Blogolj!

Blogstar kávéház

Juttatás

A kormányzat oktatási mézesmadzagja.

Mézesmadzag az oktatásban is: bruttó félmilliós juttatás 400 hátrányos helyzetű településen. A járvány miatt tízezernél is több pedagógus és iskolai dolgozó munkáját ismeri el pluszpénzzel kormány – fogalmaz a Népszava Online.

„Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásban – jelentette Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a hivatalos Facebook-oldalán a saját magával 'Életközelben' címmel készíttetett videósorozat legújabb részében. 'A kormány úgy döntött, hogy 400 hátrányos helyzetű településen dolgozó 10.500 pedagógus és oktatást segítő kolléga részesül ebben a juttatásban a hátrányos helyzetben levő diákjaik felzárkóztatásáért' – mondta Kásler Miklós.”

Mézesmadzag az oktatásban is: bruttó félmilliós juttatás 400 hátrányos helyzetű településen

Pedig a Kommentár Alapítvány által 2009-ben létrehívott Tranzit az idén igen érdekes eseménynek tűnt: a Fideszhez kötődő fesztiválra meglepően sok ellenzéki - momentumos, jobbikos, szocialista - politikust hívtak meg kormánypártiak vitapartneréül. Kétszer is megakadályozta a koronavírus Orbán Viktort abban, hogy idén nyáron utat mutasson a pártnak, a kormánynak és híveinek: szerdán derült ki, hogy a tusnádfürdői szabadegyetem után a tihanyi Tranzit is elmarad, miután megfertőződött az egyik szervező.

Fenyegetés

A balliberálisok gyűlöletkampánya.

A nemzeti érzelmű emberek megfélemlítése és elnémítása a célja a baloldali gyűlöletkampánynak – mutatja be az Origo.hu.

„Az erőszakra buzdító radikális baloldal visszaél a véleménynyilvánítás szabadságával, uszító megnyilvánulásai a vészkorszakra utalnak, és megbotránkozást keltenek a józan választókban, a baloldalon is – így értékelte ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője azt a baloldali gyűlöletáradatot, ami az elmúlt hónapokban zúdult a jobboldali közéleti személyekre és választókra. A baloldal az elmúlt időszakban nemcsak Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját fenyegette meg, hanem a teljes jobboldali választótáborra is minősíthetetlen kijelentéseket tett. Rákay Philip a vagyonelkobzással fenyegetőzés után petíciót indított, amelyet 301 közéleti személy és művész támogatott és azóta már majdnem 15 ezren írtak alá.”

A baloldali gyűlöletkampány célja a nemzeti érzelmű emberek megfélemlítése és elnémítása

Az erőszakra buzdító radikális baloldal visszaél a véleménynyilvánítás szabadságával, uszító megnyilvánulásai a vészkorszakra utalnak, és megbotránkozást keltenek a józan választókban, a baloldalon is - így értékelte Ifj Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője azt a baloldali gyűlöletáradatot, ami az elmúlt hónapokban zúdult a jobboldali közéleti személyekre és választókra.

Spórolás

Az ellenzék szerencsi élethalálharca.

Szülessen bármilyen eredmény a szerencsi időközi választáson, az lényegében nem fogja befolyásolni a parlament működését – mondja a Hirado.hu-nak Kiszelly Zoltán politológus. Szerinte a Jobbikból a párt balratolódása miatt kivált képviselők vagy Ritter Imre német kisebbségi képviselő szavazatával továbbra is biztosított a kormányzó pártok kétharmados többsége. Egy baloldali vereség esetén viszont ismét felerősödhetnek az ellenzékváltó hangok.

„A július 10-én tragikus motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc képviselői helyéért október 11-re kiírt választásnak igazán csak a baloldal számára van tétje, egy vereség esetén ugyanis ismét felerősödhetnek az ellenzékváltó hangok – mondta a hirado.hu-nak Kiszelly Zoltán. A politikai elemző szerint nem véletlenül kommunikálják, hogy a választás tétje a kétharmad lebontása, hiszen ezzel az őket szinte kizárólagosan összekötő kormányellenes retorikával próbálják a szivárványkoalíciót egyben tartani. 'Inkább erről beszélnek, így addig se a DK és a Momentum közötti cicaharcról, illetve az ellenzéki pártok programja közötti ellentmondásokról megy a vita. Mindenáron győzni akarnak, mert akkor ezt a politikai munkát megspórolhatják – mondta. A szakértő úgy látja, hogy a választás tétje azért is jóval nagyobb az ellenzék számára, mert győzelem esetén önálló életre kel és gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlenné válik az 'összefogás', és ennek minden józan ellenérvét a 'szerencsi sikerrel' lehetne lesöpörni az asztalról.”

A kétharmad helyett az ellenzék léte a tét Szerencsen

Szülessen bármilyen eredmény a szerencsi időközi választáson, az lényegében nem fogja befolyásolni a parlament működését - mondta Kiszelly Zoltán politológus. Szerinte a Jobbikból a párt balratolódása miatt kivált képviselők vagy Ritter Imre német kisebbségi képviselő szavazatával továbbra is biztosított a kormányzó pártok kétharmados többsége. Egy baloldali vereség esetén viszont ismét felerősödhetnek az ellenzékváltó hangok.

Közelharc

Szicília politikai háborúja.

Bírósághoz készül fordulni Szicília kormányzója, ha a kormány továbbra sem kezeli a migrációs helyzetet a szigeten, az ő döntéseit viszont akadályozza. Egyre több a koronavírus-fertőzött – vázolja a Magyar Hírlap Online.

„Egyre keményebb a harc Szicília és Róma között. A Lucia Lamorgese vezette belügyi tárca bejelentette, hogy kész megtámadni a Nello Musumeci kormányzó által kibocsátott rendeletet, amely a helyiek és a bevándorlók biztonsága és egészsége védelmében felszámolná a szigeten található regisztrációs és befogadóközpontokat. Kedden újabb hatvankét koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a pozzalói táborban elhelyezett 162 illegális bevándorló között. A betegeket a Trapani partjainál lehorgonyzott Azzurra karanténhajón helyezték el. A hatóságok elkezdték a hotspotok ellenőrzését, a befogadóközpontok fokozatos áttelepítését. Musumeci a kormány tiltakozása ellenére a munka folytatására és gyors lebonyolítására szólította fel a prefektúrákat.”

Elege van a közelharcból Szicília kormányzójának

Egyre keményebb a harc Szicília és Róma között. A Lucia Lamorgese vezette belügyi tárca bejelentette, hogy kész megtámadni a Nello Musumeci kormányzó által kibocsátott rendeletet, amely a helyiek és a bevándorlók biztonsága és egészsége védelmében felszámolná a szigeten található regisztrációs és befogadóközpontokat. Kedden újabb hatvankét koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a pozzalói táborban elhelyezett 162 illegális bevándorló között.

Tartalom

Gigi Hadid terhespocakja.

Terhessége bejelentése óta először tett közzé képeket terhespocakjáról Gigi Hadid. A világhírű modellnek a jelek szerint már nem kell sokat várnia arra, hogy világra jöjjön első kisbabája – így a Blikk Online.

„Április utolsó napjaiban a Blikk is megírta, hogy a TMS információi szerint a 25 éves modell gyermeket vár a One Direction egykori énekesétől, Zayn Maliktól. Gigi Hadid néhány nappal később maga is megerősítette a hírt, illetve azt is elárulta, hogy kislánnyal várandós. Az elmúlt néhány hónapban viszont a modell rendkívül elővigyázatos volt a közösségi médiában közzétett tartalmait illetően, a terhességéről ugyanis semmit nem közölt a nyilvánossággal. Egészen mostanáig. Szerdán ugyanis az Instagram-oldalán egyszerre három képet is megosztott a terhespocakjáról. A képek tanúsága szerint a várandósan is gyönyörű Gigi Hadidnak már nem kell sokat várnia arra, hogy világra hozza elsőszülött gyermekét.”

Először mutatta meg terhespocakját Gigi Hadid - fotó

Terhessége bejelentése óta először tett közzé képeket terhespocakjáról Gigi Hadid. A világhírű modellnek a jelek szerint már nem kell sokat várnia arra, hogy világra jöjjön első kisbabája. Április utolsó napjaiban a Blikk is megírta, hogy a TMS információi szerint a 25 éves modell gyermeket vár a One Direction egykori énekesétől, Zayn Maliktól.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99412/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?