Blogolj!

Blogstar kávéház

Titkolózás

Több mint 20 ezer koronavírusos áldozatot tagadhatott le az iráni kormány

Háromszor annyian halhattak meg a közel-keleti országban, mint amennyit hivatalosan elismertek – derül ki egy kiszivárogtatott kormányzati anyagból - írta meg a Népszava.

"Közel 42 ezer halálos áldozatot követelt július 20-ig Iránban a koronavírus -járvány - ezt az adatot tartalmazza egy belső, kormányzati használatra készített jelentés, amit egy névtelen szivárogtató juttatott el a BBC-hez. A sokkoló adat a háromszorosa a hivatalosan elismertek, a kormány ugyanis nyilvánosan „csak” 14405 halálesetet kötött a fertőzéshez."

Akár 27 ezer koronavírusos áldozatot is eltitkolhatott az iráni kormány

Háromszor annyian halhattak meg a közel-keleti országban, mint amennyit hivatalosan elismertek - derül ki egy kiszivárogtatott kormányzati anyagból. Közel 42 ezer halálos áldozatot követelt július 20-ig Iránban a koronavírus -járvány - ezt az adatot tartalmazza egy belső, kormányzati használatra készített jelentés, amit egy névtelen szivárogtató juttatott el a BBC-hez.

Töketlenkedés

Karácsonyék még mindig nem tudják, hogy mit kezdjenek a Lánchíddal

A Közbeszerzési Hatóság tartalmi hibák miatt visszadobta a Karácsony Gergely balliberális főpolgármester és társai által jó félévig halogatott majd színvonaltalanul elkészített közbeszerzési dokumentumot, így a BKK Igazgatóságának módosítania kell azt, hogy felújíthassák végre a Lánchidat - számolt be róla a Magyar Hírlap.

"Egy biztos, a nemzet egyik szimbólumának felújítása további heteket csúszik a hozzá nem értés, a szerencsétlenkedés miatt - áll a posztban, amit humoros módon Mekk Elek, az ezermester képével osztottak meg, utalva ezzel Orbán Viktor szavaira: a Lánchíd felújításához nem a pénz hiányzik, hanem a szakértelem, Mekk mesterekkel nehéz - mondta június végén az Országgyűlésben a miniszterelnök."

Tovább szerecsétlenkednek Karácsonyék a Lánchíddal

A Közbeszerzési Hatóság tartalmi hibák miatt visszadobta a Karácsony Gergely balliberális főpolgármester és társai által jó félévig halogatott majd színvonaltalanul elkészített közbeszerzési dokumentumot, így a BKK Igazgatóságának módosítania kell azt, hogy felújíthassák végre a Lánchidat. Folytatódik Karácsony Gergelyék bohózata.

Vandálok

Megint megrongálták II. Lipót szobrát

Ismeretlen tettesek újból megrongálták a kongói területeket gyarmatosító II. Lipót belga király szobrát az általa alapított belgiumi Afrika-múzeum kertjében - írja a Hirado.hu.

"Guido Gryseels, a múzeum igazgatója elmondása szerint a belga gyarmati múlt ellentmondásos alakjának számító egykori uralkodó szobrát vörös festékkel öntötték le, talapzatára a BLM betűszót írták fel, a fekete bőrű amerikai férfi rendőri erőszak nyomán Minneapolisban május végén bekövetkezett halálára utalva. Azt közölte, a hétfőn bejelentett rongálás idén már a harmadik, de „bizonyára nem az utolsó eset”. Hozzátette, a műalkotások megrongálását elítéli, de megérti a gyarmatosító múltat elítélő mozgalmat és a hozzá kapocslódó figyelemfelkeltő fellépésket."

Ismét vandálok rongálták meg II. Lipót szobrát

Ismeretlen tettesek újból megrongálták a kongói területeket gyarmatosító II. Lipót belga király szobrát az általa alapított belgiumi Afrika-múzeum kertjében - adta hírül a The Brussels Times című angol nyelvű belga napilap hétfőn.

Válság

Veszélyben volt Janicsák Veca házassága

Egy házasság sosem tökéletes. - idézte az Origo.hu az énekesnő.

"A te házasságod úgy jó, ahogy te szeretnéd, és nem úgy, ahogy mások szeretnék. Ennek egy alapvető köve volt, hogy szembenézzek azzal, hogy volt egy nehéz pillanatunk. Többször nem fogunk erről beszélgetni, sőt, a magánéletemről egyáltalán nem is fogok a továbbiakban soha többé beszélgetni. De egyszer ki kell mondani, mert különben olyan cunamit kapsz a nyakadba egyébként, amit nem biztos, hogy megérdemelsz"

Janicsák Vecáék majdnem elváltak

Az énekesnő őszintén vallott a nehéz időszakról. "Egy házasság sosem tökéletes" - kezdte Janicsák Veca a Mokkában. Mint mondta, 17 éves kora óta reflektorfényben él, azóta próbál mindig megfelelni, és tökéletesnek tűnni. Az Ázsia Expressz után tanulta meg, hogy nem szabad azzal foglalkozni, hogy ki mit gondol.

Győzelem

Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelmet

A nyíregyházi teniszező a Marso-Bige Kupa elnevezésű versenyen diadalmaskodott - írta a SportFaktor.

"A magyar tenisz Davis Kupa-válogatott vezére a háromnapos viadal hétfői elődöntőjében 6:2, 6:2-re legyőzte az idei fedettpályás országos bajnok Fajta Pétert, akit negyedikként emeltek ki. A másik ágon a második kiemelt Marozsán Fábián 6:1, 6:4-re verte a szintén Davis Kupa-kerettag Nagy Pétert (3.) a Marso Tenisz Centrum salakpályáján."

Tenisz: Fucsovics Márton szülővárosában nyert tornát

A magyar tenisz Davis Kupa-válogatott vezére a háromnapos viadal hétfői elődöntőjében 6:2, 6:2-re legyőzte az idei fedettpályás országos bajnok Fajta Pétert, akit negyedikként emeltek ki. A másik ágon a második kiemelt Marozsán Fábián 6:1, 6:4-re verte a szintén Davis Kupa-kerettag Nagy Pétert (3.) a Marso Tenisz Centrum salakpályáján.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98597/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?