Blogolj!

Blogstar kávéház

Zsarolás

Orbán kemény játszmája.

A magyar miniszterelnök túszul ejtheti az EU-s mentőcsomagot, ha nem mondják ki végleg, hogy azt nem köthetik jogállamisági feltételekhez – villantja föl a Politicóra hivatkozva a Népszava Online.

„Ehhez képest a Politico azt írja, múlt héten csütörtökön Brüsszelben a német elnökség vezetésével egyeztetésre került sor a mentőcsomag és a költségvetés felhasználásának részleteiről, amin a német fél számolt be a magyar fenyegetőzésről. A költségvetésnek és a mentőcsomagnak a tervek szerint január 1-től életbe kellene lépnie, és mivel addig még rengeteg részletszabályt kell kidolgozni és a már említett tagállami ratifikációknak is meg kell történnie, a rendelkezésre álló idő kevés. Ráadásul az Európai Parlament a csúcs után olyan határozatot fogadott el, melyben egy erős jogállami kritériumrendszer kidolgozását sürgeti, mivel ennek a testületnek szintén vétójoga van, ez tovább nehezíti a német elnökség dolgát – ezt nevezte valódi zsarolásnak a cikkünk elején idézett magyar EP-képviselő, aki emiatt 'a jereváni rádió információjának' nevezte a Politico cikkét. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy Michael Roth német külügyi államtitkár szerdán egy fórumon azt mondta, a 7-es cikkelyes eljárás folytatódni fog Magyarországgal szemben, a német elnökség számára pedig prioritás az uniós források jogállami feltételekhez kötése. Egy magyar uniós forrásunk ezzel kapcsolatban azt sem zárta ki, hogy német koalíciós belharc állhat Roth megnyilatkozásának hátterében, a szociáldemokrata külügyi államtitkár szavai ugyanis éles ellentétben állhatnak Angela Merkel ígéreteivel.”

Politico: Orbán „túszul ejtheti" az uniós mentőcsomagot

Egy magyar EP-képviselő szerint viszont „a jereváni rádió" kategóriájába tartozik a brüsszeli lap információja. - Nem Magyarország, vagy bármelyik tagállam zsarolja az Európai Tanácsot és a Bizottságot az uniós mentőcsomag miatt, hanem az Európai Parlament - mondta egy magyar EP-képviselő a Népszavának a Politico legfrissebb cikke kapcsán.

Szigor

Salvini fájó hiánya.

A megkérdezettek kétharmada azt mondta egy felmérésben, nem érzi magát biztonságban az illegális migráció miatt, és az előző, bevándorlásellenes belügyminisztert támogatja – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Az olaszok 65 százaléka nem érzi biztonságban magát hazájában, és visszasírja azt az időt, amikor Matteo Salvini volt a belügyminiszter – világított rá az Affari Italiani hírportál által a migrációs helyzetről készített közvélemény-kutatás. A megkérdezettek 55 százaléka Luiciana Lamorgese belügyminiszter azonnali távozását sürgeti, 57 százalékuk pedig veszélyesnek tartja a baloldali kormány által életbe léptetett migrációs intézkedéseket, amelyek enyhítik a Salvini-féle csomag szigorát.”

Visszasírja Salvinit az olaszok többsége

Egyre gyakoribbak az elmúlt napokban az olasz szigeteken a kikötőknél, valamint az önkormányzatoknál tartott bevándorlásellenes tüntetések, amelyek zavargásokká fajulnak. A baloldali kormány hallgatására reagálva Toto Martello, Lampedusa polgármestere vasárnap délutántól általános sztrájkot rendelt el, mire Giuseppe Conte minisz­terelnök telefonon Rómába rendelte tárgyalásokra. Lampedusa polgármestere a kormányfővel való tárgyalásokig felfüggesztette az általános sztrájkot.

Esély

A Jobbik ügyefogyottsága.

Újabb botrány tört ki a Jobbikban, akinek antiszemita jelöltjét továbbra is támogatja a baloldal. Kizárták a Jobbik kaposvári választókerületi elnökét a pártból, mert kritizálni merte Jakab Péter pártelnököt – olvasható az Origo.hu-n.

„Varga Zsolt egy augusztus 12-i poszt alá, Jakab Péterre utalva azt írta: 'Hát ez a beszólás elég ügyefogyottra sikerült'. A fegyelmi bizottság azzal indokolta döntését, hogy ez a bejegyzés becsmérli a párt elnökének szereplését, és így a Jobbik hátrányos megítélésére és a belé vetett bizalom megingatására alkalmas, így a párt választási esélyeit is ronthatja.”

Újabb botrány tört ki a Jobbikban, akinek antiszemita jelöltjét továbbra is támogatja a baloldal

Kizárták a Jobbik kaposvári választókerületi elnökét a pártból, mert kritizálni merte Jakab Péter pártelnököt. A súlyos belső válsággal küzdő párt legutóbb arra sem volt képes, hogy jelöltet állítson a borsodi időközi országgyűlési választáson egy adminisztratív hiba miatt. Mindezek ellenére a Jobbik "judapestező", antiszemita jelöltjét a többi baloldali párt támogatja.

Előrehaladás

A liberális kígyókeltetés fellegvára.

Egyesek liberális kígyókeltetőnek, mások a hazai művészképzés fellegvárának tartják a modellváltás előtt álló Színház- és Filmművészeti Egyetemet. Miképpen lehet ennyire eltérően megítélni egy intézmény munkáját, és vajon miért rekedt meg a napi sárdobálás és az olykor hisztérikus politikai kinyilatkoztatások szintjén az egyetemi átalakítás tárgyalása, amely mára már háborús állapotokat is idéz – erről ír a Hirado.hu.

„Szigethy Gábor színház- és irodalomtörténész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt tanára a műsorban elmondta, ő már húsz évvel ezelőtt jelezte Székely Gábornak, az egyetem igazgatójának, hogy rossz irányba indultak el, nem a fejlődés útjára léptek. 'Több okból is, de az alapvető ok az, hogy nemcsak Székely Gábor, hanem Európa is elfelejtette, hogy mi az akadémia és az egyetem között a különbség' – emelte ki. Hozzátette, ennek az lett az eredménye, hogy létrehoztak egy emészthetetlen, korcs egyetemi rendszert, a művészképzést és a tudósképzést összemosták. 'Ezért is tarthatatlan a mostani állapot, ezért lenne szükség a változtatásokra. Le kell ülni, meg kell beszélni a nézeteltéréseket, és meghozni egy olyan döntést, ami mindenki számára megfelelő, ami az előrehaladást segíti elő' – mondta.”

Liberális kígyókeltető vagy a hazai művészképzés fellegvára?

Egyesek liberális kígyókeltetőnek, mások a hazai művészképzés fellegvárának tartják a modellváltás előtt álló Színház- és Filmművészeti Egyetemet. Miképpen lehet ennyire eltérően megítélni egy intézmény munkáját, és vajon miért rekedt meg a napi sárdobálás és az olykor hisztérikus politikai kinyilatkoztatások szintjén az egyetemi átalakítás tárgyalása, amely mára már háborús állapotokat is idéz - erről kérdezte vendégeit Gulyás István az M5 Ez itt a kérdés című műsorában.

Búcsú

Szabó Dorka falatnyi bikinije.

Röplabdázás közben fotózták le a szőke bombázót, az Exatlon dögös bajnokát – számol be róla a Blikk Online.

„Méltón búcsúztatta a nyarat Szabó Dorka: az Exatlon Hungary egykori versenyzője röplabdázás közben mutatta meg hibátlan, kisportolt alakját. Dorka egy SUP-deszkán állva mutatta be tehetségét Szandrával, egy másik röplabdással. A bikinis kép azonnal elnyerte a szőkeség rajongóinak tetszését, a bejegyzés alá érkezett kommentek legalábbis erről árulkodnak.”

Hűha: falatnyi bikiniben röplabdázott az Exatlon dögös bajnoka - fotó

Exatlon Hungary Szabó Dorottya Röplabda bikini Röplabdázás közben fotózták le a szőke bombázót. Méltón búcsúztatta a nyarat Szabó Dorka: az Exatlon Hungary egykori versenyzője röplabdázás közben mutatta meg hibátlan, kisportolt alakját. ( A legfrissebb hírek itt) Dorka egy SUP-deszkán állva mutatta be tehetségét Szandrával, egy másik röplabdással.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99645/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?