Blogolj!

Blogstar kávéház

Petíció

Gyurcsány bolsevik típusú fenyegetőzése.

Már több mint 25 ezren tiltakoznak Gyurcsány Ferenc fenyegetőzése ellen – írja az Origo.hu.

„Óriási a támogatása a Gyurcsány Ferenc fenyegetőzése elleni petíciónak, amelyet szombat délig már több, mint 25 ezren írtak alá. Ahogy azt megírtuk, a bukott miniszterelnök vagyonelkobzással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezetőjét, illetve munkatársait, valamint rajtuk keresztül mindenkit, aki mást gondol a világról. Gyurcsány bolsevik típusú fenyegetőzése azt követte, hogy az ITM bejelentette, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke Vidnyánszky Attila lett. Rákay Philip az Origón óriási visszhangot kiváltó cikket írt Gyurcsány fenyegetőzéséről. Ezt követően a reakciókat látva petíciót indított, amelyhez 301 művész és közéleti személy csatlakozott, majd, ahogy írtuk, rengetegen csatlakoztak.”

Már több, mint 25 ezren tiltakoznak Gyurcsány Ferenc fenyegetőzése ellen

Óriási a támogatása a Gyurcsány Ferenc fenyegetőzése elleni petíciónak, amelyet szombat délig már több, mint 25 ezren írtak alá. Ahogy azt megírtuk, a bukott miniszterelnök vagyonelkobzással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezetőjét, illetve munkatársait, valamint rajtuk keresztül mindenkit, aki mást gondol a világról.

Zavar

Niedermüller autóskopasztása.

Megtévesztik, majd megbüntetik az autósokat Niedermüller kerületében – így a Hirado.hu.

„Naponta tucatnyi autóst és motorost büntetnek meg Erzsébetvárosban, mert nem vették észre, hogy egyik napról a másikra megváltozott több utca forgalmi rendje. Egy-egy szakaszon megfordították az egyirányú utcákban a kötelező haladási irányt, hogy így csökkentsék az átmenő forgalmat. A trolik viszont továbbra is behajthatnak az ellenkező irányból, ami sokakat megzavar. Az önkormányzati rendészek pedig szigorúan büntetnek. Sokak szerint mindez egyszerű pénzbeszedés. A DK-s Niedermüller Péter vezette önkormányzat szerint két hétig senkit sem büntettek meg – hangzott el az M1 Híradójában.”

Megtévesztik, majd megbüntetik az autósokat Niedermüller kerületében

Naponta tucatnyi autóst és motorost büntetnek meg Erzsébetvárosban, mert nem vették észre, hogy egyik napról a másikra megváltozott több utca forgalmi rendje. Egy-egy szakaszon megfordították az egyirányú utcákban a kötelező haladási irányt, hogy így csökkentsék az átmenő forgalmat. A trolik viszont továbbra is behajthatnak az ellenkező irányból, ami sokakat megzavar.

Tiltakozás

A vírustagadók lázadása.

Több tízezren tüntettek Berlinben a járványügyi korlátozások ellen. Összesen mintegy háromszáz embert vett őrizetbe a német rendőrség szombaton – összegez a Magyar Hírlap Online.

„Szombaton összesen csaknem 38 ezer ember vett részt Berlinben különféle megmozdulásokon. A legnagyobb tüntetés, amelyen egyes hírek szerint 21 ezren vettek részt, a Reichstag épületénél volt. A rendőrség szombat este feloszlatta a koronavírussal kapcsolatos kormányzati politika ellen tiltakozó tömeget. A résztvevők a dpa helyszíni tudósítása szerint megrohamozták a lépcsőn felsorakozó rendőröket, de a rendőrök visszaszorították őket. Dulakodás alakult ki, és a rendőrség paprikasprayt is bevetett. Hasonló jelszavakat hangoztató – a koronavírus veszélyeit vitató, olykor a fertőzés létezését is tagadó –, bár jóval kisebb, néhány száz fős tiltakozó akciók voltak szombaton Londonban, Párizsban, Zürichben és Bécsben.”

Több tízezren tüntettek Berlinben a járványügyi korlátozások ellen

Háromezer ember gyűlt össze az orosz nagykövetségnél, itt nagyjából 200 embert vettek őrizetbe, miután a tiltakozók egy csoportja üvegekkel és kövekkel dobálta meg a rendőröket, és „heves összetűzések" törtek ki - közölte Andreas Geisel belügyi szenátor, a tartományi rangú német főváros kormányának közrenddel kapcsolatos ügyekért felelős tagja, aki szélsőségesnek nevezte a tüntetőket.

Ködszurkálás

A tanévkezdés erőltetett menete.

Alig van olyan hely, ahol tartható a védőtávolság, betarthatatlan a járványügyi sorvezető, a tanárok harmada pedig a nyugdíjas korhoz közelít, a vírusveszély ellenére jövő kedden mégis megnyitnak az iskolák – elemez a Népszava Online.

„Inkább csak nagy szavakat, mint megvalósítható terveket tartalmaz az a 70 pontos javaslatcsomag, amit az Emmi küldött el iskolakezdés előtt a pedagógusoknak – értékelte a járványügyi protokollt, illetve a közelgő tanévkezdést a Népszavának nyilatkozó két nagy tanári érdekképviselet.
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete emlékeztetett rá, országszerte alig van olyan tanterem, ahol a diákok közötti ajánlott 1,5 méteres védőtávolságot be lehetne tartani – viszont azt is elfogadhatatlannak tartják, hogy az Emmi csak ott ajánlja maszk viselését a tanulóknak, ahol ez a védőtáv nem megoldható. Teljes osztálylétszámú jelenlét esetén semennyire sem tarthatók ezek a szabályok – erre figyelmeztetett a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is. A minisztérium ugyan egy hete úgy pontosított, hogy a tanórákon nem kell tartani a másfél méteres távolságot, ami csak a közösségi terek – például a folyosó – esetében szükséges, de erősen kérdéses, hogy nagy létszám esetén ez megoldható-e.”

Tanévkezdés: erőltetett menet

Alig van olyan hely, ahol tartható a védőtávolság, betarthatatlan a járványügyi sorvezető, a tanárok harmada pedig a nyugdíjas korhoz közelít - a vírusveszély ellenére jövő kedden megnyitnak az iskolák. Inkább csak nagy szavakat, mint megvalósítható terveket tartalmaz az a 70 pontos javaslatcsomag, amit az Emmi küldött el iskolakezdés előtt a pedagógusoknak - értékelte a járványügyi protokollt, illetve a közelgő tanévkezdést a Népszavának nyilatkozó két nagy tanári érdekképviselet.

Szívzűr

Soltész Rezső drámai vallomása.

Tíz hónapos kihagyás után tért vissza a színpadra a legendás táncdalénekes, Soltész Rezső (75), aki a Blikk Online-nak a tavaly decemberi szívproblémás ijedtség pillanatát is felidézte.

„Két nappal korábban galériát nyitottam meg, és alig tudtam beparkolni az autóval. Tekertem a kormányt, de csak nem akart összejönni, és a megnyitón is dekoncentrált voltam. Másnap este a fővárosban volt fellépésem, és nem úgy mentek a dolgok, ahogy megszoktam. A közönséggel se tudtam rendesen kommunikálni. Olyasmit éreztem, mintha minden kezdene összeomlani körülöttem. Másnap már nehezen lélegeztem, és hirtelen nagyon rosszul éreztem magam.”

Soltész Rezső drámai vallomása: „Olyasmit éreztem, mintha minden kezdene összeomlani körülöttem"

Budapest - Tíz hónapos kihagyás után tért vissza a színpadra a legendás táncdalénekes, Soltész Rezső (75), aki interjúnkban a tavaly decemberi szívproblémás ijedtség pillanatát is felidézte, de a Szóljon hangosan az ének című slágerének és bajszának titka is terítékre került.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99487/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?