Blogolj!

A Budapesti Operettszínház is komolyan veszi a járványhelyzet miatt hozott szigorításokat

Mint ahogy az az elmúlt napok eseményeiből kiderültek, ismét fokozódik a járványhelyzet hazánkban, ezért minden helyzetben a lehető legbiztonságosabban és körültekintőbben kell eljárni, ahogy teszi azt a Budapesti Operettszínház is.

A járványra való tekintettel, de főleg a ez előadók és a vendégek biztonságának érdekében az alábbi intézkedéseket hozta a színház a látogatásával kapcsolatban:

"Belépés a színházba

 • Nézőink számára a Színházba történő belépés, illetve távozás két bejáraton keresztül lehetséges:
 1. Nagymező u. 17.
 2. Mozsár u. 5.
 • A belépés helye attól függ, hova szól a jegy:
  • Földszint jobb oldal, Emelet: Főbejárati belépés
  • Páholyok: Mozsár utcai belépés
  • Földszint bal oldal: Mozsár utcai belépés
 • Hőkamerás kapun keresztül történik a belépés az épületbe, kiszűrve a hőemelkedést, lázas tüneteket. 37,4 Celsius-fok feletti testhőmérséklettel az előadások nem látogathatók. Az érintettek jegyei árát a Színház visszatéríti.
 • A nézők beengedése előadás előtt 45 perccel kezdődik, annak érdekében, hogy az érkezések fokozatossága biztosított legyen, csökkentve ezzel a közeli érintkezések kockázatát. A hétvégi dupla előadások esetében előadás előtt 30 perccel kezdődik a beengedés.
 • A ruhatárakhoz és nézőtéri székekhez egymástól jól elkülönülő útvonalak vezetnek, csökkentve a kontaktusok mennyiségét.

Higiéniai intézkedések

 • Legfontosabb javaslatunk: Maszk viselése a nézőtéren - nem kötelező, de erősen javasolt. Maszkok a nézőtéri folyosón vásárolhatóak.
 • Minden nézőtéri mosdóban kialakított az érintésmentes használat lehetősége is.
 • A nézőtéren több helyen is lehetséges az érintésmentes kézfertőtlenítés.
 • A Színház klímarendszere "átmenő" típusú, ami kizárja a keringtetéses klímák fertőzésveszélyes üzemelését.
 • A közönségforgalmi részeken folyamatos takarítás és fertőtlenítés történik, az ott dolgozók maszkot viselnek, és az ajtókat kizárólag ők nyitják és zárják."

(Borító:operett.hu)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99501/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Budapesti Operettszínház,járvány,koronavírus,kultúra
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

2020.09.26. 11:10
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a …

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Félő, hogy megemelkedik a halálozások száma Magyarországon

2020.09.25. 11:25
Az országos tisztifőorvos ezért az operatív törzs pénteki tájékoztatóján figyelmeztetett: a társadalomnak, különösen a fiataloknak most nagyobb a felelőssége, mint …

927 fővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

2020.09.25. 08:55
Újabb kilenc halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Magyarországon.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Ezeket a cikkeket olvastad már?