Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Szigor

A koronavírus berobbanása.

A koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány. A második hullám elkezdődött – vázolja Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Hírlap Online-on.

„Így fő szabály szerint szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett. A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig – vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni – karanténba kell vonulniuk – ismertette, jelezve, hogy a fertőzések többségében külföldi eredetűek. A vírus veszélyezteti a gazdaságot, a munkahelyeket és a nyugodt iskolakezdést is – hangsúlyozta Gulyás Gergely, kiemelve: egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról, biztonságban kell tudni az iskolakezdésre készülő gyermekeket és a gazdaság zavartalan működését – hangoztatta. A miniszter azt mondta, Európában a járvány második hulláma elkezdődött, a napi fertőzési adatok sok szempontból március végére, áprilisra emlékeztetnek. Magyarországon is nőtt a fertőzöttek száma, de az ország még így is jobban áll – tette hozzá.”

Gulyás: Elkezdődött a második hullám

Így fő szabály szerint szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett. A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig - vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni - karanténba kell vonulniuk - ismertette, jelezve, hogy a fertőzések többségében külföldi eredetűek.

Kérés

Putyin és Lukasenko egymásra találása.

A kilátásba helyezett orosz katonai segítséggel a háta mögött a fehérorosz diktátor egyre bátrabban lép fel az ellenzékkel szemben és egyre látványosabban folyamodik a hadsereg és a rendvédelmi erők elrettentő erejéhez – fogalmaz a Népszava Online.

„Vlagyimir Putyin elnök reméli, hogy Minszkben a helyzet nem romlik tovább és a csütörtökön Fehéroroszországgal közösen létrehozott hadosztályt nem kell bevetni, mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján. A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint Peszkov emlékeztetett – Putyin elnök nyomatékosította, hogy egy tartalékos egység felállításáról van szó, amelyet remélhetőleg soha nem kell majd használni, Fehéroroszországnak pedig nem kell szembenéznie olyan vészhelyzettel, amely ennek bevetését tenné szükségessé. Csütörtökön este pedig Putyin a Rosszija 24 televíziónak nyilatkozva azt emelte ki, hogy a tartalékos katonai egységet Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök kifejezett kérésére hozták létre, és 'mindaddig nem használják fel, míg a politikai jelszavak mögé bújt szélsőséges elemek nem lépnek túl bizonyos határokon'. Ilyen határként említette az állami adminisztráció épületeinek elfoglalását, bankok, lakóházak megtámadását. A fehérorosz diktátor nagyon másképpen indokolta a közös katonai egység felállítását. A Reuters által is BelTA hírügynökség beszámolója szerint Lukasenko az országát ért nyugati fenyegetést nevezte meg a csapatösszevonás indokaként.”

Egymásra talált Putyin és Lukasenko

A kilátásba helyezett orosz katonai segítséggel a háta mögött a fehérorosz diktátor egyre bátrabban lép fel az ellenzékkel szemben és egyre látványosabban folyamodik a hadsereg és a rendvédelmi erők elrettentő erejéhez. Vlagyimir Putyin elnök reméli, hogy Minszkben a helyzet nem romlik tovább és a csütörtökön Fehéroroszországgal közösen létrehozott hadosztályt nem kell bevetni, mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján.

Erőszak

A radikális baloldal amerikai tombolása.

Három hónap telt el George Floyd halála óta, de hiába derült ki, hogy az antirasszista jelszavakba csomagolt erőszakhullámot kiváltó eredeti eset sem volt rasszista indíttatású, a zavargások újult erővel törtek fel. A Black Lives Matter mozgalom szimpatizánsai most egy másik fekete férfi elleni rendőri fellépés miatt borítottak lángokba egy amerikai várost. A baloldali sajtó pedig Floyd esetéből semmit sem tanulva ismét a tények elé szaladva rasszizmust kiáltott – így az Origo.hu.

„Vasárnap a Chicago közeli város rendőrei súlyosan megsebesítettek egy fekete férfit, miután családon belüli erőszak gyanúja miatt egy házhoz hívták őket. Jacob Blake ellenszegült a rendőri intézkedésnek, majd az autója felé indult. A rendőrök többszöri felszólítására sem állt meg. Mikor megkísérelt beülni az autóba, az egyik rendőr hátulról, közvetlen közelről rálőtt. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A baloldali amerikai média azonnal rasszista rendőri brutalitást kiáltott. Ma már tudjuk, hogy az autóban egy kés volt, amelyet a rendőr megláthatott, amikor Blake feltépte az autó ajtaját. Az esemény még aznap a radikális baloldal (a BLM és Antifa) tömeges zavargásaihoz vezetett. A rendőrség épülete felé indultak, ahol összecsaptak az azt védőkkel, akik könnygázt vetettek be ellenük. Eközben a tüntetők egy másik csoportja súlyosan megrongálta a városházát. A városban több helyen konfliktus alakult ki a BLM és a rendőrök között: egy felvételen az látszik, hogy egy automata gépfegyverrel felfegyverzett (fehér) férfi a rendőröket fenyegeti. A lázongó tömeg autókat gyújtott fel, üzleteket fosztott ki, barikádokat épített, fegyveres rablások történtek és lövöldözés is kitört. A rendőrség reggel hatig kijárási tilalmat rendelt el. Wisconsin demokrata kormányzója töredelmesen bocsánatot kért a fekete wisconsiniaktól, annak ellenére, hogy még ő maga sem ismerte a részleteket.”

Háborús zónává vált több amerikai város, a radikális baloldal csak az ürügyet keresi a gyújtogatásra

Három hónap telt el George Floyd halála óta, de hiába derült ki, hogy az antirasszista jelszavakba csomagolt erőszakhullámot kiváltó eredeti eset sem volt rasszista indíttatású, a zavargások újult erővel törtek fel. A Black Lives Matter mozgalom szimpatizánsai most egy másik fekete férfi elleni rendőri fellépés miatt borítottak lángokba egy amerikai várost.

Akarat

A Gyurcsány-párt gödi megsemmisülése.

A polgármester felfüggesztése körül cirkuszban megszűnt a DK helyi képviselete – írja a Hirado.hu.

„Egy bírósági ügyet már megnyert Göd momentumos polgármestere. Balogh Csabát eddigi balliberális szövetségesei akarják elmozdítani a város éléről. Az ügy egyik következménye, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette DK, helyi képviselők nélkül maradt a Pest megyei városban, miután egyikük kilépett, a másikat pedig az elnökség zárta ki, amiért szembementek a központi akarattal.”

Megszűnt a DK képviselete Gödön

Egy bírósági ügyet már megnyert Göd momentumos polgármestere. Balogh Csabát eddigi balliberális szövetségesei akarják elmozdítani a város éléről. Az ügy egyik következménye, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette DK, helyi képviselők nélkül maradt a Pest megyei városban, miután egyikük kilépett, a másikat pedig az elnökség zárta ki, amiért szembementek a központi akarattal.

Vágy

Somossy Barbara új élete.

Nem vágyik vissza a városba Somossy Barbara. A szülei néhány éve költöztek le véglegesen Dörgicsére, és alig akarták elhinni, hogy az egész nyarat a közeli Révfülöpön, illetve Dörgicsén, velük fogja tölteni. Gyakran egyenesen ide jött a forgatásról – vázolta az M5 csatornán ismertté vált tévés, a Balatoni Nyár új háziasszonya a Blikk Online-nak.

„– Azon kaptam magam, hogy nem vágyom vissza a fővárosba. Annyira felvettem a magyar Toszkána életérzését – mondta Barbara, akinek természetesen van saját szobája. – Reggelente elmegyek futni, majd édesanyámmal reggelit készítek. Aztán sziesztázom a függőszékben, almát szedek, besegítek édesapámnak a traktoros fűnyírásban, vagy anyukámmal munkálkodunk a veteményesében, de már a szüretre is készülünk. Az is előfordul, hogy átmegyek a közelben lakó barátaimhoz egy kis lovaglásra – mondta az egykori díjugrató, aki négy éve a Magyarország Szépe döntőseként vált országosan ismertté.

„Számunkra új élet kezdődött" - Nem vágyik vissza a városba Somossy Barbara - videó

Utoljára kamaszkoromban töltöttem ennyi időt a szüleimmel. Még most sem hiszem el, hogy műsorvezetői pályafutásom eddigi legfontosabb időszakában velük is lehettem - áradozott a köztévé bájos műsorvezetője, aki júniusban debütált a Duna TV-n a ma véget érő Balatoni Nyár új háziasszonyaként.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99464/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.14. 04:00
A karácsonyfa baloldali betiltása, a keresztény kultúra erőforrása, a Soros-gondolatok magyarországi exportja, az építési hitelek szigorodása és Köllő Babett vagány villantása hétfői online lapszemlénkben.

Pár napig még marad velünk a nyár

2020.09.13. 19:15
Csak nem akar elmúlni a jó idő, olyannyira nem, hogy a jövő hét első felében akár 30 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.

484 fővel nőtt a fertőzöttek száma itthon

2020.09.13. 09:35
Ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.13. 05:10
A brutális Gyurcsány-videó hasítása, a Soros-hálózat többfrontos támadása, a maszkulin képernyő feminitása, a sárgamellényesek tombolása és Mundruczó Kornél elismerése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?