Blogolj!

Blogstar kávéház

Népszerűség

Orbán Viktor gyermeki sikere.

Elképesztően sikeres Orbán Viktor fotója újszülött kisunokájával a Facebookon – írja az Origo.hu.

„Megírtuk ma reggel, hogy megszületett Orbán Viktor negyedik unokája. A miniszterelnök egy képet töltött fel közösségimédia-oldalára, karjában a kisfiúval, amelyhez azt írta, hogy 'Férfiak egymás között'. A fotó rendkívül népszerű a Facebookon. Fél nap alatt több mint százezer embernek tetszett.”

Elképesztően sikeres Orbán Viktor fotója újszülött kisunokájával

Megírtuk ma reggel, hogy megszületett Orbán Viktor negyedik unokája. A miniszterelnök egy képet töltött fel közösségimédia-oldalára, karjában a kisfiúval, amelyhez azt írta, hogy „Férfiak egymás között". A fotó rendkívül népszerű a Facebookon. Fél nap alatt több mint százezer embernek tetszett.

Támadás

Gyurcsányé magyarellenes szövetkezése.

A Momentum brüsszeli főnökével fogna össze hazánk ellen a bukott kormányfő felesége – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„A szélsőséges múltú Dacian Ciolos volt román miniszterelnök, a Momentumot is magába foglaló szélsőbaloldali Renew Europe európai parlamenti frakció vezetője nyílt levélben fordult Ursula von der Leyen bizottsági elnökhöz és Michael Roth német Európa-ügyi miniszterhez, hogy közösen lépjenek fel Magyarországgal és Lengyelországgal szemben. A magyarellenes román politikus fellépését nem lehet másként értelmezni, minthogy Gyurcsánynéval közösen uniós szintű támadást készítenek elő Magyarországgal szemben. Vélhetően korábban ezért egyeztetett a baloldali hírportál kirúgott főszerkesztője, Dull Szabolcs is Gyurcsánynéval.”

Gyurcsánynéval szövetkezne hazánk ellen a Momentum brüsszeli főnöke

Ciolos Magyarország kapcsán a sajtószabadságért „aggódik", külön kiemelve a baloldali Indexet, míg Lengyelország tekintetében a külföldi tulajdonú média tervezett „repolonizációjával" van problémája. Azt is kifejtette, hogy a 7-es cikkely szerinti eljárások egyik állam esetében sem vezettek eredményre.

Hátraarc

A bulinegyed-tüntetés kipukkadása.

Senki sem mozdult a bulinegyedért. A nagyszabású tüntetés először utcabállá változott volna, végül az utolsó pillanatban le is mondták a szervezők – foglalja össze a Népszava Online.

„Noha nagy felháborodást váltott ki még júniusban, hogy a koronavírus-járvány közepette a Niedermüller Péter (DK) által vezetett erzsébetvárosi önkormányzat kihirdette a belvárosi szórakozó helyek korlátozásáról szóló rendeletét, szerda estére hiába hirdettek megmozdulást a bulinegyed jövőjéért. A nagyszabású tüntetés először utcabállá változott volna, végül az utolsó pillanatban le is mondták a szervezők. 'Nagyon harcias volt a szervezés, és noha sok vendéglátós egyetértett azzal, hogy a válsághelyzet közepette nem volt időszerű, sőt káros az új szabályok kihirdetése, inkább kihátráltak az ügy mögül' – fogalmazott a szervezésre rálátó forrásunk. Elmondása szerint évek óta komoly problémája a vendéglátóknak, hogy bár fontosnak látják a közös érdekképviseletet, mikor konfrontációra kerülne sor a kerülettel, akkor mindenki a saját vállalkozásának érdekeit nézi, hogy ne érintse hátrányosan a tiltakozás. Ennek következményének tudja be, hogy a szervezők elálltak a tüntetéstől. Pedig a vendéglátóhelyeket a kieső turizmus okozta válság és a korlátozások is hátrányosan érintek. Rengeteg étterem és szórakozóhely él meg súlyos veszteségeket, széleskörűek voltak az elbocsátások, illetve sok stáb csökkentett számban dolgozik.”

Senki sem mozdult a bulinegyedért

Az ORFK kiegészítést vár a korrupciósgyanúsnak nevezett fővárosi beruházásokkal kapcsolatban - Tarlós István lépett, most a Városházánál pattog a labda. Feljelentés-kiegészítést rendelt el az Országos Rendőr-főkapitányság annak kapcsán, hogy Tarlós István eljelentést tett náluk több nagy fővárosi beruházás ügyében - tudta meg a Népszava. Lapunknak kérdésére maga Tarlós számolt be a fejleményről.

Mutató

A magyar járványkezelés hatékonysága.

Európai uniós összevetésben is a legsikeresebbnek számít a magyar járványkezelés – állítja a Hirado.hu.

„Az elhunytak számától a gazdasági visszaesésen keresztül a munkanélküliségig a magyar járványkezelés a leghatékonyabb az Európai Unióban a Magyar Nemzeti Bank szakértői által kidolgozott járványkezelési versenyképességi mutató alapján. Az index több olyan részmutatót is tartalmaz, amelynek értéke összefüggésben van a járvánnyal, így a rangsor nemcsak egyszerűen a koronavírus elleni védekezés hatékonyságát tükrözi, hanem azt is, hogy sikerült-e kivédeni a másodlagos hatásokat, így például a gazdaságra vagy a szociális biztonságra gyakorolt negatív következményeket. Baksay Gergely, az MNB-elemzés egyik készítője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kifejtette: elsősorban egészségügyi és gazdasági adatokból állították össze a mutatót. Figyelembe vették a betegek és az elhunytak számát, a munkanélküliség és a foglalkoztatottság alakulását, a GDP növekedését, a külső egyensúlyt, és végül a hitelmoratórium időtartamát, amely Magyarországon kilenc hónap. Magyarország a legtöbb mutatóban jól teljesít, ennek a következménye, hogy élen végzett a teljes listát nézve – fogalmazott Basay Gergely.”

A magyar járványkezelés a leghatékonyabb az Európai Unióban

Az elhunytak számától a gazdasági visszaesésen keresztül a munkanélküliségig a magyar járványkezelés a leghatékonyabb az Európai Unióban a Magyar Nemzeti Bank szakértői által kidolgozott járványkezelési versenyképességi mutató alapján.

Üzenet

Radics Gigi anyai szárnyalása.

Őszintén mesélt anyaságáról a Blikk Online-nak.

„Mivel a boltokban szinte mindig felismernek, így alapvetően udvariasak, kedvesek velem mindenhol. Ez most fokozottan igaz, például az orvosi rendelőben mindig szorítanak nekem helyet, hogy leülhessek, ami nagyon jólesik, hiszen fáradékonyabb vagyok. Azt gondolom, figyelmesek az emberek a kismamákkal, nekem legalábbis pozitív tapasztalataim vannak. – A hozzászólások kilencvenkilenc százaléka pozitív, ahogyan eddig is. Persze, mindig vannak, akik bántó, sértő dolgokat írnak, de ezekkel eddig sem foglalkoztam. Volt olyan ismerősöm, akivel tíz éve nem beszéltünk, de amikor kiderült, babát várunk, nagyon kedves üzenetet írt. Nem tudom, én vagyok-e különösen szerencsés, avagy alapvetően a várandós nőket nem piszkálják annyian.”

Radics Gigi az anyaságról mesélt: „Figyelmesek az emberek a kismamákkal"

► Előzékenyebbek az emberek önnel, amióta babát vár? ► A követőtábora is így reagált a hírre? - Mivel a boltokban szinte mindig felismernek, így alapvetően udvariasak, kedvesek velem mindenhol. Ez most fokozottan igaz, például az orvosi rendelőben mindig szorítanak nekem helyet, hogy leülhessek, ami nagyon jólesik, hiszen fáradékonyabb vagyok.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98407/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.20. 05:00
A koronavírus gyermeki legyőzése, Joe Biden arrogáns menekülése, Gyurcsány Ferenc frontális támadása, Jakab Péter összeomlása és Medveczky Ilona kalandos magánya keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.19. 04:00
Az SZFE-lázadók összekapaszkodása, a baloldal szánalmas felelősséghárítása, az LMBTQ-érzékenyítés elutasítása, az uniós intézményrendszer fejre állása és Luxus Vivi luxusférjének felkapaszkodása hétfői online lapszemlénkben.

Bíró Imre lett Balatonszepezd polgármestere

2020.10.18. 21:50
Az időközi önkormányzati választáson a független jelölt Bíró Imre került ki győztesen.

Demeter Szilárd: Az egyetemfoglalásról

2020.10.18. 19:25
Nincs olyan nap, amikor ne hallanánk az SZFE-ügyről. Tüntetés, ellenállás, megy a mindennapos csata. Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az Origón megjelent írásában fejtette ki, ő hogyan …

Pár napra visszatér a kellemes idő

2020.10.18. 16:20
A hét kimondottan borongósan indult és nagyon úgy tűnt, hogy a Napot sem fogjuk egyhamar látni, de az időjárás szerencsére meggondolta magát és visszatér a kellemes, langyos idő.

1474 fővel emelkedett a fertőzöttek száma itthon

2020.10.18. 09:15
Ezzel 46 290 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 33 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1142 főre emelkedett, 14 088-an pedig már meggyógyultak.

Nem járnak a vonatok Soroksár és Dunaharaszti között

2020.10.18. 08:10
Leállították a vonatközlekedést a kunszentmiklósi vonal Soroksár és Dunaharaszti közötti szakaszán szombatról vasárnapra virradó éjszaka, mert a soroksári konténerterminálon …

Blogstar kávéház

2020.10.17. 21:15
Orbán Viktor kíméletlen médiapörölye, Gyurcsány Ferenc pörgős álhírgyára, a vérplazmakezelés hatékonysága, a republikánusok csodás csele és Babos Tímea őszinte barátsága online lapszemlénkben.

Orbán: az egyházi intézményeknek adott állami pénz a legjobb helyre kerül

2020.10.17. 16:00
Amikor az állam forrást ad egy egyházi intézmény építésére vagy fenntartására, akkor a pénzt a legjobb helyre teszi - jelentette ki Orbán …

Blogstar kávéház

2020.10.16. 21:55
Donáth Anna újabb lebukása, a kormányzat járványügyi keményítése, Manhattan kriminalizálódása, a migráció erősödése és Katie Holmes kétkerekű romantikája online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?