Blogolj!

Blogstar kávéház

Pozíció

Gyurcsány Ferenc ravasz beindulása.

Hiába jelentették be a baloldali pártok a közös jelöltállítást, valójában csak most kezdődik a marakodás a különböző pozíciókért, a bukott kormányfő diktálná a feltételeket Egy erőltetett taktikai együttműködés előbb-utóbb széthullik, önkormányzati szinten már látszik, hogy nehézséget és feszültséget okoz az összefogás a baloldalon – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Gyurcsány Ferenc célja egyértelmű: a DK mint legerősebb ellenzéki párt maga alá akarja gyűrni a többi balliberális pártot – jelentette ki lapunknak Párkányi Eszter. Az Alapjogokért Központ elemzője emlékeztetett, a bukott kormányfő 2017 szeptemberében még úgy fogalmazott, nem igaz, hogy a közös lista a győzelem receptje, majd hozzátette, szerinte azok a pártok támogatják az összefogást, amelyek önállóan nem tudnák átlépni az ötszázalékos parlamenti küszöböt. Az elemző szerint az, hogy a DK elnöke az év elején újra bedobta az összefogás szükségességét, azt jelzi, hogy a DK hegemóniára törekszik. 'A közös lista, közös jelöltek és közös miniszterelnök-jelölt most a Demokratikus Koalíció érdeke, hiszen ők diktálnák a feltételeket' – fogalmazott Párkányi, ugyanakkor véleménye szerint Gyurcsány feltételeihez a Momentum Mozgalomnak is lesz egy-két szava. Ennek előszele lehet a gödi összefogásban kialakult feszültség, ami azt mutatja, hogy a két legnépszerűbb ellenzéki párt között folyik a verseny a vezető pozícióért.”

Gyurcsány beindulhat

„Gyurcsány Ferenc célja egyértelmű: a DK mint legerősebb ellenzéki párt maga alá akarja gyűrni a többi balliberális pártot" - jelentette ki lapunknak Párkányi Eszter. Az Alapjogokért Központ elemzője emlékeztetett, a bukott kormányfő 2017 szeptemberében még úgy fogalmazott, nem igaz, hogy a közös lista a győzelem receptje, majd hozzátette, szerinte azok a pártok támogatják az összefogást, amelyek önállóan nem tudnák átlépni az ötszázalékos parlamenti küszöböt.

Fluktuáció

A magyar oktatás pedagógushiánya.

Legalább 1100 pedagógus hiányzik az iskolákból. Az egyik tanár szakszervezet szerint ennél is rosszabb a helyzet, mert sokakat megbízási szerződéssel foglalkoztatnak – így a Népszava Online.

„Több mint 1100 pedagógust keresnek országszerte az iskolák, két héttel a tanévkezdés előtt – derül ki az RTL Híradójából. Az egyik tanár szakszervezet szerint ennél jóval több pedagógus hiányzik a rendszerből, mert sokakat megbízási szerződéssel foglalkoztatnak. A másik nagy pedagógus szakszervezet szerint sok helyen eleve helyettesítésekkel készülnek az igazgatók. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy reagált: ilyenkor nyáron váltanak álláshelyet a pedagógusok, természetes fluktuáció zajlik az intézményekben.”

KLIKK:

https://nepszava.hu/3088425_legalabb-1100-pedagogus-hianyzik-az-iskolakbol

Összetartozás

A Magyarok Kenyere egységteremtése.

Szarvason, a történelmi Magyarország mértani középpontjában rendezték meg a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepét. A tízéves Magyarok Kenyere Programban több ezer anyaországi és külhoni magyar gazdálkodó ajánlott fel búzát a rászorulóknak. A Nemzeti Összetartozás Évében még fontosabb szerepe van a Magyarok Kenyerének – állítja a Hirado.hu.

„Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta, sokat tettek annak érdekében, hogy össze tudják fogni a Kárpát-medencében élő magyar gazdákat. Hozzátette, örömmel látják, hogy erőveszítéseik eredményesek voltak és szoros barátságok, partnerségek alakultak ki a gazdák között. A Nemzeti Összetartozás Évében kiemelt jelentősége van minden olyan eseménynek, amely a magyarság egységét szolgálja. 'A kormány az elmúlt tíz évben számos intézkedést hozott a nemzeti összetartozás erősítése, valamint a külhoni magyarság támogatása érdekben. Ilyen intézkedés volt az állampolgárság kiterjesztése a külhoni magyarokra is, illetve a Határtalanul Program is' – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.”

A Nemzeti Összetartozás Évében még fontosabb szerepe van a Magyarok Kenyerének

Szarvason, a történelmi Magyarország mértani középpontjában rendezték meg a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepét. A tízéves Magyarok Kenyere Programban több ezer anyaországi és külhoni magyar gazdálkodó ajánlott fel búzát a rászorulóknak.

Értesítés

A német hatóságok koronavírus-felelőtlensége.

Több ezer embert fertőzhettek meg nyaraló németek, mert nem szóltak nekik, hogy betegek – olvasható az Origo.hu-n.

„Bajorországban tovább gyűrűzött a nyaralásból visszatérőkön elvégzett koronavírus-tesztekkel kapcsolatos botrány. A hatóságok 44 ezer ilyen gyorstesztet végeztek el, és ezek közül több mint 900 pozitív lett. Ennek ellenére az érintettek a mai napig nem kaptak értesítést az eredményről. A hatóságok előbb azt ígérték, hogy csütörtök délutánig mindenki, akinek pozitív lett a tesztje, kézhez kapja az eredményt, de ez szombat délutánig sem történt meg. A fertőzöttek közben több ezer másik embert fertőzhettek meg. A bajor kormány arra hivatkozott, hogy nem számítottak ilyen nagy számú önként jelentkezőre.”

Több ezer embert fertőzhettek meg nyaraló németek, mert nem szóltak nekik, hogy betegek

Folytatódott a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése Németországban, 1415 új fertőzöttről adott hírt a Robert Koch intézet. Bajorországban tovább gyűrűzött a nyaralásból visszatérőkön elvégzett koronavírus-tesztekkel kapcsolatos botrány. A hatóságok 44 ezer ilyen gyorstesztet végeztek el, és ezek közül több mint 900 pozitív lett. Ennek ellenére az érintettek a mai napig nem kaptak értesítést az eredményről.

Betörés

Vajna Tímea kirablása.

Andy Vajna özvegye teljesen kiakadt: kirabolták őket Ibizán, mindenüket elvitték – így a Blikk Online.

„Ahogy a Blikk is megírta, Timi a párjával Ibizára utazott, ahonnan több észveszejtő fotót is megosztott már. Most azonban egy igazán elképesztő történetet osztott meg Insta Story-ban rajongóival. Mint írta, éjszaka kirabolták őket és elvitték minden pénzüket, az ékszereiket, a laptopjukat, a márkás cipőiket és táskáikat. Sőt, minden iratukat is ellopták, köztük az útlevelüket, így egyelőre azt sem tudják, hogyan fognak hazajutni, mivel a legközelebbi követség Barcelonában van. Egy fotót is megosztott a szobájukban lévő széfről, amit teljesen kifosztottak. Bár kérték a rendőrség segítségét, azonban a koronavírus-járvány miatt a hatóságok nem jönnek ki helyszínelni. Timi ugyanakkor figyelmeztette a követőit, hogy aki külföldre készül nyaralni mostanában, nagyon vigyázzon az értékeire, mivel a járvány miatt nagyon megszaporodtak a betörések.”

Vajna Timi teljesen kiakadt: kirabolták őket Ibizán, mindenüket elvitték

Vajna Timi döbbenetes esetről számolt be a közösségi oldalán. Ahogy a Blikk is megírta, Timi a párjával Ibizára utazott, ahonnan több észveszejtő fotót is megosztott már. Most azonban egy igazán elképesztő történetet osztott meg Insta Story-ban rajongóival. Mint írta, éjszaka kirabolták őket és elvitték minden pénzüket, az ékszereiket, a laptopjukat, a márkás cipőiket és táskáikat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99003/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?