Blogolj!

Blogstar kávéház

Javaslat

Lukasenko megvétózása.

Az Európai Unió állam- és kormányfői szerdán, rendkívüli videokonferencián foglalkoznak a fehérorosz helyzettel – jelentette be Charles Michel, az ET elnöke. A Népszava Online szerint a magyar kormány sem fogja megvétózni a szankciókat.

„Az Európai Unió egyre határozottabb lépéseket tesz a fehéroroszországi helyzettel kapcsolatban. Ezt jelzi a rendkívüli uniós csúcs szerdára való összehívása. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy fogalmazott, a beloruszok jogában áll, hogy szabad választáson döntsék el, ki legyen a vezetőjük. Egyúttal elfogadhatatlannak nevezte a tüntetőkkel szemben alkalmazott erőszakot. Mindez azt jelzi, hogy az Európai Unió új elnökválasztás, illetve ideiglenes kormány felállítását szorgalmazhatja. Kérdés, milyen álláspontot képvisel a magyar miniszterelnök, aki nyíltan továbbra sem ítélte el a fehérorosz rendőrség rémtetteit. Mindenesetre Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt állította, Magyarország a lengyel álláspontot támogatja, 'különös tekintettel a Fehéroroszországban élő jelentős nagyságú lengyel közösségre'. A lengyel kormányfő szombaton azt közölte, meg kell ismételni az elnökválasztást. Ebből arra következtethetünk, hogy Magyarország nem vétózna meg szerdán egy ilyen javaslatot.”

Szijjártó mondásából arra lehet következtetni, hogy most benyelik a Lukasenkóval szembeni vétót

Az Európai Unió állam- és kormányfői szerdán, rendkívüli videokonferencián foglalkoznak a fehérorosz helyzettel - jelentette be Charles Michel, az ET elnöke. Az Európai Unió egyre határozottabb lépéseket tesz a fehéroroszországi helyzettel kapcsolatban. Ezt jelzi a rendkívüli uniós csúcs szerdára való összehívása.

Kampány

Salviniék előretörése.

Döntő jelentőséggel bírhatnak az ősszel esedékes helyhatósági választások Olaszországban. Sikerekre készül a Matteo Salvini Liga-elnök által vezetett jobbközép ellenzéki szövetség – írja a Magyar Hírlap Online.

„Szeptember 20–21-én Veneto, Liguria, Toscana, Marche, Campania, és Puglia tartományban mérik össze erejüket az olasz politikai csoportok. Az előzetes felmérések az ellenzéki jobbközép koalíció négy–kettő arányú győzelmét vetítik előre. A kormányon lévő Demokrata Párt (PD) és az Öt Csillag Mozgalom (M5S) újabb két tartományt veszíthet, a felmérések szerint Marchében és Pugliában a jobbközép átveheti a vezetést a baloldaltól. Toscana és Campagna tartományban szoros kampányharcra lehet számítani. Veneto, illetve Liguria tartományban az erős jobboldali vezetés újbóli győzelme várható. A voksolás előtt egy hónappal, az augusztusi kánikulában lázas kampány folyik a tartományokban.”

Salviniék előnyben

Szeptember 20-21-én Veneto, Liguria, Toscana, Marche, Campania, és Puglia tartományban mérik össze erejüket az olasz politikai csoportok. Az előzetes felmérések az ellenzéki jobbközép koalíció négy-kettő arányú győzelmét vetítik előre. A kormányon lévő Demokrata Párt (PD) és az Öt Csillag Mozgalom (M5S) újabb két tartományt veszíthet, a felmérések szerint Marchében és Pugliában a jobbközép átveheti a vezetést a baloldaltól.

Veszély

A svéd baloldal balsikerű emberkísérlete.

Svédország baloldali miniszterelnöke és kormánya a világ többi államával ellentétben különutas védekezést választott a koronavírus-járvánnyal szemben, aminek az volt a lényege, hogy nem védekeztek. Az Origo.hu szerint kudarcba fulladt az akció.

„Löfven a bukás ellenére sem számol le a nyájimmunitásra alapuló elméletével, pedig már Anders Tegnell főepidemiológus is elismerte, hogy talán hibáztak. Vagyis a svédek éppen akkor érik majd el a nyájimmunitást, amikor az állampolgárait sikeresen megvédő országok: amikor lesz védőoltás. Viszont azzal, hogy elszabadították a járványt, más országok polgárait is veszélyeztetik. Különösen egy olyan járvány esetében lenne fontos a védekezés, ahol az idősebb korosztályok fokozott veszélynek vannak kitéve. Egy pillantást vetve a statisztikai adatokra, látszik, hogy Svédország szűk környezetében, a többi északi államban, ahol megfelelő korlátozó intézkedéseket hoztak, nagyságrendekkel alacsonyabbak a fertőzési és halálozási számok.”

Kísérletezni kezdett az embereken a baloldali svéd miniszterelnök, elszabadította a koronavírus-járványt

Svédország baloldali miniszterelnöke és kormánya a világ többi államával ellentétben különutas védekezést választott a koronavírus-járvánnyal szemben, aminek az volt a lényege, hogy nem védekeztek. Ennek a vége az lett, hogy a - miniállamokat nem számítva - Svédországban van lakosságarányosan a legtöbb fertőzött, még úgy is, hogy csak akkor tesztelnek, ha nagyon muszáj, és láthatóan manipulálják az adatokat, vagyis a valóságban sokkal több a beteg és a halott, mint amennyit közölnek.

Döntés

A magyarországi nyaralás népszerűsége.

Úgy tűnik, hogy a hazai nyaralás népszerűsítésére indított kampány meghozta az eredményt, ugyanis egyre több magyar dönt úgy, hogy itthon tölti szabadságát. A belföldi vendégek száma 100 ezerrel több volt idén júliusban, mint egy évvel korábban. Szakemberek szerint az augusztus is kiemelkedő számokat hozhat a turizmusban – foglalja össze a Hirado.hu.

„Tele voltak a strandok a Balaton déli partján és Balatonfüredet, a tó legkedveltebb északi parti települését is sokan választották úti célul a múlt hónapban. A Magyar Turisztikai Ügynökség legfrissebb felméréséből kiderült, hogy a belföldi vendégek száma júliusban meghaladta a tavaly ugyanekkor mért adatokat, vagyis ahogy azt várni lehetett, sok magyar döntött úgy, hogy külföldi utazás helyett itthon piheni ki magát. Így például sokan keresték fel Hortobágyon a Kilenclyukú hidat és környékét, vagy szerveztek erdei kirándulásokat Dobogókő és a Dunakanyar térségébe, de a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék is népszerű volt a turisták körében.”

A hazai nyaralás népszerűsítésére indított kampány meghozta az eredményt

Úgy tűnik, hogy a hazai nyaralás népszerűsítésére indított kampány meghozta az eredményt, ugyanis egyre több magyar dönt úgy, hogy itthon tölti szabadságát. A belföldi vendégek száma 100 ezerrel több volt idén júliusban, mint egy évvel korábban. Ez azért is kiemelkedő adat, mert márciusban sokan még attól tartottak, hogy a világjárvány miatt semmi nem lesz az idei szezonból.

Ölelés

Iszak Eszti falatnyi bikinije.

Természetben a természetes szépség: lélegzetelállító fotóval kápráztatta el rajongóit Iszak Eszti (32) – így a Blikk Online.

„A kirobbanó formának örvendő műsorvezető egy igazi paradicsomi helyszínről, a ciprusi Ayia Napa településről jelentkezett be a közösségi oldalán, ahol jelenleg pihen, tavalyi nyaralása ugyanis olyan jól sikerült, hogy a szíve visszahúzta őt a szigetországba. 'Tavaly jártam először Cipruson, és teljesen beleszerettem. A gyönyörű tengerpartjai, a finom ételei és a fantasztikus időjárása mellett a növényzet az, ami magával ragadott' – írta posztjában Iszak Eszti, aki a terebélyesre nőtt kaktusz és a pálmafélék ölelésében, falatnyi bikinire vetkőzve cseppet sem nyújt hétköznapi látványt, ami nem mellesleg remekül áll neki.”

Természetben a szépség: így nyaral Iszak Eszti- fotó

Ayia Napa - Természetben a természetes szépség: lélegzetelállító fotóval kápráztatta el rajongóit Iszak Eszti (32). A kirobbanó formának örvendő műsorvezető egy igazi paradicsomi helyszínről, a ciprusi Ayia Napa településről jelentkezett be a közösségi oldalán, ahol jelenleg pihen, tavalyi nyaralása ugyanis olyan jól sikerült, hogy a szíve visszahúzta őt a szigetországba.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99060/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?