Blogolj!

Blogstar kávéház

Háborúskodás

Netanjahu cinikus politikai húzása.

A Hezbollah a tűzzel játszott, de magát égette le. A háborúskodás meg is növelheti Netanjahu esélyeit – elemez a Népszava Online.

„Az izraeli miniszterelnöknek kapóra jöhet a háborúskodás, mivel az elterelheti figyelmet a belpolitikai problémáiról: a koronavírus-járvány félrekezelése és korrupciós pere miatt hetek óta tartó tiltakozásokról, illetve a költségvetés körüli kormányon belüli feszültségekről. A büdzsé kapcsán azért alakult ki vita, mert Netanjahu – a Kék-Fehérrel kötött koalíciós szerződéssel ellentmondva – nem szeretne két évre szóló kétségvetést, a rossz nyelvek szerint azért nem, hogy előrehozott választásokat kényszeríthessen ki és ne kelljen – az előzetes megállapodásnak megfelelően – átadnia a miniszterelnökséget egykori riválisának, Beni Gáncnak. Ha a kormánypártoknak augusztus 25-ig nem sikerül megegyezni az új költségvetésben, akkor a hatályos törvények alapján előrehozott választás következik, 2019 áprilisa óta a negyedik. A Hezbollahhal való esetleges háborúskodás akár meg is növelheti Netanjahu és jobboldali szövetségeseinek esélyeit a győzelemre – kivéve, ha a szavazók észreveszik, hogy egy cinikus politikai húzás áll a konfliktus hátterében.”

A Hezbollah a tűzzel játszott, de magát égette le

Világszerte egyre több a fertőzött és a halott, a legtöbb ország mégis a minimálprogrammal (beutazási korlátozások és maszkviselés) próbálja megúszni a nagy biztonsággal közelítő bajt. Pedig a koronavírus-fertőzöttek száma a Johns Hopkins Egyetem keddi összesítése szerint meghaladta a 16,5 milliót, a halálos áldozatok száma pedig a 654 ezret.

Veszély

A koronavírus újabb rohama.

Itt a járvány új hulláma: egész Európában egyre gyorsabban terjed a koronavírus – derül ki az Origo.hu körképéből.

„Számos európai államban ismét meredeken emelkedik a koronavírussal regisztrált fertőzöttek száma, emiatt pedig különböző korlátozó intézkedéseket vezetnek be. A környező országok közül Romániában ezer fölött van a napi új fertőzöttek száma, Lengyelországban stabilan 400-500 új beteg van, újra kitört a járvány Horvátországban és Ausztriában is, de emelkedik a fertőzöttek száma Csehországban is. Egyre súlyosabb a helyzet a nagy európai országokban is. Magyarországon továbbra is alacsony a fertőzöttek száma.”

Egész Európában egyre gyorsabban terjed a koronavírus

Számos európai államban ismét meredeken emelkedik a koronavírussal regisztrált fertőzöttek száma, emiatt pedig különböző korlátozó intézkedéseket vezetnek be. A környező országok közül Romániában ezer fölött van a napi új fertőzöttek száma, Lengyelországban stabilan 400-500 új beteg van, újra kitört a járvány Horvátországban és Ausztriában is, de emelkedik a fertőzöttek száma Csehországban is.

Védelem

A balliberálisok propaganda-lapjárása.

Bár választási kampányukban független önkormányzati sajtót ígértek, hatalomátvételük után számos, immáron baloldali vezetésű kerületben nettó propagandává züllesztették a helyi lapokat a polgármesterek. Egyértelműen a baloldalhoz köthető médiamunkásokat juttattak fontos pozíciókba: többek között a Vasárnapi Hírek volt főszerkesztője, a 168 Óra korábbi vezetője, valamint az SZDSZ alapító tagja is főszerkesztői pozíciót kapott egy-egy önkormányzati újságnál – összegez a Magyar Hírlap Online.

„Niedermüller Péter 2019 novemberében nevezte ki az Erzsébetváros Magazin vezetőjének Sári Juditot, aki korábban is itt dolgozott. Az új főszerkesztő a Heti TV-nek nyilatkozva azt mondta, hogy bár a DK-s polgármester a lap kulturális irányvonalának az erősítését kérte tőle, ő maga korábban belpolitikai újságírást tanult. A lap tele van a kerület baloldali vezetését dicsőítő ömlengéssel. 'A koronavírus olyan helyzetbe hozta az önkormányzatot, amire nem lehetett előre felkészülni, nincsenek rá gyakorlatban kipróbált protokollok, katasztrófavédelmi szituációs gyakorlatok sem. A helyzet ahhoz hasonlítható, amikor az éppen úszni tanulót a mélyvízbe dobják. De azt, hogy milyen megfeszített munka folyik az önkormányzatban, a polgármesteri hivatalban, az egészségügyi és szociális területen, talán nem is érzékelik a lakók. Nem tisztünk sem dicséreteket osztani, sem a fanyalgókat meggyőzni, ezért különösebb magyarázat nélkül összefoglaltuk a meghozott határozatokat, döntéseket, időrendben, a lehető legautentikusabb forrásból, a kerület honlapjáról' – ezzel kelt például a Gyurcsány-párti polgármester védelmére az Erzsébetvárosi Magazin áprilisi számában.”

Propagandává züllesztették a kerületi lapokat a baloldali polgármesterek

Ahogy a portál felidézi, Pikó András, Józsefváros baloldali polgármester kampányában úgy fogalmazott: „Propaganda-szólamok sulykolása helyett valódi tájékoztatás a célunk. (...) Valódi közszolgálati újsággá alakítjuk a Józsefvárost, melyben a közérdekű, közösségi, kulturális információk túlsúlya mellett minden politikai erő és társadalmi kezdeményezés súlyának megfelelően kap teret."

Megjegyzés

A Momentum alpári sértegetése.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a világjárvánnyal küzdő kórházak professzorait, orvosait, a több százezer diákot tanító oktatási intézmények vezetőit szólta le a minap, de nem ez volt az első alkalom, hogy a számukra nem szimpatikus emberekre becsmérlő megjegyzéseket tettek a momentumosok – állítja a Hirado.hu.

„Fekete-Győr az Index környékén kialakult liberális belharc kapcsán fogalmazta meg véleményét. Posztjában többek között a világjárvánnyal küzdő kórházak professzorait, orvosait, a több százezer diákot tanító oktatási intézmények vezetőit nevezte csicskának és gyáva embernek. Meglátása szerint ők tehetnek arról, hogy a magyarok tudása, egészsége, gazdasági lehetőségei, informáltsága nem európai, hanem keleti szinten van. Az orvosok és a tanárok előtt a nyugdíjasokba gázolt bele Fekete-Győr András párttársa, Kádár Barnabás. A jobboldali Andrzej Duda győzelmével végződő lengyel elnökválasztást követően a nyugdíjasok választástól való távoltartásáról értekezett. Egész pontosan azt tanácsolta nekik, hogy maradjanak otthon szavazáskor, bízzák inkább a fiatalokra a döntést. 'Úgyis mi szenvedjük meg annak következményeit' – közölte. Kádár szerint az általa egyébként nem kedvelt konzervatív politikusok a nyugdíjasok szavazatainak köszönhetik győzelmeiket.”

Szavazzon Ön is arról, hogy kiket sértett meg leginkább a Momentum az elmúlt időszakban!

A hirado.hu olvasói között is komoly felháborodást keltett, amikor Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a világjárvánnyal küzdő kórházak professzorait, orvosait, a több százezer diákot tanító oktatási intézmények vezetőit nevezte csicskánka és gyáva embernek. Fekete-Győr és pártja részéről nem ez volt az első alkalom, hogy a számukra nem szimpatikus emberekre becsmérlő megjegyzéseket tettek.

Pengeváltás

Demcsák Zsuzsa meglepő párosodása.

Demcsák Zsuzsa (41) és Hajdú Steve (49) után újabb nagyágyú igazolt a Life TV-hez, ezúttal a botrányhősként ismert Berki Krisztiánnal (40) bővült a műsorvezetők csapata. Ráadásul nem kizárt, hogy az egymással korábban gyakran csipkelődő Demcsák és Berki műsorvezető társak lesznek – így a Blikk Online.

„– Emlékszem ezekre. Ennek ellenére azt mondom: Demcsák Zsuzsa a múlt, a jelen és a jövő legjobb tévés műsorvezetője. És nálam mindig az is marad – mondta elismerően Berki Krisztián. Kollégája felkészült rá, a közös munka során adódhatnak újabb pengeváltások Berkivel, aki mellett kicsit tanító néninek és anyának is kell lennie. – Bírom, ahogy Krisztián felépítette magát, ugyanakkor nagyon pontos és alázatos. Amikor kell, odafigyel rám, kész és képes tanulni – magyarázta Demcsák. – Az allűrjeit tudom kezelni, ha provokál, jól helyre rakom vagy csendre intem őt.”

Meglepő páros: együtt tér vissza a képernyőre Demcsák Zsuzsa és Berki Krisztián

Ráadásul információnk szerint elég meglepő páros áll össze, nem kizárt ugyanis, hogy az egymással korábban gyakran csipkelődő Demcsák és Berki műsorvezető társak lesznek. Az izomcelebet Cipruson értük utol, éppen feleségével, Mazsival és kislányával, Natival sziklaugráshoz készült. - Hogy miért pont rám esett a választás?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98365/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.04. 23:40
Márki-Zay magyarázkodása, Bejrút tragédiája, Kaleta visszatánca, a kisvárdai futballcsapat koronavírus-harca és a volt spanyol király inkognitóba vonulása szerdai lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Ezeket a cikkeket olvastad már?