Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Kulcskérdés

A koronavírus-vakcinák érkezése.

Már forgalomban van az első koronavírus-vakcina: az Origo.hu megmutatja, hol tartanak a fejlesztések.

„Polgári forgalomba került az új koronavírus-fertőzés megelőzését szolgáló Gam-Kovid-Vak (Sputnik V) vakcina első tétele – közölte az orosz egészségügyi minisztérium. Az oltóanyag az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet laboratóriumaiban sikeresen átesett a megfelelő minőségellenőrzésen – közölték. A SARS-CoV-2 kórokozó által okozott világjárvány a védőoltások sürgető igényét hozta magával. Éles konkurenciaharc bontakozott ki a különböző országok és a vezető gyógyszercégek között abban, hogy kinek a vakcinája lesz az első, kié a leghatékonyabb, és kié a legolcsóbb. A gyorsaság és az ár mellett a legfontosabb természetesen a hatékonyság, vagyis az, hogy melyik oltóanyag lesz jó a különböző és gyakran mutálódó vírustörzsek ellen, mennyire tudják biztonságosan fertőzésképtelenné tenni a vírust, milyen erős és milyen tartós immunválaszt vált majd ki. Új koronavírus-fertőzésből felgyógyult egyes betegek esetében gyorsan csökken az ellenanyagszint, így kulcskérdés, hogy hányszor kell oltani (elég egyszer vagy kétszer, esetleg az influenzához hasonlóan, évente-kétévente újra kell oltani az embereket).”

Már forgalomban van az első koronavírus-vakcina - megmutatjuk, hol tartanak a fejlesztések

Polgári forgalomba került az új koronavírus-fertőzés megelőzését szolgáló Gam-Kovid-Vak (Sputnik V) vakcina első tétele - közölte az orosz egészségügyi minisztérium. Az oltóanyag az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet laboratóriumaiban sikeresen átesett a megfelelő minőségellenőrzésen - közölték. A SARS-CoV-2 kórokozó által okozott világjárvány a védőoltások sürgető igényét hozta magával.

Dráma

A spanyol egészségügy összeomlása.

Teljes a káosz: a megbetegedések drámai emelkedésének hatására a regionális kormányzatok kapkodnak és elhamarkodott döntéseket hoznak – állítja a Népszava Online.

„Spanyolország az első európai állam, ahol már a félmilliót is meghaladja a koronavírussal fertőzöttek száma. S bár más országokhoz képest itt továbbra is szigorúbb intézkedések vannak érvényben, a szabad ég alatt is kötelező a maszk viselése, sokan arra próbálnak választ találni: hogy válhatott ismét az ibériai állam a járvány gócpontjává? A Covid-19 ismét elementáris erővel sújt le a spanyolokra, naponta több mint 10 ezer megbetegedést regisztrálnak, s 100 ezer főre 100 fertőzött jut. A legtöbbeknek csak enyhe tünetei vannak, de akadnak olyanok is, akik csak a szűrésből értesülnek arról, hogy valójában a vírus hordozói. A kórházakban azonban egyre drámaibb helyzet kezd kialakulni, mivel naponta mintegy ezer újabb és újabb személy szorul itteni kezelésre. A halálos áldozatok száma is folyamatosan emelkedik, naponta legalább 40-en vesztik életüket a koronavírus következtében.”

Összeomlóban a spanyol egészségügy

A megbetegedések drámai emelkedésének hatására a regionális kormányzatok kapkodnak és elhamarkodott döntéseket hoznak. Spanyolország az első európai állam, ahol már a félmilliót is meghaladja a koronavírussal fertőzöttek száma. S bár más országokhoz képest itt továbbra is szigorúbb intézkedések vannak érvényben, a szabad ég alatt is kötelező a maszk viselése, sokan arra próbálnak választ találni: hogy válhatott ismét az ibériai állam a járvány gócpontjává?

Tisztség

A Gyurcsány család hadjárata.

A Hirado.hu egyik olvasója vette észre, hogy egy Facebook-csoportban megjelent hozzászólásban támogatja Gyurcsány Ferenc anyósa, a kommunizmus idején magas állami pozíciókat betöltő Apró Piroska a Vidnyánszky Attila kinevezését ellehetetleníteni igyekvő tüntetéssorozatot.

„Dobrev Klárának, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjének édesanyja, Gyurcsány Ferenc anyósa az Eötvös József Gimnázium Öregdiákok hivatalos oldalon, nyilvános Facebook-csoportban közzétett felhívás egyik hozzászólásában jelezte, hogy támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a Vidnyánszky Attila kinevezése ellen tüntetőket. Apró Piroska ugyanabban az 1952-ben államosított, II. kerületi, Szemlőhegy utcai villában nevelkedett, ahol a mai napig lakik a Demokratikus Koalíciót irányító Gyurcsány család. Apró Piroska MSZP-n belüli befolyásának köszönhetően ívelt felfelé 2002 után Gyurcsány Ferenc későbbi miniszterelnök pályája, de az ő politikai hátszelével vághatott neki Dobrev Klára is a nagypolitikának. Apró Piroska annak az Apró Antalnak a lánya, aki a Kádár-rendszer kommunista pártelitjének első vonalába tartozott: 45 éven keresztül volt országgyűlési képviselő, amelyből tizenhárom évig az Országgyűlés elnökeként funkcionált, de az MSZMP Központi Bizottságának és a Politikai Bizottságnak is oszlopos tagja volt. Apró Piroska számos államigazgatási pozíciót töltött be a rendszerváltás előtt, még a kereskedelmi miniszter helyettese is volt. Később, ’94-től Horn Gyula miniszterelnök kabinetirodáján államtitkár lett, majd több állami gazdasági társaságban kapott fontos tisztséget.”

A Gyurcsány család folytatja a Vidnyánszky Attila elleni gyűlölethadjáratot

A hirado.hu egyik olvasója vette észre, hogy egy Facebook-csoportban megjelent hozzászólásban támogatja Gyurcsány Ferenc anyósa, a kommunizmus idején magas állami pozíciókat betöltő Apró Piroska a Vidnyánszky Attila kinevezését ellehetetleníteni igyekvő tüntetéssorozatot.

Ámokfutás

Karácsony Gergely kísérleti laboratóriuma.

A Fidelitas elnöke felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy fejezze be a politikai ámokfutását – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„Illés Boglárka keddi budapesti, az Erzsébet körúton tartott sajtótájékoztatóján közölte: eddig türelemmel várták, hogy a főpolgármester mit szeretne kezdeni a Nagykörúttal, de mostanra a Fidelitasnál is 'betelt a pohár'. Hozzátette: Karácsony Gergely kísérleti laboratóriumként használja a fővárost, ami már tavasszal látható volt, amikor rendeletekkel vezette a várost, és egysávosította a nagykörutat. Emiatt – folytatta – annak a több tízezer embernek, aki autóval jár munkába, viszi a gyermekeit az iskolába vagy óvodába, el kell viselnie a szmogot és a torlódást – mondta. A főpolgármester megfelelő tervezés és egyeztetés hiányában hozott meg egy rendeletet, és csak azután érzékelte, hogy érdemes lenne megkérdezni az emberek véleményét – jelentette ki. Ezzel az autósokat a kerékpárosok ellen uszította és fordítva – hangsúlyozta.”

Fidelitas: Karácsony kísérleti laboratóriumként használja a fővárost

Illés Boglárka keddi budapesti, az Erzsébet körúton tartott sajtótájékoztatóján közölte: eddig türelemmel várták, hogy a főpolgármester mit szeretne kezdeni a Nagykörúttal, de mostanra a Fidelitasnál is „betelt a pohár". Hozzátette: Karácsony Gergely kísérleti laboratóriumként használja a fővárost, ami már tavasszal látható volt, amikor rendeletekkel vezette a várost, és egysávosította a nagykörutat.

Hatás

Balázs Klári csodaszere.

Nemrégen műtötték meg gerincsérvével Balázs Klárit, aki az operációról és a felépülés folyamatáról mesél, sőt, a Blikk Online cikkéből az is kiderül, milyen csodaszer segíti a gyógyulását.

„Klári bevallotta, hogy félt a műtéttől, de szerencsére minden teljesen rendben ment. Betegségének kialakulásáról nem tudni semmi pontosat, de az biztos, hogy a színpadi lét és az énekesnő életmódja nagyban befolyásolta a gerincsérv kialakulását. A művésznő egészségügyi állapota jelentősen javul, felépülésében egy gyógynövénykészítmény segíti, ami ibolyát is tartalmaz, az énekesnő szerint ez pedig nagyon hatásos gyulladáscsökkentő. 'Közben Gyuri nagyon édesen keresgélt – és talált is – egy nagyon jó dolgot nekem, egy gyógynövénykészítményt. Nagyon hatásos. Nagy öröm, hogy egy apró kapszulácska ennyit tud segíteni. Pedig sosem hittem benne' – mesélte az énekesnő csodaszerről.”

Ő maga árulta el: ez a különleges csodaszer segíti Balázs Klári felépülését - videó

Különleges gyógynövénykészítmény segíti Balázs Klári felépülését Fotó: RAS Archívum Az énekesnő komoly műtéten esett át, de szerencsére folyamatosan javul az állapota. Nemrégen műtötték meg gerincsérvével Balázs Klárit, aki az operációról és a felépülés folyamatáról a Mokka műsorában is mesélt. ( A legfrissebb hírek itt) Klári bevallotta, hogy félt a műtéttől, de szerencsére minden teljesen rendben ment.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99904/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.14. 04:00
A karácsonyfa baloldali betiltása, a keresztény kultúra erőforrása, a Soros-gondolatok magyarországi exportja, az építési hitelek szigorodása és Köllő Babett vagány villantása hétfői online lapszemlénkben.

Pár napig még marad velünk a nyár

2020.09.13. 19:15
Csak nem akar elmúlni a jó idő, olyannyira nem, hogy a jövő hét első felében akár 30 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.

484 fővel nőtt a fertőzöttek száma itthon

2020.09.13. 09:35
Ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.13. 05:10
A brutális Gyurcsány-videó hasítása, a Soros-hálózat többfrontos támadása, a maszkulin képernyő feminitása, a sárgamellényesek tombolása és Mundruczó Kornél elismerése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?