Blogolj!

Blogstar kávéház

Zavar

Boris Johnson koronakeménykedése.

London újra bekeményít. Boris Johnson kedvet kapott a Fehér Ház-i típusú napi sajtóértekezletekhez. Százezer fontos fizetéssel keresnek szóvivőnőt – részletezi a brit járványhelyzetet és a politikai intézkedéseket a Népszava Online.

„A tények nem látszottak zavarni Boris Johnson kormányfőt, amikor országjárásán megkérdezték, nem szégyelli-e magát a gyászos halálozási adatok miatt. Jóllehet február vége és június közepe között Európában Angliában nőtt a leggyorsabban a halálozási arány – az előző évek átlagához képest 7,5 százalékkal, az egész Egyesült Királyságban 6,9 százalékkal - a miniszterelnök azt felelte, hogy természetesen a pandémia idején elvesztett minden emberi életet egyenként gyászol, de a szigetország 'mostanra hatalmas sikert ért el a tragikus elhalálozások számának csökkentésében. A kormány jelen pillanatban valamiféle kontroll alá tudta vonni a helyzetet, az új halálesetek száma lényegesen alacsonyabb' – jelentette ki. A pozitív kicsengésű nyilatkozat ugyanazon a napon történt, amikor a kormány hétről tíz napra emelte a Covid-19 tüneteket észlelő páciensek kötelező önelszigetelésének idejét. A velük kapcsolatba kerülőkre változatlanul kéthetes elzárkózás vár. További lépésként Luxemburg is bekerült azon EU-tagországok közé, ahonnan a beutazókra nem vonatkozik a 14 napos karantén alóli felmentés.”

London újra bekeményít

Boris Johnson kedvet kapott a Fehér Ház-i típusú napi sajtóértekezletekhez. Százezer fontos fizetéssel keresnek szóvivőnőt. A tények nem látszottak zavarni Boris Johnson kormányfőt, amikor országjárásán megkérdezték, nem szégyelli-e magát a gyászos halálozási adatok miatt.

Cenzúra

A demokrata városok lángolása.

Nem csitul a radikális baloldal erőszakhulláma az USA-ban – az Alapjogokért Központ összefoglaló elemzését az Origo.hu közli.

„Továbbra sem csitul az amerikai városokon végigsöprő radikális baloldali politikai erőszakhullám. Amerika több baloldali, demokrata párti vezetésű nagyvárosában könnygázzal és gumilövedékekkel kellett oszlatni a gyújtogató, randalírozó radikális baloldali és Antifa-aktivisták alkotta csőcseléket. Nem ritkán úgy, hogy a városvezetés szándékosan szabotálja a rendfenntartók munkáját. Közben a demokratákhoz kötődő nagyvállalatok Donald Trump újraválasztási esélyeinek a csökkentése érdekében cenzúrázzák az internetet.”

Lángolnak a demokraták vezette városok a radikális baloldali erőszak miatt

Továbbra sem csitul az amerikai városokon végigsöprő radikális baloldali politikai erőszakhullám. Amerika több baloldali, demokrata párti vezetésű nagyvárosában könnygázzal és gumilövedékekkel kellett oszlatni a gyújtogató, randalírozó radikális baloldali és Antifa-aktivisták alkotta csőcseléket. Nem ritkán úgy, hogy a városvezetés szándékosan szabotálja a rendfenntartók munkáját.

Összeomlás

A momentumos polgármester teátrális bukása.

Atomjaira hullott Gödön a baloldali összefogás, miután a momentumos polgármestert – a DK, a Jobbik és az LMP javaslatára – az ellene folyó fegyelmi eljárás végéig felfüggesztették – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„S bár Balogh élt vétójogával, így a felfüggesztés csupán tizenöt napig volt hatályban, a pénteki rendkívüli képviselő-testületi ülésen újratárgyalták a két héttel ezelőtti napirendi pontot. A momentumos polgármester minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy csitítsa a baloldali ellentéteket. Az ülés előtt például egyeztetéseket kezdeményezett a választási szövetségeseivel, amin azonban csak az LMP vett részt. Az ülésre a helyi momentumos szimpatizánsokat is behívta, és szót is adott nekik. Napirend előtti felszólalásában Balogh azt mondta: 'október 13. az egyik legmeghatóbb nap volt számomra, mert polgármesterré választottak, s hét ellenzéki képviselő is bejutott a testületbe. (...) Ha akadnak is köztünk ellentétek, tegyük félre azokat, hogy választási ígéreteinkhez hűek legyünk'. A teátrális szónoklatokkal, színpadias jelenetekkel gazdagított ülésen végül nem úgy döntöttek, ahogy azt Fekete-Győr András embere szerette volna, Balogh Csaba továbbra is fel van függesztve.”

A fegyelmi végéig felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét

Megírtuk, a Pest megyei település önkormányzata volt az első, ahol belháború robbant ki a szivárványkoalíción belül. A casus bellit Balogh Csaba városvezető szolgáltatta, aki mindkét helyettesét, Lőrincz Lászlót és Fülöp Zoltánt is vissza kívánta hívni tisztségéből. A képviselő-testület immár Balogh-ellenes baloldali többsége erre úgy reagált, hogy nem vette napirendre az erről szóló előterjesztést, sőt, a július 17-i ülésen fegyelmi eljárást indított a polgármester ellen.

Érdeklődés

A magyar autópiac ellenállósága.

Az év első felében, a koronavírus-járvány csúcsán is csupán negyedével esett vissza az új autók eladása, miközben Európában nem ritka a 90 százalékos visszaesés sem. A szakmai szervezet szerint ez a magyar kormány időben meghozott intézkedéseinek és az elektromos autók iránti növekvő keresletnek köszönhető – így a Hirado.hu.

„A zöldjárművek iránti folyamatos érdeklődés is közrejátszott abban, hogy a járvány alatt is ellenálló volt a hazai autópiac. Az év első felében mintegy 25 százalékkal esett vissza az új autók eladása Magyarországon, az elmúlt év azonos időszakához képest. Később kiderült, ez egy jó adatnak számít a kontinensen. A vírus megjelenése utáni első napokban szinte teljesen kiürültek a szalonok, de aztán gyorsan visszatért az élet a kormány időben meghozott intézkedéseinek köszönhetően – mondta Gablini Gábor, a Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke. A gyártóktól a kiszállítások nem álltak le, mert kérésünkre a kormány lehetővé tette, hogy a szervizek üzemeljenek, és így lehetővé vált, hogy az új autókat át tudtuk adni. A statisztikák a forgalomba helyezésről szólnak. Az okmányirodák nem álltak le, tehát az élet ilyen szempontból is ment tovább. Sokat számított ebben még az is, hogy a nagycsaládos program keretében megrendelt autók, amelyeknek eleve hosszú volt a szállítási határideje, pont erre az időre esett – fejtette ki. Emiatt a magyarországi visszaesés eltörpült az Európai Unió egészéhez képest. Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban is 90 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új autók száma.”

A járvány ideje alatt is ellenálló volt a hazai autópiac

Az év első felében, a koronavírus-járvány csúcsán is csupán negyedével esett vissza az új autók eladása, miközben Európában nem ritka a 90 százalékos visszaesés sem. A szakmai szervezet szerint ez a magyar kormány időben meghozott intézkedéseinek és az elektromos autók iránti növekvő keresletnek köszönhető - hangzott el az M1 Híradójában.

Szellőztetés

Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása.

Kettesben, két keréken ruccant ki Szlovéniába Nánási Pál (46) és Ördög Nóra (38) – számol be róla a Blikk Online.

„A fotós nemrégiben tett szert új járgányára, amivel rögtön el is ugrottak egy kicsit kiszellőztetni a fejüket. Csak pár napra szabadultak el, hiszen a gyerekek is és az újonnan indított kisboltjuk is várja őket itthon. Nánási addig is számtalan gyönyörű fotót készít a feleségéről és a lenyűgöző tájról, hiszen a motorjukkal valószínűleg sok helyre eljutnak Szlovéniában. 'Bled olyan, mint egy mese' – írta közösségi oldalán a fotós. Hogy videóblogot forgatnak-e a romantikus utazásról, egyelőre nem árulták el.”

Két keréken járja be Szlovéniát Ördög Nóra és Nánási Pál - fotó

Bled - Kettesben, két keréken ruccant ki Szlovéniába Nánási Pál (46) és Ördög Nóra (38).

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98505/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?