Blogolj!

Blogstar kávéház

Titkolózás

Több mint 20 ezer koronavírusos áldozatot tagadhatott le az iráni kormány

Háromszor annyian halhattak meg a közel-keleti országban, mint amennyit hivatalosan elismertek – derül ki egy kiszivárogtatott kormányzati anyagból - írta meg a Népszava.

"Közel 42 ezer halálos áldozatot követelt július 20-ig Iránban a koronavírus -járvány - ezt az adatot tartalmazza egy belső, kormányzati használatra készített jelentés, amit egy névtelen szivárogtató juttatott el a BBC-hez. A sokkoló adat a háromszorosa a hivatalosan elismertek, a kormány ugyanis nyilvánosan „csak” 14405 halálesetet kötött a fertőzéshez."

Akár 27 ezer koronavírusos áldozatot is eltitkolhatott az iráni kormány

Háromszor annyian halhattak meg a közel-keleti országban, mint amennyit hivatalosan elismertek - derül ki egy kiszivárogtatott kormányzati anyagból. Közel 42 ezer halálos áldozatot követelt július 20-ig Iránban a koronavírus -járvány - ezt az adatot tartalmazza egy belső, kormányzati használatra készített jelentés, amit egy névtelen szivárogtató juttatott el a BBC-hez.

Töketlenkedés

Karácsonyék még mindig nem tudják, hogy mit kezdjenek a Lánchíddal

A Közbeszerzési Hatóság tartalmi hibák miatt visszadobta a Karácsony Gergely balliberális főpolgármester és társai által jó félévig halogatott majd színvonaltalanul elkészített közbeszerzési dokumentumot, így a BKK Igazgatóságának módosítania kell azt, hogy felújíthassák végre a Lánchidat - számolt be róla a Magyar Hírlap.

"Egy biztos, a nemzet egyik szimbólumának felújítása további heteket csúszik a hozzá nem értés, a szerencsétlenkedés miatt - áll a posztban, amit humoros módon Mekk Elek, az ezermester képével osztottak meg, utalva ezzel Orbán Viktor szavaira: a Lánchíd felújításához nem a pénz hiányzik, hanem a szakértelem, Mekk mesterekkel nehéz - mondta június végén az Országgyűlésben a miniszterelnök."

Tovább szerecsétlenkednek Karácsonyék a Lánchíddal

A Közbeszerzési Hatóság tartalmi hibák miatt visszadobta a Karácsony Gergely balliberális főpolgármester és társai által jó félévig halogatott majd színvonaltalanul elkészített közbeszerzési dokumentumot, így a BKK Igazgatóságának módosítania kell azt, hogy felújíthassák végre a Lánchidat. Folytatódik Karácsony Gergelyék bohózata.

Vandálok

Megint megrongálták II. Lipót szobrát

Ismeretlen tettesek újból megrongálták a kongói területeket gyarmatosító II. Lipót belga király szobrát az általa alapított belgiumi Afrika-múzeum kertjében - írja a Hirado.hu.

"Guido Gryseels, a múzeum igazgatója elmondása szerint a belga gyarmati múlt ellentmondásos alakjának számító egykori uralkodó szobrát vörös festékkel öntötték le, talapzatára a BLM betűszót írták fel, a fekete bőrű amerikai férfi rendőri erőszak nyomán Minneapolisban május végén bekövetkezett halálára utalva. Azt közölte, a hétfőn bejelentett rongálás idén már a harmadik, de „bizonyára nem az utolsó eset”. Hozzátette, a műalkotások megrongálását elítéli, de megérti a gyarmatosító múltat elítélő mozgalmat és a hozzá kapocslódó figyelemfelkeltő fellépésket."

Ismét vandálok rongálták meg II. Lipót szobrát

Ismeretlen tettesek újból megrongálták a kongói területeket gyarmatosító II. Lipót belga király szobrát az általa alapított belgiumi Afrika-múzeum kertjében - adta hírül a The Brussels Times című angol nyelvű belga napilap hétfőn.

Válság

Veszélyben volt Janicsák Veca házassága

Egy házasság sosem tökéletes. - idézte az Origo.hu az énekesnő.

"A te házasságod úgy jó, ahogy te szeretnéd, és nem úgy, ahogy mások szeretnék. Ennek egy alapvető köve volt, hogy szembenézzek azzal, hogy volt egy nehéz pillanatunk. Többször nem fogunk erről beszélgetni, sőt, a magánéletemről egyáltalán nem is fogok a továbbiakban soha többé beszélgetni. De egyszer ki kell mondani, mert különben olyan cunamit kapsz a nyakadba egyébként, amit nem biztos, hogy megérdemelsz"

Janicsák Vecáék majdnem elváltak

Az énekesnő őszintén vallott a nehéz időszakról. "Egy házasság sosem tökéletes" - kezdte Janicsák Veca a Mokkában. Mint mondta, 17 éves kora óta reflektorfényben él, azóta próbál mindig megfelelni, és tökéletesnek tűnni. Az Ázsia Expressz után tanulta meg, hogy nem szabad azzal foglalkozni, hogy ki mit gondol.

Győzelem

Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelmet

A nyíregyházi teniszező a Marso-Bige Kupa elnevezésű versenyen diadalmaskodott - írta a SportFaktor.

"A magyar tenisz Davis Kupa-válogatott vezére a háromnapos viadal hétfői elődöntőjében 6:2, 6:2-re legyőzte az idei fedettpályás országos bajnok Fajta Pétert, akit negyedikként emeltek ki. A másik ágon a második kiemelt Marozsán Fábián 6:1, 6:4-re verte a szintén Davis Kupa-kerettag Nagy Pétert (3.) a Marso Tenisz Centrum salakpályáján."

Tenisz: Fucsovics Márton szülővárosában nyert tornát

A magyar tenisz Davis Kupa-válogatott vezére a háromnapos viadal hétfői elődöntőjében 6:2, 6:2-re legyőzte az idei fedettpályás országos bajnok Fajta Pétert, akit negyedikként emeltek ki. A másik ágon a második kiemelt Marozsán Fábián 6:1, 6:4-re verte a szintén Davis Kupa-kerettag Nagy Pétert (3.) a Marso Tenisz Centrum salakpályáján.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98597/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.01. 05:20
Az orvosbéremelés rendőri felvezetése, Soros György tollbamondása, Vera Jourová beteges hazugságai, Svédország sötét gettókultúrája és Tóth Andi hátba döfése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?