Blogolj!

Blogstar kávéház

Vélemény

A brüsszeli bürokraták látszatkonzultációja.

Az Európai Bizottság sunnyog, nem érdekli az emberek véleménye az illegális migrációról – állítja a Magyar Hírlap Online-nak Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője. Ezredannyi visszajelzés érkezett a migrációval kapcsolatos brüsszeli kérdésekre, mint az aktuális nemzeti konzultációra. A válaszadók túlnyomó többsége a magyar álláspontot támogatja.

„Éppen ezért, ha valamiről igazán fontos lenne megkérdezni az embereket, akkor az a migráció kérdése – jegyezte meg. – Mégis azt láthatjuk, hogy az Európai Bizottság úgy akar majd a nyilvánosság bevonására hivatkozni, hogy éppen az embereket nem tájékoztatta a véleménynyilvánítás lehetőségéről – mutatott rá Párkányi, aki egyúttal emlékeztetett, míg a magyar kormány intenzív kampányt folytat, az Európai Bizottság 'sunnyog'. Az elemző szerint ez azért van, mert 'a magyar kormány az emberek véleményére építi a politikáját, a brüsszeli uniós bürokraták ezzel szemben csak egy eljárástechnikai részletként tekintenek erre az eszközre'. 'Vélhetően attól tartanak, hogy az emberek véleménye nagyban eltér az uniós politikai elit szándékától. Ezt az is jól mutatja, hogy a hozzászólások többsége az illegális migráció megállítását követeli' – tette hozzá az elemző.”

Látszatkonzultációt tartott Brüsszel

Véget ért tegnap éjfélkor az Euró­pai Bizottság online konzultációja, amelynek témája az „új migrációs és menekültügyi paktum". A véleménynyilvánítási időszak július 30-án kezdődött, négy hétig tartott. Az Európai Bizottság (EB) honlapján azt írták, „az új migrációs és menekültügyi paktum átfogó, fenntartható és válságbiztos migrációs és menekültügyi keretet hivatott létrehozni, amely a migrációs útvonal teljes egészét szabályozni fogja".

Akadály

Magyarország önellátása.

Válaszd a hazait! elnevezéssel kampányt indít a kormány a hazai előállítású termékek népszerűsítésére – idézi az agrárminisztert az Origo.hu.

„Nagy István a dunaharaszti Ficsor Tehenészetben arról beszélt, hogy a világjárványban is megmutatta a magyar mezőgazdaság, hogy képes az önellátásra, a hazai élelmiszer-termelés sikeresen vette az akadályokat és gyorsan reagált a megnövekedett igényekre is. Hozzátette: a kormány célja, hogy a hazai élelmiszer-ellátás gerincét a családi gazdaságok, a magyar élelmiszer-előállító és -feldolgozó, kis- és középméretű vállalkozások alkossák.”

Kampányt indít a kormány a hazai termékek népszerűsítésére

Válaszd a hazait! elnevezéssel kampányt indít a kormány a hazai előállítású termékek népszerűsítésére - mondta Dunaharasztiban Nagy István agrárminiszter. Nagy István a dunaharaszti Ficsor Tehenészetben arról beszélt, hogy a világjárványban is megmutatta a magyar mezőgazdaság, hogy képes az önellátásra, a hazai élelmiszer-termelés sikeresen vette az akadályokat és gyorsan reagált a megnövekedett igényekre is.

Megvetés

A balliberális média sunnyogása.

Egy színházi szakember került a baloldali politikusok támadásának középpontjába, de az összes jobboldali színházi szakember veszélyben érezhetné magát, ha hatalomra jutna a DK. A baloldali média nem vagy alig reagált Gyurcsány Ferenc DK-elnök botrányos kijelentésére. A fenyegetőzést elítélő nyilatkozatot már csaknem tizenkilencezren írták alá – jelenti a Hirado.hu.

„A műsorban felidézték, hogy a balliberális média, nem vagy alig reagált a fenyegetésre, amely nemcsak Vidnyánszky Attilát, hanem a többi jobboldali színházi embert is megcélozta. Apáti Bence elmondta, hogy a baloldali médiában őt is megtalálták, és gúnyolódások tárgya lett szakmája, a balettművészet, amit 'cikinek' tart Fülöp Viktor, Róna Viktor és Keveházi Gábor országában.”

A balliberális média nem reagált a jobboldali színházi embereket érintő fenyegetésre

Egy színházi szakember került a baloldali politikusok támadásának középpontjába, de az összes jobboldali színházi szakember veszélyben érezhetné magát, ha hatalomra jutna a DK. A baloldali média nem vagy alig reagált Gyurcsány Ferenc DK-elnök botrányos kijelentésére. A fenyegetőzést elítélő nyilatkozatot már csaknem tizenkilencezren írták alá.

Feltétel

A pedagógustársadalom feszültségei.

Megosztó miniszteri jutalom: feszültségektől tart a pedagógustársadalom. A Pedagógusok Szakszervezete szerint nem településekhez, hanem az intézményekhez kellene igazítani a támogatást – boncolgatja a Népszava Online.

„A kormány teremtse meg annak feltételeit, hogy a miniszter bejelentése ne okozzon újabb feszültséget a pedagógustársadalmon belül – reagált a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Kásler Miklós szerdai nyilatkozatára, amelyben az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője azt ígérte, négyszáz hátrányos helyzetű település pedagógusai és oktatást segítő munkatársai kapnak egyszeri, bruttó 500 ezer forintos jutalmat a hátrányos helyzetben lévő diákjaik felzárkóztatásáért. Ez mintegy 10 500 iskolai dolgozót érint. A PSZ ugyan üdvözli a döntést – ahogy azt is, hogy a kormány beismerte, a tavaszi, tantermen kívüli oktatásból sok hátrányos helyzetű tanuló kimaradt – ám arra is kíváncsiak lennének, hogy a kormány listáján nem szereplő településeken dolgozó, de ugyanezt a felzárkóztatást végző pedagógusok és segítőik is számíthatnak-e hasonló jutalomra.”

Megosztó miniszteri jutalom: feszültségektől tart a pedagógustársadalom

A Pedagógusok Szakszervezete szerint nem településekhez, hanem az intézményekhez kellene igazítani a támogatást. A kormány teremtse meg annak feltételeit, hogy a miniszter bejelentése ne okozzon újabb feszültséget a pedagógustársadalmon belül - reagált a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Kásler Miklós szerdai nyilatkozatára, amelyben az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője azt ígérte, négyszáz hátrányos helyzetű település pedagógusai és oktatást segítő munkatársai kapnak egyszeri, bruttó 500 ezer forintos jutalmat a hátrányos helyzetben lévő diákjaik felzárkóztatásáért.

Alak

Demi Rose varázslatos gigamellei.

A giga mellű Demi Rose egy szál bikiniben, smoothie-t kortyolgatva strandolt házi kedvencével – számol be róla a Blikk Online.

„Demi Rose nem semmi látványt nyújtott a minap a strandon. A smoothie-t iszogató gyönyörű modell a kutyusával töltötte a délutánt a vízparton. A 25 éves bombázó egy kék bikiniben mutatta meg csodálatos alakját.”

A giga mellű Demi Rose egy szál bikiniben, smoothie-t kortyolgatva strandolt házi kedvencével - fotók

Demi Rose nem semmi látványt nyújtott a minap a strandon. A smoothie-t iszogató gyönyörű modell a kutyusával töltötte a délutánt a vízparton. ( A legfrissebb hírek itt) A 25 éves bombázó egy kék bikiniben mutatta meg csodálatos alakját. (Ez is érdekelheti: Az ész elszáll Demi Rose legújabb fotójától) Orvosi kannabisz: mire és hogyan hat a CBD?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99441/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?