Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma
Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Zavar

Boris Johnson koronakeménykedése.

London újra bekeményít. Boris Johnson kedvet kapott a Fehér Ház-i típusú napi sajtóértekezletekhez. Százezer fontos fizetéssel keresnek szóvivőnőt – részletezi a brit járványhelyzetet és a politikai intézkedéseket a Népszava Online.

„A tények nem látszottak zavarni Boris Johnson kormányfőt, amikor országjárásán megkérdezték, nem szégyelli-e magát a gyászos halálozási adatok miatt. Jóllehet február vége és június közepe között Európában Angliában nőtt a leggyorsabban a halálozási arány – az előző évek átlagához képest 7,5 százalékkal, az egész Egyesült Királyságban 6,9 százalékkal - a miniszterelnök azt felelte, hogy természetesen a pandémia idején elvesztett minden emberi életet egyenként gyászol, de a szigetország 'mostanra hatalmas sikert ért el a tragikus elhalálozások számának csökkentésében. A kormány jelen pillanatban valamiféle kontroll alá tudta vonni a helyzetet, az új halálesetek száma lényegesen alacsonyabb' – jelentette ki. A pozitív kicsengésű nyilatkozat ugyanazon a napon történt, amikor a kormány hétről tíz napra emelte a Covid-19 tüneteket észlelő páciensek kötelező önelszigetelésének idejét. A velük kapcsolatba kerülőkre változatlanul kéthetes elzárkózás vár. További lépésként Luxemburg is bekerült azon EU-tagországok közé, ahonnan a beutazókra nem vonatkozik a 14 napos karantén alóli felmentés.”

London újra bekeményít

Boris Johnson kedvet kapott a Fehér Ház-i típusú napi sajtóértekezletekhez. Százezer fontos fizetéssel keresnek szóvivőnőt. A tények nem látszottak zavarni Boris Johnson kormányfőt, amikor országjárásán megkérdezték, nem szégyelli-e magát a gyászos halálozási adatok miatt.

Cenzúra

A demokrata városok lángolása.

Nem csitul a radikális baloldal erőszakhulláma az USA-ban – az Alapjogokért Központ összefoglaló elemzését az Origo.hu közli.

„Továbbra sem csitul az amerikai városokon végigsöprő radikális baloldali politikai erőszakhullám. Amerika több baloldali, demokrata párti vezetésű nagyvárosában könnygázzal és gumilövedékekkel kellett oszlatni a gyújtogató, randalírozó radikális baloldali és Antifa-aktivisták alkotta csőcseléket. Nem ritkán úgy, hogy a városvezetés szándékosan szabotálja a rendfenntartók munkáját. Közben a demokratákhoz kötődő nagyvállalatok Donald Trump újraválasztási esélyeinek a csökkentése érdekében cenzúrázzák az internetet.”

Lángolnak a demokraták vezette városok a radikális baloldali erőszak miatt

Továbbra sem csitul az amerikai városokon végigsöprő radikális baloldali politikai erőszakhullám. Amerika több baloldali, demokrata párti vezetésű nagyvárosában könnygázzal és gumilövedékekkel kellett oszlatni a gyújtogató, randalírozó radikális baloldali és Antifa-aktivisták alkotta csőcseléket. Nem ritkán úgy, hogy a városvezetés szándékosan szabotálja a rendfenntartók munkáját.

Összeomlás

A momentumos polgármester teátrális bukása.

Atomjaira hullott Gödön a baloldali összefogás, miután a momentumos polgármestert – a DK, a Jobbik és az LMP javaslatára – az ellene folyó fegyelmi eljárás végéig felfüggesztették – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„S bár Balogh élt vétójogával, így a felfüggesztés csupán tizenöt napig volt hatályban, a pénteki rendkívüli képviselő-testületi ülésen újratárgyalták a két héttel ezelőtti napirendi pontot. A momentumos polgármester minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy csitítsa a baloldali ellentéteket. Az ülés előtt például egyeztetéseket kezdeményezett a választási szövetségeseivel, amin azonban csak az LMP vett részt. Az ülésre a helyi momentumos szimpatizánsokat is behívta, és szót is adott nekik. Napirend előtti felszólalásában Balogh azt mondta: 'október 13. az egyik legmeghatóbb nap volt számomra, mert polgármesterré választottak, s hét ellenzéki képviselő is bejutott a testületbe. (...) Ha akadnak is köztünk ellentétek, tegyük félre azokat, hogy választási ígéreteinkhez hűek legyünk'. A teátrális szónoklatokkal, színpadias jelenetekkel gazdagított ülésen végül nem úgy döntöttek, ahogy azt Fekete-Győr András embere szerette volna, Balogh Csaba továbbra is fel van függesztve.”

A fegyelmi végéig felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét

Megírtuk, a Pest megyei település önkormányzata volt az első, ahol belháború robbant ki a szivárványkoalíción belül. A casus bellit Balogh Csaba városvezető szolgáltatta, aki mindkét helyettesét, Lőrincz Lászlót és Fülöp Zoltánt is vissza kívánta hívni tisztségéből. A képviselő-testület immár Balogh-ellenes baloldali többsége erre úgy reagált, hogy nem vette napirendre az erről szóló előterjesztést, sőt, a július 17-i ülésen fegyelmi eljárást indított a polgármester ellen.

Érdeklődés

A magyar autópiac ellenállósága.

Az év első felében, a koronavírus-járvány csúcsán is csupán negyedével esett vissza az új autók eladása, miközben Európában nem ritka a 90 százalékos visszaesés sem. A szakmai szervezet szerint ez a magyar kormány időben meghozott intézkedéseinek és az elektromos autók iránti növekvő keresletnek köszönhető – így a Hirado.hu.

„A zöldjárművek iránti folyamatos érdeklődés is közrejátszott abban, hogy a járvány alatt is ellenálló volt a hazai autópiac. Az év első felében mintegy 25 százalékkal esett vissza az új autók eladása Magyarországon, az elmúlt év azonos időszakához képest. Később kiderült, ez egy jó adatnak számít a kontinensen. A vírus megjelenése utáni első napokban szinte teljesen kiürültek a szalonok, de aztán gyorsan visszatért az élet a kormány időben meghozott intézkedéseinek köszönhetően – mondta Gablini Gábor, a Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke. A gyártóktól a kiszállítások nem álltak le, mert kérésünkre a kormány lehetővé tette, hogy a szervizek üzemeljenek, és így lehetővé vált, hogy az új autókat át tudtuk adni. A statisztikák a forgalomba helyezésről szólnak. Az okmányirodák nem álltak le, tehát az élet ilyen szempontból is ment tovább. Sokat számított ebben még az is, hogy a nagycsaládos program keretében megrendelt autók, amelyeknek eleve hosszú volt a szállítási határideje, pont erre az időre esett – fejtette ki. Emiatt a magyarországi visszaesés eltörpült az Európai Unió egészéhez képest. Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban is 90 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új autók száma.”

A járvány ideje alatt is ellenálló volt a hazai autópiac

Az év első felében, a koronavírus-járvány csúcsán is csupán negyedével esett vissza az új autók eladása, miközben Európában nem ritka a 90 százalékos visszaesés sem. A szakmai szervezet szerint ez a magyar kormány időben meghozott intézkedéseinek és az elektromos autók iránti növekvő keresletnek köszönhető - hangzott el az M1 Híradójában.

Szellőztetés

Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása.

Kettesben, két keréken ruccant ki Szlovéniába Nánási Pál (46) és Ördög Nóra (38) – számol be róla a Blikk Online.

„A fotós nemrégiben tett szert új járgányára, amivel rögtön el is ugrottak egy kicsit kiszellőztetni a fejüket. Csak pár napra szabadultak el, hiszen a gyerekek is és az újonnan indított kisboltjuk is várja őket itthon. Nánási addig is számtalan gyönyörű fotót készít a feleségéről és a lenyűgöző tájról, hiszen a motorjukkal valószínűleg sok helyre eljutnak Szlovéniában. 'Bled olyan, mint egy mese' – írta közösségi oldalán a fotós. Hogy videóblogot forgatnak-e a romantikus utazásról, egyelőre nem árulták el.”

Két keréken járja be Szlovéniát Ördög Nóra és Nánási Pál - fotó

Bled - Kettesben, két keréken ruccant ki Szlovéniába Nánási Pál (46) és Ördög Nóra (38).

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98505/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Blogstar kávéház

2020.07.30. 03:30
Orbán Viktor gyermeki sikere, Gyurcsányné magyarellenes szövetkezése, a bulinegyed-tüntetés kipukkadása, a magyar járványkezelés hatékonysága és Radics Gigi anyai szárnyalása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.29. 05:15
Netanjahu cinikus politikai húzása, a koronavírus újabb rohama, a balliberálisok propaganda-lapjárása, a Momentum alpári sértegetése és Demcsák Zsuzsa meglepő párosodása szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?