Blogolj!

Blogstar kávéház

Fenyegetés

Gyurcsány kommunista nyelvezete.

Írásban fordult Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője Iratxe García Pérez, az európai szocialisták (S&D) frakcióvezetőjéhez Gyurcsány Ferenc kijelentése miatt – írja a Magyar Hírlap Online.

„A Demokratikus Koalíció – amely az S&D tagja – elnöke ugyanis Facebook oldalán a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügye kapcsán az alábbiakat írta: 'Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz.' Deutsch szerint a DK elnöke gyilkos indulatokat akart ébreszteni radikális, baloldali támogatóiban. Hozzátette, hogy a pártelnöktől nem szokatlan a verbális és a fizikai erőszak használata, amelyre példák a 2006-os rendőri túlkapások. A Fidesz politikusa végül megkérdezte, hogy meddig tűr el az S&D frakció tagjai közt egy olyan pártot, amelynek vezetője a kommunista diktatúrák legsötétebb nyelvezetét idézve erőszakkal fenyeget elismert művészeket.”

Deutsch: A kommunizmus retorikájára emlékeztet Gyurcsány újabb kijelentése

Írásban fordult Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője Iratxe García Pérez, az európai szocialisták (S&D) frakcióvezetőjéhez Gyurcsány Ferenc kijelentése miatt. A Demokratikus Koalíció - amely az S&D tagja - elnöke ugyanis Facebook oldalán a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügye kapcsán az alábbiakat írta: „Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán.

Gát

Az egyházak kötőféken tartása.

Hogy eleget tegyen – legalábbis látszólag – az EU követeléseinek, a magyar kormány módosította az egyházi törvényt. Ám a lényegen nem változtatott: az egyházak legfontosabb ügyeiben továbbra is az Országgyűlés dönt. Pontosabban a parlamentet domináló kormány, még pontosabban annak feje, Orbán Viktor. Ami kívülről látszik, hogy a hatalom kérlelhetetlenül takarítja el a szívének nem kedves kisegyházakat – állítja a Népszava Online.

„Ráadásul a politika egyéb – adminisztratívnak tűnő szabállyal – is megnehezíti az egyházzá válást. Például ezer fő (tag vagy százalékos támogató) alatt nincs mód egyházzá nyilvánításra – és ez a 'fékezési' szándék erősen megkérdőjelezhető. Természetesen az állam joga eldönteni, hogy miféle vallási szervezeteket támogat anyagilag, de miért ne tekinthetné magát egyháznak egy olyan kis (keresztény vagy más) gyülekezet, amelyik semelyik 'hivatalos' egyházhoz nem tartozik? Nem Alaptörvény-ellenes diszkrimináció egy 900 fős vallási képződménytől megtagadni azt, ami egy 1100 fősnek jár? Miért a méret számít, s nem a jelleg és a minőség? Mindenesetre Pál apostolnak nálunk ma nem lenne lehetősége arra, hogy bejegyeztesse a 'Krisztus-követők egyházát'. A másik 'technikai gát', hogy a NAV elvette azoktól az egyházaktól a technikai számukat, amelyeket a 2011-es törvény megfosztott egyházi státusuktól, így lehetetlen helyzetbe kerültek. Technikai szám nélkül ugyanis az elmúlt években nem kaphattak 1 százalékot, e nélkül viszont számukra csak úgy kaphatnak egyházi besorolást, ha egyúttal nyilatkoznak arról, hogy a jövőben sem államháztartási, sem EU-s vagy más nemzetközi támogatást nem vesznek igénybe. Ez rendkívüli módon beszűkíti a működési lehetőségeiket.”

Kötőféken tartják az egyházakat

Hogy eleget tegyen - legalábbis látszólag - az EU követeléseinek, a magyar kormány módosította az egyházi törvényt. Ám a lényegen nem változtatott: az egyházak legfontosabb ügyeiben továbbra is az Országgyűlés dönt. Pontosabban a parlamentet domináló kormány, még pontosabban annak feje, Orbán Viktor. Ami kívülről látszik, hogy a hatalom kérlelhetetlenül takarítja el a szívének nem kedves kisegyházakat.

Szimbiózis

A magyar–lengyel tengely ereje.

A budapesti Danube Institute podcast-sorozatának, a Danube Dialogues-nak legújabb részében John O’Sullivan, az intézet elnöke készített interjút Marek Matraszek-kel, a lengyel CEC politikai tanácsadó vállalat elnökével, aki megosztotta nézeteit az atlanti közösség múltjával és jövőjével, valamint Közép-Európának a nyugati civilizációban betöltött szerepével kapcsolatban – olvasható a Hirado.hu-n.

„A Trump-adminisztráció egyik egyértelmű pozitívuma az Egyesült Államok lényegesen megnövekedett jelenléte Közép-Európában, különösen Lengyelországban a katonai és energia kérdések terén. Emiatt akadnak problémáink a németekkel való kapcsolatunkban, de ha megkérdezné a lengyeleket ma, hogy nagyobb biztonságban érzik-e magukat, mint négy évvel ezelőtt, akkor szerintem a válasz igen lenne – emelte ki. Az előrelátó európai vezetők felismerik, hogy a folyamatos integráció és Európa stabilizációja nem fog tovább haladni, ha hirtelen bevezetnek egy centrifugális erőt, ami kilöki Lengyelországot és Magyarországot a képből. Tisztában vannak vele, hogy Brüsszelnek épp oly szüksége van Lengyelországra és Magyarországra, amennyire Magyarországnak és Lengyelországnak van szüksége Brüsszelre. Tehát ez egyfajta szimbiotikus kapcsolat, ami szerintem továbbra is megmarad és igazából ez adja Orbán és Morawecki erejét – magyarázta.”

Brüsszelnek épp oly szüksége van Lengyelországra és Magyarországra, mint fordítva

A budapesti Danube Institute podcast-sorozatának, a Danube Dialogues-nak legújabb részében John O'Sullivan, az intézet elnöke készített interjút Marek Matraszek-kel, a lengyel CEC politikai tanácsadó vállalat elnökével, aki megosztotta nézeteit az atlanti közösség múltjával és jövőjével, valamint Közép-Európának a nyugati civilizációban betöltött szerepével kapcsolatban.

Befolyás

Libanon terrorizálódása.

Terrorszervezet irányítja az országot: Libanonban továbbra is káosz uralkodik, rendszeresek az összecsapások az utcákon, és egyre nagyobb a valószínűsége annak is, hogy nemzetközi beavatkozásra lesz szükség a helyzet rendezéséhez – elemez az Origo.hu.

„A háttérben ráadásul már a nemzetközi szereplők is mozgolódnak. Az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese, David Hale például kijelentette, hogy semmilyen pénzt nem fog kapni Libanon, mivel azt a politikai elit csak saját zsebének kitömésére használja, miközben semmibe veszik a nép akaratát. Hale szerint ennek a korszaknak vége, a vezetőség pedig előbb-utóbb rájön arra, hogy változásra van szükség, ha elzárják a pénzcsapot. Hale hozzátette, hogy amennyiben ez nem történik meg, a nép gondoskodni fog arról, hogy nyomást helyezzen a politikusokra. Irán és Szíria viszont a káoszt kihasználva erősítené meg befolyását az országban a Hezbollah segítségével, bár ezt több arab ország és az Egyesült Államok is próbálja megakadályozni. Az USA például bármilyen jövőbeli hitel feltételeként azt szeretné megszabni, hogy ne kerüljön be Hezbollah-tag a következő kormányba. Ráadásul a szakértők szerint a Hezbollah ugyan megerősítette jelenlétét Libanonban, de 2018 óta folyamatosan veszítik el a nép támogatását, mivel nem voltak képesek végrehajtani az általuk megígért reformokat, amelyek között szerepelt például a korrupcióval való leszámolás és a gazdaság helyreállítása.”

Egy terrorszervezet irányítja Libanont, az új választás sem hoz békét

A libanoni kormány az elmúlt hetekben beismerte, hogy teljes kudarcot vallott az ország irányításában, Hasszán Diab miniszterelnök akkor arról tájékoztatta az állampolgárokat, hogy előrehozott választások kitűzését javasolja, ez viszont már kevésnek bizonyult az indulatok megfékezésére. Libanonban továbbra is káosz uralkodik, rendszeresek az összecsapások az utcákon, és egyre nagyobb a valószínűsége annak is, hogy nemzetközi beavatkozásra lesz szükség a helyzet rendezéséhez.

Boldogság

Ördög Nóra romantikázása.

Őrségi nyugalomban, a főváros nyüzsgésétől távol ünnepelte 10. házassági évfordulóját Ördög Nóra (38) és Nánási Pál (47) – számol be róla a Blikk Online.

„Tíz év plusz egy nap plusz a végtelen – fogalmazott közösségi oldalán a TV2 bájos műsorvezetője egy vendéglő erdőre néző teraszán. A mellékelt fénykép arról is árulkodik, hogy a botránymentesen élő és két gyereket nevelő házaspár között ma is irigylésre méltó az összhang. – Na, de kit érdekelnek a számok?? – jegyezte meg Ördög Nóra, és természetesen ezúttal is záporoztak a jókívánságok. Összeszámolni sem győztük, hányan kívántak nekik még nagyon sok boldogságban együtt töltött évet. Egyetlen negatív komment sem érkezett, de természetesen nem úszták meg a közismert poén évfordulós változatát: – Nánási elég jól bírja egy Ördög mellett!”

Ez ám a romantika: Ördög Nóráék az Őrségben ünnepeltek

Őriszentpéter - Őrségi nyugalomban, a főváros nyüzsgésétől távol ünnepelte 10. házassági évfordulóját Ördög Nóra (38) és Nánási Pál (47).

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99818/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?