Blogolj!

Blogstar kávéház

Zsarolás

Orbán kemény játszmája.

A magyar miniszterelnök túszul ejtheti az EU-s mentőcsomagot, ha nem mondják ki végleg, hogy azt nem köthetik jogállamisági feltételekhez – villantja föl a Politicóra hivatkozva a Népszava Online.

„Ehhez képest a Politico azt írja, múlt héten csütörtökön Brüsszelben a német elnökség vezetésével egyeztetésre került sor a mentőcsomag és a költségvetés felhasználásának részleteiről, amin a német fél számolt be a magyar fenyegetőzésről. A költségvetésnek és a mentőcsomagnak a tervek szerint január 1-től életbe kellene lépnie, és mivel addig még rengeteg részletszabályt kell kidolgozni és a már említett tagállami ratifikációknak is meg kell történnie, a rendelkezésre álló idő kevés. Ráadásul az Európai Parlament a csúcs után olyan határozatot fogadott el, melyben egy erős jogállami kritériumrendszer kidolgozását sürgeti, mivel ennek a testületnek szintén vétójoga van, ez tovább nehezíti a német elnökség dolgát – ezt nevezte valódi zsarolásnak a cikkünk elején idézett magyar EP-képviselő, aki emiatt 'a jereváni rádió információjának' nevezte a Politico cikkét. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy Michael Roth német külügyi államtitkár szerdán egy fórumon azt mondta, a 7-es cikkelyes eljárás folytatódni fog Magyarországgal szemben, a német elnökség számára pedig prioritás az uniós források jogállami feltételekhez kötése. Egy magyar uniós forrásunk ezzel kapcsolatban azt sem zárta ki, hogy német koalíciós belharc állhat Roth megnyilatkozásának hátterében, a szociáldemokrata külügyi államtitkár szavai ugyanis éles ellentétben állhatnak Angela Merkel ígéreteivel.”

Politico: Orbán „túszul ejtheti" az uniós mentőcsomagot

Egy magyar EP-képviselő szerint viszont „a jereváni rádió" kategóriájába tartozik a brüsszeli lap információja. - Nem Magyarország, vagy bármelyik tagállam zsarolja az Európai Tanácsot és a Bizottságot az uniós mentőcsomag miatt, hanem az Európai Parlament - mondta egy magyar EP-képviselő a Népszavának a Politico legfrissebb cikke kapcsán.

Szigor

Salvini fájó hiánya.

A megkérdezettek kétharmada azt mondta egy felmérésben, nem érzi magát biztonságban az illegális migráció miatt, és az előző, bevándorlásellenes belügyminisztert támogatja – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Az olaszok 65 százaléka nem érzi biztonságban magát hazájában, és visszasírja azt az időt, amikor Matteo Salvini volt a belügyminiszter – világított rá az Affari Italiani hírportál által a migrációs helyzetről készített közvélemény-kutatás. A megkérdezettek 55 százaléka Luiciana Lamorgese belügyminiszter azonnali távozását sürgeti, 57 százalékuk pedig veszélyesnek tartja a baloldali kormány által életbe léptetett migrációs intézkedéseket, amelyek enyhítik a Salvini-féle csomag szigorát.”

Visszasírja Salvinit az olaszok többsége

Egyre gyakoribbak az elmúlt napokban az olasz szigeteken a kikötőknél, valamint az önkormányzatoknál tartott bevándorlásellenes tüntetések, amelyek zavargásokká fajulnak. A baloldali kormány hallgatására reagálva Toto Martello, Lampedusa polgármestere vasárnap délutántól általános sztrájkot rendelt el, mire Giuseppe Conte minisz­terelnök telefonon Rómába rendelte tárgyalásokra. Lampedusa polgármestere a kormányfővel való tárgyalásokig felfüggesztette az általános sztrájkot.

Esély

A Jobbik ügyefogyottsága.

Újabb botrány tört ki a Jobbikban, akinek antiszemita jelöltjét továbbra is támogatja a baloldal. Kizárták a Jobbik kaposvári választókerületi elnökét a pártból, mert kritizálni merte Jakab Péter pártelnököt – olvasható az Origo.hu-n.

„Varga Zsolt egy augusztus 12-i poszt alá, Jakab Péterre utalva azt írta: 'Hát ez a beszólás elég ügyefogyottra sikerült'. A fegyelmi bizottság azzal indokolta döntését, hogy ez a bejegyzés becsmérli a párt elnökének szereplését, és így a Jobbik hátrányos megítélésére és a belé vetett bizalom megingatására alkalmas, így a párt választási esélyeit is ronthatja.”

Újabb botrány tört ki a Jobbikban, akinek antiszemita jelöltjét továbbra is támogatja a baloldal

Kizárták a Jobbik kaposvári választókerületi elnökét a pártból, mert kritizálni merte Jakab Péter pártelnököt. A súlyos belső válsággal küzdő párt legutóbb arra sem volt képes, hogy jelöltet állítson a borsodi időközi országgyűlési választáson egy adminisztratív hiba miatt. Mindezek ellenére a Jobbik "judapestező", antiszemita jelöltjét a többi baloldali párt támogatja.

Előrehaladás

A liberális kígyókeltetés fellegvára.

Egyesek liberális kígyókeltetőnek, mások a hazai művészképzés fellegvárának tartják a modellváltás előtt álló Színház- és Filmművészeti Egyetemet. Miképpen lehet ennyire eltérően megítélni egy intézmény munkáját, és vajon miért rekedt meg a napi sárdobálás és az olykor hisztérikus politikai kinyilatkoztatások szintjén az egyetemi átalakítás tárgyalása, amely mára már háborús állapotokat is idéz – erről ír a Hirado.hu.

„Szigethy Gábor színház- és irodalomtörténész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt tanára a műsorban elmondta, ő már húsz évvel ezelőtt jelezte Székely Gábornak, az egyetem igazgatójának, hogy rossz irányba indultak el, nem a fejlődés útjára léptek. 'Több okból is, de az alapvető ok az, hogy nemcsak Székely Gábor, hanem Európa is elfelejtette, hogy mi az akadémia és az egyetem között a különbség' – emelte ki. Hozzátette, ennek az lett az eredménye, hogy létrehoztak egy emészthetetlen, korcs egyetemi rendszert, a művészképzést és a tudósképzést összemosták. 'Ezért is tarthatatlan a mostani állapot, ezért lenne szükség a változtatásokra. Le kell ülni, meg kell beszélni a nézeteltéréseket, és meghozni egy olyan döntést, ami mindenki számára megfelelő, ami az előrehaladást segíti elő' – mondta.”

Liberális kígyókeltető vagy a hazai művészképzés fellegvára?

Egyesek liberális kígyókeltetőnek, mások a hazai művészképzés fellegvárának tartják a modellváltás előtt álló Színház- és Filmművészeti Egyetemet. Miképpen lehet ennyire eltérően megítélni egy intézmény munkáját, és vajon miért rekedt meg a napi sárdobálás és az olykor hisztérikus politikai kinyilatkoztatások szintjén az egyetemi átalakítás tárgyalása, amely mára már háborús állapotokat is idéz - erről kérdezte vendégeit Gulyás István az M5 Ez itt a kérdés című műsorában.

Búcsú

Szabó Dorka falatnyi bikinije.

Röplabdázás közben fotózták le a szőke bombázót, az Exatlon dögös bajnokát – számol be róla a Blikk Online.

„Méltón búcsúztatta a nyarat Szabó Dorka: az Exatlon Hungary egykori versenyzője röplabdázás közben mutatta meg hibátlan, kisportolt alakját. Dorka egy SUP-deszkán állva mutatta be tehetségét Szandrával, egy másik röplabdással. A bikinis kép azonnal elnyerte a szőkeség rajongóinak tetszését, a bejegyzés alá érkezett kommentek legalábbis erről árulkodnak.”

Hűha: falatnyi bikiniben röplabdázott az Exatlon dögös bajnoka - fotó

Exatlon Hungary Szabó Dorottya Röplabda bikini Röplabdázás közben fotózták le a szőke bombázót. Méltón búcsúztatta a nyarat Szabó Dorka: az Exatlon Hungary egykori versenyzője röplabdázás közben mutatta meg hibátlan, kisportolt alakját. ( A legfrissebb hírek itt) Dorka egy SUP-deszkán állva mutatta be tehetségét Szandrával, egy másik röplabdással.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99645/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?