Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma
Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Kivétel

A zenés fesztiválok kiskapui.

Augusztus 15-e után sem lehet olyan zenés-táncos rendezvényeket megtartani, amelyeken ötszáz főnél nagyobb a közönség. Mégsem marad el minden zenés esemény. Állva tilos, ülve szabad – fogalmaz a Népszava Online.

„Augusztus 14-én a tervek szerint kezdetét veszi a Zempléni Fesztivál. – Bár sokféle, főleg nagy tömegeket vonzó fesztivált korlátoztak, ez nem vonatkozik az ültetett nézőteres programokra – adott magyarázatot a Népszava megkeresésére Turjányi Miklós fesztiváligazgató. A fesztivál tíz nap alatt hetven programot tart, de nemcsak kastélyokban, templomokban, művelődési házakban, olyan kisebb helyszíneken, ahol a közönség létszáma eleve korlátozott, hanem a 2500 főt befogadni képes Tokaji Fesztiválkatlanban is, ahol többek között az István, a király rockopera keresztmetszetét is bemutatják. – Az ottani előadásokra helyre szóló jegyek vannak, a kötelező távolságtartás betartható, a katlan pedig szabadtéri. Fekete Péter kulturális államtitkár rendszeresen tart tájékoztatókat a fesztiválszervezőknek is, korábban megerősítette, hogy az ültetett rendezvényeket nem érinti a szigorítás. Ez lehet a magyarázata annak, hogy Szegeden van, ami megtartható, van, ami nem: a Szegedi Szabadtéri Játékok például ültetett rendezvényként zöld lámpát kapott, a Szegedi ifjúsági Napok pedig ötvenegy év után pirosat.”

Állva tilos, ülve szabad: számos fesztiválnak lőttek az idén

Augusztus 15-e után sem lehet olyan zenés-táncos rendezvényeket megtartani, amelyeken ötszáz főnél nagyobb a közönség. Mégsem marad el minden zenés esemény. Miközben Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtökön bejelentette, hogy ötszáz főnél nagyobb közönség részére augusztus 15-e után sem lehet zenés-táncos rendezvényeket megtartani, a Balaton legnagyobb - mintegy tízezer négyzetméteres - szabadstrandján, Zamárdiban éppen kezdetét vette a második Gourmet & Sörfeszt, ami vasárnapig tart.

Közreműködés

Gyurcsányné csúnya lebukása.

Elismerte az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Gyurcsány Ferencné, hogy egyeztetett az Index kirúgott főszerkesztőjével, Dull Szabolccsal. A DK európai parlamenti képviselője azt mondta a műsorban, hogy egy brüsszeli, sajtószabadságról szóló jelentés miatt hívta fel Dullt – így az Origo.hu.

„Ennek az egyetlen elismert beszélgetésnek a ténye is nagyon súlyos vád az indexes főszerkesztő ellen. Azt jelenti ugyanis, hogy a magát függetlennek beállító főszerkesztő, egy Magyarország elleni, elfogult, pártpolitikai célú jelentésben működött közre. A beszélgetésben Gyurcsányné egy másik megdöbbentő kijelentést is tett: szerinte a baloldali önkormányzatok pénzelhetnék a felmondott indexesek új lapját, mert szerinte ez közszolgálati feladat. Vagyis szerinte az adófizetők pénzéből (hiszen az önkormányzatok is ebből működnek) egy baloldali lapot kellene finanszírozni.”

Gyurcsányné egy brüsszeli jelentésről egyeztetett Dull Szabolccsal

Elismerte az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Gyurcsány Ferencné, hogy egyeztetett az Index kirúgott főszerkesztőjével, Dull Szabolccsal. A DK európai parlamenti képviselője azt mondta a műsorban, hogy egy brüsszeli, sajtószabadságról szóló jelentés miatt hívta fel Dullt. A beszélgetés, amit Gyurcsányné elismert, szerinte másfél hónapja zajlott.

Lista

A balliberális ellenzék parttalan vitái.

A következő húsz hónap nehéz időszak lesz az ellenzék számára, olyan szereplőknek kell megállapodniuk, akiket a kormányfővel szembeni ellenszenv közös platformra hozott, minden másban konkurensei maradtak egymásnak – mutat rá a Magyar Hírlap Online-on Rotyis Bálint, a Médianéző Központ elemzője.

„A baloldali pártok eltérő érdekei miatt az összefogás végeláthatatlan viták mezsgyéjére vezetheti az ellenzéket. Ami közös, hogy az ellenzék az 'egy az egy elleni' küzdelmet preferálja a 106 egyéni körzetben, azonban – mint magyarázta – míg a momentumos Orosz Anna az egyéni jelöltek kapcsán is előválasztást javasolt, addig a Jobbik leszögezte: ami Budapesten működhet, nem biztos, hogy vidéken is sikeres. A Jobbik álláspontja szintén eltér a listák kérdésében, hisz míg ők a két listát preferálják, a DK és az MSZP–Párbeszéd a közös lista mellett áll ki. Rotyis szerint a zavart fokozza, hogy a Párbeszéd a listák kapcsán is előválasztást javasol. Kiemelte: 'A listák számának kérdése azért sem lesz mellékes, mert egy közös lista esetén meg kell magyarázniuk a pártoknak, hogy miért szerepelnek együtt Gyurcsánnyal, aki a legelutasítottabb politikus. Továbbá a befutó helyek száma is korlátozott, így a Jobbiknak vagy az LMP-nek egyetlen lista esetén a hozzájuk képest jóval erősebb Gyurcsány-párttal és Momentummal kellene alkudozniuk.' Azonban – tette hozzá az elemző – ne legyen kétség, Gyurcsány és Fekete-Győr András is abban lenne érdekelt, hogy a többi párt megszűnjön, így korlátozott számú mandátumot juttatnának a többi pártnak.”

Végeláthatatlan viták mezsgyéjén a baloldal

Az immár a Jobbikot is beszipkázó baloldal nem pusztán adatbázis-építésekkel készül a 2022-es országgyűlési választásokra, a háttérben olyan tárgyalási folyamatok is beindultak, amik a közös listáról való vitában és a közös kormányfőjelölt-castingban csúcsosodnak ki. „A baloldal heti rendszerességgel értekezik a parlamenti választásról, amelyet összefogással, illetve az előválasztás intézményével kívánnak megnyerni.

Visszafogadás

A migránsok hazatoloncolásának kudarca.

Az Európai Unió elhagyására kötelezett illegális migránsok kevesebb mint 40 százaléka tér vissza hazájába vagy egy harmadik országba – áll az Európai Számvevőszék kedden közzétett előzetes jelentésében. A jelentés szerint az unió területén illegálisan tartózkodó európai migránsok 38, a kontinensen kívüliek 30 százalékát tudják csak kitoloncolni a tagállamok területéről – foglalja össze a Hirado.hu.

„Vargha Márk, a Migrációkutató Intézet kutatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kijelentette, hogy a migránsok visszatelepítése Afrikába és Ázsiába nehéz kérdés, mivel alapvetően nincsenek visszafogadási megállapodások uniós szinten. Az unió egyelőre csak a balkáni országokkal kötött hasonló szerződést. Kelet-Európából a Balkánra már történnek kitoloncolások, viszont a fő csapásirányba, Afrikába és Ázsiába egyelőre nem. Emiatt sem lehet sikerről beszélni az illegális migránsok hazatelepítésének ügyében – mondta.”

Kiutasítás után sem tér vissza országába a migránsok többsége

Az Európai Unió elhagyására kötelezett illegális migránsok kevesebb mint 40 százaléka tér vissza hazájába vagy egy harmadik országba - áll az Európai Számvevőszék kedden közétett előzetes jelentésében. A jelentés szerint az unió területén illegálisan tartózkodó európai migránsok 38, a kontinensen kívüliek 30 százalékát tudják csak kitoloncolni a tagállamok területéről.

Kontroll

Gáspár Bea mértékletes táplálkozása.

Életmentő műtétje óta nagyon nehéz Gáspár Beának, hogy mértékkel egyen – állítja a Blikk Online.

„A műtétre az egészsége és a munkája miatt is szüksége volt. Mióta nagy szerepet kapott az életében a főzés, egyre nehezebb volt kontrollálnia, hogy mennyit eszik, hiszen a munkájából kifolyólag is rengeteget kellett kóstolnia az ételeket. Ahogy, ő mondta, ha akart, ha nem, ennie kellett, de ezt az egészsége már nem bírta. Bea hamarosan Szolnokra megy kontrollra, s reméli, addig eléri a mínusz 10 kilós célját. Elmondása szerint a műtét után nagyon gyorsan felépült.”

Gáspár Bea őszinte vallomása: nehéz megállnia, hogy mértékkel egyen - videó

Gáspár Beának nehéz megállnia, hogy mértékkel egyen./Fotó: RAS Életmentő műtétje óta nagyon nehéz Gáspár Beának, hogy mértékkel egyen. A műtétre az egészsége és a munkája miatt is szüksége volt. Mióta nagy szerepet kapott az életében a főzés, egyre nehezebb volt kontrollálnia, hogy mennyit eszik, hiszen a munkájából kifolyólag is rengeteget kellett kóstolnia az ételeket.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98459/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Blogstar kávéház

2020.07.30. 03:30
Orbán Viktor gyermeki sikere, Gyurcsányné magyarellenes szövetkezése, a bulinegyed-tüntetés kipukkadása, a magyar járványkezelés hatékonysága és Radics Gigi anyai szárnyalása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.29. 05:15
Netanjahu cinikus politikai húzása, a koronavírus újabb rohama, a balliberálisok propaganda-lapjárása, a Momentum alpári sértegetése és Demcsák Zsuzsa meglepő párosodása szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?