Blogolj!

Blogstar kávéház

Veszélyeztetés

A Soros-szervezetek budapesti balhézása.

Egy erőszakos lengyel LMBTQ-aktivista mellett szerveztek tüntetést a koronavírus-veszéllyel nem törődve a hazai Soros-szervezetek és a radikális baloldal a lengyel nagykövetség elé – fogalmaz az Origo.hu.

„Három magyarországi LMBTQ-lobbicsoport, az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride és a Teektura tüntetést szervezett kedden a budapesti Lengyel Nagykövetségnél egy magát 'Margot'-nak nevező és 'transzgenderként' meghatározó lengyel LMBTQ-aktivista mellett, aki előbb nemzeti és vallási szimbólumokat gyalázott meg, majd megtámadta egy konzervatív szervezet tagját, egy kamionsofőrt, akit súlyosan bántalmazott, majd megrongálta a kamiont is. A kamionsofőr megtámadása miatt letartóztatták Margotot, és eljárást kezdeményeztek ellene. Önmagában megdöbbentő, hogy egy erőszakos bűncselekményt elkövető ember mellett szerveznek tüntetést magukat jogvédőnek nevező szervezetek – pusztán azért, mert a bűnöző LMBTQ-aktivista –, ráadásul mindezt a koronavírus-járvány közepén tették, figyelmen kívül hagyva minden óvatossági intézkedést. Ezzel nagyon veszélyes helyzetet teremtettek, veszélybe sodorták a tüntetés résztvevőit – és azokat is, akikkel a következő napokban találkoznak majd.”

Soros magyar szervezetei a járvány közben tartottak tüntetést

Egy erőszakos lengyel LMBTQ-aktivista mellett szerveztek tüntetést a hazai Soros-szervezetek és a radikális baloldal a lengyel nagykövetség elé. Az aktivista, ahogy megírtuk, megtámadott egy konzervatív nézeteit vállaló kamionsofőrt, aki súlyosan megsérült. A budapesti tüntetés megtartása a koronavírus-járvány közben rendkívül veszélyes, az Egyesült Államokban, Franciaországban és Szerbiában is a radikális baloldal tüntetései és zavargásai után tört ki újra a járvány.

Tét

A baloldal bikaharca.

Országossá terebélyesedett a gödi Momentum-DK viszály. Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András már sokadjára tárgyal a gödi ügy kapcsán. Palóc André szerint a belharc tétje, hogy eldöntsék, mely párt lesz a baloldali konglomerátum vezető ereje. A baloldal bikája titulusra hajt a DK és a Momentum – így a Hirado.hu.

„Palóc André a Századvég vezető elemzője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, nem újszerű az a jelenség, hogy a baloldalon kiszivárogtatások, hangfelvételek felhasználására kerül sor az egymás elleni belharcban. Pár évvel ezelőtt az MSZP-SZDSZ belharcokban is volt hasonlókra példa. A tavalyi Európai Parlamenti választások óta a Momentum és a DK tekinthető a baloldal két legerősebb pártjának, azonban egyelőre nem tisztázott, melyik párt legyen az ellenzéki konglomerátum vezető ereje – emelte ki. Ezért is történhetnek hasonló esetek mint Gödön, és ezért esnek egymásnak országos szintű problémák megvitatásában is a két párt vezetői. Hangsúlyozta, hogy a társadalom figyelmét azonban igyekeznek elterelni a belharcról, hiszen többször is kijelentették, a gödi körülmények a helyi és nem az országos helyzetet tükrözik. Hozzátette, ha ez ténylegesen így lenne, akkor Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András nem tárgyalna már sokadjára az ügy kapcsán. A két párt közti csatának több tétje is van, természetesen az első és a legfontosabb, hogy az ellenzék oldaláról kit jelöljenek majd a következő választásokon – mondta. Az elemző szerint egyelőre két elképzelés van a 2022-es választásokkal kapcsolatban a baloldalon. Egyes pártok, politikusok azt szeretnék, hogy két listát indítson az ellenzék, az egyiken a hosszabb múlttal rendelkező pártok és politikusok szerepeljenek, a másikon pedig a huszonegyedik századi pártok, mint a Momentum is.”

A baloldal bikája titulusra hajt a DK és a Momentum

Országossá terebélyesedett a gödi Momentum-DK viszály. Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András már sokadjára tárgyal a gödi ügy kapcsán. Palóc André szerint a belharc tétje, hogy eldöntsék, mely párt lesz a baloldali konglomerátum vezető ereje. Országossá terebélyesedett a gödi Momentum-DK viszály. A városban tavaly ősszel nagy fölénynél nyert az ellenzék, tizenkét képviselőből mindössze négy fideszes.

Mozzanat

Karácsony Gergely előremenekülése.

Karácsony bejegyzését a járvány második hullámára történő felkészülésről megelőző kommunikációnak tekinthetjük, mert a járvány első hulláma idején többször is nagyot hibázott a fővárosi vezetés – vázolja a Magyar Hírlap Online-nak Kiszelly Zoltán politológus.

„Kiszelly Zoltán politológus lapunknak Karácsony posztjáról azt mondta, a bejelentést megelőző kommunikációnak tekinthetjük, mert a járvány első hulláma idején többször is nagyot hibázott a fővárosi vezetés. Nem csupán a Pesti úti idősotthon kapcsán merült fel az önkormányzat felelőssége, hanem a BKV-járatritkítás miatt is, hiszen emlékezhetünk rá, hogy az átgondolatlan intézkedéssel a tömegközlekedésben lehetetlenné vált a távolságtartás – emlékeztetett. Kiszelly szerint ismét a felelősséget igyekszik elhárítani Karácsony, amikor úgy beszél a döntéshozókról, mintha ő maga nem lenne az, és a védekezés minden mozzanatáról a kormányzatnak kellene gondoskodnia.”

Átgondolatlan intézkedések után elhárított felelősség

Még a balliberális médiumok is kínosnak érezték Karácsony Gergely főpolgármester augusztus 10-i Facebook-bejegyzését, amelyben felsorolta, mennyi mindent tesz annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány második hullámára felkészüljön a főváros, illetve az általa fenntartott intézmények is készen álljanak a feladatokra.

Drágulás

Az infláció berobbanása.

Agyonverte az inflációt a forintgyengülés és a drága Balaton. Velünk maradtak a magas élelmiszerárak is. A Népszava Online úgy összegez: berobbant az infláció.

„Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője szerint az élelmiszereknél jelentős drágulás ment végbe, de erre számítani lehetett. A ruházkodási cikkek és tartós fogyasztási termékek drágulása is meghaladta a tavalyi szintet. Utóbbiak áremelkedése pedig felfelé húzta a maginflációt. A szolgáltatások inflációja is felgyorsult, több területen is jelentős volt az áremelkedés. Például az ingyenes parkolás megszűnése, az üdülési szolgáltatások áremelkedése, valamint a sport- és múzeumi belépők drágulása is hozzájárult az ehhez Az elemző szerint a friss adatokból kiderül, hogy a ruházati és tartós fogyasztási cikkeknél a kereskedők igyekeznek áthárítani a gyengébb forint miatt, valamint egyéb okokból növekedő kiadásaikat. Az év hátralévő részében a fő kérdés az lesz, hogy a kereslet meddig tud lépést tartani az áremelkedéssel. Az emelkedő munkanélküliség ezen a téren megjelenhet, vagyis lassíthatja az inflációt.”

Elszálló élelmiszerárak, drága Balaton - Berobbant az infláció

Agyonverte az inflációt a forintgyengülés és a drága Balaton. Velünk maradtak a magas élelmiszerárak is. Nem csak az egyszerű vásárlók, de az elemzők is kikerekedett szemmel nézték a júliusi inflációs adatokat, amely a várakozásokat messze meghaladóan emelkedtek júliusban.

Lakat

Tóth Andi olaszos szakítása.

Véget ért a szerelem, információink szerint szétköltözött Tóth Andi (21) és Szabó Ádám (28). Az X-Faktor-győztes énekesnő és harmonikás kedvesének viharos kapcsolata még 2018 tavaszán kezdődött, ám úgy tűnik, a szerelemhajó megfeneklett: a sok vita és a féltékenység miatt a szakítás mellett döntöttek – olvasható a Blikk Online-on.

„A fiatalok az elmúlt két évben többször szakítottak, majd újra egymásra találtak, ám úgy tudjuk, Andi két hónappal ezelőtt úgy érezte, itt a vége, el kell költöznie. – Ádám családjánál laktak, volt egy külön kis házrészük, onnan ment el Andi, már saját albérletében lakik és egyre jobban van – kezdte lapunknak az énekesnő egyik barátja. – Nehezen hozta meg a döntést, hogy pontot tesz a kapcsolat végére, de muszáj volt. Korábban is sok vita volt köztük, Ádám sokszor volt féltékeny, de Andi sem tett lakatot a szájára, ha valami nem tetszett neki. Heves, igazi olaszos kapcsolat volt az övék nagy összeveszésekkel és még nagyobb békülésekkel.”

Egy barát is megerősítette: Tóth Andi különköltözött a kedvesétől - Ez vezetett a kapcsolatuk végéhez

Véget ért a szerelem, információink szerint szétköltözött Tóth Andi (21) és Szabó Ádám (28). Az X-Faktor-győztes énekesnő és harmonikás kedvesének viharos kapcsolata még 2018 tavaszán kezdődött, ám úgy tűnik, a szerelemhajó megfeneklett: a sok vita és a féltékenység miatt a szakítás mellett döntöttek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98876/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?