Blogolj!

Magyarország nem antiszemita, Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van

Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van - szögezte le szombat esti Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátette:

"a zsidó honfitársainknak nem kell félniük, kulturális fesztiváljaikon nincs szükség állig felfegyverzett katonákra, a zsinagógákat és a temetőket állami finanszírozással építettük újjá és büszke házigazdái voltunk tavaly az Európai Maccabi Játékoknak".


 A miniszter ezt arra reagálva közölte, hogy Michael Roth német államtitkár - mint írta - "feltette a régi lemezt" és antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot.

Szijjártó Péter kifejtette: a 2012 és 2014 közötti időszakban - amikor külügyi államtitkárként dolgozott -, sok és éles vitát folytatott Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkárral. "Michael Roth ugyanis minden létező alkalmat megragad(t) arra, hogy Magyarországot és Lengyelországot támadja" - fogalmazott, hozzátéve: "ez a mai napig így van".

Ezért támadásaira, már inkább csak legyintenek - írta a miniszter, de megjegyezte: most olyasmit mondott Michael Roth, "ami után nem lehet nem megszólalni".
    
Szijjártó Péter a német államtitkárt arra kérte, hogy fejezze be a magyar emberek méltatlan támadását, egyben javasolta, ha legközelebb ilyen súlyos témában megszólal, nézzen körül saját háza táján.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99232/pics/lead_800x600.jpg
antiszemita vád,antiszemitizmus,Szijjártó Péter
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
haereticus 2020-08-23 10:09:58
Nem kell félniük, olyannyira, hogy zsidóknak kell antiszemitának lenniük, hogy Magyarországon antiszemitizmust ajvékolhassanak. Továbbá már 30 éve folyamatosan rázzák a pofonfát a nagykörúti dögkútból egy hangos magyar- és kereszténygyűlölő liberális kisebbségük. Őket ideje lenne eltakarítani a közéletből, kezdve a klubrádió megszüntetésével, amire a sáv kiosztás alkalmat ad októberben. Nem szabad, hogy tovább mérgezzék a levegőt!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán is gratulált Koncz Zsófiának: „mindannyian nagyon büszkék vagyunk”

2020.10.12. 04:55
A kormány tagjai és a Fidesz-KDNP vezető politikusai is elismerősen nyilatkoztak Koncz Zsófia hatalmas borsodi győzelméről.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Magyarország támogatja az Egyesült Államok közel-keleti politikáját az Európai Unióban

2020.09.16. 10:30
Magyarország támogatni fogja az Egyesült Államok közel-keleti politikáját az Európai Unióban - közölte Szijjártó …

Szijjártó: elengedhetetlenek a beutazási korlátozások

2020.09.03. 10:40
A szigorú beutazási korlátozások bevezetése a magyar emberek, családok és a gazdaság biztonsága érdekében elengedhetetlen volt – mondta Szijjártó Péter.

Szijjártó: Matteo Salvini köszönetet, nagyrabecsülést és kitüntetést érdemel

2020.07.31. 14:05
Matteo Salvini köszönetet, nagyrabecsülést és kitüntetést érdemel – írta Szijjártó Péter pénteken a Facebook-oldalán, miután az …

Összefognak a magyar és katari egyetemek az ellenszer kifejlesztése érdekében

2020.07.22. 13:00
Magyarország és Katar orvostudományi egyetemei és klinikái együttműködnek a koronavírus ellen talán hatékonynak bizonyuló …

Szijjártó: A magyar vállalatoknak érdemes lesz megjelenniük Üzbegisztánban

2020.07.16. 09:45
Szijjártó Péter közösségi oldalán számolt be jelenleg zajló üzbegisztáni tárgyalásairól.

Pénteken megnyílik a magyar-horvát határ

2020.06.10. 08:35
Újra megnyílhat a magyar és a horvát határ, így már nem kell karanténba vonulniuk azoknak, akik Horvátországba utaznak - jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter közösségi …

Az összes határátkelő megnyílik Szlovénia és Magyarország között

2020.06.09. 08:55
Szijjártó Péter reggeli bejelentése szerint keddtől valamennyi határátkelő újranyit Szlovénia és Magyarország között.

Ősszel avatják fel a Hableány áldozatainak emlékművét

2020.06.08. 18:15
Szijjártó Péter Facebook-bejegyzése szerint már tervezik és várhatóan idén ősszel felavatják a Hableány sétahajó balesete áldozatainak emlékművét Budapesten.

Ezeket a cikkeket olvastad már?