Blogolj!

Blogstar kávéház

Viszony

Lukasenko végnapjai.

Körbeudvarolták az EU vezetői Vlagyimir Putyint a Fehéroroszország kapcsán összehívott uniós csúcs előtt. Úgy tűnik, az orosz elnök nem kívánja megmenteni a fehérorosz diktátort – állítja a Népszava Online.

„Az időzítés nyilván nem véletlen, az uniós politikusok a szerdai EU-csúcs előtt próbálták Putyin álláspontját tisztázni. Lengyelország és Csehország kezdeményezésére az uniós tagállamok vezetői rendkívüli videókonferencián vitatják meg a fehérorosz válságot és döntenek 'Európa utolsó diktátorát' és rezsimjét célzó büntetőintézkedésekről. A békés politikai rendezés azonban elképzelhetetlen Putyin nélkül, amint azt az ukrán forradalom, a Majdan esete is bizonyítja. Adam Michnik, a lengyel Gazeta Wyborcza főszerkesztője egy interjúban többek között azt mondta, Belarusz helyzete Örményországéhoz hasonlítható – bárki kerüljön ott hatalomra, arra van ítéltetve, hogy a Kremllel jó viszonyt ápoljon. És addig, míg a Kreml erős, addig diktálja is a feltételeket.”

Lukasenko napjai megszámláltattak

Körbeudvarolták az EU vezetői Vlagyimir Putyint a Fehéroroszország kapcsán összehívott uniós csúcs előtt. Úgy tűnik, az orosz elnök nem kívánja megmenteni a fehérorosz diktátort. Égett a forró drót a Kremlben kedden, az Európai Unió vezetői ugyanis sorra hívták Vlagyimir Putyint.

Maffia

A klánbűnözés súlyosbodása.

Egy év alatt harminc százalékkal nőtt az arab klánok által elkövetett bűncselekmények száma Észak-Rajna-Vesztfáliában – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„A németországi tartomány belügyminisztere, Herbert Reul hétfő esti sajtótájékoztatóján elmondta, többek között rablásokról, csalásokról és szervezett bűnözésről van szó, ami azt mutatja, hogy egyes csoportok ugyanúgy működnek, mint a maffia. A tavalyi évben a német Focus című lap közlése szerint 6104 bűncselekményt követtek el klánok tagjai a tartományban, amely harminc százalékos növekedés 2018-hoz képest, a jelenleg aktív csoportok száma 111, a rendőrség 3779 tagot tart számon adatbázisában. A bűnesetek elkövetése a hivatalos tájékoztatás szerint többek között annak köszönhető, hogy a rendőrség nagyobb hangsúlyt fektet a klánok elleni nyomozásra.”

Súlyosbodik a klánbűnözés

A németországi tartomány belügyminisztere, Herbert Reul hétfő esti sajtótájékoztatóján elmondta, többek között rablásokról, csalásokról és szervezett bűnözésről van szó, ami azt mutatja, hogy egyes csoportok ugyanúgy működnek, mint a maffia. A tavalyi évben a német Focus című lap közlése szerint 6104 bűncselekményt követtek el klánok tagjai a tartományban, amely harminc százalékos növekedés 2018-hoz képest, a jelenleg aktív csoportok száma 111, a rendőrség 3779 tagot tart számon adatbázisában.

Karantén

Az Adria koronavírus-robbanása.

Horvátországban egyre erősebben terjed a járvány: a vírus tengerparti éjszakai szórakozóhelyeken tombol, és a fiatalok a koronavírus legfőbb terjesztői – így a Hirado.hu.

„Szlovéniában is nőtt a megbetegedések száma ezért a kormány csütörtökön dönthet arról, hogy Horvátország vörös listára helyezi szomszédját és kötelező karantént írnak elő az onnan visszatérő turisták számára. A magyar turisták még nem indultak meg tömegesen a horvát tengerpartról, de a környező országok reakciói, a szlovén átminősítés, figyelmeztetőek. Leginkább az iskolás korúak szüleinek érdemes megfontolni, mit tegyenek, ha el akarják kerülni, hogy a szeptemberi iskolakezdést gyermekük ne két hét karanténnal kezdje.”

Nő a fertőzésszám az Adrián - a horvát szállásadók átvállalják a PCR-tesztek árát

Horvátországból ezrével indultak haza osztrák turisták, miután a bécsi kormány kötelező karantént írt elő az onnan hazaérkező nyaralók számára. Szlovénia azt tervezi, hogy vörös zónába sorolja át Horvátországot, miután sokan a nyaralás során fertőződtek meg. Az M1 adásában a köztévé tudósítója e ...

Remény

Törőcsik Mari gyógyulása.

Rohamosan javul Törőcsik Mari állapota. A háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő a járvány alatt sokszor érezte magányosnak magát, de már fogadhat látogatókat is – olvasható az Origo.hu-n.

„A járvány alatt Törőcsik Mari sokszor érezte magányosnak magát: ápolóján, orvosán és gyógytornászán kívül nem érintkezhetett mással. Volt férje és máig hű barátja, Bodrogi Gyula sem látogathatta őt sokáig. A színész a lapnak most azt mondta, hogy maga a csoda, hogy Mari felépült, varázslat, hogy ilyen jó állapotban van megint. – Tudom, hogy sokat jelentene neki, ha újra színpadra állhatna, és mindegy is milyen icipici a szerep, három szónál nem is kell több szöveg, a lényeg, hogy felmehessen a színpadra, a közönség elé állhasson. Már a remény, hogy ez megtörténhet, nagy erőt ad neki – tette hozzá Bodrogi. Törőcsik Mari ápolója a lapnak azt is elmondta, hogy a rendszeres torna nagyon jót tesz az idős művésznek, emellett pedig az orvossal konzultálva elhagyták az egyik gyógyszerét, ami után az állapota rohamosan javult.”

Rohamosan javul Törőcsik Mari állapota

Rohamosan javul Törőcsik Mari állapota. A háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő a járvány alatt sokszor érezte magányosnak magát, de már fogadhat látogatókat is. A Blikk a napokban érte el a Nemzet Színészét, akinek hangja vidám, életteli volt.

Csúszda

Köböl Anita gyermeki irigysége.

A játszótéren nosztalgiázva készül az anyaságra Köböl Anita – számol be róla a Blikk Online.

„Köböl Anita egy fotózás alkalmával tévedt egy játszótér közelébe és egyből nosztalgikus emlékek fogták el. 'Szokom a játszótéri közeget, bár azért ez még elég korai, tudom. Csak a múltkor elmentünk fotózni kicsit, elsétáltunk a tér közelébe és megálltam magamba szippantani a hangulatát. Hogy őszinte legyek, néha-néha még féltékeny is vagyok a mai kicsikre (…)' – fogalmazta meg közösségi oldalán Anita Hozzátette: irigyli a mostani gyerekeket, mert sokkal jobb tereken játszhatnak, mint ő ennyi idős korában. A műsorvezető megjegyezte azt is, hogy az ő idejében vascsöveken mászókázott és persze volt a csúszda, ami ha forró volt, lesúrolta a lábukat.”

''Szokom a játszótéri közeget''- így készül az anyaságra Köböl Anita

Köböl Anita játszótér nosztalgia várandósság Köböl Anita játszótéri közeggel barátkozik /Fotó: Isza Ferenc Köböl Anita játszótéren nosztalgiázott. Köböl Anita egy fotózás alkalmával tévedt egy játszótér közelébe és egyből nosztalgikus emlékek fogták el. ( A legfrissebb hírek itt) " Szokom a játszótéri közeget, bár azért ez még elég korai, tudom.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99097/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?