Blogolj!

Blogstar kávéház

Harc

Magyarország intellektuális szuverenitása.

Európa bajban van, mert még mindig nem sikerült meghatároznia új helyét a nemzetközi gazdaságban – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 15. Bledi Stratégiai Fórumon az Origo.hu szerint.

„Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európa továbbra sem definiálta magát a globalizált világban. Amíg nincsen közös európai hadsereg és közös tudományos-technikai potenciál, addig nem leszünk olyan játékosok a világban, mint az Egyesült Államok és Kína – tette hozzá. Magyarországon valójában az intellektuális szuverenitásért zajlik a harc: azért küzdünk, hogy érvényesíthessük kereszténydemokrata-konzervatív demokráciafelfogásunkat a liberális nézetekkel szemben – mondta a miniszterelnök. Azért harcolunk, hogy ne csak egy, mindenki által elfogadott szemszögből vizsgálhassuk az európai intézményeket és politikát, és lehessen vitázni olyan fogalmakról, mint a család, nemzet, kulturális hagyományok, vallás és migráció – magyarázta.”

Orbán Viktor: Európa bajban van, a nemzetek sikere az európai siker feltétele

Európa bajban van, mert még mindig nem sikerült meghatároznia új helyét a nemzetközi gazdaságban - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 15. Bledi Stratégiai Fórumon hétfőn. Ezért nem is tud olyan kulcsszerepet betölteni, mint az Egyesült Államok, vagy Kína - tette hozzá a miniszterelnök. Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európa továbbra sem definiálta magát a globalizált világban.

Együttműködés

Az óvodafejlesztés nemzetegyesítése.

Az óvodaprogram a Kárpát-medencei nemzetegyesítés jó eszköze, s annak megvalósítása jól halad – jelentette ki Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos a felvidéki Kürtön a Hirado.hu szerint.

„A miniszteri biztos az átadón elmondott beszédében rámutatott: az óvodaprogram a Kárpát-medencei nemzetegyesítés nagyon jó eszköze, felülírja a nemzeti gyanakvást is a szomszédos népekkel, és így a velük történő, közös érdekeken alapuló európai együttműködést is segíti.”

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program újabb lépés a nemzetegyesítés felé

Az óvodaprogram a Kárpát-medencei nemzetegyesítés jó eszköze, s annak megvalósítása jól halad - jelentette ki Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos a felvidéki Kürtön, ahol átadta hétfőn a program keretében felújított magyar nyelvű óvodát.

Válaszlépés

A baloldal belháborúja.

Megsemmisítette a bíróság Göd momentumos polgármesterének második felfüggesztését is, tovább folytatódik az ellenzékiek perpatvara – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Ismert, a Pest megyei településen azt követően alakult ki konfliktus a baloldalon, miután Balogh megpróbálta visszahívni helyetteseit. Válaszlépésként a tavaly ősszel még szövetségesként induló DK-s, LMP-s és jobbikos képviselők előbb kiléptek a Gödi Összefogás frakciójából, majd a képviselő-testület július 17-i ülésén fegyelmi eljárást indított a polgármester ellen, amelyet két héttel később ismét helybenhagytak. A bíróság mostani döntése azt jelenti, hogy Baloghnak jogában áll visszanézni és véleményezni a korábban hozott döntéseket.”

Baloldali belháború: tovább folytatódik a gödi perpatvar

Ismert, a Pest megyei településen azt követően alakult ki konfliktus a baloldalon, miután Balogh megpróbálta visszahívni helyetteseit. Válaszlépésként a tavaly ősszel még szövetségesként induló DK-s, LMP-s és jobbikos képviselők előbb kiléptek a Gödi Összefogás frakciójából, majd a képviselő-testület július 17-i ülésén fegyelmi eljárást indított a polgármester ellen, amelyet két héttel később ismét helybenhagytak.

Ürügy

A líbiai polgárháború puccspletykája.

A líbiai miniszterelnök szorongatja a belügyminiszter torkát, és ez fordítva is igaz – összegez a Népszava Online.

„Hirtelen feltámadt népharaggal, egy készülő puccsról szóló híresztelésekkel és felfutóban lévő koronavírus-járvánnyal nézett szembe múlt héten a nemzetközileg elismert tripoli kormány feje, Fájjez Esz-Szárrádzs. A miniszterelnök körmönfont módon próbálta kezelni a hatalmát fenyegető kihívásokat, egymással kioltva a felmerülő problémákat. A pandémiára hivatkozva múlt szerdától négy napra teljes, további tíz napra pedig részleges kijárási tilalmat vezetett be, amivel két legyet ütött egy csapásra: a vírus terjedésén felül gátat szabott a másfél hete kirobbant tüntetéseknek is. A korrupció és a rossz közigazgatás miatti elégedetlenséget pedig ürügyként használta fel a kormányátalakításra, ami lehetőséget adott neki, hogy gyengítse a kabinetben az esetlegesen ellene szervezkedőket, illetve megszilárdítsa saját pozícióját. Szarrádzs azonban egyelőre erőtlennek bizonyult legjelentősebb belső riválisa, az államcsínyt állítólag előkészítő Fathi Basaga belügyminiszter ellen. A tárcavezetőről már régóta rebesgetik, hogy kormányfői ambíciói vannak, s a mostani tiltakozáshullámból is igyekezett előnyt kovácsolni. Egyértelműen szembehelyezkedett a miniszterelnökkel: míg Szarrádzs illegális gyűlésekről és tüntetők közé beszivárgó bajkeverőkről beszélt, addig ő a véleménynyilvánításhoz való jogot hangsúlyozta.”

Puccspletyka a polgárháború szünetében

A líbiai miniszterelnök szorongatja a belügyminiszter torkát, és ez fordítva is igaz. Hirtelen feltámadt népharaggal, egy készülő puccsról szóló híresztelésekkel és felfutóban lévő koronavírus-járvánnyal nézett szembe múlt héten a nemzetközileg elismert tripoli kormány feje, Fájjez Esz-Szárrádzs. A miniszterelnök körmönfont módon próbálta kezelni a hatalmát fenyegető kihívásokat, egymással kioltva a felmerülő problémákat.

Kulissza

Gigi Hadid gömbölyödő pocakja.

Bár Gigi Hadid nem hagyja, hogy a rajongói lemaradjanak a velük kapcsolatos legfontosabb hírekről, és előszeretettel oszt meg képeket a magánéletéről, eddig a terhességéről viszonylag keveset árult el. Nos, ez most megváltozott – így a Blikk Online.

„Mint ahogyan azt már korábban megírtuk, Gigi Hadid is elkészíttette terhesfotó-sorozatát, amelyről már meg is osztott pár képet. Most a modell ugyanebből a sorozatból adott közre további képeket, illetve három videót is, amelyekben betekintést enged a kulisszák mögé néhány másodperc erejéig.”

Újabb képeken mutatta meg gömbölyödő pocakját Gigi Hadid

Újabb képeken mutatta meg gömbölyű pocakját Gigi Hadid / Fotó: Northfoto Bár Gigi Hadid nem hagyja, hogy a rajongói lemaradjanak a velük kapcsolatos legfontosabb hírekről, és előszeretettel oszt meg képeket a magánéletéről, eddig a terhességéről viszonylag keveset árult el. Nos, ez most megváltozott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99565/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?