Blogolj!

Kiáll Vidnyánszky Attila mellett a Magyarságkutató Intézet

Horváth-Lugossy Gábor Gyurcsány Ferenc Vidnyánszky Attilával kapcsolatos fenyegetőzésére reagált.

A Nemzeti Kulturális Tanács tagjaként kötelességemnek érzem, hogy kiálljak Vidnyánszky Attila mellett, aki eddigi szakmai tevékenysége során számtalanszor mutatta be magas minőségű színpadi darabokban a magyar történelem korábbi évszázadaiban megnyilvánuló, erkölcsi és kulturális zsinórmértékként szolgáló magyar identitás, hazaszeretet példáit

– közölte a Magyarságkutató Intézet főigazgatója.

„Új feladatvállalásával nem véletlenül lett célpont” – írta közleményében hozzá Horváth-Lugossy, aki a Nemzeti Kulturális Tanács tagjaként, és barátként is felháborítónak tattja, Gyurcsány nyílt fenyegetését.

Ez történelmünk legsötétebb időit idézi, amely ellen közösen, kell kiállnunk.

Nem szabad elfelejteni az ügy szimbolikáját. Trianon után száz évvel egy kárpátaljai rendező tehetségének és rátermettségének eredményeként jutott el hazájának nemzeti színházába, annak is az élére. Mindvégig zászlajára tűzte azokat az értékeket, amelyek nemzetünket védik és ápolják. Most az anyaországban mégis olyanok vádolják, akik miatt el kellett hagynia szülőföldjét. Gyurcsány Ferenc gondolatisága semmivel sem másabb, mint a Szovjetunió intendánsaié anno, csupán „európaibb” a csomagolás vörös helyett kék színekkel.

Természetes, hogy kiállunk Vidnyánszky Attila mellett, mert a műveivel, rendezéseivel ő is nap mint nap kiáll értünk, a magyarságért. 1956, 1989 után többször hozta úgy a sors, hogy meg kellett mutatnunk milyen is demokratának lenni Magyarországon. Most 2020-ban is megmutatjuk, ha létünket, kultúránkat, szabadságunkat, alkotótársainkat, barátainkat fenyegetik.

Vidnyánszky Attila számtalanszor bizonyította, hogy Tamási Áron, Kodály Zoltán, vagy épp Móricz Zsigmond műveit úgy is színpadra lehet vinni, hogy az a fiatalok számára is érdekes, és így közvetít örök érvényű gondolatokat, értékeket. Kevés azon művész közé tartozik, aki a magyar közélet sárdobálása ellenére alkot, sőt másoknak is teret és szabadságot ad, hogy alkothassanak.

A magyar nemzet megbecsüli Vidnyánszky Attilát

– olvasható a Horváth-Lugossy Gábor által jegyzett közleményben.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99753/pics/lead_800x600.jpeg
Aktuális,Gyurcsány Ferenc,Vidnyánszky Attila
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Márki-Zay, vissza a politikai kisegítőiskolába!

2020.11.23. 21:55
A televíziós producer szerint felháborító, hogy Márki-Zay-szerű vizesnyolcas merészeli fenyegetni tisztességes emberek tízezreit.

Ezeket a cikkeket olvastad már?