Blogolj!

Blogstar kávéház

Teljesítmény

Az Orbán-kormány energiaügyi kanyarjai.

A Fidesz-KDNP-kormány még az oly sokat kárhoztatott áramimportot is inkább vállalja, csak hogy ne kelljen újabb, a szakértők túlnyomó többsége által környezetkímélőnek tartott szélerőművet engedélyezni – állítja a Népszava Online.

„Miközben az Orbán-kabinet számos alkalommal kiállt az árambehozatal csökkentése – sőt Lázár János minisztersége idején egyenesen lenullázása – mellett, addig egy minapi parlamenti válaszban jövőbeli lengyel, román és balkáni áramimport lehetőségét vetik fel. Az EU-tagállamok nemzeti energia- és klímaterveiből kiderül, hogy legtöbbjük 2030-ig jelentősen növelné szélerőművei számát – veti fel kérdésében az LMP-s Ungár Péter. Több országban megkétszereződhet a szélturbinák teljesítménye, de akár ennél is nagyobb növekedés is lehetséges. A hozzánk hasonló fejlettségű és éghajlatú Lengyelország közel négyszeres bővülést tervez. Mindössze három tagállam nem számol a gazdaságos és klímabarát szélenergia-hasznosítás fejlesztésével: Málta, Ciprus és Magyarország. Ennek fényében azt tudakolja az agrárminisztertől, hogy Magyarország felülvizsgálja-e nemzeti energia- és klímatervét. Magyarország adottságai a napenergiának kedveznek – idézi ismert fordulataikat válaszában Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.”

Orbánék az energiabehozatal mellett

A Fidesz-KDNP-kormány még az oly sokat kárhoztatott áramimportot is inkább vállalja, csak hogy ne kelljen újabb, a szakértők túlnyomó többsége által környezetkímélőnek tartott szélerőművet engedélyezni. Miközben az Orbán-kabinet számos alkalommal kiállt az árambehozatal csökkentése - sőt Lázár János minisztersége idején egyenesen lenullázása - mellett, addig egy minapi parlamenti válaszban jövőbeli lengyel, román és balkáni áramimport lehetőségét vetik fel.

Bírálat

A titokzatos Soros-karmester dirigálása.

Az EU–Törökország migrációs egyezmény megálmodója, Angela Merkel főtanácsadója, George Soros karmestere – így emlegetik a nemzetközi sajtóban Gerald Knaust, egy befolyásos elemzőintézet (think tank) elnökét. Az osztrák aktivista az elmúlt években többször is nekiment a magyar és a lengyel kormánynak is, szervezetének befolyása pedig Berlinben és Brüsszelben is nagy – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Gerald Knaus 1970-ban született Ausztriában, Rómában, Bolognában és Oxfordban tanult, évekig dolgozott különböző NGO-knak, az ENSZ-nek, valamint olyan befolyásos egyetemeknek is, mint a Harvard. Már 2016-ban is úgy emlegették mint Angela Merkel bevándorlásügyi főtanácsadóját. Knausszal az idén februárban terjedelmes interjút készített a német Tagesspiegel, elsősorban a migrációs helyzetről. Értékelése szerint a 2016-os EU–Törökország megállapodás – amelynek fő kitervelőjeként őt emlegetik – Görögországban kezdettől fogva kudarcot vallott, Törökországban azonban szerinte menekültek millióinak életét segítette, hiszen az uniótól kapott pénz az ő körülményeiken javított. Az interjúban Knaus többször is bírálta a magyar kormány migrációs politikáját, amely szerinte egy 'emberi jogi katasztrófa'. Azt is állította, hogy George Soros alapítványa a támogatásuknak csak tíz százalékát biztosítja. Knaus egy hónappal később a Népszavának nyilatkozva is bírálta Orbán Viktort, máshol pedig azzal vádolta a magyar kormányfőt, hogy a menedékjog eltörlésére használja a járványhelyzetet. Az ESI elnöke ugyanabban a hónapban az osztrák ORF-nek is nyilatkozott, arra hívta fel a figyelmet, hogy a zsúfolt görögországi migránstáborokban nagy a koronavírus-fertőzés veszélye, ezért a menedékkérőket el kellene osztani az európai országok között. A bevándorlás legalizálása, valamint a kötelező elosztási kvóták létrehozása szerepelt a Soros-tervként elhíresült 2015-ös és 2016-os cikkekben is.”

Soros karmestere dirigál Berlinben

Az elmúlt öt évben számos cikk született a nemzetközi médiában arról, hogyan hat George Soros hálózata a német kormány politikájára. Fontos példája az együttműködésnek a milliárdos által támogatott Európai Stabilitási Kezdeményezés (European Stability Initiative - ESI) közreműködése Angela Merkel kancellár migránspolitikájának megalapozásában.

Hatalomtechnika

Az MSZP szétforgácsolódása.

Feloszlatta az MSZP a Pest megyei szervezetét – ismeri el az Origo.hu-n a területi szövetség (volt) elnöke.

„Fekete Zoltán azt mondta, ő még nem kapott hivatalos értesítést az ügyben, helyi párttársai viszont igen, így tőlük tud a történtekről. A politikus szerint Tóth Bertalan, az MSZP elnöke többszörösen megerőszakolja az alapszabályt annak érdekében, hogy megtartsa pozícióját és távol tartsa a tisztújítástól a Mesterházy Attilát támogató regionális szervezeteket. Tóth Bertalan egy egyoldalú tisztújítást szeretne csinálni, mivel Pest megye többsége Mesterházy Attilát támogatná, ezért ezt az utat választotta, és mindenféle hatalmi döntésekkel próbálja elkerülni azt, hogy mi részt tudjunk venni a kongresszuson. Ezt a hírt most kaptuk meg, nyilván le fogunk ülni, meg fogjuk beszélni és minden törvényes eszközzel megpróbáljuk az igazunkat megvívni – nyilatkozta Fekete Zoltán.”

Megszűnt az MSZP Pest megyében

Feloszlatta az MSZP a Pest megyei szervezetét - erősítette meg a HírTv-nek a területi szövetség elnöke. Fekete Zoltán azt mondta, ő még nem kapott hivatalos értesítést az ügyben, helyi párttársai viszont igen, így tőlük tud a történtekről.

Ámokfutás

A brit rendőrség leszereplése.

Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója úgy látja, hogy a vasárnapi birminghami késeléses támadássorozatnál nem jól vizsgázott a rendőrség – írja a Hirado.hu.

„A szakértő az M1 Ma este című műsorában kiemelte: az elkövető ámokfutása 90 percig tartott. Véleménye szerint belső vizsgálatot kell majd lefolytatni, hogy miért reagált ilyen lassan a birminghami rendőrség. Horváth József közölte: a nyilvánosságra hozott felvételekből nyilvánvaló, hogy afrikai, bevándorló hátterű fiatal az elkövető. Nagy-Britannia az elmúlt években multikulturális világgá alakult, és az együttélésből, a kultúrák közötti eltérésből olyan kockázatok, problémák fakadnak, amelyek kezelése nagy kihívás elé állítja az országot.”

Horváth József: Nem jól vizsgázott a rendőrség a birminghami támadáskor

Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója úgy látja, hogy a vasárnapi birminghami késeléses támadássorozatnál nem jól vizsgázott a rendőrség. A szakértő az M1 Ma este című műsorában kiemelte: az elkövető ámokfutása 90 percig tartott. Véleménye szerint belső vizsgálatot kell majd lefolytatni, hogy miért reagált ilyen lassan a birminghami rendőrség.

Lélek

Pécsi Ildikó szerelmes gyásza.

Bár a szívében még ott a gyász, újra ragyogott Pécsi Ildikó (80), amikor ismét színházban dolgozhatott. A művésznő lelkesen instruálta a színészeket vasárnap a Fekete Péter című darab első színpadi próbáján – számol be róla a Blikk Online.

„– Sokszor elolvastam a szövegkönyvet, elképzeltem a figurákat, de most találkoztam először a színészekkel, akik akkora szeretettel fogadtak, hogy beragyogta a szívemet. Édes, aranyos, tehetséges kis társulat. A napjaimat főként a múltban élem, rengeteget gondolok a papára, minden rá emlékeztet otthon, ami fáj, de jó is, hogy lélekben velem van. Mégis a jövőt jelenti számomra a munka. Sokat rendeztem korábban, sok emléket felidéztem ezekről is. Most, hogy találkoztam a színészekkel is, újabb ötleteken gondolkodom – mondta a művésznő. – Délelőtt 11-kor kezdődött a próba és délután négyig tartott, a művésznő remekül bírta végig, rengeteget instruálta az öt színészt. Mint játékmester, javaslatokat tett: a színészek által megformált karakterekhez illő hangsúlyokat, mimikát és mozdulatokat meg is mutatta – tette hozzá L. Péterfi Csaba.”

Pécsi Ildikó még mindig gyászolja a férjét: ez ad erőt a színésznőnek a nehéz időszakban

Egy-egy kézmozdulatot, hangsúlyt maga is megmutatott, a kis társulat tagjai pedig óriási tisztelettel figyeltek a Kossuth- és Jászai-díjas színésznőre. ( A legfrissebb hírek itt) - Két szerelmem volt az életben: az egyik Édesjólajosom, a férjem, aki lélekben mindig és mindenütt velem van, a másik a színház, ami örök, ettől sohasem fogok elszakadni - sóhajtotta elhunyt férjére, Szűcs Lajos (†76) olimpiai bajnok labdarúgóra gondolva Pécsi Ildikó, aki a gyász ellenére a próbákról már lelkesen mesélt a Blikknek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99865/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?