Blogolj!

Blogstar kávéház

Rettegés

A Gyurcsány-párt Soros-kórusa.

A DK-sok szolgalelkűen visszhangozzák az ideológiai vezérük és támogatójuk, Soros György és szervezete, a TASZ által elvárt mondatokat az iskolaőrséggel kapcsolatban – üzente Rétvári Bence államtitkár a Magyar Hírlap Online szerint.

„A képviselő több száz írásbeli kérdést nyújtott be, külön-külön érdeklődve, mi alapján 'rendelnek ki' iskolaőrt az egyes intézményekbe. Rétvári leszögezte: az iskolaőrök szolgálatba állításáról minden egyes esetben az iskolák és a nevükben eljáró iskolaigazgatók döntöttek, ez nem kényszer az intézmények számára. 'Önöket kicsit sem érdekli a pedagógusok és a gyermekek biztonsága, inkább eltűrnék, hogy a törvények betartói féljenek a törvény megszegőitől, hogy az rettegjen, aki tanítani és tanulni jár az iskolába' – írta Rétvári a gyurcsányista politikusnak.”

Rétvári: A DK-sok szolgalelkűen visszhangozzák a Soros-szervezet vádjait

„Nem meglepő az Önök éles kirohanása az iskolaőrök ellen, hiszen a TASZ nevű Soros-szervezet júniusban kiadta az irányt: súlyosan jogsértő és emiatt elfogadhatatlan intézkedésnek minősítette az iskolaőr programot. Önök szolgalelkűen visszhangozzák ideológiai vezérük és támogatójuk által elvárt mondatokat" - fogalmazott Rétvári Bence, a humántárca parlamenti államtitkára összevont írásbeli válaszában, amelyet a DK-s Oláh Lajosnak adott.

Érték

A honi kiskereskedelem talpra állása.

Ha nem is rohamtempóban, de úgy tűnik, lassan kezd talpra állni a kiskereskedelem, legalábbis annak egy része. Ismét többet költünk élelmiszerre – mutatja be a Népszava Online.

„A KSH heti monitor adatai szerint júliusban már 3,4 százalékkal emelkedett a teljes bolti kiskereskedelmi forgalom értéke. A nagyobb élelmiszerboltokban többet költöttek a vásárlók, iparcikkekre, üzemanyagra viszont még mindig kevesebb pénz jutott, mint tavaly júliusban. Az élelmiszer-, ital-, dohányáru-kiskereskedelem 4,8 százalékkal, a nem szakosodott vegyes boltok 9,9 százalékkal növelték forgalmukat. A benzinkutak ugyanakkor még mindig jelentős, több, mint 18 százalékos visszaesést könyvelhettek el, csakúgy, mint az információs, híradástechnikai termékeket árusító üzletek. Az egyéb háztartási cikkek forgalma több mint 10 százalékkal volt alacsonyabb, mint tavaly júliusban. Ezek mindenképpen kedvező adatok, hiszen júniusra a heti monitor még 1 százalékos csökkenést mutatott az online kasszaadatok alapján a teljes kiskereskedelemre – emlékeztet a Blokkk.com szakportál. Mivel júliusban összességében nagyobb volt a drágulás üteme, mint júniusban, a fenti előzetes pénztárgépadatok és a becsült webáruházas forgalom nyomán 1-1,5 százalék körüli növekedés várható júliusra.”

Ismét többet költünk élelmiszerre

Ősztől többet kell majd fizetni a lisztért és a belőle készült termékekért, miután kevesebb malmi minőségű búzát arattak idén a termelők. Kenyérgondunk nem lesz, legalábbis ami a mennyiséget illeti. A szükséges 1,2 millió tonna malmi minőség biztosan a raktárakba kerül. Az árak azonban rövidesen ismét feljebb kúsznak a boltokban.

Romlás

A belga járványkezelés csődje.

Belgiumban folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. Az előző héthez képest két és félszer annyian haltak meg koronavírusban. A belga miniszterelnöknő minden létező hibát elkövetett a járvány elleni védekezésben – állítja az Origo.hu.

„Szakértői vélemények szerint a helyzet romlásának egyik oka (túl azon, hogy Belgium a járványra egyáltalán nem készült föl) az instabil politikai helyzet, pontosabban az, hogy lassan két éve nincs az országnak kormánya, és amit ideiglenes (vagy 'járványügyi') kormánynak neveznek, folyamatosan rossz döntéseket hoz, ha egyáltalán hoz döntéseket. Ennek az ideiglenes belga kormánynak 2019 októbere óta egy ultraliberális politikusnő, Sophie Wilmès a vezetője.”

A belga miniszterelnöknő, aki minden létező hibát elkövetett a járvány elleni védekezésben

Brüsszelben folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. Augusztus közepén már átlagosan napi 638 megbetegedést rögzítettek (az augusztus 16-án véget ért héten), a kórházba szállítottak száma 23%-os emelkedést mutat. Az előző héthez képest két és félszer annyian haltak meg koronavírusban Belgiumban. A Sciensano belga egészségügyi hatóság adatai szerint a Brüsszel melletti Namurben (37.5%) és Brabant vallon régióban (34%) is feltűnően több a beteg.

Megmérettetés

A magyar mentőkutyák rátermettsége.

Mentőkutyák vizsgáztak a Pest megyei Zsámbékon. Kilenc mentőkutyás szervezet 48 kutyája tett nemzetközi bevethetőségi vizsgát – jelenti a Hirado.hu.

„A megmérettetés során gazdáikkal együtt terep-és romkutatási feladatokat kellett teljesíteniük a mentőkutyáknak, szlovén és osztrák bírák felügyelete alatt. A magyar mentőkutyák egyébként az élvonalba tartoznak: tavaly egy világversenyen egy belgajuhász fajtájú budapesti eb bizonyult a világ legjobb romkutató kutyájának. Kilenc hazai mentőkutyás szervezet 48 mentőkutya-vezetője érkezett a vizsgára. Naponta képzik erre a munkára az állatokat, akiknek gazdájukkal együtt évente többször kell vizsgázniuk.”

Mentőkutyák bizonyították rátermettségüket Zsámbéknál

Mentőkutyák vizsgáztak a Pest megyei Zsámbékon. Kilenc mentőkutyás szervezet 48 kutyája tett nemzetközi bevethetőségi vizsgát - hangzott el az M1 Híradójában. A megmérettetés során gazdáikkal együtt terep-és romkutatási feladatokat kellett teljesíteniük a mentőkutyáknak, szlovén és osztrák bírák felügyelete alatt. A magyar mentőkutyák egyébként az élvonalba tartoznak: tavaly egy világversenyen egy belgajuhász fajtájú budapesti eb bizonyult a világ legjobb romkutató kutyájának.

Látvány

Rubint Réka kőkemény feneke.

Álomszerű helyről, Szantorini szigetéről jelentkezett be a közösségi oldalán Rubint Réka (42), aki valósággal elkápráztatta rajongóit lehengerlő, napozós, tangás fotójával, kőkemény fenekével – így a Blikk Online.

„A fitneszkirálynő a napokban férjével, Schobert Norberttel (49) és három közös gyermekükkel, Larával (16), Norbival (15) és Zalánnal (9) utazott az Égei-tengerhez, ahol paradicsomi körülmények között pihenhetnek. 'Ez a hely maga a csoda! Jövő nyár elején itt kezdünk a külföldi Alakreform-táborokkal!' – írta a közösségi oldalán a kirobbanó formában lévő Réka, aki büszke lehet idomaira.”

Egy szál tangában napozott Rubint Réka: kőkemény feneke jobban vonzza a tekintetet, mint a mögötte elterülő táj - fotó

Oia - Lélegzetelállító látvány! Álomszerű helyről, Szantorini szigetéről jelentkezett be a közösségi oldalán Rubint Réka (42), aki valósággal elkápráztatta rajongóit lehengerlő, napozós fotójával. A fitneszkirálynő a napokban férjével, Schobert Norberttel (49) és három közös gyermekükkel, Larával (16), Norbival (15) és Zalánnal (9) utazott az Égei-tengerhez, ahol paradicsomi körülmények között pihenhetnek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99207/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?