Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Veszély

Alekszej Navalnij kellemetlenkedése.

A 2000-től regnáló Vlagyimir Putyinnak eddig két komolyabb kihívója akadt: a politikus Borosz Nyemcov és a korrupcióellenes aktivista Alekszej Navalnij – elemez a Népszava Online.

„Navalnij is mozgalmárként vált veszélyessé. Korrupcióellenes alapítványát ugyan felszámolták, de a 2011-2012-es nagy tiltakozási hullám óta az alapítvány által 2017 tavaszán bemutatott dokumentumfilm mozgatta meg leginkább a rezsimellenes erőket. A Putyin bábjának is mondott akkori miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev mesébe illő illegális vagyona azonban nem csak a miniszterelnök, hanem Putyin hírnevének is sokat ártott. Azon a tüntetésen először tűnt fel a nagyon fiatal korosztály, és ezt követően még látványosabban megcsappant az oroszok szavazókedve, vele együtt az elnök támogatottsága, főképp a két nagyvárosban, Moszkvában és Szentpéterváron, de az oroszországi viszonylatban közepesnek számító városokban is. A folyamat 2011 után kezdődött, de az utóbbi időben egyre súlyosabbá vált, rendre történelmi mélyponton volt a részvétel a különböző választásokon. Márpedig a rezsim és Putyin számára igen fontos a magas részvétel, hiszen erre építi legitimációját.”

Navalnij, a kellemetlen ellenfél

A 2000-től regnáló Vlagyimir Putyinnak eddig két komolyabb kihívója akadt - a politikus Borosz Nyemcov és a korrupcióellenes aktivista Alekszej Navalnij. Az orosz választási rendszerben, az oroszországi viszonyok közepette választáson gyakorlatilag már nem lehet legyőzni Vlagyimir Putyint és a mögötte álló politikai erőt.

Nyertes

Orbán Viktor Tranzit-beszéde.

Pénteken Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond az idén a koronavírus-járvány miatt mindössze ötszáz fő részvételével megrendezett Tranziton. A közéleti évadnyitó rendezvényen számos miniszter és államtitkár is részt vesz ellenzéki politikusokkal vitatkozva szakterületük kérdéseiről – olvasható az Origo.hu-n.

„A miniszterelnöki beszéd várható témájáról annyit osztott meg a politikus, hogy a kormányfő valószínűleg arról fog beszélni, milyen Magyarországot szeretne látni a XXI. században, és a Tranzit közössége hogyan tud segíteni abban, hogy hazánk a század nyertese legyen. A Tranziton idén számos érdekesnek ígérkező előadásra és politikai vitára kerül majd sor. Pénteken Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vitázik majd Fekete-Győr Andrással, a Momentum Mozgalom elnökével család- és népesedésügyi kérdésekről. Ezt követően pedig Magyarország eredményeiről beszélget Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a szintén momentumos Hajnal Miklóssal. A pénteki napot Szijjártó Péter és Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselőjének fellépése zárja, akik a magyar külkapcsolatok irányairól vitatkoznak majd. Szombaton Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő vitázik majd népjóléti kérdésekről, utánuk pedig Varga Judit igazságügyi miniszter és Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő beszélget a Magyarországot érintő brüsszeli vitákról. A nap záró csörtéje Merre tovább? – Nemzeti vagy nemzetközi Európa? címmel Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke között zajlik majd. Ezeket a vitákat mind élőben követhetik a Facebookon az érdeklődők.”

Orbán Viktor is beszédet mond pénteken a Tranziton

Pénteken Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond az idén a koronavírus-járvány miatt mindössze ötszáz fő részvételével megrendezett Tranziton. A közéleti évadnyitó rendezvényen számos miniszter és államtitkár is részt vesz ellenzéki politikusokkal vitatkozva szakterületük kérdéseiről. A rendezvény legérdekesebb eseményeit pedig élőben lehet majd követni a Facebookon.

Ferdítés

A nemzeti konzultáció átütő sikere.

A koronavírus-járvány változatlanul tombol a világban, ezért a nemzeti konzultáció 13 kérdésének nagy része is ebben a témában kéri ki az emberek véleményét. A kérdőív kitöltésére még egy hét van, a határidő augusztus 31-e. Ugyan az ellenzéki pártok mindent megtesznek annak érdekében, hogy hátráltassák a szabad véleménynyilvánítást, ennek ellenére biztos, hogy ez lesz az egyik legsikeresebb a nemzeti konzultációk történetében – állítja a Magyar Hírlap Online.

„A vírus őszi újabb támadása előtt kérte a kormány ismét a magyarok véleményét a népszerű nemzeti konzultáción keresztül, amelyet még egy hétig – augusztus 31-ig – lehet kitölteni. Az ellenzéki pártok és politikusok gyakran szeretik hangoztatni, hogy mennyire fontos számukra a demokrácia, most mégis mindent megtesznek annak megakadályozására, a már megszokott módon: hazudozással, az emberek becsapásával, az igazság elferdítésével. Ennek ellenére ez lesz minden idők egyik legsikeresebb konzultációja, egy héttel a határidő lejárta előtt már közel kétmillióan töltötték ki.”

Minden idők egyik legsikeresebb konzultációja a mostani

A rendkívül sikeres magyar járványellenes védekezésnek több fontos összetevője is van, köztük az Operatív Törzs és Müller Cecília országos tisztifőorvos munkája mindenképp kiemelendő - mutat rá az Origo. Jó időben, a többi országot megelőzve hozott a magyar kormány fontos védőintézkedéseket, az emberek pedig ezeket fegyelmezetten be is tartották.

Biztonság

A Momemtum LMBTQ-propagandája.

Már az óvodákban megkezdené az érzékenyítést a Momentum Mozgalom az LMBTQ iránt. Egyik aktivistájuk a néhány napja megjelent blogbejegyzésében amellett érvel, hogy a magyar óvodákban a hagyományos gyermekmesék mellett vezessék be az LMBTQ-meséket is. Az LMBTQ-lobbi célja, hogy már most elkezdje a „nevelést”, hogy a korai befolyásolás hatására a gyerekek majd későb támogassák a törekvéseiket – így a Hirado.hu.

„Nyugaton már azért tüntetni a szülők, hogy ne legyen kötelező az LMBTQ-oktatás, hiszen az identitásfejlődésükben zavarják meg a gyermekeket. A Momentum Mozgalom az LMBTQ és a genderideológia minden elemét behozza Magyarországra – mondta Schittl Eszter, a CitizenGO magyarországi irodavezetője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Schittl Eszter szerint az óvoda feladata, hogy példát mutasson a gyermekeknek, hogy egészséges felnőttek legyenek. A kisgyermekek nem érdeklődnek a szexualitás iránt, és ha ezt rájuk erőltetjük, összezavarhatjuk őket. Schittl úgy fogalmazott: az LMBTQ-lobbi célja, hogy már most elkezdje a 'nevelést', hogy a gyerekek majd később támogassák a törekvéseiket. A gyermekeknek ebben a korban biztonságra van szükségük, arra, hogy férfitól és nőtől is kapjanak értékeket.”

A Momentum az LMBTQ és genderideológia minden elemét behozza Magyarországra

Már az óvodákban megkezdené az érzékenyítést a Momentum Mozgalom az LMBTQ iránt. Egyik aktivistájuk a néhány napja megjelent blogbejegyzésében amellett érvel, hogy a magyar óvodákban a hagyományos gyermekmesék mellett vezessék be az LMBTQ-meséket is. Az LMBTQ-lobbi célja, hogy már most elkezdje a „nevelést", hogy a korai befolyásolás hatására a gyerekek majd későb támogassák a törekvéseiket.

Titok

Sean Connery különös hajpótlása.

Gyűlölte egyik leghíresebb szerepét Sir Sean Connery – számol be róla a Blikk Online.

„Bár a James Bond-filmek hozták meg számára a világhírnevet, mégse szerette a szerepét Sean Connery (90) skót színész, aki elsőként játszhatta el a 007-es ügynök karakterét. Összesen hét filmben alakította a legendás brit kémet, amelyek közül az 1963-as Oroszországból szeretettel címűt kedvelte. Születésnapja alkalmából megjelent könyvéből az is kiderült, hogy már 17 éves korában elkezdett kopaszodni, így az összes James Bond-filmben hajpótló sapkát viselt. A magánéletben sosem hordott ilyesmit, és a James Bond-korszak után más filmjeiben is vállalta a kopaszságát.”

Gondolta volna? Gyűlölte egyik leghíresebb szerepét Sir Sean Connery

Sean Connery James Bond James Bond-film színész Edinburgh - Bár a James Bond-filmek hozták meg számára a világhírnevet, mégse szerette a szerepét Sean Connery (90) skót színész, aki elsőként játszhatta el a 007-es ügynök karakterét. Összesen hét filmben alakította a legendás brit kémet, amelyek közül az 1963-as Oroszországból szeretettel címűt kedvelte.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99374/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.14. 04:00
A karácsonyfa baloldali betiltása, a keresztény kultúra erőforrása, a Soros-gondolatok magyarországi exportja, az építési hitelek szigorodása és Köllő Babett vagány villantása hétfői online lapszemlénkben.

Pár napig még marad velünk a nyár

2020.09.13. 19:15
Csak nem akar elmúlni a jó idő, olyannyira nem, hogy a jövő hét első felében akár 30 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.

484 fővel nőtt a fertőzöttek száma itthon

2020.09.13. 09:35
Ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.13. 05:10
A brutális Gyurcsány-videó hasítása, a Soros-hálózat többfrontos támadása, a maszkulin képernyő feminitása, a sárgamellényesek tombolása és Mundruczó Kornél elismerése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?