950-el nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is átlépte az azonosított betegek száma. Elhunyt 12 beteg.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Összefogás

Gyurcsány Ferenc neobolsevista fenyegetőzése.

Egyre többen csatlakoznak a Rákay Philip-féle Gyurcsány-ellenes petícióhoz – írja az Origo.hu.

„Már több mint 30 ezren írták alá a Gyurcsány Ferenc neobolsevista fenyegeztőzése elleni petíciót. Ahogy azt megírtuk, a bukott miniszterelnök támadást indított azok ellen, akik mást gondolnak a világról. Ennek keretében vagyonelkobzással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezetőjét, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának törvényesen kinevezett elnökét, illetve munkatársait. Ez ellen tiltakozva írt Rákay Philip az Origón nagy visszhangot kiváltó cikket, majd petíciót indított, amelyhez 301 művész és közéleti személy csatlakozott, azóta pedig már több, mint 30 ezren aláírták.”

Túl a 30 ezren - újabb és újabb tiltakozások Gyurcsány Ferenc fenyegetőzése ellen

Már több, mint 30 ezren írták alá a Gyurcsány Ferenc neobolsevista fenyegeztőzése elleni petíciót. Ahogy azt megírtuk, a bukott miniszterelnök támadást indított azok ellen, akik mást gondolnak a világról. Ennek keretében vagyonelkobzással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezetőjét, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának törvényesen kinevezett elnökét, illetve munkatársait.

Erő

A vírustagadás veszélyei.

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja víruslaborjának vezetője veszélyesnek tartja, hogy nőtt a vírus- és járványtagadók, valamint az oltásellenesek száma Magyarországon – fejti ki a Magyar Hírlap Online.

„A virológus az interjúban sajnálatosnak nevezte, hogy sokan nem veszik már komolyan a maszkhasználatot, a távolságtartást, feleslegesnek tartják az óvintézkedéseket, és inkább azoknak hisznek, akik szerint csak pánikkeltés van, nincs is igazi járvány. A légúton terjedő fertőzésnél komoly következményekkel járhat, hogy nő a járványtagadók tábora, ugyanis elég, ha egyetlen ilyen, „magát a szakembereknél tájékozottabbnak tartó fertőzött” maszk nélkül száll fel a buszra, és eltüsszenti magát – hangsúlyozta. Hozzátette: az oltásellenesség erősödése is akadályozhatja a koronavírus-járvány megfékezését. Ha nem lennének vakcinák, még mindig százezrek életét nyomorítaná meg a gyermekbénulás, további százezrek életét követelné a fekete himlő vagy a kanyaró – mondta, kiemelve: ha az oltásellenesség erőre kap, az az egész lakosság számára komoly veszély, nem csak a koronavírus terjedése miatt.”

Jakab Ferenc: Veszélyes, hogy nő a vírus- és járványtagadók száma Magyarországon

A virológus az interjúban sajnálatosnak nevezte, hogy sokan nem veszik már komolyan a maszkhasználatot, a távolságtartást, feleslegesnek tartják az óvintézkedéseket, és inkább azoknak hisznek, akik szerint csak pánikkeltés van, nincs is igazi járvány. A légúton terjedő fertőzésnél komoly következményekkel járhat, hogy nő a járványtagadók tábora, ugyanis elég, ha egyetlen ilyen, „magát a szakembereknél tájékozottabbnak tartó fertőzött" maszk nélkül száll fel a buszra, és eltüsszenti magát - hangsúlyozta.

Fulladás

Az allergiahelyzet eldurvulása.

Két és fél millió ember szenved parlagfű-allergiától Magyarországon, a jelenlegi magas pollenkoncentráció miatt sokan az utcára sem tudnak kimenni. Köhögnek, fulladnak. Hiába keseríti meg a gyomnövény a lakosság negyedének életét, a kormánynak idén sem sikerül megfelelően kezelni a helyzetet. A Népszava Online szerint a parlagfű azért él és virágzik, mivel a jelenlegi jogszabályok mindezt megengedik.

„A parlagfű okozta tünetek enyhülhetnek akkor is, ha időben történik a felderítés, de ezt idén már jóval korábban el kellett volna kezdeni, hiszen virágzáskor a terepen tartózkodni 'egészségileg sem közömbös', ilyenkor kiemelten nagy a pollenterhelés, és elkezdődhet a szem- és torokviszketés, orrfolyás még akkor is, ha egyébként vett be allergia elleni gyógyszert valaki. Kelen Andrásné nem tartja elfogadhatónak, hogy a hatóságnak nem feladata a parlagfüves területek felderítése és az azonnali mentesítés kikényszerítése. Hiszen így Magyarországon nem érvényesül az egészséges környezethez való alkotmányos jog és folyamatosan, akár heteken keresztül is fennáll a törvénysértés ténye arra hivatkozva, hogy a földhasználó feladata a mentesítés. Jelenleg ráadásul elég kicsi a valószínűsége, hogy a parlagfüves terület földhasználója lebukik, ha ugyanis senki sem keresi a parlagfüvet, akkor nem is találja meg.”

Lomhák a hatóságok, durvul az allergiahelyzet - Hagyják, hogy megfulladjon az ország

Két és fél millió ember szenved parlagfű-allergiától Magyarországon, a jelenlegi magas pollenkoncentráció miatt sokan az utcára sem tudnak kimenni. Köhögnek, fulladnak. Hiába keseríti meg a gyomnövény a lakosság negyedének életét, a kormánynak idén sem sikerül megfelelően kezelni a helyzetet. Mint megtudtuk, a parlagfű azért él és virágzik, mivel a jelenlegi jogszabályok mindezt megengedik.

Nyomás

A bihácsiak migránsellenes harca.

Ezrek tüntettek a befogadó központok bezárásáért Bihácson – jelenti a Hirado.hu.

„Több mint kétezren tüntettek a migránsok ellen a bosznia-hercegovinai Bihácson. A demonstrálók szerint a kormány nem kezeli megfelelően a kialakult válságot, így ellehetetleníti a térségben élők életét. Azt követelték, hogy zárjanak be minden befogadó központot Bihács környékén, a migránsok ugyanis egyre több bűncselekményt követnek el. A magyar határon is folyamatos a nyomás, csak tegnap 149-en próbáltak illegálisan belépni – közölte az M1 Híradója.”

Ezrek tüntettek a befogadó központok bezárásáért Bihácson

Több mint kétezren tüntettek a migránsok ellen a bosznia-hercegovinai Bihácson. A demonstrálók szerint a kormány nem kezeli megfelelően a kialakult válságot, így ellehetetleníti a térségben élők életét. Azt követelték, hogy zárjanak be minden befogadó központot Bihács környékén, a migránsok ugyanis egyre több bűncselekményt követnek el.

Jóslat

Berki Krisztián vaktöltényei.

Semmi előjáték! A Life TV-n ma startoló Bréking című műsorban a Demcsák Zsuzsa (42) és Berki Krisztián (40) közti beszélgetés témája pillanatok alatt a volt sportoló 'nadrágjában kötött ki'. Egy aktualitás kapcsán a műsorvezetőnőben felvetődött a kérdés, kollégájánál jelentkezett-e már be szakítás után állapotos ex, mire a macsó természetesen igennel felelt, és mesélni kezdett – foglalja össze a Blikk Online.

„– Tudtam, hogy tőlem nem lehet terhes, mert akkor éppen versenyeztem, és akkor vannak bizonyos szerek, amiket használsz, olyankor pedig vaktölténnyel lősz – avatta be történetébe kollégáját a korábban testépítőként is sikeres Berki, aki talán nem mérte fel eléggé, kijelentésével pillanatok alatt a csípős nyelvű Demcsák céltáblájává válik a beszélgetésben. A Blikk is megírta korábban, nem lesz hiány köztük a csörtékben, és a Life TV újdonsült műsorvezető párosa igazolta a jóslatokat.”

„Bevallottad, hogy szteroidokat használtál, amitől impotens voltál" - Demcsák Zsuzsa keményen bekóstolta Berki Krisztiánt

Egy aktualitás kapcsán a műsorvezetőnőben felvetődött a kérdés, kollégájánál jelentkezett-e már be szakítás után állapotos ex, mire a macsó természetesen igennel felelt, és mesélni kezdett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99516/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?