Blogolj!

Blogstar kávéház

Hanyatlás

A nyugati civilizáció halála.

A franciaországi szoborrongálások, a történelmi múlt elleni akciók, a radikális baloldal előretörése apropóján Michel Onfray, az egyik legolvasottabb francia filozófus volt a Thinkerview nevű web tv-t és think-tank-et vezető „Sky” vendége. A nyugati civilizáció végét vizionáló gondolatokat a „Les Valeurs Actuelles” (VA) konzervatív hetilap alapján az Origo.hu idézi.

„A nyugat hanyatlásának elsősorban a kereszténység folyamatos visszaszorulása az oka, de szerint nemcsak az, hanem leginkább az a hajlam, amely a kortárs világot a pusztításra sarkallja. Egy kimerülő civilizációban élünk. Csak azokat a dolgokat szeretjük immáron, amelyek bennünket gyűlölettel vesznek körül, miközben csodálatos dologként vannak elkönyvelve. A pusztításnak egyfajta szenvedélyét éli át a társadalom, pusztítani kell mindent, 'az igazságot' és 'a történelmet' is, amely már nem is létezik. Többé nem kérdezi meg senki sem, hogy ki mit csinált a történelemben vagy hogyan is működhettek a dolgok korábban, folytatja az ismert francia filozófus. Természetesen Onfray jó pedagógus módjára ezt a folyamatot összekapcsolja a manapság divatos militáns 'antirasszizmussal', és úgy fogalmaz, hogy már nem is kérdés, hogy mi volt maga a rabszolgatartás. Csak 'kegyetlen' rabszolgatartás létezik, és ennek okai a fehérek, ők hajtották végre az egészet. De létezik 'jó rabszolgatartás' is, de ezt csak muzulmánok gyakorolhatják.”

A Nyugati civilizáció halála

A franciaországi szoborrongálások, a történelmi múlt elleni akciók, a radikális baloldal előretörése apropóján Michel Onfray, az egyik legolvasottabb francia filozófus volt a Thinkerview nevű web tv-t és think-tank-et vezető „Sky" vendége. A nyugati civilizáció végét vizionáló gondolatokat a „Les Valeurs Actuelles" (VA) konzervatív hetilap elemezte.

Bűz

Az európaiak lappangó cigányellenessége.

Nagy utat tettek meg a romák az üldöztetéstől és a rabszolgaságtól odáig, hogy elismert szakemberek, értelmiségiek, politikusok, orvosok és írók legyenek, az előítéleteket mégsem sikerült legyőzniük. Ha nagytotálban nézünk az európai cigányságra, még mindig a rasszizmus, az emberi jogok lábbal tiprása és a sztereotípiák látszanak – olvasható a Népszava Online elemzésében.

„Az európai jogvédők azon a véleményen vannak, hogy mindig a fejétől bűzlik a hal. Thomas Hammarberg svéd diplomata, aki néhány éve az Európa Tanács emberjogi biztosaként részletes jelentést készített az Európában élő romák helyzetéről, úgy látja, hogy a leglényegesebb probléma az országok vezetőinek, vezető pozíciókban lévő tisztviselőinek, politikusainak a helyzethez való hozzáállása, esetleges rasszista megnyilvánulása. Állítja, hogy a cigányellenesség Európa-szerte továbbra is ugyanúgy jelen van – még ha nem is ugyanolyan kísérőtünetekkel –, mint korábban. Úgy tűnik – mondja –, gazdasági nehézségek idején erősödik az a jelenség, hogy a frusztráció levezetésére az emberek bűnbakot keresnek, a romák pedig, pusztán az életvitelük okán, könnyű célpontnak bizonyulnak. Nem segíti a helyzetet, hogy az amúgy is a zavarosban halászó politikusok nemhogy nem emelik fel szavukat a diszkrimináció ellen, de sok esetben ők maguk sem tartózkodnak a romaellenes retorikától, amely csak szítja a társadalmon belül amúgy is meglévő feszültségeket.”

Ők változzanak vagy mi változzunk? - Ugyanúgy jelen van a cigányellenesség Európában, mint korábban

Nagy utat tettek meg a romák az üldöztetéstől és a rabszolgaságtól odáig, hogy elismert szakemberek, értelmiségiek, politikusok, orvosok és írók legyenek, az előítéleteket mégsem sikerült legyőzniük. Ha nagytotálban nézünk az európai cigányságra, még mindig a rasszizmus, az emberi jogok lábbal tiprása és a sztereotípiák látszanak.

Áldozat

A baloldal képmutatása.

A baloldal egyik legvisszataszítóbb tulajdonsága a nemes eszméken és a valós emberi sérelmeken való élősködés. A baloldal a cél eléréséhez szükséges eszközként kezeli az áldozatokat – a „hátrányos helyzetűeket” pedig szükségtől függően gyorsan váltogatja – erről a képmutatásról ír a lengyel példa nyomán a Magyar Hírlap Online.

„Nézzük csak meg, hogy Varsóban a baloldal többsége milyen könnyen elseftelte a reprivatizációs maffia által megkárosított személyeket azért a pénzért cserébe, amit az ügyben sáros városházától kapott az LMBT (leszbikusok, melegek, bi- és transzszexuálisok) témájában folytatott felvilágosításra. Ez a balos cinizmus az utóbbi napokban is megnyilvánult, amikor Lengyelország az isztambuli egyezmény felmondása mellett döntött. Ez az egyezmény egy tipikusan baloldali képződmény, amely a családon belüli erőszak elleni harc hangzatos jelszavait irdatlan mennyiségű propagandával elegyíti. A baloldal persze rögtön rávetette magát a kormányzó Jog és Igazságosság pártra, mintha az a tettesek és nem az áldozatok mellett állna ki. Csak, mint ahogy az a baloldal esetében lenni szokott – magasról tesznek az áldozatokra. Kizárólag az egyezmény említett, haladó újbeszél nyelven megírt szimbolikus csomagja érdekli őket. Épp ezért nem a jobboldalnak kellene magyarázkodnia, hogy felmondja az isztambuli egyezményt.”

Baloldali képmutatás

2020. augusztus 10. hétfő. 2:6 Mondhatnánk, hogy ez a „működési elve", amióta konkrét, identitásképző erőként megjelent az európai politikában. Ez a működési elv elég egyszerű. Felállítjuk a probléma valós diagnózisát, önkényesen kinevezzük magunkat a „hátrányos helyzetűek hangjának", majd létrehozunk egy világot, ahol az említett áldozatok még rosszabb helyzetbe kerülnek.

Irány

A magyar lakosság dugimilliárdjai.

Jelentős vagyont tart otthon a magyar lakosság – írta a Növekedés.hu gazdasági szakportál a jegybank és a KSH adatait összegezve. E szerint a lakosság készpénz- és betétállománya együttesen 16 100 milliárd forintra növekedett idén március végére. Több mint 5400 milliárd forint készpénzt tartanak otthon a magyarok a Hirado.hu szerint.

„Oláh Dániel szerint figyelemre méltó, hogy több mint 5 ezer milliárd forintot tesz ki az a megtakarítás, amit a lakosság otthon, készpénzben tart. A közgazdász ugyanakkor úgy véli, 'ez a summa más formában jobban szolgálhatná a magyar gazdaságot'. A gazdaságpolitika sok országban igyekszik a készpénzhasználatot visszaszorítani vagy felszámolni, hiszen ezeket a tranzakciókat nem látja, és ezek a feketegazdasághoz és az adóelkerüléshez kapcsolódnak jelentős mértékben. Érdemes lenne ezt átcsoportosítani, például az állampapírok irányába, hiszen az növelné a magyar gazdaság válságálló-képességét is – magyarázta.”

Több mint 5400 milliárd forint készpénzt tartanak otthon a magyarok

Jelentős vagyont tart otthon a magyar lakosság - írta a Növekedés.hu gazdasági szakportál a jegybank és a KSH adatait összegezve. E szerint a lakosság készpénz- és betétállománya együttesen 16 100 milliárd forintra növekedett idén március végére. Összehasonlításképpen 2018 decemberében még csupán 14 540 milliárd forint körül mozgott ez a mutató.

Vizsgálat

Eszenyi Enikő eltűnése.

Hónapok óta nem adott hírt magáról Eszenyi Enikő (59). A Vígszínház korábbi igazgatója, aki a körülötte kirobbant botrány után márciusban lemondott posztjáról és vissza is vonta pályázatát, teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, szakmai berkekben sem tudnak róla semmit – állítja a Blikk Online.

„– Nem egyszerűek számára a mindennapok, hiszen amíg nem zárul le a fővárosi önkormányzat vizsgálata, addig nem meri senki alkalmazni. Ráadásul hatalmas hátbaszúrásként éli meg azt is, hogy azok a színészek, akiknek többségét korábban ő vette oda a Vígszínházhoz, nyilvánosan összefogtak ellene – mondta egy ismerőse. – Talán ezért húzódott háttérbe, nem tudom, mi lehet vele. Ami biztos, hogy miután Rudolf Pétert (60) kinevezték a Vígszínház élére, Eszenyi Enikő visszaadta a szerepeit. Viszont az általa rendezett darabokat a következő évadban is műsorra tűzi az új igazgató, így elvileg lenne munkája. Sőt arra is lehetőséget adott neki, hogy a felújító próbákon jelen legyen. Azzal kapcsolatban, hogy élt-e ezzel a lehetőséggel a művésznő, lapzártánkig nem kaptunk választ a teátrumtól. Ám ha bement volna korábbi munkahelyére, annak már minden bizonnyal híre ment volna.”

Mi történt Eszenyi Enikővel? Eltűnt a színházból, a szerepeit lemondta - részletek

Mint ismert, a főpolgármester felügyelőbizottsági vizsgálatot kezdeményezett, mert a művész több volt kollégája azt állította: az általa alkalmazott verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikáció miatt távozott a teátrumtól. Ez az ügy még nem zárult le, talán ezért sem mutatkozik mostanában Eszenyi, aki közösségi oldalán sem aktív hónapok óta, legutóbb májusban tett közzé bejegyzést a Facebookon.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98797/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?