Blogolj!

Blogstar kávéház

Pozíció

Gyurcsány Ferenc ravasz beindulása.

Hiába jelentették be a baloldali pártok a közös jelöltállítást, valójában csak most kezdődik a marakodás a különböző pozíciókért, a bukott kormányfő diktálná a feltételeket Egy erőltetett taktikai együttműködés előbb-utóbb széthullik, önkormányzati szinten már látszik, hogy nehézséget és feszültséget okoz az összefogás a baloldalon – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Gyurcsány Ferenc célja egyértelmű: a DK mint legerősebb ellenzéki párt maga alá akarja gyűrni a többi balliberális pártot – jelentette ki lapunknak Párkányi Eszter. Az Alapjogokért Központ elemzője emlékeztetett, a bukott kormányfő 2017 szeptemberében még úgy fogalmazott, nem igaz, hogy a közös lista a győzelem receptje, majd hozzátette, szerinte azok a pártok támogatják az összefogást, amelyek önállóan nem tudnák átlépni az ötszázalékos parlamenti küszöböt. Az elemző szerint az, hogy a DK elnöke az év elején újra bedobta az összefogás szükségességét, azt jelzi, hogy a DK hegemóniára törekszik. 'A közös lista, közös jelöltek és közös miniszterelnök-jelölt most a Demokratikus Koalíció érdeke, hiszen ők diktálnák a feltételeket' – fogalmazott Párkányi, ugyanakkor véleménye szerint Gyurcsány feltételeihez a Momentum Mozgalomnak is lesz egy-két szava. Ennek előszele lehet a gödi összefogásban kialakult feszültség, ami azt mutatja, hogy a két legnépszerűbb ellenzéki párt között folyik a verseny a vezető pozícióért.”

Gyurcsány beindulhat

„Gyurcsány Ferenc célja egyértelmű: a DK mint legerősebb ellenzéki párt maga alá akarja gyűrni a többi balliberális pártot" - jelentette ki lapunknak Párkányi Eszter. Az Alapjogokért Központ elemzője emlékeztetett, a bukott kormányfő 2017 szeptemberében még úgy fogalmazott, nem igaz, hogy a közös lista a győzelem receptje, majd hozzátette, szerinte azok a pártok támogatják az összefogást, amelyek önállóan nem tudnák átlépni az ötszázalékos parlamenti küszöböt.

Fluktuáció

A magyar oktatás pedagógushiánya.

Legalább 1100 pedagógus hiányzik az iskolákból. Az egyik tanár szakszervezet szerint ennél is rosszabb a helyzet, mert sokakat megbízási szerződéssel foglalkoztatnak – így a Népszava Online.

„Több mint 1100 pedagógust keresnek országszerte az iskolák, két héttel a tanévkezdés előtt – derül ki az RTL Híradójából. Az egyik tanár szakszervezet szerint ennél jóval több pedagógus hiányzik a rendszerből, mert sokakat megbízási szerződéssel foglalkoztatnak. A másik nagy pedagógus szakszervezet szerint sok helyen eleve helyettesítésekkel készülnek az igazgatók. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy reagált: ilyenkor nyáron váltanak álláshelyet a pedagógusok, természetes fluktuáció zajlik az intézményekben.”

KLIKK:

https://nepszava.hu/3088425_legalabb-1100-pedagogus-hianyzik-az-iskolakbol

Összetartozás

A Magyarok Kenyere egységteremtése.

Szarvason, a történelmi Magyarország mértani középpontjában rendezték meg a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepét. A tízéves Magyarok Kenyere Programban több ezer anyaországi és külhoni magyar gazdálkodó ajánlott fel búzát a rászorulóknak. A Nemzeti Összetartozás Évében még fontosabb szerepe van a Magyarok Kenyerének – állítja a Hirado.hu.

„Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta, sokat tettek annak érdekében, hogy össze tudják fogni a Kárpát-medencében élő magyar gazdákat. Hozzátette, örömmel látják, hogy erőveszítéseik eredményesek voltak és szoros barátságok, partnerségek alakultak ki a gazdák között. A Nemzeti Összetartozás Évében kiemelt jelentősége van minden olyan eseménynek, amely a magyarság egységét szolgálja. 'A kormány az elmúlt tíz évben számos intézkedést hozott a nemzeti összetartozás erősítése, valamint a külhoni magyarság támogatása érdekben. Ilyen intézkedés volt az állampolgárság kiterjesztése a külhoni magyarokra is, illetve a Határtalanul Program is' – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.”

A Nemzeti Összetartozás Évében még fontosabb szerepe van a Magyarok Kenyerének

Szarvason, a történelmi Magyarország mértani középpontjában rendezték meg a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepét. A tízéves Magyarok Kenyere Programban több ezer anyaországi és külhoni magyar gazdálkodó ajánlott fel búzát a rászorulóknak.

Értesítés

A német hatóságok koronavírus-felelőtlensége.

Több ezer embert fertőzhettek meg nyaraló németek, mert nem szóltak nekik, hogy betegek – olvasható az Origo.hu-n.

„Bajorországban tovább gyűrűzött a nyaralásból visszatérőkön elvégzett koronavírus-tesztekkel kapcsolatos botrány. A hatóságok 44 ezer ilyen gyorstesztet végeztek el, és ezek közül több mint 900 pozitív lett. Ennek ellenére az érintettek a mai napig nem kaptak értesítést az eredményről. A hatóságok előbb azt ígérték, hogy csütörtök délutánig mindenki, akinek pozitív lett a tesztje, kézhez kapja az eredményt, de ez szombat délutánig sem történt meg. A fertőzöttek közben több ezer másik embert fertőzhettek meg. A bajor kormány arra hivatkozott, hogy nem számítottak ilyen nagy számú önként jelentkezőre.”

Több ezer embert fertőzhettek meg nyaraló németek, mert nem szóltak nekik, hogy betegek

Folytatódott a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése Németországban, 1415 új fertőzöttről adott hírt a Robert Koch intézet. Bajorországban tovább gyűrűzött a nyaralásból visszatérőkön elvégzett koronavírus-tesztekkel kapcsolatos botrány. A hatóságok 44 ezer ilyen gyorstesztet végeztek el, és ezek közül több mint 900 pozitív lett. Ennek ellenére az érintettek a mai napig nem kaptak értesítést az eredményről.

Betörés

Vajna Tímea kirablása.

Andy Vajna özvegye teljesen kiakadt: kirabolták őket Ibizán, mindenüket elvitték – így a Blikk Online.

„Ahogy a Blikk is megírta, Timi a párjával Ibizára utazott, ahonnan több észveszejtő fotót is megosztott már. Most azonban egy igazán elképesztő történetet osztott meg Insta Story-ban rajongóival. Mint írta, éjszaka kirabolták őket és elvitték minden pénzüket, az ékszereiket, a laptopjukat, a márkás cipőiket és táskáikat. Sőt, minden iratukat is ellopták, köztük az útlevelüket, így egyelőre azt sem tudják, hogyan fognak hazajutni, mivel a legközelebbi követség Barcelonában van. Egy fotót is megosztott a szobájukban lévő széfről, amit teljesen kifosztottak. Bár kérték a rendőrség segítségét, azonban a koronavírus-járvány miatt a hatóságok nem jönnek ki helyszínelni. Timi ugyanakkor figyelmeztette a követőit, hogy aki külföldre készül nyaralni mostanában, nagyon vigyázzon az értékeire, mivel a járvány miatt nagyon megszaporodtak a betörések.”

Vajna Timi teljesen kiakadt: kirabolták őket Ibizán, mindenüket elvitték

Vajna Timi döbbenetes esetről számolt be a közösségi oldalán. Ahogy a Blikk is megírta, Timi a párjával Ibizára utazott, ahonnan több észveszejtő fotót is megosztott már. Most azonban egy igazán elképesztő történetet osztott meg Insta Story-ban rajongóival. Mint írta, éjszaka kirabolták őket és elvitték minden pénzüket, az ékszereiket, a laptopjukat, a márkás cipőiket és táskáikat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99003/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?