6268 fertőzött, 152 halott
Szombatra elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. Ez a szomorú szám új, negatív rekordot jelent a napi halálozások tekintetében.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Funkcióváltás

Nyugat-Európa szégyenteljes templomrombolása.

Több száz éves templomokat rombolnak le Nyugat-Európában különböző indokokra hivatkozva, sokszor a helyiek tiltakozása ellenére. Bár van, hogy megtartják az épületeket, funkciójuk átalakul: üzletközpont, edzőterem vagy lakóház lesz a katedrálisokból. Eközben Közép-Európában egyre nagyobb hangsúlyt kap a keresztény örökség védelme – így az Origo.hu.

„Franciaországban 87 katedrálist tartanak nyilván, ezeknek az állam a tulajdonosa. Az 1905 előtt épült templomok fenntartása és karbantartása azonban a helyi önkormányzat feladata, ami hatalmas anyagi terhet ró rájuk, a leromlott állapotú épületekben elvégzendő munkákat pedig sokszor nem tudják megfizetni. Emiatt döntenek úgy egyre többen, hogy eladják ezeket. 2030-ra az egyházi vagyon 5-10 százalékát adhatják el így, rombolhatják le vagy hagyhatják magára végleg, mondta el a Le Figaronak Édouard de Lamaze a Vallási Nemzeti Örökség Figyelőintézete (OPR) elnöke. Németországban pedig már ötszáz templom üresedett meg, amiket vagy lebontanak, vagy átalakítanak a Keresztény Kutatás nevű szervezet szerint. Hollandiában is egyre kevesebb a hívő keresztény, az egyházközösségek nem tudják fenntartani templomaikat, az épületek itt új funkciót kapnak. Az 1800 és 1970 között épült holland templomok mintegy 25 százalékát apartmanházként, irodaként, vagy kulturális központként hasznosították, tette közzé saját felmérési eredményét a Trouw holland napilap. A cikk szerint az 1800 előtt épült holland templomok mintegy 20 százalékát leggyakrabban közösségi központként, múzeumként vagy színházként működtetik.”

Templomokat rombolnak le Nyugat-Európában

Több száz éves templomokat rombolnak le Nyugat-Európában különböző indokokra hivatkozva, sokszor a helyiek tiltakozása ellenére. Bár van, hogy megtartják az épületeket, funkciójuk átalakul: üzletközpont, edzőterem vagy lakóház lesz a katedrálisokból. Eközben Közép-Európában egyre nagyobb hangsúlyt kap a keresztény örökség védelme - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Vezércérna

A balliberálisok szivárványkoalíciója.

Rendesen bemelegedett a magyar baloldal politikája. Karácsony Gergely szivárványszínű zászlót lógatott ki hivatalára, mások is követték, és az elnyomottnak mondott liberális médiában az elmúlt napokban ez volt a legfontosabb hír – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Meg amit a fészbukvirtuóz főpolgármester ennek kapcsán közhírré tett: a lobogólibegtetés annak jelképe, hogy Budapest ezután nem az előjogok, hanem a jogok városa lesz. Az a település, amelyikben mindenki szabadon gyakorolhatja a maga valóságos vagy képzelt mivoltában jogait. Érdekes, bár még a városvezetőtől megszokottnál is bárgyúbb és semmitmondóbb mondatok ezek. Csak a lényeg hiányzik. Nem tudni, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális, queer szubkultúrák hogy kerülnek ide. Úgy tűnik, a liberális vezércérna ezúttal is visszavezet minket a francia forradalomhoz meg a többi mindenféle diktatúrához, ahol a kisebbség nagy vérontások árán többséggé nyilváníttatta magát. Azokat a társadalmakat aztán, ahol ezt a tételt rá tudták erőszakolni a többségre, igyekeztek minél gyorsabban elpusztítani. Kísérleteik többé-kevésbé sikertelennek minősíthetők. Az emberiség hagyományos módon szaporodik, a család férfiból, nőből és az ő gyerekeikből áll, vannak még templomok, élnek a nemzetállamok.”

Szivárványkoalíció

2020. augusztus 17. hétfő. 4:29 Meg amit a fészbukvirtuóz főpolgármester ennek kapcsán közhírré tett: a lobogólibegtetés annak jelképe, hogy Budapest ezután nem az előjogok, hanem a jogok városa lesz. Az a település, amelyikben mindenki szabadon gyakorolhatja a maga valóságos vagy képzelt mivoltában jogait. Érdekes, bár még a városvezetőtől megszokottnál is bárgyúbb és semmitmondóbb mondatok ezek.

Foglalás

A Fidesz Facebook-bicepsze.

A mainstream média bekebelezése közben sok kis csendes hadműveletet menedzsel a kormánypropaganda a közösségi médiában is. A fürkészek és portyázók már a Facebook-csoportokban vannak – összegez a Népszava Online.

„Amíg korábban globális és nemzeti szinten volt érdekes a közösségi média, addig mára a helyi közösségek felértékelődtek. Jól be vannak csatornázva az adott településen, és sok embert érnek el, akik eddig nem foglalkoztak politikával. Ezt Bene Márton, az MTA Politikatudományi Intézetének tudományos segédmunkatársa mondta lapunknak, akinek nemrég jelent meg könyve Virális politika: Politikai kommunikáció a Facebookon címmel a L’Harmattan Kiadónál. 'Egyre több Facebook-csoport és -oldal létezik, amely szinte a teljes helyi, településszintű nyilvánosságot átfogja, és a lakosság jóval tágabb rétegeihez jut el, mint a helyi tévécsatornák vagy újságok. Sokan követik ezeket, mert így első kézből juthatnak aktuális és praktikus információkhoz. A csoportok üzemeltetői vagy adminisztrátorai viszont nem megválasztott személyek, mégis politikai kontrollt gyakorolnak a tartalmak fölött. Ez egy politikai erőtér is, még a legjobb szándékú oldalkészítőket feltételezve is. A helyi pártelit vezetői is megpróbálhatják befolyásuk alá vonni ezeket az oldalakat és adminisztrátoraikat.' A Facebookon megosztott politikai tartalmak – mondja az MTA-intézet munkatársa – számos kutatás szerint jelentős hatást gyakorolhatnak a választók politikai véleményére, érzületére. Az erősebb politikai identitással rendelkező, elkötelezett szavazók persze kevésbé befolyásolhatók. A választók jelentős része azonban nem rendelkezik stabil pártpreferenciával, az ő véleményükre hatással lehet, milyen tartalmakat látnak a Facebookon. 'Az ismerőseinken keresztül látott tartalmaknak erősebb hatásuk van, hitelesebbként kezeljük őket, és kevésbé foglalkozunk az információ forrásával' – mondja Bene Márton.”

Fidesz-bicepsz a Facebookon

A mainstream média bekebelezése közben sok kis csendes hadműveletet menedzsel a kormánypropaganda a közösségi médiában is. A fürkészek és portyázók már a Facebook-csoportokban vannak - így összegezte történetünk tanulságát az egyik szereplő. A lényeg: Révfülöpön egy Fidesz-káder adminisztrátorként törli a nem kormánypárti tartalmakat és csoporttagokat, miközben a helyi fideszes képviselőt ajnározza.

Kezelés

Magyarország koronavírus-gócpontjai.

A magyarországi járványhelyzet a környező országokhoz viszonyítva továbbra is kedvező. Itthon ugyanis leginkább csak gócokban jelenik meg a fertőzés. Erről beszélt az M1-en a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa. Szlávik János azt mondta: jellemzően a külföldről hazatérő, 40 év alatti korosztályból kerülnek ki az új betegek – olvasható a Hirado.hu-n.

„Magyarországon jelenleg kevesen betegednek meg a koronavírus miatt és a halálozások száma is lényegesen csökkent a korábbihoz képest. A szakemberek szerint ennek az az oka, hogy most az aktív, negyven év alatti korosztályból kerülnek ki az új fertőzöttek. Ők jellemzően külföldön, vagy valamilyen rendezvényen, illetve olyan zárt térben fertőződnek meg, ahol nem viselnek az emberek maszkot. Szlávik János infektológus az M1-en azt mondta: jelenleg gócokban fordul elő a fertőzés. Ezért egyelőre a koronavírus-járványt nem országosan, hanem ezekben a gócokban kell szigorúbban kezelni.”

Magyarországon jelenleg gócokban fordul elő koronavírus-fertőzés

A magyarországi járványhelyzet a környező országokhoz viszonyítva továbbra is kedvező. Itthon ugyanis leginkább csak gócokban jelenik meg a fertőzés. Erről beszélt az M1-en a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa. Szlávik János azt mondta: jellemzően a külföldről hazatérő, 40 év alatti korosztályból kerülnek ki az új betegek. Vasárnap országszerte számos családi- és sportrendezvényt tartottak, amelyeken kiemelten figyeltek a biztonságra.

Újjászületés

Köllő Babett mellbedobásos papahotelje.

Egyáltalán nem maradt egyedül: édesapja vigyázott Köllő Babettre (41) mellműtétje után. A Feleségek luxuskivitelben sztárja még augusztusban feküdt kés alá, mivel korábbi implantátumainak lejárt a szavatossága. Egy ilyen operációt követően azonban kímélnie kellett magát Babettnek, ezért Bonyhádon élő édesapja, Ernő (67) néhány napra Budapestre költözött, hogy a lánya gondját viselje – számol be róla a Blikk Online.

„A férjem, András és a lányunk, Milla nyaralni mentek Mallorcára. Nem tudtam velük tartani, egyrészt a varratszedés, másfelől az itthoni munkáim miatt, arról nem is beszélve, hogy a beavatkozást követően nem ajánlott hosszabb repülőútra menni. Apukám viszont felajánlotta, hogy szívesen eljön hozzám – mesélte a színésznő. Babett mindig is jó viszonyt ápolt az édesapjával, ahogyan az egész Köllő család nagyon összetartó. Nem is volt kérdés, hogy szívesen fogadja édesapja segítségét. – Apu néhány éve házasodott újra, és pont azon nevettünk, hogy talán még nincsenek együtt olyan régóta az új párjával, hogy örüljön annak, ha megszabadul tőle pár napra. És tényleg, a felesége nagyon hiányolta őt otthonról – mesélte nevetve a Blikknek Babett. – Apu négy napot volt velem, és nagyon jól éreztük magunkat kettesben. Mindenben segített, mivel vezetni sem tudtam, ő volt a sofőröm, segített a bevásárlásban, rendet rakott, együtt főztünk, tényleg nagyon jó volt! Este pedig együtt tévéztünk, mint gyerekkoromban. Olyan volt ez nekem, mint egy nyaralás, pedig szinte ki sem mozdultunk a házból.”

Nem maradt magára: Köllő Babett elárulta, ő segítette a luxusfeleséget műtétje után

A Feleségek luxuskivitelben sztárja még augusztusban feküdt kés alá, mivel korábbi implantátumainak lejárt a szavatossága. Egy ilyen operációt követően azonban kímélnie kellett magát Babettnek, ezért Bonyhádon élő édesapja, Ernő (67) néhány napra Budapestre költözött, hogy a lánya gondját viselje. ( A legfrissebb hírek itt) - A férjem, András és a lányunk, Milla nyaralni mentek Mallorcára.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99035/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?