Blogolj!

Blogstar kávéház

Szabály

Az egyetemek veszélyes makacssága.

Izgulhatnak a gólyák a járvány miatt: az egyetemek megmakacsolták magukat, és nem állnak el a gólyatáboroktól. A kiskaput az jelentheti, hogy semmi sem szabályozza, egy szobában hány hallgató szállásolható el – elemez a Népszava Online.

„– Van olyan egyetem, ami a héten a járványügyi helyzetet mérlegelve lemondta gólyatáborát – mondta lapunknak Budai Marcell. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HOÖK) szóvivője hozzátette, a legtöbb intézmény nem hajlandó törölni a rendezvényét. Az egyetemek döntése azért is meglepő, mert a legfrissebb kutatások szerint újabban a fiatalok és a középkorúak körében terjed a vírus, ráadásul körükben több a tünetmentes beteg, így könnyebben adják tovább, fertőzésgócok alakulhatnak ki a táborokban. – Nincs kormányzati, illetve járványügyi szabályozás arról, hogy egy szobában legfeljebb hány hallgató szállásolható el, az egyetem döntése lesz, hogyan alakítják majd ki a férőhelyeket – mondta Budai. Hozzátette, egyeztettek az Innovációs és Technológiai Minisztériummal a gólyatáborokról a legutóbbi kormánydöntések előtt, tehát a kabinet az ő észrevételeiket is figyelembe vette az általános szabályokat kialakításakor.”

Izgulhatnak a gólyák a járvány miatt - az egyetemek megmakacsolták magukat

A kiskaput az jelentheti, hogy semmi sem szabályozza, egy szobában hány hallgató szállásolható el. - Van olyan egyetem, ami a héten a járványügyi helyzetet mérlegelve lemondta gólyatáborát - mondta lapunknak Budai Marcell. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HOÖK) szóvivője hozzátette, a legtöbb intézmény nem hajlandó törölni a rendezvényét.

Arculat

A Momentum terézvárosi rombolása.

Tönkretenné Budapest egyik legszebb utcáját Terézváros baloldali polgármestere – így az Origo.hu.

„Huszonkilenc fát vágatna ki a zöldterületek növelésének ígéretével fellépő Soproni Tamás momentumos polgármester a terézvárosi Benczúr utcában. A városbloggerek által Budapest egyik legszebbnek tartott utca fasora körülbelül 200 fából áll, így a fák közel 15 százalékát kivágnák, ezzel pedig elveszítené egyedülálló arculatát. A helyiek felháborodtak a döntésen, és azon, hogy az önkormányzat csupán pár nappal a munkálatok (amelyek egyébként ma kezdődtek meg) megkezdése előtt értesítette őket. Civilek petíciót indítottak az értelmetlen rombolás ellen, szerintük az önkormányzatnak nincs engedélye a fakivágásokra.”

Terézváros polgármestere tönkretenné Budapest egyik legszebb utcáját

Huszonkilenc fát vágatna ki a zöldterületek növelésének ígéretével fellépő Soproni Tamás momentumos polgármester a terézvárosi Benczúr utcában. A városbloggerek által Budapest egyik legszebbnek tartott utca fasora körülbelül 200 fából áll, így a fák közel 15 százalékát kivágnák, ezzel pedig elveszítené egyedülálló arculatát.

Lövés

Chicago erőszakos pusztítása.

Fosztogatók randalíroztak, gépkocsikból lőtték a rendőröket. Tömeges fosztogatás kezdődött, amely órákon át tartó lövöldözésbe torkollott Chicagóban, ahol több mint száz embert vettek őrizetbe – tudósít a Hirado.hu.

„A város elegáns üzleti negyedében randalírozók ablakokat törtek be, üzleteket fosztottak ki és nekitámadtak a kivonuló rendőröknek. A helyi rendőrség vezetője, David Brown hangsúlyozta: nem szervezett tüntetésről volt szó, ezek kifejezetten köztörvényes bűncselekmények voltak. A rendőrségi vezető elmondta: a bűnözőkkel folytatott tűzharcban 13 rendőr sebesült meg, és biztonsági őrök, valamint járókelők is belekeveredtek a lövöldözésbe, közülük senki nem sebesült meg. Mintegy 400 rendőrt vezényeltek a belvárosba, ahova – a közösségi médiában megjelent, ellentmondásos információkat követően – egy autókaraván igyekezett, és a gépkocsikból is lövéseket adtak le a rendőrökre.”

Fosztogatók randalíroztak, gépkocsikból lőtték a rendőröket Chicagóban

Tömeges fosztogatás kezdődött, amely órákon át tartó lövöldözésbe torkollott Chicagóban, ahol helyi idő szerint hétfő délelőtt több mint száz embert vettek őrizetbe. A város elegáns üzleti negyedében randalírozók ablakokat törtek be, üzleteket fosztottak ki és nekitámadtak a kivonuló rendőröknek. A helyi rendőrség vezetője, David Brown hangsúlyozta: „nem szervezett tüntetésről volt szó, ezek kifejezetten köztörvényes bűncselekmények voltak".

Szembesülés

Az autóipar megreccsenése.

A koronavírus-válság okán Alsó-Szászország miniszterelnöke, a Volkswagen AG felügyelőbizottságának a tagja, Stephan Weil jobban aggódik a beszállító cégek, mint maga az autógyártó konszern sorsáért – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Mint a német dpa hírügynökségnek adott interjúban közölte, a Volkswagen azok között a cégek között lesz, amelyek jobb helyzetben lesznek a válság után, mint előtte voltak, nem utolsósorban azért, mert konkurenseik többsége még nagyobb problémákkal küzd. Hangsúlyozta azonban, hogy aggódik viszont a kis- és középméretű autóiparibeszállító-vállalatok sorsáért. Az autóipari beszállítók többségét az alternatív hajtástechnológiákra való, egyébként is problémákkal terhes átállás kellős közepén érte a koronavírus-válság – mondta a távirati iroda beszámolója szerint. 'A továbbra is rémesen alacsony kereslet elsősorban a beszállítókat érinti hátrányosan. Attól tartok, hogy az ősz folyamán már kellemetlen hírek tömkelegével kell majd szembesülnünk ezen a téren' – tette hozzá. Szerinte a kereslet fellendülésének kellene valamilyen módon lökést adni.”

Az autóipari beszállítókat érintheti a legsúlyosabban a koronavírus-válság

A koronavírus-válság okán Alsó-Szászország miniszterelnöke, a Volkswagen AG felügyelőbizottságának a tagja, Stephan Weil jobban aggódik a beszállító cégek, mint maga az autógyártó konszern sorsáért. Mint a német dpa hírügynökségnek adott interjúban közölte, a Volkswagen azok között a cégek között lesz, amelyek jobb helyzetben lesznek a válság után, mint előtte voltak, nem utolsósorban azért, mert konkurenseik többsége még nagyobb problémákkal küzd.

Támadás

Görög Zita borzalmas élménye.

Nagyon megrémült Görög Zita (40), amikor a lánya, Lotti (12) sírva, méhcsípésekkel a testén ment haza a múlt hét végi kirándulásról – számol be róla a Blikk Online.

„– Lotti a barátaival és az egyik gyerek anyukájával volt a Garancsi-tónál, ahová mi is – ha nem is napi, de heti szinten – járunk – mesélte a Blikknek Zita. – Az egyik bokorból egy méhraj támadt rájuk. Lottinak beleszálltak a hajába, több helyen megcsípték a fejbőrét, az egyik még a fülét is megszúrta belülről. Legalább tíz méhszúrás volt a kislányomon, de a barátaink sem úszták meg. Szerencsére az anyuka kevésbé pánikolt, és magával nem törődve leszedte a két sikongató tiniről a méheket. Nagyon hálás vagyok annak a két idegennek is, aki hazahozta őket, mivel autó és telefon nélkül sétáltak. Zita lányát megviselték a történtek, a hirtelen támadó raj látványa és a csípések fájdalma miatt aznap éjjel nehezen is tudott elaludni. – Kalciummal, ecetes borogatással és házilag kevert, levendulás teafaolajjal enyhítettük a csípéseket – mesélte a műsorvezető, aki azonnal jelezte a közeli büfének és panziónak a problémát. – Annyit mondtak, tudnak róla, nem ez volt az első ilyen eset az elmúlt hetekben. Legkisebb gyermekemmel is járunk oda, nem szeretném, ha ilyen élménnyel találkozna.”

Minden szülő rémálmát kellett átélnie, amikor meglátta összeszurkált kislányát: borzalmas élményről számolt be Görög Zita

Mint mondja, a rovarok valósággal rátámadtak a kis társaságra. ( A legfrissebb hírek itt) - Lotti a barátaival és az egyik gyerek anyukájával volt a Garancsi-tónál, ahová mi is - ha nem is napi, de heti szinten - járunk - mesélte a Blikknek Zita. - Az egyik bokorból egy méhraj támadt rájuk.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98840/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.01. 05:20
Az orvosbéremelés rendőri felvezetése, Soros György tollbamondása, Vera Jourová beteges hazugságai, Svédország sötét gettókultúrája és Tóth Andi hátba döfése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?