Blogolj!

Blogstar kávéház

Dráma

A szocialisták furcsa fantomizálódása.

Tömeges kizárások indultak el az MSZP-ben, egy a Magyar Hírlap Online birtokába került dokumentum szerint 701 embert zártak vagy zárnak most ki a pártból. Az elnökség 61 alapszervezet törlését indítványozta. Olyanokét, amelyek nem a jelenlegi elnököt, Tóth Bertalant támogatják a tisztújításon.

„Egy forrásunk azt mondta, már a korábbi tisztújítások alkalmával is ugyanez volt a helyzet, csak akkor az elnökséget még nem zavarták a fantomizálódott alapszervezetek – azok tagjai részt vettek a kongresszusi jelölésben, és küldötté is váltak. Felvetésünkre, hogy miért épp most zavarja őket, forrásunk azt felelte, minden tisztújítás előtt egyfajta sakkjátszma folyt, annak függvényében, ki kit támogat az elnökjelöltek közül. A Pest megyében kialakult drámai helyzet okáról egy informátorunk azt mondta, az elnökség azért kezdeményezte Fekete Zoltán megyei elnök párttagságának felfüggesztését, mert köztudomású a pártban, hogy Fekete Mesterházy Attila elnökké választását szorgalmazza. Ezzel a lépéssel azonban öt-hat Pest megyei küldöttet is távol lehet tartani a kongresszustól. (Mesterházy a legutóbbi választáson nyolc vokssal veszített.)”

Fantomizálódott sok MSZP-alapszervezet

Egy lapunk birtokába jutott dokumentum szerint az MSZP elnöksége egy, a tagság körében megtartott szavazás alapján saját hatáskörében azt kezdeményezte a párt választmányánál, hogy 61 alapszervezet 701 tagját ne vegye figyelembe a soros tisztújító kongresszust összehívó határozatában. Ennek a kongresszusi küldöttek számának meghatározásánál is jelentősége van.

Űzés

A szivárványzászló lélekrombolása.

Szent István nyugati szövetségkötésének szimbóluma a szivárvány zászlaja az Ószövetségből és a Szűz Máriát jelképező 12 csillag, ami az Európai Unió zászlajában is szerepel, de ezeket az értékeinket most el akarják rabolni tőlünk – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Hirado.hu szerint.

„Soltész Miklós a 15 millió forintos kormányzati támogatással felújított katolikus plébániatemplom felszentelési ünnepségén azt mondta: nekünk ez a szivárványos zászló nem kell, 'vigyék vissza' Nyugatra, nekünk azok az értékek kellenek, amelyeket több mint kétezer éve Isten az emberek lelkébe írt. Az unió zászlaját megtartjuk, mert benne van Mária szimbóluma, de ha sokáig 'űzik a lelkeket és rombolják az értékeket', nehéz lesz ezt a közösséget egyben tartani – fogalmazott.”

A szivárványos zászló nem kell, vigyék vissza Nyugatra!

Szent István nyugati szövetségkötésének szimbóluma a szivárvány zászlaja az Ószövetségből és a Szűz Máriát jelképező 12 csillag, ami az Európai Unió zászlajában is szerepel, de ezeket az értékeinket most el akarják rabolni tőlünk - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Zala megyei Pölöskén.

Egység

Lukasenka fokozódó fenyegetőzése.

Az elnök kijátszaná a katonai kártyát, de az ellenzék újabb nagyszabású tüntetésekre készül. Cihanouszkaja közben meggondolta, mégsem vezetné Belaruszt – foglalja össze a Népszava Online.

„A minszki vezetés a legkeményebb intézkedésektől sem riad vissza, hogy megőrizze Fehéroroszország egységét – fenyegetőzött Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök katonai egyenruhában. A 65 éves államfő szombaton mondott beszédet egy katonai támaszpont gyakorlóterepén Grodno mellett, Fehéroroszország nyugati csücskében, néhány kilométerre a lengyel és a litván határtól. Lukasenka szerint 'külföldről próbálnak forradalmat szítani Fehéroroszországban'. Nem rejtette véka alám kikre gondol, de nem is indokolta a véleményét: – Nyugatról, az EU-tag Lengyelország és a NATO részéről az a veszély fenyeget, hogy annektálni készülnek Fehéroroszország nyugati régióját, amelynek székhelye Grodno.”

Lukasenka fenyegetőzik, gyárbezárást emleget és honlapokat cenzúráz

KRÍZIS A lapunknak nyilatkozó belarusz ellenzéki politikus, Alekszandr Milinkevics szerint több ok vezetett a méltóság forradalmához, de legfőképpen az, hogy Alekszandr Lukasenko semmibe vette az emberek akaratát. Forradalom van Önöknél? És milyen - februári, vagy már az októberi? Forradalom van igen. A méltóság forradalma.

Hatalom

A tinibandák tombolása.

Egyre gyakoribb jelenség Európában, hogy gyerekekből, tinédzserekből összeverődött bandák tartják rettegésben a környéket. A legtöbbször hátrányos helyzetből induló vagy bevándorló hátterű fiatalok csoportosan támadnak, és rengetegen visszaesnek – írja az Origo.hu.

„Svédországban egyre nagyobb gondot jelentenek a tini bandák, amik sokszor rettegésben tartják a környéküket. A bandatagok közül sokan migráns háttérrel rendelkeznek, erre utal a beszámolók szerint az, hogy a támadásokról megjelent felvételeken a támadók szájából arabnak tűnő szavak hangzanak el. A támadásokról egyébként nagyon sokszor jelennek meg videók a közösségi médiában, mert a bandák célja a megszégyenítés. Ennek általában fiatal svédek esnek áldozatul, akiket a támadók megvernek, megfenyegetnek, a cipőjük megcsókolására kényszerítenek, szélsőséges esetekben pedig le is vizelnek. Az sem példa nélküli, hogy a migráns hátterű fiatalok videóban fenyegetőznek a svédek ellen, és arról beszélnek, hogy lelövik őket. A Svéd Honvédelmi Egyetem korábbi jelentése szerint egyes bevándorlók lakta kerületekben már teljesen átvették a hatalmat a bandák, amelyek főleg fiatal és első vagy második generációs migránsokból állnak.”

Tinibandák tartanak rettegésben több nyugat-európai országot - videó

Egyre gyakoribb jelenség Európában, hogy gyerekekből, tinédzserekből összeverődött bandák tartják rettegésben a környéket. A legtöbbször hátrányos helyzetből induló, vagy bevándorló hátterű fiatalok csoportosan támadnak, és rengetegen visszaesnek - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Svédországban egyre nagyobb gondot jelentenek a tini bandák, amik sokszor rettegésben tartják a környéküket.

Drukk

Kulcsár Edina extrém kalandja.

Egyméteres magasságból sem merne a vízbe ugrani, most mégis erre vállalkozott Kulcsár Edina – számol be róla a Blikk Online.

„Kulcsár Edina igen extrém dologra vállalkozott, amikor kipróbálta a flyboard néven ismert vízisportot. A kalandról Facebook-oldalán tett közzé videót a csinos modell. Hozzáfűzte, alapesetben egy méteres magasságból sem merne vízbe ugrani. Ennek ellenére Edina bátran állta ki a próbát és szinte repkedett a víz felett a különleges szerkezettel, Csuti pedig a háttérből drukkolt szerelmének.”

Egyméteres magasságból sem merne a vízbe ugrani, most mégis erre vállalkozott Kulcsár Edina - videó

Kulcsár Edina igen extrém dologra vállalkozott, amikor kipróbálta a flyboard néven ismert vízisportot.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99231/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?