Ismét 800 fölött az új fertőzöttek száma
848 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 27 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Tizenhat újabb beteg elhunyt.
Blogolj!

Óriási támogatást kap a zeneipar

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos tájékoztatóját a legfrissebb kormányzati intézkedésekről.

Gulyás Gergely a szerdai kormányülés döntéseit ismertette. Elmondta, hogy a koronavírus-járvány számos európai országban még javában tombol, ezzel kapcsolatban pedig úgy döntöttek az operatív törzs ajánlására, hogy Spanyolország zöld besorolásból sárgába került. Magyarország helyzete stagnál.

Nagyobb kockázat nélkül lehet utazni a környező országok közül Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába, Horvátországba. A többi európai országban - a balti államok és Finnország kivételével - lényegesen magasabb a fertőzöttség, mint Magyarországon.

A zöld jelölésű országokba is csak fokozott óvatosság mellett javasolja a kormány az utazást.

Gazdasági szempontból a foglalkoztatottság a legfontosabb Magyarországon. Jelenleg csaknem 4,5 millióan dolgoznak, és lehet, hogy ebben az évben a foglalkoztatottság visszaáll a tavalyi szintre.

A kormány újabb, 2 milliárd 120 millió forintos csomagról döntött a könnyűzenei klubok és a fesztiválszervezők támogatására - közölte Szentkirályi Alexandra.

Közlése szerint vidéken 80 könnyűzenei klub, játszóhely kaphat maximum 9 millió forint támogatást, amiből egyenként tíz-tíz könnyűzenei eseményt szervezhetnek meg, vagyis 800 esemény valósulhat meg 720 millió forintos támogatással. Emellett körülbelül 20 nagyobb klub és koncerthelyszín kaphatna 30 millió forint támogatást, amelyből egyenként szintén tíz-tíz könnyűzenei eseményt valósítanának meg, így ez 200 koncertet jelentene, és erre 600 millió forint áll rendelkezésre.

A határon túli zenei színpadokat is támogatnák; 11 ilyen klubbal számolnak, amelyek ugyancsak maximum 9 millió forintból egyenként 11-11 könnyűzenei eseményt rendezhetnének, így összesen 120 rendezvényre 100 millió forint áll majd rendelkezésre.

A fesztiválok esetében 700 millió forint a támogatási keret, ezt fesztiválszervező cégenként osztják majd el. A klubok, koncerthelyszínek támogatása esetében a Petőfi Irodalmi Múzeum a pályázat megvalósítója, a fesztiváloknál pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség a lebonyolító.

A keddi röszkei erőszakos határátlépéssel kapcsolatban Gulyás Gergely elmondta, hogy a hatóságok sikeresen megakadályozták a migránsok Magyarországra való belépését.

A kormány döntött arról, hogy 1 millió euróval támogatja a bejrúti robbanás sebesültjeit, valamint támogatja a kármentést.

Újsárírói kérdésre Gulyás Gergely elmondta a Lánchíd felújításával kapcsolatban, hogy a közbeszerzésnél tisztán fogalmaz a jogszabály, amivel kapcsolatban Karácsony Gergely elvesztette korábban jellemző higgadtságát és szokás szerint csak hárít és politikai motivációról és üldöztetésről beszél.

Az ellenzék részéről felerősödtek a jobboldali sértegetések az elmúlt hetekben. Gulyás erről elmondta, hogy ez általában a gyengeség jele, és Gyurcsány Ferenctől pedig józanságot kérnek elsősorban, mert ez a viselkedés felháborító.

Még mindig nem oldódott meg a Pesti úti idősotthon problémája. Az intézmény fővárosi fenntartásban van, ám e téren sem tudott egyenes válaszokat adni a főpolgármester a megfelelő működés szempontjából. Ha erre nem képes, át kellene adnia az intézményt más fenntartónak – közölte Gulyás Gergely.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98693/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Kormányinfó
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.01. 05:20
Az orvosbéremelés rendőri felvezetése, Soros György tollbamondása, Vera Jourová beteges hazugságai, Svédország sötét gettókultúrája és Tóth Andi hátba döfése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?