségi tag – Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba – lemondott tisztségéről. Juhász Gábor főtitkár előzőleg jelezte, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt teljes körű pénzügyi átvilágításra volt szükség, amelyet februárban – Richter Attila akkori főtitkár lemondása után – rendelt el az elnökség.”

Lázár János az egyetlen jelölt a teniszszövetség elnöki posztjára - a csapata is összeállt

Ahogy azt a Népszava elsőként megírta, a fideszes politikus veheti át a hányatott sorsú sportszövetséget, és megválasztása esetén Markovits Lászlóval dolgozik együtt. Nagynak tűnt a csend a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) körül, a háttérben azonban folyamatosan zajlottak az egyeztetések a felek között, és úgy tűnik, lassan körvonalazódik a sportág jövőképe.

Kamasz

Vajna Tímea heves csókjai.

Már nyíltan vállalja Vajna Tímea (37), hogy rendezte viszonyát kedvesével, Zoltánnal – számol be az örömhírről a Blikk Online.

„A pár kapcsolata nemrég hullámvölgybe került, s míg Andy Vajna (†74) özvegye Los Angelesben maradt, kedvese hazautazott. Egy ideig maguk sem tudták, miként alakul közös jövőjük, ám Timi hazatérése után már egyértelműnek tűnik a helyzet. Rengeteg időt töltenek együtt, sőt nemrég repülőre szálltak, s meg sem álltak Franciaországig. Ott végre csak egymásra koncentrálhattak, és a Tímea közösségi oldalára feltöltött képek tanúsága szerint érdemes tervezniük a jövőt. Olyanok, mint a kamaszok, ölelkezős, csókolózós fotókat osztanak meg a követőkkel.”

Szent a béke? Így csókolja párját Vajna Tímea - fotó

Saint-Tropez - Már nyíltan vállalja Vajna Tímea (37), hogy rendezte viszonyát kedvesével, Zoltánnal.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98267/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?