Blogolj!

Blogstar kávéház

Harc

Magyarország intellektuális szuverenitása.

Európa bajban van, mert még mindig nem sikerült meghatároznia új helyét a nemzetközi gazdaságban – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 15. Bledi Stratégiai Fórumon az Origo.hu szerint.

„Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európa továbbra sem definiálta magát a globalizált világban. Amíg nincsen közös európai hadsereg és közös tudományos-technikai potenciál, addig nem leszünk olyan játékosok a világban, mint az Egyesült Államok és Kína – tette hozzá. Magyarországon valójában az intellektuális szuverenitásért zajlik a harc: azért küzdünk, hogy érvényesíthessük kereszténydemokrata-konzervatív demokráciafelfogásunkat a liberális nézetekkel szemben – mondta a miniszterelnök. Azért harcolunk, hogy ne csak egy, mindenki által elfogadott szemszögből vizsgálhassuk az európai intézményeket és politikát, és lehessen vitázni olyan fogalmakról, mint a család, nemzet, kulturális hagyományok, vallás és migráció – magyarázta.”

Orbán Viktor: Európa bajban van, a nemzetek sikere az európai siker feltétele

Európa bajban van, mert még mindig nem sikerült meghatároznia új helyét a nemzetközi gazdaságban - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 15. Bledi Stratégiai Fórumon hétfőn. Ezért nem is tud olyan kulcsszerepet betölteni, mint az Egyesült Államok, vagy Kína - tette hozzá a miniszterelnök. Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európa továbbra sem definiálta magát a globalizált világban.

Együttműködés

Az óvodafejlesztés nemzetegyesítése.

Az óvodaprogram a Kárpát-medencei nemzetegyesítés jó eszköze, s annak megvalósítása jól halad – jelentette ki Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos a felvidéki Kürtön a Hirado.hu szerint.

„A miniszteri biztos az átadón elmondott beszédében rámutatott: az óvodaprogram a Kárpát-medencei nemzetegyesítés nagyon jó eszköze, felülírja a nemzeti gyanakvást is a szomszédos népekkel, és így a velük történő, közös érdekeken alapuló európai együttműködést is segíti.”

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program újabb lépés a nemzetegyesítés felé

Az óvodaprogram a Kárpát-medencei nemzetegyesítés jó eszköze, s annak megvalósítása jól halad - jelentette ki Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos a felvidéki Kürtön, ahol átadta hétfőn a program keretében felújított magyar nyelvű óvodát.

Válaszlépés

A baloldal belháborúja.

Megsemmisítette a bíróság Göd momentumos polgármesterének második felfüggesztését is, tovább folytatódik az ellenzékiek perpatvara – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Ismert, a Pest megyei településen azt követően alakult ki konfliktus a baloldalon, miután Balogh megpróbálta visszahívni helyetteseit. Válaszlépésként a tavaly ősszel még szövetségesként induló DK-s, LMP-s és jobbikos képviselők előbb kiléptek a Gödi Összefogás frakciójából, majd a képviselő-testület július 17-i ülésén fegyelmi eljárást indított a polgármester ellen, amelyet két héttel később ismét helybenhagytak. A bíróság mostani döntése azt jelenti, hogy Baloghnak jogában áll visszanézni és véleményezni a korábban hozott döntéseket.”

Baloldali belháború: tovább folytatódik a gödi perpatvar

Ismert, a Pest megyei településen azt követően alakult ki konfliktus a baloldalon, miután Balogh megpróbálta visszahívni helyetteseit. Válaszlépésként a tavaly ősszel még szövetségesként induló DK-s, LMP-s és jobbikos képviselők előbb kiléptek a Gödi Összefogás frakciójából, majd a képviselő-testület július 17-i ülésén fegyelmi eljárást indított a polgármester ellen, amelyet két héttel később ismét helybenhagytak.

Ürügy

A líbiai polgárháború puccspletykája.

A líbiai miniszterelnök szorongatja a belügyminiszter torkát, és ez fordítva is igaz – összegez a Népszava Online.

„Hirtelen feltámadt népharaggal, egy készülő puccsról szóló híresztelésekkel és felfutóban lévő koronavírus-járvánnyal nézett szembe múlt héten a nemzetközileg elismert tripoli kormány feje, Fájjez Esz-Szárrádzs. A miniszterelnök körmönfont módon próbálta kezelni a hatalmát fenyegető kihívásokat, egymással kioltva a felmerülő problémákat. A pandémiára hivatkozva múlt szerdától négy napra teljes, további tíz napra pedig részleges kijárási tilalmat vezetett be, amivel két legyet ütött egy csapásra: a vírus terjedésén felül gátat szabott a másfél hete kirobbant tüntetéseknek is. A korrupció és a rossz közigazgatás miatti elégedetlenséget pedig ürügyként használta fel a kormányátalakításra, ami lehetőséget adott neki, hogy gyengítse a kabinetben az esetlegesen ellene szervezkedőket, illetve megszilárdítsa saját pozícióját. Szarrádzs azonban egyelőre erőtlennek bizonyult legjelentősebb belső riválisa, az államcsínyt állítólag előkészítő Fathi Basaga belügyminiszter ellen. A tárcavezetőről már régóta rebesgetik, hogy kormányfői ambíciói vannak, s a mostani tiltakozáshullámból is igyekezett előnyt kovácsolni. Egyértelműen szembehelyezkedett a miniszterelnökkel: míg Szarrádzs illegális gyűlésekről és tüntetők közé beszivárgó bajkeverőkről beszélt, addig ő a véleménynyilvánításhoz való jogot hangsúlyozta.”

Puccspletyka a polgárháború szünetében

A líbiai miniszterelnök szorongatja a belügyminiszter torkát, és ez fordítva is igaz. Hirtelen feltámadt népharaggal, egy készülő puccsról szóló híresztelésekkel és felfutóban lévő koronavírus-járvánnyal nézett szembe múlt héten a nemzetközileg elismert tripoli kormány feje, Fájjez Esz-Szárrádzs. A miniszterelnök körmönfont módon próbálta kezelni a hatalmát fenyegető kihívásokat, egymással kioltva a felmerülő problémákat.

Kulissza

Gigi Hadid gömbölyödő pocakja.

Bár Gigi Hadid nem hagyja, hogy a rajongói lemaradjanak a velük kapcsolatos legfontosabb hírekről, és előszeretettel oszt meg képeket a magánéletéről, eddig a terhességéről viszonylag keveset árult el. Nos, ez most megváltozott – így a Blikk Online.

„Mint ahogyan azt már korábban megírtuk, Gigi Hadid is elkészíttette terhesfotó-sorozatát, amelyről már meg is osztott pár képet. Most a modell ugyanebből a sorozatból adott közre további képeket, illetve három videót is, amelyekben betekintést enged a kulisszák mögé néhány másodperc erejéig.”

Újabb képeken mutatta meg gömbölyödő pocakját Gigi Hadid

Újabb képeken mutatta meg gömbölyű pocakját Gigi Hadid / Fotó: Northfoto Bár Gigi Hadid nem hagyja, hogy a rajongói lemaradjanak a velük kapcsolatos legfontosabb hírekről, és előszeretettel oszt meg képeket a magánéletéről, eddig a terhességéről viszonylag keveset árult el. Nos, ez most megváltozott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99565/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?