Blogolj!

Blogstar kávéház

Tartalék

Karácsony Gergelyék sunnyogása.

A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat nem ad pénzt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai ágazatnak, például a vendéglátósoknak, taxisoknak. A Fidesz korábban 50 milliárd forintos fővárosi gazdasági mentőcsomag bevezetését kérte a baloldali vezetéstől – írja az Origo.hu.

„Mára kiderült, hogy nem ad a főváros pénzt a turisztikai ágazatban dolgozóknak, a taxisoknak, vendéglátósoknak, miközben Bécsben már a harmadik segélycsomagot jelentették be, 50 millió euró értékben – mondta Láng Zsolt. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra is, hogy az olasz és spanyol városok is aktívan segítik a helyi vállalkozókat. A főváros nem tesz semmit, miközben 80-100 milliárdos tartalékkal rendelkezik – tette hozzá az Origónak.”

A fővárosi önkormányzat nem ad pénzt a koronavíruson milliókat veszítő embereknek

A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat nem ad pénzt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai ágazatnak, például a vendéglátósoknak, taxisoknak - mondta az Origónak Láng Zsolt. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője bejelentette azt is, hogy az ügyben jövő kedden tarthatnak rendkívüli közgyűlést. A Fidesz korábban 50 milliárd forintos fővárosi gazdasági mentőcsomag bevezetését kérte a baloldali vezetéstől.

Jelentés

A korrupció szivattyúja.

Magyar rekord: az uniós átlag tízszeresét szívhatta fel a korrupció hazánkban – legalábbis a Népszava Online cikke szerint.

„Magyarország kapta a legtöbb ajánlást a szabálytalanságok, illetve csalások kiküszöbölésére az EU korrupcióellenes szervezetétől – derül ki az OLAF frissen megjelent éves jelentéséből. Az OLAF 2015 és 2019 között Magyarországnak címezte a legtöbb ajánlását az uniós kifizetésekkel kapcsolatos szabálytalanságok, csalások felszámolására. Ezek az ajánlások az uniós felzárkóztatási az agrártámogatások 4 százalékára vonatkoztak. A korrupciógyanús pénzfelhasználás mértéke tízszerese az EU-s átlagnak, ami a vizsgált időszakban 0,36 százalék volt. Ezzel a huszonhét tagállam abszolút listavezetője Magyarország.”

Magyar rekord: az uniós átlag tízszeresét szívhatta fel a korrupció

Magyarország kapta a legtöbb ajánlást a szabálytalanságok, illetve csalások kiküszöbölésére az EU korrupcióellenes szervezetétől - derül ki az OLAF frissen megjelent éves jelentéséből. Az OLAF 2015 és 2019 között Magyarországnak címezte a legtöbb ajánlását az uniós kifizetésekkel kapcsolatos szabálytalanságok, csalások felszámolására. Ezek az ajánlások az uniós felzárkóztatási az agrártámogatások 4 százalékára vonatkoztak.

Csúcspont

Magyarország családközpontú kormányzása.

A magyar kormány fordítja a legtöbbet, a GDP (bruttó hazai termék) mintegy öt százalékát a családokra Európában, a költségvetésből a 2010-es összeghez képest 2,5-szer annyi jut erre a célra – a Magyar Hírlap Online szerint erről beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az online tartott mexikói családügyi konferencián.

„A magyar családtámogatások között említette a családi adókedvezményt, a négygyermekes anyák szja-mentességét, a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), a babaváró támogatást, új bölcsődék létrehozását, a jelzáloghitel-elengedést, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, a csecsemőgondozási díj emelését, az ingyenes tankönyvet, valamint a bölcsődés, óvodás, iskolás gyerekek ingyenes és kedvezményes étkeztetését. Kiemelte: összekötötték a munkát és a családtámogatásokat, és elvárják a szülőktől, hogy munkát vállaljanak, mert a felelős gyermekvállalást támogatják. A magyar kormány célja, hogy segítse a vágyott gyermekek megszületését, ezért folyamatosan bővíti a kedvezmények körét, és a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt sem szüntette meg a támogatásokat – hangsúlyozta Novák Katalin. Az államtitkár elmondta, hogy a családközpontú kormányzásnak köszönhetően 2011 óta több mint húsz százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv, a házasságkötések száma negyvenéves csúcsponton van, miközben a válások száma hatvan éve nem volt ilyen alacsony.”

Novák Katalin: A magyar kormány fordítja a legtöbbet a családokra Európában

2020. szeptember 10. csütörtök. 20:58 Novák Katalin spanyol nyelvű beszédében azt mondta, hogy a demográfiai válság - a nyugati világ országaihoz hasonlóan - Magyarországon is komoly kihívást jelent: a magyar lakosság 1981 óta folyamatosan csökken, a kormány ezért döntött 2010-ben úgy, hogy családbarát országot épít, amelynek középpontjában a gyermekvállalás előtt álló fiatalok és a gyermekes családok kiemelt támogatása áll.

Védelem

A honi sztárok maszkkampánya.

Egyre több híres ember hívja fel a figyelmet internetes videókban a maszkviselés fontosságára. A szakemberek szerint a legfontosabb most az, hogy ahol csak lehet, közösségben, zárt térben viseljünk maszkot, mert ezzel lassíthatjuk a koronavírus-járvány második hullámának terjedését – így a Hirado.hu.

„Pély Barna Artisjus-díjas zenész internetes videóban kér mindenkit, hogy viseljen maszkot. A szakemberek elmondták, hogy a maszkhasználat jelentősen csökkentené a vírus terjedésének veszélyét. Boros Csaba, a Republic együttes basszusgitárosa is a maszkviselésre ösztönöz. Egyre több híres ember készít maszkviselésre ösztönző videókat. Így tett Walkó Csaba, a Compact Disco énekese is. Korda György és felesége, Balázs Klári is arra ösztönöz mindenkit, hogy hordjon maszkot mások és saját maga egészségének védelmében. Egyre többen viselik rosszul a maszkot, a szájukat elfedik, de az orrukat nem – mondta a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének elnöke, Balázs Bianka az M1-en. Szerinte ez különösen veszélyes, ugyanis így is fertőzhetnek, ráadásul a szabálytalankodók magukat sem védik meg a vírustól.”

Hírességek biztatják az embereket: maszkot fel!

Egyre több híres ember hívja fel a figyelmet internetes videókban a maszkviselés fontosságára. A szakemberek szerint a legfontosabb most az, hogy ahol csak lehet, közösségben, zárt térben viseljünk maszkot, mert ezzel lassíthatjuk a koronavírus-járvány második hullámának terjedését - hangzott el az M1 Híradójában.

Küzdelem

Dobó Ági csigafóbiája.

A Love Bistro forgatásán érte el a pánik – számol be róla a Blikk Online.

„Az elmúlt napokban Ági azért készült ki a főzés közben, mert kifutottak az időből, majd az étel alapanyaga miatt kezdett el reszketni. „Iszonyatosan félek tőle, annyira gusztustalannak tartom, hogy szerintem nincs más ilyen undorító teremtmény a földön' – magyarázta Ági – számolt be az nlc.hu. Ám nem ő az egyetlen, aki ilyen gondokkal küzd, a csigáktól való fóbiának ugyanis van egy hivatalos megnevezése is: molluscophobiának hívják.”

A Love Bistro forgatásán derült ki, milyen fóbiája van Dobó Áginak - videó

A Love Bistro forgatásán Dobó Ágit elérte a pánik. Az egykori szépségkirálynő igencsak otthonosan mozog a konyhában, három évvel ezelőtt a Konyhafőnök VIP versenyét is megnyerte. Most azonban nagyobb rajta a nyomás, ugyanis szerelmével, Csabival kell helytállniuk a Love Bistro konyhájában.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99986/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?