Blogolj!

Íme az igazság: Karácsony csak sunnyog, nem segít a vállalkozóknak

A budapesti Fidesz alaposan leszedte a keresztvizet a balliberális főpolgármesterről.

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Fidesz javaslatot nyújtott be, hogy a főváros adjon pénzt a Budapesten idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak, Karácsonyék azonban ezt elutasítják

– közölte Facebook-oldalán a Fidesz Budapest.

„Karácsony Gergely helyettesei még mindig úgy gondolják, hogy a fővárosnak nincs felelőssége és legfőképpen nincs feladata a koronavírus járvány gazdasági hatásainak csökkentése érdekében. Továbbra is hárítják a felelősséget, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciót pedig, amely ellenzékben dolgozik Budapesten, összekeverik a kormánnyal. Karácsony hallgat, helyettesei közül pedig egy sort sem írnak válaszukban arról, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak hogyan akarnak segíteni. A cselekvés helyett a fővárosi ellenzék nyakába akarják tolni a felelősséget!”

– rántották le a leplet a szivárványos ármánykodásról a jobboldali képviselőcsoport tagjai.

Hozzátették, amennyiben a főváros a gazdasági károk enyhítése érdekében cselekedni akar, úgy továbbra is azt javasolják Karácsony Gergelynek, hogy különítsen el 50 milliárd forintot a járvány hatásainak kezelésére, sürgősen hívja össze a fővárosi közfejlesztések tanácsát, valamint kezdjen tárgyalásokat például a kkv szektor képviselővel, a szállodaszövetséggel, valamint az taxisok érdeképviseletével.

„Helyettesei pedig a fővárosi ellenzék kritizálása helyett dolgozzanak végre, cselekedjenek a Budapesten élők érdekében, mert például Dorosz Dávid közel egy éves főpolgármester-helyettesi munkája kimerült abban, hogy alkalmatlansága miatt elvették tőle a Lánchíd projektet, a járványhelyzet közepén viszont közösségi ivókutakat adott át”

– szúrtak oda.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerdán jelentette be, frakciója azt indítványozza, hogy a főváros a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére. A kezdeményezés egyelőre nem talált pozitív fogadtatásra a balliberális városvezetés részéről.

Pedig akár Bécs is példát mutathatna...

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99973/pics/lead_800x600.jpg
budapest,fertőzés,Fidesz,gazdaság,járvány,Karácsony Gergely,KDNP,kkv,koronavírus,Láng Zsolt,vállalkozás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Száz éven felüli koronavírusos beteg is gyógyult már meg

2020.11.27. 12:00
Az operatív törzs rövidre fogta pénteki sajtótájékoztatóját, de néhány fontos infót azért így is megtudtunk.

Az európai válságkezelő alap létrejöttéhez nélkülözhetetlen a magyar és lengyel szavazat

2020.11.27. 10:20
Többek között erről beszélt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádiónak adott interjújában. A …

Elhunyt 135 beteg, 6393 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.11.27. 09:15
A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 6393 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és elhunyt 135 többségében …

Korona-napló, 2020. november - hírfolyam

2020.11.27. 07:05
Minden történés, minden adat, minden jó és rossz hír egy helyen az életünket megkeserítő Covid-19-ről.

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Gulyás Gergely: Nem várhatóak újabb szigorítások

2020.11.26. 11:05
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ma is megtartotta a szokásos heti online Kormányinfót. Mutatjuk a részleteket!

Elhunyt 115 beteg, 6360 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.11.26. 09:20
A legfrissebb adatok szerint 6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést,és elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Operatív törzs: íme a megyei bontás a fertőzöttek számáról

2020.11.24. 12:10
Mától életbe lépett az idősek vásárlási idősávját biztosító intézkedés, de nem csupán erről esett szó az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Ezeket a cikkeket olvastad már?