Blogolj!

Blogstar kávéház

Juttatás

A kormányzat oktatási mézesmadzagja.

Mézesmadzag az oktatásban is: bruttó félmilliós juttatás 400 hátrányos helyzetű településen. A járvány miatt tízezernél is több pedagógus és iskolai dolgozó munkáját ismeri el pluszpénzzel kormány – fogalmaz a Népszava Online.

„Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásban – jelentette Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a hivatalos Facebook-oldalán a saját magával 'Életközelben' címmel készíttetett videósorozat legújabb részében. 'A kormány úgy döntött, hogy 400 hátrányos helyzetű településen dolgozó 10.500 pedagógus és oktatást segítő kolléga részesül ebben a juttatásban a hátrányos helyzetben levő diákjaik felzárkóztatásáért' – mondta Kásler Miklós.”

Mézesmadzag az oktatásban is: bruttó félmilliós juttatás 400 hátrányos helyzetű településen

Pedig a Kommentár Alapítvány által 2009-ben létrehívott Tranzit az idén igen érdekes eseménynek tűnt: a Fideszhez kötődő fesztiválra meglepően sok ellenzéki - momentumos, jobbikos, szocialista - politikust hívtak meg kormánypártiak vitapartneréül. Kétszer is megakadályozta a koronavírus Orbán Viktort abban, hogy idén nyáron utat mutasson a pártnak, a kormánynak és híveinek: szerdán derült ki, hogy a tusnádfürdői szabadegyetem után a tihanyi Tranzit is elmarad, miután megfertőződött az egyik szervező.

Fenyegetés

A balliberálisok gyűlöletkampánya.

A nemzeti érzelmű emberek megfélemlítése és elnémítása a célja a baloldali gyűlöletkampánynak – mutatja be az Origo.hu.

„Az erőszakra buzdító radikális baloldal visszaél a véleménynyilvánítás szabadságával, uszító megnyilvánulásai a vészkorszakra utalnak, és megbotránkozást keltenek a józan választókban, a baloldalon is – így értékelte ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője azt a baloldali gyűlöletáradatot, ami az elmúlt hónapokban zúdult a jobboldali közéleti személyekre és választókra. A baloldal az elmúlt időszakban nemcsak Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját fenyegette meg, hanem a teljes jobboldali választótáborra is minősíthetetlen kijelentéseket tett. Rákay Philip a vagyonelkobzással fenyegetőzés után petíciót indított, amelyet 301 közéleti személy és művész támogatott és azóta már majdnem 15 ezren írtak alá.”

A baloldali gyűlöletkampány célja a nemzeti érzelmű emberek megfélemlítése és elnémítása

Az erőszakra buzdító radikális baloldal visszaél a véleménynyilvánítás szabadságával, uszító megnyilvánulásai a vészkorszakra utalnak, és megbotránkozást keltenek a józan választókban, a baloldalon is - így értékelte Ifj Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője azt a baloldali gyűlöletáradatot, ami az elmúlt hónapokban zúdult a jobboldali közéleti személyekre és választókra.

Spórolás

Az ellenzék szerencsi élethalálharca.

Szülessen bármilyen eredmény a szerencsi időközi választáson, az lényegében nem fogja befolyásolni a parlament működését – mondja a Hirado.hu-nak Kiszelly Zoltán politológus. Szerinte a Jobbikból a párt balratolódása miatt kivált képviselők vagy Ritter Imre német kisebbségi képviselő szavazatával továbbra is biztosított a kormányzó pártok kétharmados többsége. Egy baloldali vereség esetén viszont ismét felerősödhetnek az ellenzékváltó hangok.

„A július 10-én tragikus motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc képviselői helyéért október 11-re kiírt választásnak igazán csak a baloldal számára van tétje, egy vereség esetén ugyanis ismét felerősödhetnek az ellenzékváltó hangok – mondta a hirado.hu-nak Kiszelly Zoltán. A politikai elemző szerint nem véletlenül kommunikálják, hogy a választás tétje a kétharmad lebontása, hiszen ezzel az őket szinte kizárólagosan összekötő kormányellenes retorikával próbálják a szivárványkoalíciót egyben tartani. 'Inkább erről beszélnek, így addig se a DK és a Momentum közötti cicaharcról, illetve az ellenzéki pártok programja közötti ellentmondásokról megy a vita. Mindenáron győzni akarnak, mert akkor ezt a politikai munkát megspórolhatják – mondta. A szakértő úgy látja, hogy a választás tétje azért is jóval nagyobb az ellenzék számára, mert győzelem esetén önálló életre kel és gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlenné válik az 'összefogás', és ennek minden józan ellenérvét a 'szerencsi sikerrel' lehetne lesöpörni az asztalról.”

A kétharmad helyett az ellenzék léte a tét Szerencsen

Szülessen bármilyen eredmény a szerencsi időközi választáson, az lényegében nem fogja befolyásolni a parlament működését - mondta Kiszelly Zoltán politológus. Szerinte a Jobbikból a párt balratolódása miatt kivált képviselők vagy Ritter Imre német kisebbségi képviselő szavazatával továbbra is biztosított a kormányzó pártok kétharmados többsége. Egy baloldali vereség esetén viszont ismét felerősödhetnek az ellenzékváltó hangok.

Közelharc

Szicília politikai háborúja.

Bírósághoz készül fordulni Szicília kormányzója, ha a kormány továbbra sem kezeli a migrációs helyzetet a szigeten, az ő döntéseit viszont akadályozza. Egyre több a koronavírus-fertőzött – vázolja a Magyar Hírlap Online.

„Egyre keményebb a harc Szicília és Róma között. A Lucia Lamorgese vezette belügyi tárca bejelentette, hogy kész megtámadni a Nello Musumeci kormányzó által kibocsátott rendeletet, amely a helyiek és a bevándorlók biztonsága és egészsége védelmében felszámolná a szigeten található regisztrációs és befogadóközpontokat. Kedden újabb hatvankét koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a pozzalói táborban elhelyezett 162 illegális bevándorló között. A betegeket a Trapani partjainál lehorgonyzott Azzurra karanténhajón helyezték el. A hatóságok elkezdték a hotspotok ellenőrzését, a befogadóközpontok fokozatos áttelepítését. Musumeci a kormány tiltakozása ellenére a munka folytatására és gyors lebonyolítására szólította fel a prefektúrákat.”

Elege van a közelharcból Szicília kormányzójának

Egyre keményebb a harc Szicília és Róma között. A Lucia Lamorgese vezette belügyi tárca bejelentette, hogy kész megtámadni a Nello Musumeci kormányzó által kibocsátott rendeletet, amely a helyiek és a bevándorlók biztonsága és egészsége védelmében felszámolná a szigeten található regisztrációs és befogadóközpontokat. Kedden újabb hatvankét koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a pozzalói táborban elhelyezett 162 illegális bevándorló között.

Tartalom

Gigi Hadid terhespocakja.

Terhessége bejelentése óta először tett közzé képeket terhespocakjáról Gigi Hadid. A világhírű modellnek a jelek szerint már nem kell sokat várnia arra, hogy világra jöjjön első kisbabája – így a Blikk Online.

„Április utolsó napjaiban a Blikk is megírta, hogy a TMS információi szerint a 25 éves modell gyermeket vár a One Direction egykori énekesétől, Zayn Maliktól. Gigi Hadid néhány nappal később maga is megerősítette a hírt, illetve azt is elárulta, hogy kislánnyal várandós. Az elmúlt néhány hónapban viszont a modell rendkívül elővigyázatos volt a közösségi médiában közzétett tartalmait illetően, a terhességéről ugyanis semmit nem közölt a nyilvánossággal. Egészen mostanáig. Szerdán ugyanis az Instagram-oldalán egyszerre három képet is megosztott a terhespocakjáról. A képek tanúsága szerint a várandósan is gyönyörű Gigi Hadidnak már nem kell sokat várnia arra, hogy világra hozza elsőszülött gyermekét.”

Először mutatta meg terhespocakját Gigi Hadid - fotó

Terhessége bejelentése óta először tett közzé képeket terhespocakjáról Gigi Hadid. A világhírű modellnek a jelek szerint már nem kell sokat várnia arra, hogy világra jöjjön első kisbabája. Április utolsó napjaiban a Blikk is megírta, hogy a TMS információi szerint a 25 éves modell gyermeket vár a One Direction egykori énekesétől, Zayn Maliktól.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99412/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Összenő, ami összetartozik: a DK a Momentumból igazolt agrárpolitikust

2020.11.22. 18:30
Fletó folytatja a politikusvadászatot! A DK agrárkabinetjét a jövőben a Momentumból kilépő Benedek Szilveszter, Veszprém megyei képviselő vezeti majd …

Rákay Philip: Ez a Soros nevű gazember mer beszélni pénzlopásról?

2020.11.22. 07:30
A nagy világmegváltó öregúr, az igazi „filantróp”, a mesteri bábjátékos, azaz Soros György ismét nem bírta ki, hogy ne rúgjon bele Magyarországba és ne …

Blogstar kávéház

2020.11.21. 21:30
Manfred Weber fenyegetőzése, Karácsony Gergely bénázása, a bevásárlóközpontok felelőtlensége, Lévai Anikó home office mézeskalácsa és Nádai Anikó reményteljes lábadozása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.20. 21:50
A Fidesz néppárti egyensúlyozása, Soros György brüsszeli nyomásgyakorlása, Korózs Lajos nemzetközi karrierépítése, Karácsony Gergely kormányellenes háborúskodása és Vasvári Vivien szuper pótnagyija online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.20. 04:30
Az EU különös alkufolyamata, Soros György összehangolt támadássorozata, Joe Biden gúzsba kötése, a válsághelyzetek álhírterhelése és Rúzsa Magdi kitörő érzelmei pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.19. 04:20
A liberálisok karácsonytalanítása, az Európai Unió súlyos tévedése, a jogállamiság propagandista furkósbotja, Diana hercegnő lépre csalása és Tatár Csilla felelős döntése csütörtöki online lapszemlénkben.

Müller Cecília: bármelyikünk lehet már fertőzött

2020.11.18. 12:20
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi és hatósági intézkedéseket.

4290 új fertőzött, 99 elhunyt

2020.11.18. 09:15
Ezzel 156 949 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 3 380 főre emelkedett, 34 846-an pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?