6268 fertőzött, 152 halott
Szombatra elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. Ez a szomorú szám új, negatív rekordot jelent a napi halálozások tekintetében.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Robbanás

A tüntetések járványgócpontjai.

A tüntetésekhez kapcsolódó koronavírus-gócpontok alakultak ki az Egyesült Államokban is – mutatja be az Origo.hu.

„A világszerte zajló tömegtüntetések jelentősen hozzájárulhatnak az új típusú koronavírus terjedéséhez, hiszen tömegben lehetetlen betartani a távolságtartási szabályokat. Ráadásul a tüntetők jelentős része nem visel maszkot. Míg az Egyesült Államokban, Szerbiában és részben Franciaországban is a radikális baloldali demonstrációk járultak hozzá a járvány újbóli robbanásához, addig Németországban elsősorban a koronavírust tagadó tüntetők miatt alakulnak ki gócpontok. Amerikai tudósok is azt állították: gócpontok alakultak ki egy-egy nagyobb tüntetés után.”

A tüntetésekhez kapcsolódó gócpontok alakultak ki az Egyesült Államokban

A világszerte zajló tömegtüntetések jelentősen hozzájárulhatnak az új típusú koronavírus terjedéséhez, hiszen tömegben lehetetlen betartani a távolságtartási szabályokat. Ráadásul a tüntetők jelentős része nem visel maszkot. Míg az Egyesült Államokban, Szerbiában és részben Franciaországban is a radikális baloldali demonstrációk járultak hozzá a járvány újbóli robbanásához, addig Németországban elsősorban a koronavírust tagadó tüntetők miatt alakulnak ki gócpontok.

Reakció

A milíciák reneszánsza.

Az önvédelmi fegyveres szervezetektől az éber „migráns vadászokig”, a polgárőröktől a hadseregbe hivatalosan integrált félkatonai formációkig meglehetősen vegyes képet mutat a paramilitarizmus Közép és Kelet-Európában. Hazánkban is reneszánszukat élik a milíciák – elemez a Népszava Online.

„A jelenség hosszú múltra tekint vissza a térségben, és egy ideje a reneszánszát éli, ami a biztonsági környezet gyors és jelentős változásaira adott civil reagálással magyarázható. Az amerikai German Marshall Fund által megjelentetett friss tanulmány szerint a régióban alapvetően kétféle modell létezik: az egyik az állam által támogatott és a katonai tevékenységek iránt érdeklődő fiatalok önkéntes részvételén alapul. Ezek a szerveződések elsősorban a balti államokban népszerűek. A másik modellre az egyik legjobb példa Magyarország, ahol a félkatonai szervezetek decentralizáltak, az államtól függetlenül működnek és tagjaik leginkább szélsőséges elemek.”

Hazánkban is reneszánszukat élik a milíciák

Elhúzódó agónia: a diktátor továbbra is erőszakkal akarja visszaszerezni hatalmát, ám erre mind kevesebb az esélye. Bázisa gyengül, a rohamrendőrség még ki-kivonul, de képtelen visszaszerezni az utcát. A női felvonulásokkal szemben tehetetlenek a verőlegények. Sikertelen a kísérlet, hogy mozgósítsák a rezsim rajongótáborát, a rettegő „mély népet".

Kritika

Az európai nemzeti identitás hiánya.

Gulyás Gergely szerint ilyesmi nem létezik – írja a Hirado.hu.

„Gulyás Gergely a Nemzetek Európája karrierprogram nyitóünnepségén azt mondta: ahhoz, hogy az EU-ban hatékonyan érvényesíthessük a nemzeti érdekeket, ismerni kell az EU működését, szabályrendszerét. A miniszter azt is kiemelte: a nemzeti érdekek hatékony képviseletéhez olyan emberekre van szükség, akik tisztában vannak saját nemzeti identitásukkal. Európai nemzeti identitás ugyanis nem létezik – jegyezte meg. Mostanában számtalan éles kritika éri az Európai Uniót és intézményeit – mondta Gulyás Gergely, aki szerint az EU intézményeinek működése valóban vitatható. Ezért is fontos, hogy ezekben a vitákban legyen egy helyes, tudományosan, tényekkel alátámasztott alapállás, amellyel az európai politikában részt lehet venni – jelentette ki.”

Gulyás: Európai nemzeti identitás nem létezik

A nemzeti érdekek meghatározásából áll össze az Európai Unió (EU) hatékony működése, ezért kiemelten fontos a magyar érdekek képviselete - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE). Gulyás Gergely a Nemzetek Európája karrierprogram nyitóünnepségén azt mondta: ahhoz, hogy az EU-ban hatékonyan érvényesíthessük a nemzeti érdekeket, ismerni kell az EU működését, szabályrendszerét.

Erőszak

A tojásdobálás súlyos ára.

Nem jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) azt a férfi, aki 2018-ban a Parlamentnél egy demonstráción tojásokat dobált a rendőrök felé – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A PKKB szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletével egy év négy hónap, végrehajtásában két év hat hónapra felfüggesztett börtönnel sújtotta a vádlottat. A bíróság indoklása szerint a hivatalos személyként rendvédelmi feladatot ellátó rendőrök kiemelt védelmet élveznek, az pedig nem menti a vádlottat, hogy nem találta el a rendőröket. Ha a terhelt pusztán az épületet akarta volna eltalálni, olyan helyről is dobhatta volna a tojásokat, ahol nincsenek rendőrök. Egyébként a tojásdobálás egy korábbi legfelsőbb bírósági állásfoglalás szerint nem politikai véleménynyilvánítás, hanem erőszakos magatartás.”

Felfüggesztett börtön a Kossuth téri tojásdobálásért

A vád szerint a férfi a munka törvénykönyve rabszolgatörvény néven emlegetett módosítása elleni egyik demonstráción vett részt 2018. december 12-én a Kossuth téren és két tojást dobott az épület védelmére kivezényelt rendőrsorfal felé. Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak vádjával felfüggesztett börtönt indítványozott.

Szűrés

Nádai Anikó szívfacsaró vallomása.

Szívfacsaró sorokkal vallott fájdalmas veszteségéről Nádai Anikó: a műsorvezetőnő édesanyja május végén hunyt el – olvasható a Blikk Online-on.

„Mint azt a Blikk is megírta, Nádai Anikó május végén közölte az Instagram-oldalán, hogy élete legnehezebb és legfájdalmasabb időszakát éli, hiszen szeretett édesanyja elhunyt. A műsorvezetőnő, aki a Való Világ negyedik szériájában tűnt fel, e szomorú dologról csütörtökön az RTL Klub Reggeli című műsorában is említést tett, ahol egy mellrákkal küzdő lány, Bajkó Barbi vendégeskedett. A fiatal lány az Instagram-oldalán napról napra beszámol követőinek a küzdelméről, a kezeléseiről 'Dióval az élet' felhasználónéven. Beszélgetésük kapcsán a Házasodna a gazda című műsor háziasszonya hangsúlyozta, milyen fontosnak tartja a rendszeres rákszűrővizsgálatokat, majd hasonlóképpen tett a közösségi oldalán is.”

„Tudom, milyen elveszíteni azt, akit a legjobban szeretsz" - Szívszorító: édesanyja elvesztéséről mesélt Nádai Anikó

Szívfacsaró sorokkal vallott fájdalmas veszteségéről Nádai Anikó: a műsorvezetőnő édesanyja május végén hunyt el. Mint azt a Blikk is megírta, Nádai Anikó május végén közölte az Instagram-oldalán, hogy élete legnehezebb és legfájdalmasabb időszakát éli, hiszen szeretett édesanyja elhunyt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99678/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?