Blogolj!

Blogstar kávéház

Vendégség

A V4-ek látszategyetértése.

Ugyan a visegrádi országok közös nyilatkozatot adtak ki a fehérorosz eseményekkel kapcsolatban, valójában távolról sincsenek a kérdésben közös nevezőn a térség államai. Magyarország, illetve a budapesti diplomácia messze a többiek mögött kullog – fogalmaz a Népszava Online.

„A lengyel kormány elsők között ígért támogatást a fehérorosz tüntetőknek. Varsó azt közölte, megnyitja határait a fehérorosz munkavállalók előtt. Lengyelország emellett 50 millió zloty (13 millió dollár) pénzügyi támogatást ígért a független fehérorosz média finanszírozására (függetlenül attól, hogy a varsói közszolgálati média rendkívül elfogult). Előzőleg Varsó az EU-t felszólította arra, tartson rendkívüli csúcstalálkozót, ami ma videokonferencia formájában meg is történt. Lengyelországban 300 ezer és 1,2 millió közé tehető a fehérorosz gyökerekkel rendelkező lakosok száma. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kedden azt közölte, kormánya teljes egészében támogatja a fehéroroszországi tüntetéseket, mivel a helyiek 'demokráciát és szabadságot akarnak'. Bár Orbán Viktor azt közölte, a magyar kormány mindenben a lengyel álláspontot támogatta, ilyen határozott kiállást a tüntetések mellett egyszer sem hallhattunk a magyar kormányfőtől, aki június elején Alekszandr Lukasenkónál járt vendégségben, Minszkben. Morawiecki azt is közölte, telefonbeszélgetést folytatott Szvetlana Tyihanovszkajával, az ellenzék Litvániába kényszerített elnökjelöltjével.”

Csak látszólagos az egyetértés a V4-ek között

Ugyan a visegrádi országok közös nyilatkozatot adtak ki a fehérorosz eseményekkel kapcsolatban, valójában távolról sincsenek a kérdésben közös nevezőn a térség államai. Magyarország, illetve a budapesti diplomácia messze a többiek mögött kullog. Orbán Viktor a visegrádi négyek délelőtti egyeztetésén sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint kiállt a Fehéroroszország ügyében képviselt lengyel álláspont mellett, az azutáni rendkívüli EU-csúcson pedig katonai és gazdasági elemeket is tartalmazó, átfogó uniós geostratégiai tervet szorgalmazott.

Bűnhődés

Gyurcsány Ferenc kommunista rémmódszerei.

Az utóbbi idők legdurvább fenyegetőzését produkálta Gyurcsány Ferenc, amikor azt írta, hogy földönfutóvá teszi Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház főigazgatóját. Szó nélkül tűri a teljes baloldal, hogy a DK-elnök megpróbálja visszahozni a kommunista diktatúra módszereit – állítja az Origo.hu.

„Hiába a vállalhatatlan mondatok, a radikális baloldali pártok és politikusok sem Gyurcsány, sem Bródy esetében nem határolódtak el. Sőt, a Jobbik mindenkit túlteljesítve a DK elnökéhez hasonlóan megfenyegette Vidnyánszky Attilát. Az Origónak küldött válaszukban többek között azt írták, szerintük a Nemzeti Színház főigazgatója a színészet és a filmművészet szabadsága ellen véteni akar. Végül Goethe hőséhez hasonlították a Kossuth-díjas rendezőt, és azt írták, hogy 'meg fog bűnhődni'. Egyébként a Momentumtól, a Jobbiktól, az MSZP-től és az LMP-től egyaránt azt kérdeztük, mennyire vállalható számukra szövetségesük megnyilvánulása. Csakhogy a Jobbikot leszámítva egyik baloldali párt sem válaszolt. Ebből pedig az következik, hogy Gyurcsány mára olyan szinten uralma alá hajtotta a baloldali pártokat, hogy még egy ilyen vállalhatatlan ügyben sem mernek szembemenni vele.”

Szó nélkül tűri a teljes baloldal, hogy Gyurcsány Ferenc megpróbálja visszahozni a kommunista diktatúra módszereit

Az utóbbi idők legdurvább fenyegetőzését produkálta Gyurcsány Ferenc, amikor azt írta, hogy földönfutóvá teszi Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház főigazgatóját. A hatalom után vágyakozó baloldalt teljes mértékben leleplezte a bukott miniszterelnök kirohanása, bebizonyította, hogy bármire képesek lennének. A DK elnökének sorai tökéletes képet adtak arról, hogy a radikális baloldal milyen világot szán kritikusainak, vagy a velük egyet nem értőknek.

Térnyerés

A Balkán Soros-kapcsolása.

Soros György nyugat-balkáni terjeszkedése kétségkívül a mai Észak-Macedónia területén mondható a leglátványosabbnak, azonban amennyiben megvizsgáljuk a térség többi államát, akkor láthatjuk, hogy mind Szerbia, mind Albánia, mind pedig Románia esetében komoly szervezeti hálót tudott kiépíteni a milliárdos az elmúlt harminc évben – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Soros György tehát aktív szerepet vállalt a Balkán sorsának alakításában az elmúlt harminc évben, és többé-kevésbé minden országban befolyással bír. A legjobb kapcsolatokat kormányzati szinten Albániában alakította ki, de Romániában is időről időre magas beosztáshoz jutottak a Soros-hálózathoz köthető szereplők. A 'nyílt társadalom' híveinek egyre látványosabb térnyerése azonban a Balkánon is egyre élesebb ellenállást vált ki az elmúlt években, bal- és jobboldali kormányok részéről egyaránt felmerült a szándék, hogy Soros befolyásának gátat vessenek.”

Soros-kapcsolás Közép- és Kelet-Európában

Soros György szerbiai tevékenysége egészen 1991-ig nyúlik vissza. Szervezetei, valamint a kiépített médiahálózat segítségével Soros az ország bel- és külpolitikai folyamataira is hatással tudott lenni. A Slobodan Milošević elleni tüntetéssorozat, valamint az Otpor! nevű diákmozgalom támogatásával jelentős szerepet vállalt Milošević 2000-ben történő leváltásában.

Erőszak

A hollandok karaténunalma.

Újabb és újabb városokra terjednek át a zavargások Hollandiában – tudósít a Hirado.hu.

„Több mint egy hete kezdődtek a randalírozások Hága többnyire bevándorlók lakta negyedeiben. A főként tizenéves fiatalok autókat gyújtogattak, kirakatokat törtek be, majd rátámadtak a rendőrökre is. A randalírozók a közösségi hálókon hangolják össze akcióikat. A holland sajtó egy része, valamint a baloldal szerint úgynevezett karanténunalom váltotta ki az erőszakot – hangzott el az M1 Híradójában.”

A karanténunalomra fogják a holland zavargásokat

Újabb és újabb városokra terjednek át a zavargások Hollandiában. Több mint egy hete kezdődtek a randalírozások Hága többnyire bevándorlók lakta negyedeiben. A főként tizenéves fiatalok autókat gyújtogattak, kirakatokat törtek be, majd rátámadtak a rendőrökre is. A randalírozók a közösségi hálókon hangolják össze akcióikat.

Titok

Fásy Zsüliett dögös pózolása.

Újabb fotót osztott meg a bombázó alakjáról Fásy Zsüliett – írja a Blikk Online.

„Mint azt a Blikk is megírta Zsüliett óriási átalakuláson esett át, szinte alig lehet ráismerni. A bombanővé fogyott fiatal lány korábban elárulta, hogy mi a 41 kilós fogyásának a titka. Zsüliett most az Instagram oldalán osztott meg egy új fotót magáról, ahol egy gyönyörű ruhában pózol, a haját pedig felkötötte. A fotóról az árulkodik, remekül érzi magát a bőrében.”

Nagyon dögös: újabb fotót osztott meg a bombázó alakjáról Fásy Zsüliett

Továbbra is nagyon jól néz ki Fásy Zsüliett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99133/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?