Blogolj!

Az emberek azt akarják, hogy Magyarország működjön

Péntek reggel a Kossuth Rádió vendége volt Orbán Viktor, miniszterelnök, ahol többek között arról is beszélt, hogy az előttünk álló napokban több intézkedést is be fognak jelenteni.

Orbán Viktor elsőként a kamaraerdei idősekotthonában bekövetkezett tömeges fertőzések kapcsán elmondta, hogy bár a két hullám különbözik egymástól, és a védekezés is különbözni fog, egy közös pontja lesz a két hullámnak mégpedig az, hogy az időseket fenyegeti és idősotthonok a veszélyeztetettek. 

Ezért minden idősotthonvezetőt arra kér, hogy fokozottan figyeljen az intézményére és a főpolgmárestertől is kell komolyságot kér.

Dolgozzon ne levelezzen - fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor kifejtette, hogy van egy haditervük a második hullámra, mely a Nemzeti konzultációra adott válaszokat is figyelembe vette. A kormánynak tudnia kellett mit bír el a magyar nép, ezért is kérték ki az emberek véleményét.

A vírus elős hullámánál az ország jól vizsgázott. Erős fegyelmezettség jellemezte az országot, létrejött a nemzeti együttműködés.

Az emberek azt akarják, hogy Magyarország működjön. 

Cél, hogy megvédjük az ország működőképességet. A vírus nem győzheti le az országot.

A korlátozásokkal kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, hogy általános korlátozásokra nem kell számítani. Az iskolákat sem fogják bezárni, sőt, elsőként a fertőzötteket és a kontaktokat veszik ki, majd ha szükség van rá akkor felfüggesztik az egész osztályt. A teljes iskolát csak a legvégső esetben zárják be. Az iskolákkal kapcsolatosan Orbán Viktor elmondta, hogy elrendelte a kötelező hőmérséklet-vizsgálatot az intézményekben.

Az egészségügyet érintő döntésekkel kapcsolatban elhangzott, hogy

az influenza oltások ingyenesek, a koronavírus tesztek pedig hatósági árasak lehetnek.

A vírustagadókkal és a maszkellenesekkel kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, hogy járvány van, ezért korlátozni kell az egyéni szabadságjogokat. De nem fog ez örökké tartani. Aki nem hord maszkot másokat veszélyzetet. 

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a térségbeli országokkal szoros kapcsolatok jöttek létre, és ezt most a járványügyi szabályok terén is alkalmazni fogják. Szükséges az információk cseréje.

Az összeurópai bajban létre lehet hozni egy közép-európai biztonságos szigetet.

Az interjú kapcsán szóba került Donald Trump is, akivel Orbán Viktor pont a tegnapi napon beszélt telefonon, a kormányfő bízik benne, hogy Trump marad az amerikai elnök, mert az jó a térségnek is. 

Orbán Viktor kijelentte, hogy a kormány már tudja, mit kell tenni és a következő napokban fogják a haditerv részleteit elmondani az embereknek. 

Bár nagyobb költségvetési hiánnyal kénytelenek számolni, mint tervezték, de lesz pénz az intézkedések meghozatalára.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99990/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Kossuth rádió 180 perc,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Operatív törzs - cél a közösségi terjedés megelőzése

2020.09.22. 11:40
Megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Müller Cecília, tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőralezredes adott tájékoztatást a friss információkról.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Operatív törzs: a korlátozások a vírus terjedésének megakadályozását szolgálják

2020.09.21. 12:15
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Magyarország és a …

Koronavírus: 876 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.21. 09:45
876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt három krónikus beteg, az aktív fertőzöttek száma 13 779 fő.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

1070 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

2020.09.20. 09:10
Újabb nyolc beteg hunyt el, a fertőzöttek száma elérte a 17 990 főt, az aktív fertőzöttek száma pedig jelenleg közel 13 ezer.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Müller Cecília: az utóbbi napokban 35 év a betegek átlagéletkora

2020.09.19. 12:55
Az országos tisztifőorvos leszögezte: a koronavírus elleni védekezés célja most az, hogy tudjuk élni a mindennapi életünket, de ezt biztonságosan tegyük, s ne …

809 újabb fertőzöttet találtak Magyarországon

2020.09.19. 09:00
Hat krónikus beteg veszítette életét szombatra a koronavírus-járványban.

Hétfőtől 10 napra csökken a karanténkötelezettség Magyarországon

2020.09.19. 08:55
Módosul a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet. Hétfőtől a karanténkötelezettséget 14 napról 10 napra …

Ezeket a cikkeket olvastad már?