Blogolj!

Blogstar kávéház

Inflálódás

Nagy-Britannia nagy érettségibotránya.

Hatalmas a felzúdulás az Egyesült Királyságban az érettségi vizsgák elmaradása miatt kikalkulált jegyek miatt. Angliában a diákok csaknem 40 százalékának a minősítését rontotta le egy algoritmus – számol be róla a Népszava Online.

Amikor csütörtök reggel az angliai, walesi és észak-írországi érettségizők számára is eljött az igazság pillanata, a riogatások miatt felgyülemlett feszültség indokolttá vált. Első becslések szerint a felülvizsgálati grémium Angliában a jegyek országos 'inflálódásának' elkerülése érdekében, egyben az iskolák 'történelmi' eredményeinek beszámításával a diákok csaknem 40 százalékának a jegyeit rontotta le, még ha többségüknek 'csak' egy fokkal is. Ez azt jelenti, hogy e sorok írásakor mintegy 280 ezer angliai fiatal érez csalódottságot. A kormány álláspontja szerint a jegyek maradnak. Lehet azonban fellebbezni. Az angol tanulók megkaphatják a próba-érettségin kapott, illetve az iskola által prognosztizált jegyeiket, sőt vállalhatják, hogy ősszel leteszik a vizsgákat. Utóbbi esetben egy évet várniuk kell az egyetem elkezdésével. A pontosság kedvéért: a walesi és északír tanulók nem választhatják elő-érettségi tesztjük beszámítását.”

Érettségi káosz Nagy-Britanniában

Hatalmas a felzúdulás az Egyesült Királyságban az érettségi vizsgák elmaradása miatt kikalkulált jegyek miatt. Angliában a diákok csaknem 40 százalékának a minősítését rontotta le egy algoritmus. A vizsgaeredmények e heti nyilvánosságra hozatala minden eddigi példánál jobban érzékeltette a koronavírus-válság maradandó hatását a fiatalokra.

Performansz

A radikális baloldal rongálása.

A terézvárosi és erzsébetvárosi Demokratikus Koalíció (DK) politikai aktivistái szerdán festékszóróval összefirkálták a világörökség részét képező Andrássy út közelében található Lendvay utcát. Az elkövetők a flashmob után büszkén fotózkodtak, a képeket pedig a közösségi oldalakon kezdték el terjeszteni. Később a rendőrök igazoltatták őket – tudósít az Origo.hu.

„Korábban írtunk róla, hogy az elmúlt időszakban a hazai baloldal jól láthatóan radikalizálódott, amit több megnyilvánulásuk is mutat. Míg korábban a Momentum nevéhez kapcsolódtak a legdurvább akciók – elég csak az Origo szerkesztősége elleni támadásukra gondolni –, mára Gyurcsány Ferenc és a DK vette át a szerepet. Ezt mutatja a radikális baloldali párt tegnapi, teljesen értelmetlen akciója: a helyszínen megjelenő pártaktivisták mindenféle indok nélkül, festékszóróval összefirkálták a Fidesz Lendvay utcai székháza előtti járdát. A közösségi oldalon közzétett képek tanúsága szerint kevesebb mint 10-en vettek részt a performanszban. Később a rendőrök igazoltatták őket. A 'hírt' elsőként Oláh Lajos, a Gyurcsány-párt parlamenti képviselője osztotta meg, őt követte Kecskés Balázs erzsébetvárosi képviselő, és Miyazaki Jun választókerületi elnök, terézvárosi képviselő.”

A radikális baloldal megrongálta az Andrássy út környékét

A terézvárosi és erzsébetvárosi Demokratikus Koalíció (DK) politikai aktivistái szerdán festékszóróval összefirkálták a világörökség részét képező Andrássy út közelében található Lendvay utcát. Az elkövetők a flashmob után büszkén fotózkodtak, a képeket pedig a közösségi oldalakon kezdték el terjeszteni. Később a rendőrök igazoltatták őket.

Döntés

Az MSZP kapufája.

Nincs szükség sem országos népszavazásra, sem pedig a balatoni strandok ingyenessé tételére – mondja a Balatoni Szövetség, és hasonló véleményen vannak a tó körüli települések polgármesterei is. Úgy látják: a balliberális pártok politikai akciójáról van szó, mert rájöttek, hogy a Balaton fontos a magyaroknak különösen a koronavírus-járvány idején – olvasható a Hirado.hu-n.

„A balliberális oldal egyik leghangosabb sajtóorgánuma a 24.hu szerint kapufát lőtt az MSZP a balatoni népszavazási kezdeményezésével. Az internetes lap szerint ugyanis idén egyetlen szabadstrand sem szűnt meg, cserébe viszont a párt a kampányával magára haragította a tó körüli településeket. Arra is emlékeztetnek: helyi ügyekről nem lehet országos népszavazáson dönteni. A Balaton-parti önkormányzatok jó gazdái a strandoknak. A magas színvonalat pedig csak úgy tudják a települések fenntartani, ha megfelelő bevételekhez jutnak a kijelölt fürdőhelyek, illetve a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások – mondta az M1-nek Alsóörs független polgármestere. Hebling Zsolt úgy látja: helyi ügyekben továbbra is helyben kell dönteni.”

Kapufát lőtt az MSZP

Nincs szükség sem országos népszavazásra, sem pedig a balatoni strandok ingyenessé tételére - mondja a Balatoni Szövetség, és hasonló véleményen vannak a tó körüli települések polgármesterei is. Úgy látják: a balliberális pártok politikai akciójáról van szó, mert rájöttek, hogy a Balaton fontos a magyaroknak különösen a koronavírus-járvány idején.

Segítség

A fesztiválzenekarok ötszörös gázsija.

Nyilvánossá vált azon fesztiválzenekarok listája, amelyek felléphetnek az Antenna Hungária raktárépületében tartandó koncerteken. Kiderült, ötszörös gázsit kapnak az állami forrásból.

„Száz zenekart hívtak meg, akik olyan fesztiválon léptek volna fel, mint a Fishing on Orfű, a Szegedi Ifjúsági Napok, az EFOTT, a Volt, a Strand, a Művészetek Völgye, a Campus, a Rockmaraton A raktárkoncertekért ötszörös gázsit vehet majd fel az 5,3 milliárdos alapból többek közt az Esti Kornél, 30Y, Ákos, a Bëlga, a Besh O Drom, a Budapest Bár, a Colorstar, az Erik Sumo Band, a Honeybeast, a Hősök, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Moby Dick, a Pál Utcai Fiú, a Pokolgép, a Punnany Massif, a Quimby, Rúzsa Magdi, a Vad Fruttik, a Zagar és a Zorall. A zenét egy állami streamingcég juttatja el a közönséghez.”

A fesztiválzenekarok ötszörös gázsit kapnak az állami forrásból

Száz zenekart hívtak meg, akik olyan fesztiválon léptek volna fel, mint a Fishing on Orfű, a Szegedi Ifjúsági Napok, az EFOTT, a Volt, a Strand, a Művészetek Völgye, a Campus, a Rockmaraton A raktárkoncertekért ötszörös gázsit vehet majd fel az 5,3 milliárdos alapból többek közt az Esti Kornél, 30Y, Ákos, a Bëlga, a Besh O Drom, a Budapest Bár, a Colorstar, az Erik Sumo Band, a Honeybeast, a Hősök, az Irie Maffia , a Kiscsillag, a Moby Dick, a Pál Utcai Fiúk, a Pokolgép, a Punnany Massif, a Quimby, Rúzsa Magdi, a Vad Fruttik, a Zagar és a Zorall.

Változás

Bochkor Gábor szerelmes lágyulása.

A nyitottság megvan, de úgy tűnik, Bochkor Gábor (56) sem találja a boldogságot. Hiába szakított már két éve kislánya édesanyjával, Várkonyi Andreával (45), a Retro Rádió új reggeli show-ja, a Bochkor műsorvezetője kijelentette: továbbra sem talált társra, egyedül van – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„– Nyitott lennék rá, de nem találtam még meg – válaszolta lapunknak röviden Bocsi, amikor arról kérdeztük, vajon elzárkózik-e, avagy egyszerűen csak nincs szerencséje a szerelemben. Várkonyi Andrea egy nappal korábban a Blikk hasábjain vallotta be, hogy bizony félnek tőle a férfiak, és elképzelhető, hogy Bochkor Gábort is sokan gondolják túl keménynek és temperamentumosnak. – Nekem is meg kellett tanulnom bánni az emberekkel, kollégákkal, társműsorvezetőkkel, szerkesztőkkel. Sokkal impulzívabb fickó voltam a Sláger rádiós időkben, ma sokkal megfontoltabb vagyok. Nem azt mondom, hogy lágyabb, de megfontoltabb. Egyszerűen az élet nevelt – magyarázta a rádiós legenda, aki szerint a változás akkor kezdődött, amikor apa lett. – A fő állomás az életemben, hogy született egy gyerekem 13 éve, és teljesen másképp állok mindenhez, gyakorlatilag az egész élethez azóta. Sokan azt mondják, emberibb lettem, lágyultam, legyen így, vállalom – sóhajtott Bocsi, akinek jelenleg a legfontosabb nő az életében az a kislánya, akivel annyi időt tölt, amennyit csak tud, igaz, nem bánná, ha több lehetne.”

Nyitott lenne az új párkapcsolatra Bochkor Gábor, de mégsem találja a boldogságot

Nyitott lennék rá, de nem találtam még meg - válaszolta lapunknak röviden Bocsi, amikor arról kérdeztük, vajon elzárkózik-e, avagy egyszerűen csak nincs szerencséje a szerelemben. ( A legfrissebb hírek itt) Várkonyi Andrea egy nappal korábban a Blikk hasábjain vallotta be, hogy bizony félnek tőle a férfiak, és elképzelhető, hogy Bochkor Gábort is sokan gondolják túl keménynek és temperametumosnak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/98944/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?