Blogolj!

Blogstar kávéház

Bizalom

Lukasenko fegyveres fenyegetése.

Százezrek tüntetnek Lukasenko rezsimje ellen Fehéroroszországban. Tömegek vonulnak az utcákra Minszkben és más nagyvárosokban is, a fehérorosz elnök a hadsereg egységeit vezényelte ki, és fegyverrel tűnt fel – írja a Népszava Online.

„A Reuters Kreml közeli forrásai szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök abból indul ki, hogy Lukasenko hatalmon marad Fehéroroszországban. Ez Moszkva érdekeinek is megfelel, hiszen egy meggyengült fehérorosz elnök könnyebben teljesíti Oroszország követeléseit, így a közös állam létrehozását. Oroszország többször kérte Minszket arra, hogy légibázist létesíthessen Fehéroroszország területén, amit Lukasenko eddig elutasított, ez azonban minden bizonnyal változni fog. Lukasenko magabiztosságát az magyarázhatja, hogy tisztában van azzal: az orosz adminisztráció mindig a fennálló rezsimet támogatja függetlenül attól, mennyire elfogadhatatlan az – értesült a Reuters. A tegnapi hatalmas tömeg egyértelműen azt mutatta: Lukasenko csak a fegyveres szervezetekre támaszkodhat, az emberek bizalmát elvesztette.”

Százezrek tüntetnek Lukasenko rezsimje ellen Fehéroroszországban

Tömegek vonulnak az utcákra Minszkben és más nagyvárosokban is, a fehérorosz elnök a hadsereg egységeit vezényelte ki. A hatalom folyamatos megfélemlítése ellenére még az előző vasárnapinál is többen tüntetnek Alekszandr Lukasenko rezsimje ellen Belaruszban. Csak Minszkben legalább 250 ezren vonultak utcára, többségében olyanok, akiket korábban nem érdekelt a politika - az igazságtalanság, az elnökválasztás nyilvánvaló elcsalása, a rendőrség brutális fellépése azonban őket is az utcára szólította.

Kommandó

Jakab Péter szövegértési buktája.

A disznószemű, mérhetetlenül pimasz fiatalember, aki addig mesterkedett, míg a valaha szebb napokat látott Jobbik nevű roncspárt elnökévé vált, figyelemfelhívó akciót indított. Ezúttal a szövegértelmezésbe bukott bele – elemez a Magyar Hírlap Online.

„A disznószemű, kecskeszakállas figura, ez a derék, ostoba Jakab Péter pénteken nekiállt sipákolni arról, hogy a Fidesz diktatórikus módszerekkel akarja megakadályozni a szerencsi választáson a Bíró László nevű megtért rasszistájuk indulását. A Fidesz ugyanis bejelentette, hogy a Jobbik, mivel jelenlegi vezetője, Jakab Péter nincs bejegyezve a Jobbik elnökeként, nem jogosult hivatalos jelölőként fellépni. Azaz a szövegértelmezési gondokkal is küzdő elnök korán, meggondolatlanul kezdte el a diktatúrázást, és kezelte tényként a hülyesége miatti tévképzetét. Bíró úr valójában vidáman indulhat a választáson, kampányolhat neki orrba-szájba az egységbe forrt baloldal összes pártja, ám a Jobbik nem szerepelhet a különös balkommandó névsorában sem a plakátokon, sem a szavazólapokon. A helyzet több mint érdekes. A baloldali összefogást egy jobbikos alak jeleníti meg. Nem is akárki, hanem az a Bíró László, aki úgy zsidózott és cigányozott, ahogy csak egy tőről metszett újnáci tud. Őt támogatják tehát a liberális nemzetköziség csapatai. A Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a nemzetek Európáját eltüntetni akaró Demokratikus Koalíció.”

Jakab és a szövegértés

2020. augusztus 24. hétfő. 4:43 Mivel a szerencsi választókörzetben a fideszes országgyűlési képviselő tragikus halála miatt október elejére új voksolást írtak ki, az úgynevezett baloldali ellenzéki összefogás is megnevezte jelöltjét. Egyet, aki mögé a nemrégiben kötött paktumuk értelmében a sok párt egy emberként akar felsorakozni.

Fenyegetőzés

A gyurcsányi baloldal aljas tombolása.

Vezényszó volt a baloldali világ számára, hogy Gyurcsány Ferenc vagyonelkobzással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát – így az Origo.hu.

„Az Origo is többször megírta: szeptember 1-jétől Vidnyánszky Attila a kuratórumi elnöke a súlyos szakmai gondokkal küzdő, mindeddig a baloldali kulturális világ kizárólagos monopóliumának tartott Színház- és Filmművészeti Egyetemnek. Emiatt Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök vagyonelkobzással fenyegette meg a Kossuth-díjas művészt, a Nemzeti Színház igazgatóját. Gyurcsány mondhatni megfújta a harsonát, a vadászkürtöt, és ez a baloldali művészvilág számára egyfajta vezényszó lett. Ha maradunk a vadászati hasonlatnál (bár a politikai közhelyszótárban is szerepel ez a kifejezés), a régi rendszer fenntartásáért küzdők számára ez egy kilövési parancs volt. Természetesen korábban is sokat támadták a konzervatív művészt, de Gyurcsány fenyegetőzése új lendületet és számukra egyfajta legitimitást adott. Nézzünk meg két példát: egy idős, kétségtelenül jelentős színházrendezőt és egy (fájdalom) jelentéktelen színésznőt. Ami a közös: mindketten leplezetlenül és nyíltan gyűlölik Vidnyánszkyt, nem akarnak változást, és mindkettő nyílt levelét a baloldali propagandasajtó számára is írta.”

Vezényszó volt a baloldali világ számára, hogy Gyurcsány Ferenc vagyonelkobzással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát

Az Origo is többször megírta: szeptember 1-jétől Vidnyánszky Attila a kuratórumi elnöke a súlyos szakmai gondokkal küzdő, mindeddig a baloldali kulturális világ kizárólagos monopóliumának tartott Színház- és Filmművészeti Egyetemnek. Emiatt Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök vagyonelkobzással fenyegette meg a Kossuth-díjas művészt, a Nemzeti Színház igazgatóját.

Kór

A koronavírus horvátországi robbanása

Egyre több ország sorolja a rizikóterületek közé Horvátországot – mutatja be a Hirado.hu.

„Töretlenül gyors ütemben emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma Horvátországban. Egyetlen nap alatt újabb 275 embernél mutatták ki a kórt, az esetek többsége a tengerpartokhoz köthető. A hatóságok hétfőtől újabb szigorításokat vezetnek be, ez főleg a vendéglátóhelyeket érinti. Közben egyre több ország sorolja a rizikóterületek közé Horvátországot: nyaralók tömegei indultak haza, hogy elkerüljék a kéthetes karantént. A határátkelőkön szombat éjjel óriási volt a torlódás, Ausztria felé például mindenkit ellenőriznek – hangzott el az M1 Híradójában.”

Egyre több ország sorolja a rizikóterületek közé Horvátországot

Töretlenül gyors ütemben emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma Horvátországban. Egyetlen nap alatt újabb 275 embernél mutatták ki a kórt, az esetek többsége a tengerpartokhoz köthető. A hatóságok hétfőtől újabb szigorításokat vezetnek be, ez főleg a vendéglátóhelyeket érinti. Közben egyre több ország sorolja a rizikóterületek közé Horvátországot: nyaralók tömegei indultak haza, hogy elkerüljék a kéthetes karantént.

Imádat

Hosszú Katinka szerelmes vakációja.

Álomnyaraláson járt szerelmével Hosszú Katinka, határtalan a boldogsága – írja a Blikk Online.

„A jelenlegi első számú magyar női úszó, aki három olimpiai bajnoki címmel büszkélkedhet, élvezi a nyaralását párjával, Gelencsér Mátéval (34). A szerelmesek először Horvátországban üdültek, a festői szépségű Kornati-szigetek közelében hajókáztak. A közösségi oldalaikra feltöltött videók és fotók alapján látszódik, remekül érezték magukat. A nyaralásuk a horvátországi kiruccanással nem ért véget, másik helyszínre, az olaszországi Velencébe utaztak át, amely ugyancsak elbűvölte őket. 'Hello, Velence! Ez az első alkalom, hogy látlak, és máris imádlak' – írta Instagram-bejegyzéséhez az úszó, nem titkolva, óriási vágya teljesült azzal, hogy végre eljutott az Adriai-tenger északi részén fekvő különleges, kanálisokkal tarkított településre, amelyben természetesen a gondolázásra is szakított időt szerelmével.”

Álomnyaraláson járt szerelmével Hosszú Katinka

A jelenlegi első számú magyar női úszó, aki három olimpiai bajnoki címmel büszkélkedhet, élvezi a nyaralását párjával, Gelencsér Mátéval (34). A szerelmesek először Horvátországban üdültek, a festői szépségű Kornati-szigetek közelében hajókáztak. A közösségi oldalaikra feltöltött videók és fotók alapján látszódik, remekül érezték magukat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99259/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?