Blogolj!

Blogstar kávéház

Pozíció

A Dunaferr élethalálharca.

Várhatóan néhány héten belül új tulajdonosa vagy résztulajdonosa lesz a Dunaferrnek. A megrendeléshiánnyal küszködő cég egyelőre nem készül leépítésre. A Dunaferr sorsa Dunaújváros sorsa, és most dől el – állítja a Népszava Online.

„Augusztus közepén a Dunaferr egyoldalúan felmondta a vasmű szakszervezetével kötött kollektív szerződést. A felmondást a cégvezetés a Dunaferr nehéz gazdasági helyzetével, a koronavírus járvánnyal és azzal indokolta, hogy a vasmű érdekképviselete nem konstruktív tárgyalópartner. A kollektív szerződés – a felmondás ellenére is – érvényes marad még 2021 februárjáig. Az idén 70. évét betöltő Dunaferr a legnagyobb foglalkoztatója 44 ezer lelkes Dunaújvárosnak: jelenleg négy és félezren dolgoznak a cégnél, s emellett közvetve ugyanennyi munkahely jövője függ a vasmű sorsától. Ezért kezdeményezett tárgyalást a cég irányítóival a térség parlamenti képviselője, a jobbikos Kálló Gergely, aki februárban ellenzéki összefogással időközi voksoláson nyerte el mandátumát. A politikus hétfőn tárgyalt Jevgenyij Tankileviccsel, a Dunaferr vezérigazgatójával, s a megbeszélés után válaszolt kérdéseinkre. Kálló elmondta, hogy a Dunaferr tulajdonosai a részvénytársaság értékesítésére készülnek. A szándék az, hogy egy tőkeerős szakmai befektető szerezzen tulajdonrészt a cégben. A befektető tőkét és megrendeléseket hozna, és így stabillá válna a Dunaferr gazdasági és piaci pozíciója. A részvényeladás – várhatóan – néhány héten belül megvalósul. Tankilevics megnyugtatta Kállót, hogy a cég nem készül leépítésre.”

A Dunaferr sorsa Dunaújváros sorsa - és most dől el

Várhatóan néhány héten belül új tulajdonosa vagy résztulajdonosa lesz a Dunaferrnek. A megrendeléshiánnyal küszködő cég egyelőre nem készül leépítésre. Augusztus közepén a Dunaferr egyoldalúan felmondta a vasmű szakszervezetével kötött kollektív szerződést. A felmondást a cégvezetés a Dunaferr nehéz gazdasági helyzetével, a koronavírus járvánnyal és azzal indokolta, hogy a vasmű érdekképviselete nem konstruktív tárgyalópartner.

Színjáték

A szocialisták befürdése.

Nem hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az MSZP természetes tavakkal kapcsolatos népszavazási kérdéseit hétfői ülésén, vagyis befürödtek a szocialisták – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„Az MSZP minden jogorvoslati lehetőséggel élni fog, így 'előbb-utóbb lesz népszavazás' a természetes tavak hozzáférhetőségével kapcsolatban – mondta a párt budapesti elnöke hétfőn, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus szerint politikai színjáték zajlott a testület erről döntő ülésén, a bizottság többsége pedig végül 'mondvacsinált okokból' utasította el a népszavazás kiírását 6:5 arányú szavazással.”

Az MSZP befürdött a népszavazási kérdéseivel

Az MSZP három kérdésben kezdeményezett népszavazást. Az első arra vonatkozott, hogy a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra történő belépésért ne kelljen (belépő)díjat fizetni. Az NVB tagjainak többsége - 6:5 arányban - úgy döntött, hogy a kérdés nem hitelesíthető, mert az alaptörvény módosítását célozza, arról pedig nem lehet népszavazást tartani.

Fertőzés

Ausztria koronavírus-küzdelme.

Ausztriában hétfőn 242 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek, ezzel az aktív fertőzöttek száma 3105-re nőtt. Sok fertőzött külföldi utazáson kapta el a vírust – jelenti az Origo.hu.

„Utoljára áprilisban haladta meg a háromezret az aktív fertőzöttek száma Ausztriában. Több mint 1,1 millió koronavírus-teszt elvégzése alapján Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter úgy értékelte: olyan trend állapítható meg, amely szerint a fertőzöttek az egyre fiatalabbak és nagyobb számban vannak közöttük a tünetmentes fertőzöttek is. A tárcavezető szerint egy másik trend azt mutatja, hogy a fertőzöttek közvetlen környezetéből is egyre több a pozitív teszteredmény. Jelenleg 158 pácienst kezelnek kórházakban, 23-an intenzív osztályon vannak.”

Sok fertőzött külföldi utazáson kapta el a vírust Ausztriában

Ausztriában hétfőn 242 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek, ezzel az aktív fertőzöttek száma 3105-re nőtt. Utoljára áprilisban haladta meg a háromezret az aktív fertőzöttek száma Ausztriában.Több mint 1,1 millió koronavírus-teszt elvégzése alapján Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter úgy értékelte: olyan trend állapítható meg, amely szerint a fertőzöttek az egyre fiatalabbak és nagyobb számban vannak közöttük a tünetmentes fertőzöttek is.

Kommunikáció

Greta Thunberg iskoláztatása.

Greta Thunberg visszaül az iskolapadba – így a Hirado.hu.

„Folytatja az egy esztendővel ezelőtt egy évre megszakított tanulmányait Greta Thunberg – derül ki az Euronews Facebook-bejegyzéséből. A híroldal szerint Greta az elmúlt 12 hónapban 'forradalmasította' a klímavédelemmel kapcsolatos kommunikációt.”

Gretha Thunberg visszaül az iskolapadba

Folytatja az egy esztendővel ezelőtt egy évre megszakított tanulmányait Gretha Thunberg - derül ki az Euronews Facebook-bejegyzéséből. A híroldal szerint Greta az elmúlt 12 hónapban „forradalmasította" a klímavédelemmel kapcsolatoskommunikációt.

Desszert

Polgár Tünde sírós főzése.

Elszakadt a cérna Polgár Tündénél, aki nem tudta elrejteni az érzelmeit, s könnyekben tört ki a Love Bistro forgatásán – számol be róla a Blikk Online.

„A TV2 páros gasztrovetélkedőjében Tünde és férje, Polgár Árpád egy könnyűnek tűnő feladatnál akadtak el, ugyanis nem a megszokott alapanyagokkal kellett nekiállniuk egy desszertnek. – Nem titok, hogy számomra nagyon fontos a főzés, szerintem a szeretet kifejezési módja egy jól elkészített étel. Maximalista vagyok, szeretem, ha minden tökéletes a tányéron, ezért is lettem feszült már az első pillanatban, amikor éreztem, hogy ez a desszert nem fog menni – kezdte lapunknak Tünde, aki alapesetben minden helyzetben megőrzi a hidegvérét, ám most mégsem sikerült neki. – Igazából magamat hergeltem, és a kényszer, hogy tökéletesen kell végeznem a dolgomat, átcsapott egyfajta hisztibe, összeomlottam – mondta Tünde, akit a férje próbált nyugtatni, ám ő sem járt sikerrel. Az asszonynak potyogtak a könnyei, ami érthető, hiszen a kiélezett stresszhelyzetben még a legkisebb problémák is hatalmasnak tűnhetnek. Árpi szeme is könnyes volt, bántotta, hogy nem tudja megvigasztalni a feleségét.”

Dráma a Love Bistróban: elszakadt a cérna Polgár Tündénél, sírva főzött tovább

Elszakadt a cérna Polgár Tündénél, aki nem tudta elrejteni az érzelmeit, s könnyekben tört ki a Love Bistro forgatásán. A TV2 páros gasztrovetélkedőjében Tünde és férje, Polgár Árpád egy könnyűnek tűnő feladatnál akadtak el, ugyanis nem a megszokott alapanyagokkal kellett nekiállniuk egy desszertnek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99331/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?