Blogolj!

Blogstar kávéház

Sürgősség

Az életmentés kiszámlázása.

Nem lesz ingyen sürgősségi ellátás a Tb-adósoknak. Az ellátásért a kórházak annyi pénzt kérhetnek, amennyit a NEAK-tól kapnának, de maximum 750 ezer forintot – mutatja be a Népszava Online.

„A sürgősségi ellátásért is fizetniük kell azoknak, akik július után hat havi tb-tartozást halmoznak fel – hívta fel a figyelmet Kiss Zsolt, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) főigazgatója szerdán az IME szaklap konferenciáján. Az már korábban kiderült, hogy a tartozás miatt taj-számukat elvesztők csak a számla előzetes kifizetése után kaphatnak halasztható egészségügyi ellátást. A sürgősségi ellátás viszont eddig kivétel volt, az járt mindenkinek ingyenesen. Ezen változtatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma augusztus végén megjelent rendelete, amely szerint a sürgősségi ellátásért is fizetnie kell annak, akinek nincs érvényes tajszáma. Itt annyi a könnyítés, hogy a számlát a – bizonyos esetekben életmentő – beavatkozás után is ki lehet egyenlíteni. Ám a rendelet azt is előírja, hogy a beteget, illetve a hozzátartozóját már a beavatkozás előtt tájékoztatni kell a várható költségekről. Az ellátásért a kórházak annyi pénzt kérhetnek, amennyit a NEAK-tól kapnának, de maximum 750 ezer forintot. A sürgősségi ellátás körébe tartoznak például a baleseti sérülések, a mérgezések, a szív és érrendszeri-, agyi keringési zavarok, hőártalmak, áramütések, vízi balesetek, akut hasi katasztrófák. Ezek közös jellemzője, hogy ellátás nélkül néhány perc vagy akár órák alatt visszafordíthatatlan állapotba kerülhet, maradandó károsodást szenvedhet, vagy meghalhat a beteg.”

Kiszámlázott életmentés: nem lesz ingyen sürgősségi ellátás a Tb-adósoknak

Az ellátásért a kórházak annyi pénzt kérhetnek, amennyit a NEAK-tól kapnának, de maximum 750 ezer forintot. A sürgősségi ellátásért is fizetniük kell azoknak, akik július után hat havi tb-tartozást halmoznak fel - hívta fel a figyelmet Kiss Zsolt, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) főigazgatója szerdán az IME szaklap konferenciáján.

Háló

A Soros-szervezetek lopakodása.

A baloldal által tavaly átvett önkormányzatok eddigi működése alapján a Századvég rámutatott: hatalmas tétje lesz a 2022-es választásnak, mivel Gyurcsányék országos szintre terjesztenék ki a külföldről támogatott civilek befolyásszerző manővereit – áll a Magyar Hírlap Online cikkében.

„A DK-s Niedermüller Péter vezetése alatt álló erzsébetvárosi önkormányzat csaknem hatmillió forintos értékben kötött megbízási szerződést a külföldi forrásokból bőkezűen finanszírozott Transparency Internationallel a belső szabályzatok felülvizsgálata céljából – emlékeztetett legfrissebb elemzése kiindulópontjaként a Századvég Alapítvány. Hozzáfűzték, Pikó András, a VIII. kerület polgármestere – a képviselőtestület mellőzésével – döntött arról, hogy az önkormányzat az Open Society Foundations által támogatott Rosa Parks Alapítvánnyal és a Partners Hungary Alapítvánnyal közösen óvodafejlesztési támogatásra nyújt be uniós pályázatot, amelynek forrásai viszont végül nem a kerületi óvodákhoz, hanem a két NGO-hoz érkeztek. E fejlemények alapján két fontos következtetés szűrhető le. Egyrészt Gyurcsány Ferenc és szövetségesei leplezetlenül a politikai lobbiszervezetek kifizetőhelyeként tekintenek az általuk irányított településekre, másrészt sorozatos megszorító intézkedéseik tükrében megkérdőjelezhető a szóban forgó NGO-k számára történő forrásjuttatás – írta a Századvég.”

Sorosék hálójában a baloldali önkormányzatok

A DK-s Niedermüller Péter vezetése alatt álló erzsébetvárosi önkormányzat csaknem hatmillió forintos értékben kötött megbízási szerződést a külföldi forrásokból bőkezűen finanszírozott Transparency Internationallel a belső szabályzatok felülvizsgálata céljából - emlékeztetett legfrissebb elemzése kiindulópontjaként a Századvég Alapítvány. Hozzáfűzték, Pikó András, a VIII.

Tisztaság

A környezetvédelem jobboldalisága.

Greta Thunberg tutira a baloldalé, de a környezetvédelem nem – állítja az Origo.hu.

„Nem igaz, hogy a zöld ügyek a baloldalé, sőt. Erről írt a Le Figaróban egy ismert és meglehetősen fiatal történész-politológus, Max-Erwann Gastineau. Szerinte minden alap nélkül próbálja a (francia) baloldal megszerezni ezt a témakört. A jobboldali elnökök, Pompidou-tól Giscard-on és Chirac-on át egészen Nicolas Sarkozy-ig, tökéletesen tisztában voltak azzal, hogy milyen fontos kérdés az ökológia. Greta Thunberg a baloldalé, az kétségtelen, de nem a környezetvédelem kérdésköre.”

Greta Thunberg a baloldalé, de a környezetvédelem nem

Nem igaz, hogy a zöld ügyek a baloldalé, sőt. Erről írt a Le Figaróban egy ismert és meglehetősen fiatal történész-politológus, Max-Erwann Gastineau. Szerinte minden alap nélkül próbálja a (francia) baloldal megszerezni ezt a témakört. A jobboldali elnökök, Pompidou-tól Giscard-on és Chirac-on át egészen Nicolas Sarkozy-ig, tökéletesen tisztában voltak azzal, hogy milyen fontos kérdés az ökológia.

Szigor

A maszktagadók megrovása.

Mostantól megbüntetik a maszkot szabálytalanul viselőket is a tömegközlekedési eszközökön – jelenti a Hirado.hu.

„Csúcson az aktív fertőzöttek száma itthon, még soha nem volt korábban ötezernél több nyilvántartott koronavírus-fertőzött az országban. Jelenleg 5103-an vannak. Szigor jön a BKV-nál. Holnaptól büntetik azokat, akik nem vagy nem szabályosan viselnek maszkot. Szigorítottak az iskolákban is, az Emmi javasolja például a szalagavatók elhalasztását – közölte az M1 Híradó.”

Megbüntetik a maszkot szabálytalanul viselőket is a tömegközlekedési eszközökön

Csúcson az aktív fertőzöttek száma itthon, még soha nem volt korábban ötezernél több nyilvántartott koronavírus-fertőzött az országban. Jelenleg 5103-an vannak. Szigor jön a BKV-nál. Holnaptól büntetik azokat, akik nem vagy nem szabályosan viselnek maszkot. Szigorítottak az iskolákban is, az Emmi javasolja például a szalagavatók elhalasztását - közölte az M1 Híradó.

Karakter

Kulka János nagy visszatérése.

Összeállt a stáb, elkezdődött a nagy munka, újra mozifilmet forgat Kulka János (61). Bár a Jászai Mari-díjas színművész 2016-os sztrókja után sokáig csak kisebb szerepeket vállalt, most nagyobb feladatot kapott – számol be róla a Blikk Online.

„Mint arról korábban beszámoltunk, az itthon és külföldön is hatalmas sikert arató A vizsga című film folytatásában láthatja majd a közönség. A játszmát a napokban kezdték forgatni, ami komoly feladat elé állítja a színészt, a film egyik első jelenetében ugyanis el kell játszania, hogy sztrókos. Kulka sztrókját beleírtam A játszma forgatókönyvébe: az általa alakított karakter, Markó Pál is sztrókot kap a film elején – nyilatkozta korábban lapunknak a forgatókönyv írója, Köbli Norbert (42), jelezve, izgalmas lesz a produkció.”

Visszatér a nagy vászonra Kulka János

Budapest - Összeállt a stáb, elkezdődött a nagy munka, újra mozifilmet forgat Kulka János (61). Bár a Jászai Mari-díjas színművész 2016-os sztrókja után sokáig csak kisebb szerepeket vállalt, most nagyobb feladatot kapott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99941/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?