Blogolj!

Egyre gyalázatosabb a balliberálisok lélegeztetőgép-hisztije

Úgy tűnik, a kamuvideós ellenzéknek semmi sem drága, mindent és mindenkit feláldoznának a remélt politikai hatalom oltárán.

Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Magyarországon nem fordulhat elő, hogy azért haljon meg valaki, mert nem jut neki lélegeztetőgép – szögezte le a Fidesz az MTI-nek küldött közleményében, amelyben gyalázatosnak nevezte, amit „a baloldal az egész koronavírus-járvány alatt művel”.

A kormánypárt arra reagált, hogy előzőleg az MSZP és a DK is a koronavírus-járvány alatti lélegeztetőkészülék-beszerzést kritizálta. A szocialisták közleményükben úgy fogalmaztak, hogy a lélegeztetőgépek beszerzését érintő korrupció emberölésnek számít, a DK pedig azt közölte, büntetőfeljelentést tesz hűtlen kezelés miatt, mert „valaki nagyon jól járt a túlárazott lélegeztetőgépekkel”.

A Fidesz erre válaszul úgy fogalmazott: miközben a baloldal „kamuvideók” gyártásával, a védekezés akadályozásával és feljelentgetéssel van elfoglalva, addig egészségügyi, külügyi, rendvédelmi szakemberek ezrei dolgoztak az országban azért, hogy a védekezéshez és az életmentéshez szükséges minden eszköz rendelkezésre álljon. A sikeres védekezésnek köszönhetően más országokkal ellentétben Magyarország el tudta kerülni a többezres haláleseteket – hangsúlyozta közleményében a nagyobbik kormánypárt. A Fidesz rámutatott: a legagresszívebb világpiaci verseny közepette is több ezer lélegeztetőgépet sikerült beszerezni, itt nem fordult elő, és nem is fordulhat elő az, hogy azért haljon meg valaki, mert nem jut neki lélegeztetőgép.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közben a Facebook-oldalán így reagált a balliberálisok permanens cirkuszolására:

„a baloldal és a sajtója már rég elvesztette a hitelét a vírus elleni védekezéssel kapcsolatban (is). Minden megszólalás, minden cikk azt bizonyítja, hogy csak a kormány támadása a fontos, a magyar emberek biztonsága nem. A baloldal szerint túl sokat költöttünk életmentő berendezésekre! A kormány szerint emberélet nem múlhat pénzen. Szerinted?”

Tényleg, szerintetek?

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99407/pics/lead_800x600.jpg
baloldal,DK,fertőzés,Fidesz,járvány,koronavírus,Külgazdasági és Külügyminisztérium,lélegeztetőgép,Menczer Tamás,MSZP
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Müller Cecília: Sehol nem terhelődnek majd túl az egészségügyi intézmények

2020.10.28. 12:15
Mindenkinek jut influenzaoltás és a kórházakban sem lesz túlterheltség – ígérte Müller Cecília. 

A koronavírus miatt elmarad a Fővárosi Közgyűlés mára tervezett ülése

2020.10.28. 11:55
Pedig elég fontos lett volna, hiszen ma volt tervben, hogy visszavonja a közgyűlés a maszkviselési rendeletet, ugyanis a korábbi fővárosi rendeletet …

Elhunyt 43 krónikus beteg, 2291 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.10.28. 08:55
2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 65 933 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Szigorodott a belépés a hévízi önkormányzatnál

2020.10.27. 16:50
Mint az ismeretes, a koronavírus-járvány második hullámának emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon ez pedig újabb szigorításokat követel. A helyzet alól senki sem …

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Az őszi szünetben megkezdődött az iskolák fertőtlenítése

2020.10.26. 13:00
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján arra kérte a diákokat, hogy az őszi szünet alatt kerüljék a csoportosulásokkal járó …

Kamugeri benézte: vissza kell vonnia a fővárosnak a maszkhasználatról szóló rendeletét

2020.10.26. 11:50
Az ugyanis az Alaptörvénybe ütközik. Bár Budapest fura ura büszkén hirdeti, hogy a fővárosban elsők között vezették …

Meghalt 47 beteg, 2316-tal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.10.26. 09:25
Ezzel az azonosított fertőzöttek száma átlépte a 61 ezret, az aktív fertőzöttek száma 43 600.

Szomorú vasárnap: 3149 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

2020.10.25. 09:35
3149 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 35 krónikus beteg.

Ezeket a cikkeket olvastad már?