Blogolj!

Blogstar kávéház

Háború

A nagykövetek durvuló szájkaratéja.

Nyilvános vitába szállt az Egyesült Államok és Kína budapesti külképviseletének vezetője. Az, hogy Cornstein választás elé állította a közvéleményt, azért is érdekes, mert az Orbán-kormány ebben a kérdésben kerüli az egyértelmű állásfoglalást – fogalmaz a Népszava Online.

„Nyilvános vitába szállt az Egyesült Államok és Kína budapesti külképviseletének vezetője a magyar közvélemény szimpátiájáért. David Cornstein amerikai nagykövet másfél hete a köztévén megjelent interjújában a rivális nagyhatalom felelősségét feszegette a világjárvány elszabadulásával kapcsolatban. Azt is felhozta, hogy a koronavírus megjelenésekor a kommunista ország felvásárolta a védőeszközöket, majd tízszeres áron újra eladta azokat. – Hol van az ezzel kapcsolatos felháborodás? – tette fel a kérdést Cornstein. A Pekinggel szemben megfogalmazott bírálatok szűk két percet vettek igénybe a csaknem félórás interjúban, Duan Jielong kínai nagykövet mégis késztetést érzett arra, hogy reagáljon a kijelentésekre. A múlt csütörtöki Magyar Nemzetben megjelent véleménycikkében rosszindulatú rágalmaknak és provokációnak minősítette amerikai kollégája állításait. Duan Jielong a kormánylap hasábjain egyebek mellett rasszizmussal vádolta meg a washingtoni kormányzatot, amiért az 'kínai' címkével illeti a vírust. A publicisztikára válaszul Cornstein másnap a nagykövetség honlapján tette közzé írását, amelyben például a keresztények és a muszlimok tömeges üldözését, valamint Hongkong önállóságának kiüresítését is Peking szemére vetette. Többször emlékeztetett arra, hogy Kína egy kommunista diktatúra, amelynek vezetői létfontosságú információkat hallgatnak el a saját népük és a világ többi része elől.”

Nagyköveti szájkarate - Nyilvános vitába szállt az Egyesült Államok és Kína budapesti külképviseletének vezetője

Az, hogy Cornstein választás elé állította a közvéleményt, azért is érdekes, mert az Orbán-kormány ebben a kérdésben kerüli az egyértelmű állásfoglalást. Nyilvános vitába szállt az Egyesült Államok és Kína budapesti külképviseletének vezetője a magyar közvélemény szimpátiájáért. David Cornstein amerikai nagykövet másfél hete a köztévén megjelent interjújában a rivális nagyhatalom felelősségét feszegette a világjárvány elszabadulásával kapcsolatban.

Eljárás

Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése.

Már augusztus van, és továbbra sem írták ki a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárást – idézi a Hír TV-t a Magyar Hírlap Online.

„A portál felidézi: Karácsony Gergely az ATV-ben július elején beszélt arról, hogy állítása szerint gyakorlatilag már kész van az új tender a Lánchíd felújítására, és hamarosan kiírhatják a közbeszerzési eljárást. A BKK pedig július 24-én közölte, hogy indulhat a közbeszerzés, az igazgatóság ugyans jóváhagyta a közbeszerzési eljárás elindítását. A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, Tüttő Kata úgy nyilatkozott: az is megvan, hogy milyen feltételekkel, milyen típusú közbeszerzési eljárás kerül kiírásra. Innentől kezdve ez meg fog jelenni ebben a hónapban. Utána fog kiderülni az, hogy lesz-e jelentkező. Ráadásul Gy. Németh Erzsébet is azt hangoztatta, hogy a közbeszerzési eljárás júliusban kiírásra kerül, a felújítás pedig hamarosan elindulhat. Mint a Hír TV felhívja a figyelmet, a főváros vezetése által beharangozottakkal ellentétben a Közbeszerzési Hatóság honlapján továbbra sem jelent meg a Széchenyi lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési értesítő.”

Már augusztus van, és továbbra sem írták ki a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárást

A portál felidézi: Karácsony Gergely az ATV-ben július elején beszélt arról, hogy állítása szerint gyakorlatilag már kész van az új tender a Lánchíd felújítására, és hamarosan kiírhatják a közbeszerzési eljárást. A BKK pedig július 24-én közölte, hogy indulhat a közbeszerzés, az igazgatóság ugyans jóváhagyta a közbeszerzési eljárás elindítását.

Hazugság

A baloldal balatoni hisztériakeltése.

A Somogy és Baranya megyei közgyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője és Balatonboglár polgármestere is közösen tiltakozott a szocialisták a Balaton mindannyiunké elnevezésű akciója ellen – tudósít a Hirado.hu.

„A politikusok szerint az MSZP állításaival ellentétben a szabadstrandok az elmúlt években látványosan megújultak, a déli parton pedig szinte nincsen olyan település, ahol ne lehetne ingyenesen fürdőzni. Az MSZP az elmúlt hetekben azért indított aláírásgyűjtést, mert szerintük egyre kevesebb szabadstrand működik a Balatonon, és az emberektől elveszik a színvonalas nyaralás lehetőségét. A strandolók viszont az M1 Híradójának azt mondták: elégedettek a fejlesztésekkel.”

A baloldal hisztériakeltésre használja a Balatont

A Somogy és Baranya megyei közgyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője és Balatonboglár polgármestere is közösen tiltakozott a szocialisták a Balaton mindannyiunké elnevezésű akciója ellen. A politikusok szerint az MSZP állításaival ellentétben a szabadstrandok az elmúlt években látványosan megújultak, a déli parton pedig szinte nincsen olyan település, ahol ne lehetne ingyenesen fürdőzni.

Beavatkozás

A celebek mellkisebbítése.

Többen vannak a magyar sztárok között, akik korábban nagyobb melleket csináltattak, majd később megbánták, és kivetették a szilikont. Szűcs Judith és Molnár Anikó is így döntött, de Zalatnay Sarolta is a negyedik műtétjén vált meg a korábbi, nagyobb méretétől. A mellkisebbítő műtét hátterében sokszor egészségügyi probléma is állhat, erről is többen meséltek az elmúlt időszakban az Origo.hu-nak.

„Zalatnay Sarolta évekig arról beszélt, hogy többszöri mellnagyobbítása után kisebb méretre vágyik, és megszabadulna a szilikontól. Végül 2012-ben vette rá magát a műtétre, de hangsúlyozta, hogy a korábbi melleit is nagyon szerette, nem a minőségükkel volt baja. 'Nem az eredménnyel vagyok elégedetlen, lefogytam, és nem illik a testalkatomhoz ez az óriási betét. Nem lesz több beavatkozás, ez egészen biztos! Nincs szükségem szilikonra, a saját mellemnek semmi baja' – mondta.”

Magyar sztárok, akiknek mellkisebbítő műtétjük volt

Többen vannak a magyar sztárok között, akik korábban nagyobb melleket csináltattak, majd később megbánták, és kivetették a szilikont. Szűcs Judith és Molnár Anikó is így döntött, de Zalatnay Sarolta is a negyedik műtétjén vált meg a korábbi, nagyobb méretétől. A mellkisebbítő műtét hátterében sokszor egészségügyi probléma is állhat, erről is többen meséltek az elmúlt időszakban.

Csend

Epres Panni soha nem múló szerelme.

A Blikk Online arról számol be, szívbemarkoló Shakespeare-idézettel üzent Benedek Tibornak gyászoló özvegye, Epres Panni.

„A Blikk is megírta, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után, június 18-án hajnalban elhunyt Benedek Tibor. A vízilabdalegenda özvegye, Epres Panni férje születésnapján törte meg először a csendet: akkor Benedek Tiborról osztott meg egy fotót, megköszönve mindenkinek a támogatást. Ezután egy fekete-fehér képet tett közzé egy, az Instagramon indított kihíváshoz csatlakozva. Most egy szerelmes Shakespeare-idézetet tett közzé az özvegy a Rómeó és Júliából, ami így szól: 'When I saw you, I fell in love, and you smiled because you knew' (Amikor megláttalak, beléd szerettem, te mosolyogtál, mert tudtad ezt).”

Soha nem múló szerelem: így üzent férjének Epres Panni

Szívbemarkoló Shakespeare-idézettel üzent Benedek Tibornak gyászoló özvegye, Epres Panni. A Blikk is megírta, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után, június 18-án hajnalban elhunyt Benedek Tibor. A vízilabdalegenda özvegye, Epres Panni férje születésnapján törte meg először a csendet: akkor Benedek Tiborról osztott meg egy fotót, megköszönve mindenkinek a támogatást.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98559/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?