Ismét 800 fölött az új fertőzöttek száma
848 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 27 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Tizenhat újabb beteg elhunyt.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Nyomozás

Megoldódhat a rejtélyesen eltűnt Tóth István ügye?

A fiú anyja a mai napig nem tett le arról, hogy fia egyszer még előkerülhet. Amikor nemrég bement a rendőrségre, hogy kicseréljék fiáról a fotót az adatbázisban, szörnyű dologgal kellett szembesülnie - számolt be róla az Origo.

"2004 decemberében 19 éves volt Tóth István, aki egy estén Sárospatakra indult bulizni a barátnőjével, a bátyjával és még két barátjával. A Ripost beszélt a szerencsi férfi édesanyjával, aki azt mondta, hogy fia nagyon boldog volt, ráadásul fülig szerelmes. A férfi testvére azt mondta, hogy este a diszkóban elváltak egymástól, de előtte megbeszélték, hogy reggel fél 6 és 6 között a parkolóban fognak találkozni."

Újraindulhat a nyomozás a 16 éve rejtélyesen eltűnt Tóth István ügyében

A fiú anyja a mai napig nem tett le arról, hogy fia egyszer még előkerülhet. Amikor nemrég bement a rendőrségre, hogy kicseréljék fiáról a fotót az adatbázisban, szörnyű dologgal kellett szembesülnie. 2004 decemberében 19 éves volt Tóth István, aki egy estén Sárospatakra indult bulizni a barátnőjével, a bátyjával és még két barátjával.

Bevetésen

Megtörtént a felkészülés

A járványügyi bevetési egység elsődleges feladata a fertőzési gócpontok lokalizálása és a vírus továbbterjedésének megakadályozása - közölte a Magyar Hírlap.

"Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa hangsúlyozta: Magyarország ugyan sikeresen védekezett a járvány első szakaszában, ám a járványveszély nem múlt el. A veszélyhelyzet megszüntetése után létrehozták a járványügyi bevetési egységet."

Felkészült a járványügyi bevetési egység

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa hangsúlyozta: Magyarország ugyan sikeresen védekezett a járvány első szakaszában, ám a járványveszély nem múlt el. A veszélyhelyzet megszüntetése után létrehozták a járványügyi bevetési egységet. Elmondta: az egység feladata az együttműködő szervezetek - a honvédség, a katasztrófavédelem, a tisztiorvosi szolgálat és a mentőszolgálat - munkájának koordinálása és az erőforrások hatékony felhasználásának biztosítása.

Fogságban

Elfogtak egy ukrán tévéstábot Fehéroroszországban

Őrizetbe vették Fehéroroszországban, egy minszki szállodában egy ukrán televízió három újságíróját – írta meg a hvg.hu.

"A három újságírójuk közül kettő ukrán, egy orosz állampolgárságú. A tévécsatorna közlése szerint mobiltelefonjuk nem elérhető, valamint blokkolt még egy negyedik, Fehéroroszországban tartózkodó tudósító kollégájuk mobilszáma is. A tévé beszámolója alapján stábjuk már hetek óta tudósított a fehérorosz elnökválasztási kampányról. Előző nap négyórás különkiadásban számoltak be Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki elnökjelölt megzavart nagygyűléséről, amelyet – mint közölték – csak a közösségi oldalakon több mint félmillióan tekintettek meg."

Elfogtak egy ukrán tévéstábot Fehéroroszországban, de nem árulják el, hogy miért

Akármi is legyen a vasárnapi fehéroroszországi elnökválasztás végeredménye, az biztos, hogy az 1994 óta diktatórikus eszközökkel kormányzó Alekszandr Lukasenko nevével fémjelzett rezsim már sohasem lesz olyan, mint a „békeidőkben" volt. Az ellenzéknek most először van esélye az áttörésre és komoly csalások nélkül nem lehet szavatolni Lukasenko „győzelmét".

Javulás

Benkő László megszabadult a fekvőgipsztől

Gyors felépülésben reménykednek Benkő László (77) barátai, akik jó hírt kaptak: levették az Omega billentyűsének lábáról a fekvőgipszet - tudatta a Blikk.

"Laci szinte magatehetetlen volt a gipsz miatt, egész nap csak feküdt, még a mosdóba sem tudott egyedül kimenni, de az étkezés is problémát jelentett számára – kezdte lapunknak Kóbor János barátja állapotáról. Szeretném hinni, hogy már látszik a fény az alagút végén. Lacival örülök, hogy egyrészt a lába már jó, és hogy pár nap múlva egyedül fel tud kelni, jön-megy egy kicsit, és az életkedve is visszajöhet majd."

Benkő László lábáról levették a fekvőgipszet - Friss hírek érkeztek a zenész állapotáról

Ez azért is ad okot a bizakodásra, mert Kóbor János (77), a zenekar frontembere szerint Benkőt ez viselte meg a legjobban. ( A legfrissebb hírek itt) - Laci szinte magatehetetlen volt a gipsz miatt, egész nap csak feküdt, még a mosdóba sem tudott egyedül kimenni, de az étkezés is problémát jelentett számára - kezdte lapunknak Kóbor János barátja állapotáról.

Cserebere

Csatárt cserélhet a Milan és a Real

A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit - emlékeztet a Nemzeti Sport. 

"Milánó de Bergerac, félig igaz, félig költészet? – írtuk 2017-ben, amikor igencsak gyanús előzmények után kínai többségi tulajdonba került az AC Milan. Mint kiderült: csak egy időre, ugyanis ma a részvények 99.93 százalékát már az amerikai Elliott Management Corporation birtokolja. Érdekes módon a hatalomátvételek egyáltalán nem akadályozták meg a milánóiak Merca-tói lubickolását."

Csatárt cserélhet a Milan és a Real, jöhet a „Juventus réme" - NSO

A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. A második hetet szokásainknak megfelelően Angliában kezdtük, mégpedig a Manchester Cityvel, most következzék Milánó „ördögi" fele. Már bizonyított a Juve ellen, ő lesz az idei Mr. X?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98738/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.01. 05:20
Az orvosbéremelés rendőri felvezetése, Soros György tollbamondása, Vera Jourová beteges hazugságai, Svédország sötét gettókultúrája és Tóth Andi hátba döfése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?