Blogolj!

Blogstar kávéház

Háború

A nagykövetek durvuló szájkaratéja.

Nyilvános vitába szállt az Egyesült Államok és Kína budapesti külképviseletének vezetője. Az, hogy Cornstein választás elé állította a közvéleményt, azért is érdekes, mert az Orbán-kormány ebben a kérdésben kerüli az egyértelmű állásfoglalást – fogalmaz a Népszava Online.

„Nyilvános vitába szállt az Egyesült Államok és Kína budapesti külképviseletének vezetője a magyar közvélemény szimpátiájáért. David Cornstein amerikai nagykövet másfél hete a köztévén megjelent interjújában a rivális nagyhatalom felelősségét feszegette a világjárvány elszabadulásával kapcsolatban. Azt is felhozta, hogy a koronavírus megjelenésekor a kommunista ország felvásárolta a védőeszközöket, majd tízszeres áron újra eladta azokat. – Hol van az ezzel kapcsolatos felháborodás? – tette fel a kérdést Cornstein. A Pekinggel szemben megfogalmazott bírálatok szűk két percet vettek igénybe a csaknem félórás interjúban, Duan Jielong kínai nagykövet mégis késztetést érzett arra, hogy reagáljon a kijelentésekre. A múlt csütörtöki Magyar Nemzetben megjelent véleménycikkében rosszindulatú rágalmaknak és provokációnak minősítette amerikai kollégája állításait. Duan Jielong a kormánylap hasábjain egyebek mellett rasszizmussal vádolta meg a washingtoni kormányzatot, amiért az 'kínai' címkével illeti a vírust. A publicisztikára válaszul Cornstein másnap a nagykövetség honlapján tette közzé írását, amelyben például a keresztények és a muszlimok tömeges üldözését, valamint Hongkong önállóságának kiüresítését is Peking szemére vetette. Többször emlékeztetett arra, hogy Kína egy kommunista diktatúra, amelynek vezetői létfontosságú információkat hallgatnak el a saját népük és a világ többi része elől.”

Nagyköveti szájkarate - Nyilvános vitába szállt az Egyesült Államok és Kína budapesti külképviseletének vezetője

Az, hogy Cornstein választás elé állította a közvéleményt, azért is érdekes, mert az Orbán-kormány ebben a kérdésben kerüli az egyértelmű állásfoglalást. Nyilvános vitába szállt az Egyesült Államok és Kína budapesti külképviseletének vezetője a magyar közvélemény szimpátiájáért. David Cornstein amerikai nagykövet másfél hete a köztévén megjelent interjújában a rivális nagyhatalom felelősségét feszegette a világjárvány elszabadulásával kapcsolatban.

Eljárás

Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése.

Már augusztus van, és továbbra sem írták ki a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárást – idézi a Hír TV-t a Magyar Hírlap Online.

„A portál felidézi: Karácsony Gergely az ATV-ben július elején beszélt arról, hogy állítása szerint gyakorlatilag már kész van az új tender a Lánchíd felújítására, és hamarosan kiírhatják a közbeszerzési eljárást. A BKK pedig július 24-én közölte, hogy indulhat a közbeszerzés, az igazgatóság ugyans jóváhagyta a közbeszerzési eljárás elindítását. A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, Tüttő Kata úgy nyilatkozott: az is megvan, hogy milyen feltételekkel, milyen típusú közbeszerzési eljárás kerül kiírásra. Innentől kezdve ez meg fog jelenni ebben a hónapban. Utána fog kiderülni az, hogy lesz-e jelentkező. Ráadásul Gy. Németh Erzsébet is azt hangoztatta, hogy a közbeszerzési eljárás júliusban kiírásra kerül, a felújítás pedig hamarosan elindulhat. Mint a Hír TV felhívja a figyelmet, a főváros vezetése által beharangozottakkal ellentétben a Közbeszerzési Hatóság honlapján továbbra sem jelent meg a Széchenyi lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési értesítő.”

Már augusztus van, és továbbra sem írták ki a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárást

A portál felidézi: Karácsony Gergely az ATV-ben július elején beszélt arról, hogy állítása szerint gyakorlatilag már kész van az új tender a Lánchíd felújítására, és hamarosan kiírhatják a közbeszerzési eljárást. A BKK pedig július 24-én közölte, hogy indulhat a közbeszerzés, az igazgatóság ugyans jóváhagyta a közbeszerzési eljárás elindítását.

Hazugság

A baloldal balatoni hisztériakeltése.

A Somogy és Baranya megyei közgyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője és Balatonboglár polgármestere is közösen tiltakozott a szocialisták a Balaton mindannyiunké elnevezésű akciója ellen – tudósít a Hirado.hu.

„A politikusok szerint az MSZP állításaival ellentétben a szabadstrandok az elmúlt években látványosan megújultak, a déli parton pedig szinte nincsen olyan település, ahol ne lehetne ingyenesen fürdőzni. Az MSZP az elmúlt hetekben azért indított aláírásgyűjtést, mert szerintük egyre kevesebb szabadstrand működik a Balatonon, és az emberektől elveszik a színvonalas nyaralás lehetőségét. A strandolók viszont az M1 Híradójának azt mondták: elégedettek a fejlesztésekkel.”

A baloldal hisztériakeltésre használja a Balatont

A Somogy és Baranya megyei közgyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője és Balatonboglár polgármestere is közösen tiltakozott a szocialisták a Balaton mindannyiunké elnevezésű akciója ellen. A politikusok szerint az MSZP állításaival ellentétben a szabadstrandok az elmúlt években látványosan megújultak, a déli parton pedig szinte nincsen olyan település, ahol ne lehetne ingyenesen fürdőzni.

Beavatkozás

A celebek mellkisebbítése.

Többen vannak a magyar sztárok között, akik korábban nagyobb melleket csináltattak, majd később megbánták, és kivetették a szilikont. Szűcs Judith és Molnár Anikó is így döntött, de Zalatnay Sarolta is a negyedik műtétjén vált meg a korábbi, nagyobb méretétől. A mellkisebbítő műtét hátterében sokszor egészségügyi probléma is állhat, erről is többen meséltek az elmúlt időszakban az Origo.hu-nak.

„Zalatnay Sarolta évekig arról beszélt, hogy többszöri mellnagyobbítása után kisebb méretre vágyik, és megszabadulna a szilikontól. Végül 2012-ben vette rá magát a műtétre, de hangsúlyozta, hogy a korábbi melleit is nagyon szerette, nem a minőségükkel volt baja. 'Nem az eredménnyel vagyok elégedetlen, lefogytam, és nem illik a testalkatomhoz ez az óriási betét. Nem lesz több beavatkozás, ez egészen biztos! Nincs szükségem szilikonra, a saját mellemnek semmi baja' – mondta.”

Magyar sztárok, akiknek mellkisebbítő műtétjük volt

Többen vannak a magyar sztárok között, akik korábban nagyobb melleket csináltattak, majd később megbánták, és kivetették a szilikont. Szűcs Judith és Molnár Anikó is így döntött, de Zalatnay Sarolta is a negyedik műtétjén vált meg a korábbi, nagyobb méretétől. A mellkisebbítő műtét hátterében sokszor egészségügyi probléma is állhat, erről is többen meséltek az elmúlt időszakban.

Csend

Epres Panni soha nem múló szerelme.

A Blikk Online arról számol be, szívbemarkoló Shakespeare-idézettel üzent Benedek Tibornak gyászoló özvegye, Epres Panni.

„A Blikk is megírta, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után, június 18-án hajnalban elhunyt Benedek Tibor. A vízilabdalegenda özvegye, Epres Panni férje születésnapján törte meg először a csendet: akkor Benedek Tiborról osztott meg egy fotót, megköszönve mindenkinek a támogatást. Ezután egy fekete-fehér képet tett közzé egy, az Instagramon indított kihíváshoz csatlakozva. Most egy szerelmes Shakespeare-idézetet tett közzé az özvegy a Rómeó és Júliából, ami így szól: 'When I saw you, I fell in love, and you smiled because you knew' (Amikor megláttalak, beléd szerettem, te mosolyogtál, mert tudtad ezt).”

Soha nem múló szerelem: így üzent férjének Epres Panni

Szívbemarkoló Shakespeare-idézettel üzent Benedek Tibornak gyászoló özvegye, Epres Panni. A Blikk is megírta, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után, június 18-án hajnalban elhunyt Benedek Tibor. A vízilabdalegenda özvegye, Epres Panni férje születésnapján törte meg először a csendet: akkor Benedek Tiborról osztott meg egy fotót, megköszönve mindenkinek a támogatást.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98559/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.01. 05:20
Az orvosbéremelés rendőri felvezetése, Soros György tollbamondása, Vera Jourová beteges hazugságai, Svédország sötét gettókultúrája és Tóth Andi hátba döfése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?