Ismét 800 fölött az új fertőzöttek száma
848 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 27 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Tizenhat újabb beteg elhunyt.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Áldozat

A koronavírus erősödő fenyegetése.

Drámai gyorsasággal tér vissza a járvány Spanyolországba. Is – mutatja be a Népszava Online.

„Európában itt regisztrálták a legtöbb újbóli megbetegedést, csak az elmúlt héten húszezret. Spanyolországban mind nagyobb aggodalmat kelt, hogy szélvész gyorsasággal tér vissza a járvány. Európában itt regisztrálták a legtöbb újbóli megbetegedést, csak az elmúlt héten húszezret, ami különösen drámai annak fényében, hogy az uniós államok közül Róma és Párizs mellett Madridot sújtotta legjobban a járvány. Bár nem lehet tudni pontosan hányan vesztették életüket a Covid-19 következtében, az egészségügyi minisztérium 28 576-ban adta meg a halálos áldozatok számát. Mivel azonban az eltelt időszakban 45 ezerrel haladta meg a halottak száma az átlagot, ezért valószínű a valós adat jóval magasabb ennél. Márpedig az újbóli fertőzések számából egyértelműen kiviláglik, hogy a veszély nemhogy nem múlt el, visszatért. Múlt héten már kétszer annyian fertőződtek meg, mint két héttel korábban és tízszer annyian, mint egy hónappal azelőtt. Különösen aggasztó, hogy több idősotthonból is jelezték: ismét megjelent a Covid-19 az intézmény falain belül. Zaragozában mobilkórházat építenek.”

Drámai gyorsasággal tér vissza a járvány Spanyolországba

Európában itt regisztrálták a legtöbb újbóli megbetegedést, csak az elmúlt héten húszezret. Spanyolországban mind nagyobb aggodalmat kelt, hogy szélvész gyorsasággal tér vissza a járvány. Európában itt regisztrálták a legtöbb újbóli megbetegedést, csak az elmúlt héten húszezret, ami különösen drámai annak fényében, hogy az uniós államok közül Róma és Párizs mellett Madridot sújtotta legjobban a járvány.

Terjeszkedés

Soros György hálózatépítése.

kilencvenéves lett Soros György bevándorláspárti milliárdos spekuláns, a világ egyik leggazdagabb embere, aki pénzével a mai napig irányítani próbálja a világ országait, benne az Európai Uniót is. Befolyásszerzés, pénz, hatalom, ezek kísérték végig Sorost pályafutása során – derül ki az Origo.hu összefoglalójából.

„A magát az utóbbi években filantrópnak beállítani igyekvő tőzsdespekuláns évtizedek óta egyre erőszakosabban próbálja terjeszteni a nyílt társadalom ideológiáját. Ennek érdekében a leggátlástalanabb módszereket is megengedte magának: ha úgy hozta a helyzet, gond nélkül átlépett mindenféle erkölcsi és emberi határt. Pénzt és energiát nem sajnálva a 70-es, 80-as évektől egy nemzetközi hálózat kialakításán kezdett el dolgozni. A hálózatépítés egyetlen célt szolgált: világszerte terjeszteni tudja az ideológiáját, ami – nem mellékesen – a saját meggazdagodását is szolgálta. Mára a célkitűzése gyakorlatilag megvalósult: szinte nincs olyan hely a világon, ahol nem lehet valamelyik szervezetével találkozni.”

90 éves ma Soros György - elmondjuk, hogyan hálózta be az egész világot

Szerdán kilencvenéves lett Soros György bevándorláspárti milliárdos spekuláns, a világ egyik leggazdagabb embere, aki pénzével a mai napig irányítani próbálja a világ országait, benne az Európai Uniót is. Befolyásszerzés, pénz, hatalom - ezek kísérték végig Sorost pályafutása során. Az Origo összefoglalójából kiderül minden, amit a bevándorláspárti milliárdosról tudni érdemes.

Trükk

A Momentum bohócosodása.

Második alkalommal is felfüggesztette tisztségéből a gödi képviselő-testület Balogh Csaba momentumos polgármestert. A DK-s képviselők felfüggesztették párttagságukat, hogy ne kelljen betartaniuk a baloldali szövetség belső szabályait. Gyurcsány Ferenc trükkje bejött, a Momentum padlóra került – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Ahogyan az várható volt, a 'lebegő' DK-s képviselők is támogatták az indítványt. Ennek azért van jelentősége, mert a politikusok éppen a hétfői ülésen jelezték, hogy felfüggesztik párttágságukat. Azzal indokolták döntésüket, hogy Göd érdekei nem egyeznek az országos pártközpontok érdekeivel, ezért kénytelenek ezt meglépni. Csakhogy emögött Gyurcsány Ferenc ravasz csele állt: a pártelnök a felfüggesztéssel 'lebegő' pozícióban hagyta gödi politikusait, akik ezután is azt csinálhatnak amit akarnak. Ez látható a legutóbbi szavazás eredményéből is. A trükk előzménye az volt, hogy vasárnap a Momentum országos vezetése feltételeket próbált támasztani a DK-val szemben. Többek között azt kérték, hogy Rónai Sándor, DK-s uniós képviselő kérjen bocsánatot, amiért manipulált felvételt hozott nyilvánosságra, valamint az alpolgármestereket Balogh kívánsága szerint cseréljék le. A végeredmény: Gyurcsány Ferenc – túlzás nélkül – bohócot csinált a Momentumból.”

Gyurcsány Ferenc trükkje bejött, a Momentum padlóra került

Hétfő után kedden is ülésezett a gödi közgyűlés,de továbbra sem sikerült lezárni a baloldali belharcot - írja az Origo. A Pest megyei településen régóta cirkusz van, aminek csúcspontján a DK, a Jobbik és az LMP helyi képviselői a Balogh Csaba-féle Gödi Összefogás frakciójából kiválva Göd Fejlődéséért néven új képviselőcsoportot alakítottak.

Eredmény

A Tisza hulladékmentesítése.

Idén már nyolcadik alkalommal szervezték meg a PET-kupát. A résztvevők idén is több mint nyolc tonna hulladéktól menetsítették a Tisztát és árterületét – jelenti a Hirado.hu.

„Az augusztus 3. és 8. között megrendezett hulladékmentesítő PET-kupa a nyolcadik volt a Tiszán. A résztvevők több mint nyolc tonna hulladéktól mentesítették a Tisztát és árterületélt. Az idei év számos szempontból volt különleges. Molnár Attila Dávid, a PET-kupa társalapítója az M1 Kék bolygó című műsorában elmondta, az idei évben a tiszta Tisza-térkép alapján hajóztak. Hozzátette, a térkép a téli felmérés eredménye. Szervezőtársaival végi gyalogolták a Tisza mindkét oldalát és feltérképezték a legnagyobb hulladék lerakatokat. Az idei év egy másik különlegessége, hogy a flotta pár új, speciális hajóval is bővült. Ilyen például a PETI. A magyar tervezésű és építésű, polietilén testeken úszó hajó elődjénél, a Petényinél sokkal takarékosabban üzemeltethető.”

Több tonna hulladéktól mentesítették a Tiszát

Idén már nyolcadik alkalommal szervezték meg a PET-kupát. A résztvevők idén is több mint nyolc tonna hulladéktól menetsítették a Tisztát és árterületét. Eligazítással kezdődött az idei PET-kupa a tuzséri helyszínen. A résztvevők már az első nap másfél tonna hulladékot gyűjtöttek össze. A kupa résztvevői között voltak rutinos palackvadászok és újonc PET-kalózok is.

Túra

Pokorny Lia szerelmi tragédiája.

Elveszítette a szerelmét: tragédia árnyékolta be Pokorny Lia életét – így a Blikk Online.

„Pokorny Lia volt Szabó Győző vendége a Blikk +Győző legfrissebb adásában. Arra, hogy létezik múlhatatlan szerelem, a színésznő szomorú története a bizonyíték: kiderült, hogy élete szerelmét tragikus körülmények között veszítette el. Persze, vidámabb témák is előkerültek a beszélgetés során: például az, hogy miként keveredett bele egészen véletlenül A mi kis falunk forgatásába túrázás közben.”

Elveszítette a szerelmét: tragédia árnyékolta be Pokorny Lia életét

Pokorny Lia volt Szabó Győző vendége a Blikk +Győző legfrissebb adásában. Arra, hogy létezik múlhatatlan szerelem, a színésznő szomorú története a bizonyíték: kiderült, hogy élete szerelmét tragikus körülmények között veszítette el. Persze, vidámabb témák is előkerültek a beszélgetés során: például az, hogy miként keveredett bele egészen véletlenül A mi kis falunk forgatásába túrázás közben.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98904/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.01. 05:20
Az orvosbéremelés rendőri felvezetése, Soros György tollbamondása, Vera Jourová beteges hazugságai, Svédország sötét gettókultúrája és Tóth Andi hátba döfése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?