Blogolj!

Blogstar kávéház

Szellem

Boris Johnson keménykedése.

Johnson megmakacsolta magát: hétfőn a brit parlament elé kerül a Brexit-megállapodást felülíró törvényjavaslat. Hiába tiltakozik az Európai Unió és egyes brit kormánypárti képviselők a lépés ellen – olvasható a Népszava Online-on.

„Semmilyen látható eredményt nem hozott az Európai Unió és az Egyesült Királyság közti szabadkereskedelmi tárgyalások csütörtökön befejeződött nyolcadik fordulója, a London által váratlanul bejelentett úgynevezett 'belső piaci' törvényjavaslat pedig még be is árnyékolta a megbeszéléseket. A brit kormánytagjai, köztük a péntek reggeli tévé- és rádióműsorokba delegált Nadhim Zahawi, az üzleti életért és az energetikáért felelős államtitkár nem győzik eléggé bizonygatni: az első olvasatban hétfőn megvitatásra kerülő előterjesztés csak arra az esetre szól, ha a szabadkereskedelmi megbeszélések nem hoznak eredményt. A Downing Street maga szeretné megállapítani, milyen vámellenőrzésre és illetékbefizetésekre lesz szükség a Nagy-Britanniából Észak-Írországba tartó áruforgalomban, mert ellenkező esetben attól tart, az EU minden árucikkre kiterjesztené a kontrollt, megbénítva ezzel az országon belüli kereskedelem zavartalan áramlását. A múlt év végén maga Boris Johnson által kialkudott, januárban elfogadott kilépési törvény szellemében London súlyos pénzbüntetésekre, majd szankciókra számíthatna, ha megszegné a vám- és illetékszabályokat. Az Unió indokolt felháborodással fogadta a tavaly megkötött megállapodás és egyben nemzetközi jog megsértésére irányuló kísérletet.”

Johnson megmakacsolta magát: hétfőn a brit parlament elé kerül a Brexit-megállapodást felülíró törvényjavaslat

Hiába tiltakozik az Európai Unió és egyes brit kormánypárti képviselők a lépés ellen. Semmilyen látható eredményt nem hozott a Európai Unió és az Egyesült Királyság közti szabadkereskedelmi tárgyalások csütörtökön befejeződött nyolcadik fordulója, a London által váratlanul bejelentett úgynevezett "belső piaci" törvényjavaslat pedig még be is árnyékolta a megbeszéléseket.

Hatás

Karácsony Gergely töketlenkedése.

A Fidesz javaslatot nyújtott be, hogy a főváros biztosítson pénzt a Budapesten idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak, azonban ezt Karácsony Gergelyék elutasítják. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője videóban szólítja fel a főpolgármestert a mielőbbi cselekvésre – írja a Magyar Hírlap Online.

„Napról napra láthatjuk, hogy a koronavírus második hulláma milyen súlyos gazdasági hatásokkal jár. Különösen igaz ez a fővárosban az idegenforgalomból és a turizmusból élő vállalkozókra, munkavállalókra. Most az egészségünk megőrzése mellett a legfontosabb feladatunk a gazdaság versenyképességének megtartása – összegez Láng Zsolt. Ismételten kiemeli, Budapest fővárosnak van pénze, ezért nyomatékkal kérik Karácsony Gergelyt, hogy különítsen el 50 milliárd forintot, és támogassa ezzel Budapesten az idegenforgalomból és a turizmusból élőket.”

Karácsonyék még mindig nem hajlandóak cselekedni

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Fidesz javaslatot nyújtott be, hogy a főváros biztosítson pénzt a Budapesten idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak, azonban ezt Karácsony Gergelyék elutasítják. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője videóban szólítja fel a főpolgármestert a mielőbbi cselekvésre. „Napról napra láthatjuk, hogy a koronavírus második hulláma milyen súlyos gazdasági hatásokkal jár.

Bizonyosság

Szeptember 11-e konteói.

A Hirado.hu szerint ma is terjednek a 2001. szeptember 11-én történt amerikai terrortámadásokkal kapcsolatos, zavaros összeesküvés-elméletek.

„Órákkal később, amikor még össze sem omlott az utolsó torony, a WTC 7-es számú építménye, már megjelent a történtekről az első online terjedő, összeesküvés-elméletet tartalmazó találgatás. Ezek az elméletek ma is tartják magukat – írta a BBC. Egy magát David Rostchecknek nevező internetfelhasználó az események napján ezt írta: Csak én látom úgy, vagy bárki más is észrevette, hogy nem a repülőbecsapódások omlasztották össze a World Trade Centert? Rostcheck szerint az épületeket elpusztították. Arra is célozgatott, hogy ez valami borzalmas terv volt, melynek csak kísérő eszközei voltak az eltérített repülők. A brit hírcsatorna megszólaltatta a WTC északi tornyában elhunyt egyik áldozat, Geoff Campbell testvérét, Matt Campbellt is. A férfi elmondta: amíg 2013-ban bizonyosságot nem nyert, hogy testvére lapockacsontjának egy darabját azonosították a 2002-ben a helyszínen összeszedett, s azóta folyamatosan vizsgált romok között, ő maga sem hitte már el a hivatalos álláspontot.”

Az internet mindent elbír, az acél nem: hazugságok szeptember 11-ről

Miközben a Facebook a legsötétebb szovjet idők cenzúráját is túlszárnyaló buzgalommal, tömegével tilt le olyan oldalakat és bejegyzéseket, mint Donald Trump amerikai elnök kampánycsapatának hirdetései, vagy hogy hazai példát is idézzünk, a Katolikus Válasz cikkei, a nyilvánosság minden színterén ma is zavartalanul terjedhetnek a 2001. szeptember 11-én történt amerikai terrortámadásokkal kapcsolatos, zavaros összeesküvés-elméletek.

Vizsgálat

Törőcsik Mari köhögőrohama.

Súlyos köhögőrohama volt Törőcsik Marinak, és kórházba kellett vinni – számol be róla az Origo.hu.

„Az AC News felhívta telefonon Törőcsik Marit, de azt az ápolója vette fel, aki elmondta, hogy a Nemzet Színésze gyengélkedik. Hosszú éjszakája volt, nem is nagyon aludt. Tegnap köhögőrohama volt, ami miatt kórházba kellett vinni. Elvégezték a szükséges vizsgálatokat, aztán hazaengedték – mondta az ápoló, majd azzal folytatta, hogy most is Törőcsik Mari mellett van, de vele se nagyon akart beszélni, inkább pihen, alszik. Nem tudni mikor fog felkelni, kiszámíthatatlan, hogy mikor van ébren. Az ápoló elmondta, hogy nem koronavírusos megbetegedésről van szó.”

Súlyos köhögőrohama volt Törőcsik Marinak és kórházba kellett vinni

Köhögőrohama volt, ezért kórházba vitték Törőcsik Marit, majd a szükséges vizsgálatok elvégzése után hazaengedték. Az AC News felhívta telefonon Törőcsik Marit, de azt az ápolója vette fel, aki elmondta, hogy a Nemzet Színésze gyengélkedik. Hosszú éjszakája volt, nem is nagyon aludt. Tegnap köhögőrohama volt, ami miatt kórházba kellett vinni.

Kassza

Kanye West tízmilliárdjai.

Bár a karantén időszaka világszerte megroppantotta a zenészeket, a legnagyobb sztároknak anyagilag meg sem kottyan a koronavírus okozta kiesés. Sőt, remekül elvannak mesés vagyonukkal, amelynek nagysága az átlagember számára szinte felfoghatatlan – állítja a Blikk Online.

„Mert míg az élet tavasszal sok helyen leállt, a legnagyobb csillagokhoz így is dőlt a pénz; a Forbes magazin pedig összeszedte, kik 2020 legjobban kereső zenészei. A lista élén Kanye West (43) áll, aki az elmúlt hónapokban az Egyesült Államok elnöki posztjával is kacérkodott (kampányára néhány hónap alatt 1,75 milliárd forintnyi dollárt költött), ráadásul kampánya során meglehetősen megromlott a kapcsolata feleségével, a realitysztár Kim Kardashiannal. Ugyan azóta nem győz bocsánatot kérni a párjától, de talán vigasztalja őt az a 241 millió dollár (72 milliárd forint), amely a különböző szponzori szerződésekből és saját márkája, valamint az Adidasszal kötött kontraktusa után csordogált be a kasszájába.”

Meg sem érzi a világjárványt: továbbra is dőlnek a tízmilliárdok Kanye Westhez

Mert míg az élet tavasszal sok helyen leállt, a legnagyobb csillagokhoz így is dőlt a pénz; a Forbes magazin pedig összeszedte, kik 2020 legjobban kereső zenészei. A lista élén Kanye West (43) áll, aki az elmúlt hónapokban az Egyesült Államok elnöki posztjával is kacérkodott (kampányára néhány hónap alatt 1,75 milliárd forintnyi dollárt költött), ráadásul kampánya során meglehetősen megromlott a kapcsolata feleségével, a realitysztár Kim Kardashiannal.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100012/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?