Blogolj!

Íme az igazság: Karácsony csak sunnyog, nem segít a vállalkozóknak

A budapesti Fidesz alaposan leszedte a keresztvizet a balliberális főpolgármesterről.

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Fidesz javaslatot nyújtott be, hogy a főváros adjon pénzt a Budapesten idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak, Karácsonyék azonban ezt elutasítják

– közölte Facebook-oldalán a Fidesz Budapest.

„Karácsony Gergely helyettesei még mindig úgy gondolják, hogy a fővárosnak nincs felelőssége és legfőképpen nincs feladata a koronavírus járvány gazdasági hatásainak csökkentése érdekében. Továbbra is hárítják a felelősséget, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciót pedig, amely ellenzékben dolgozik Budapesten, összekeverik a kormánnyal. Karácsony hallgat, helyettesei közül pedig egy sort sem írnak válaszukban arról, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak hogyan akarnak segíteni. A cselekvés helyett a fővárosi ellenzék nyakába akarják tolni a felelősséget!”

– rántották le a leplet a szivárványos ármánykodásról a jobboldali képviselőcsoport tagjai.

Hozzátették, amennyiben a főváros a gazdasági károk enyhítése érdekében cselekedni akar, úgy továbbra is azt javasolják Karácsony Gergelynek, hogy különítsen el 50 milliárd forintot a járvány hatásainak kezelésére, sürgősen hívja össze a fővárosi közfejlesztések tanácsát, valamint kezdjen tárgyalásokat például a kkv szektor képviselővel, a szállodaszövetséggel, valamint az taxisok érdeképviseletével.

„Helyettesei pedig a fővárosi ellenzék kritizálása helyett dolgozzanak végre, cselekedjenek a Budapesten élők érdekében, mert például Dorosz Dávid közel egy éves főpolgármester-helyettesi munkája kimerült abban, hogy alkalmatlansága miatt elvették tőle a Lánchíd projektet, a járványhelyzet közepén viszont közösségi ivókutakat adott át”

– szúrtak oda.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerdán jelentette be, frakciója azt indítványozza, hogy a főváros a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére. A kezdeményezés egyelőre nem talált pozitív fogadtatásra a balliberális városvezetés részéről.

Pedig akár Bécs is példát mutathatna...

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99973/pics/lead_800x600.jpg
budapest,fertőzés,Fidesz,gazdaság,járvány,Karácsony Gergely,KDNP,kkv,koronavírus,Láng Zsolt,vállalkozás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Müller Cecília: Magyarország célja, hogy elkerülje az újabb korlátozásokat

2020.09.30. 11:45
Az országos tisztifőorvos szerint ha a lakosság betartja a védelmi intézkedéseket és a higiéniai szabályokat, akkor elkerülhetőek a …

894 fővel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.09.30. 09:20
Újabb nyolc beteg veszítette életét a koronavírus-járványban.

Müller Cecília: Csehországban és Szlovákiában szigorításokatat rendeltek, nálunk viszont ez nincs tervben

2020.09.29. 12:10
A korábbi hetekben megháromszorozódott a pozitív esetek száma. de lassult a növekedés, …

851 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg

2020.09.29. 09:10
851 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 25 567 főre nőtt a hazánkban beazonosított …

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Orbán: ha egyszer sikerült, újra sikerül legyőzni a járványt

2020.09.27. 20:20
Magyarország számára lesz koronavírus elleni vakcina és mindenkinek, aki akarja, időben elérhető lesz az oltóanyag - erről Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 Tények …

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

2020.09.26. 11:10
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?