Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Gulyás Gergely: nem engedhetjük meg, hogy a vírus tönkretegye a mindennapokat

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfón elmondta, Magyarország felkészült a koronavírus-járvány második hullámára, az emberi élet védelme a legfontosabb, de a gazdaság semmiképpen sem állhat le, így egyelőre nem várhatók újabb szigorítások.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A tárcavezető ismertette, a kormány szerdai ülésén leghosszabban a járványhelyzettel foglalkozott és elkezdte kiértékelni a nemzeti konzultáció rendelkezésre álló eredményeit, amely teljes ismeretében a jövőben lehetnek a járványügyi szabályozásban változások, egyelőre viszont nem tervez a kormány szigorítani a jelenleg is érvényben lévő szabályokon.

Gulyás Gergely leszögezte, a koronavírus-járvány második hulláma Magyarországot is elérte, de erre sikerült felkészülnünk, a sikeres védekezéshez szükséges tesztek, maszkok és lélegeztetőgépek beszerzése megtörtént, a szükséges infrastruktúra rendelkezésre áll.

"Nem engedhetjük meg, hogy a vírus tönkretegye a mindennapokat, veszélyeztesse az oktatást, a hétköznapokat. Mindent megteszünk, hogy az emberi egészség és élet védelme biztosított legyen, de a védekezés célja a második hullám alatt nem csak az, hogy a lehető legkevesebbek egészsége károsodjon, hanem az is, hogy az ország működőképességét megőrizzük"

- hangsúlyozta Gulyás Gergely, aki hozzátette, az is nagyon fontos, hogy a bölcsődék, óvodák, iskolák is a lehetőségekhez mérten normális körülmények között működhessenek.

Különösen fontos a gazdaság élénkítése és a munkahelyek megőrzése

A magyar gazdaság helyzetére kitérve a tárcavezető ismertette, júliusban 4,7 százalék volt a munkanélküliek aránya, ami az Európai Uniós átlaghoz (7,2 százalék) képest jobb eredmény. Több mint 4 460 000-en dolgoztak júliusban, így elmondható, hogy az EU-s tagállamok közül Magyarország a munkavállalók számát tekintve a lehető legkisebb veszteséggel élte túl a válság első szakaszát. Kiemelte, ezzel együtt is 6,1 százalékos visszaesés volt megfigyelhető a magyar gazdaságban az első negyedévben, ezért különösen fontos a gazdaság élénkítése és a munkahelyek megőrzése.

Gulyás Gergely elmondta, mintegy 10 ezer milliárd forint áll rendelkezésre a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, ebből sokat már elköltöttek, de még mindig vannak pénzügyi eszközök a további intézkedésekhez. Kiemelte, 791 milliárd forintot költöttek eddig a védekezésre és több mint 2 ezer milliárd forintot fordítottak a gazdaságra. A fizetési moratórium bevezetése 3 ezer milliárd forint értékű fizetési kötelezettség elhalasztásának lehetőségét jelentette, és a cégek kétharmada, a magánadósok több mint fele élt is a lehetőséggel. 2100 milliárd forintot tesznek ki a tőke- és garanciaprogramok, míg a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja 1500 milliárd forintot jelent.

A migráció önmagában véve is nemzetbiztonsági kockázat

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésre válaszolva elmondta, azok a szervezetek, amelyek támogatják és propagálják az illegális migrációt nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

A tárcavezető arra is kitért, hogy azok a munkahelyek, ahol a normális működés biztosítható - akár távmunkával is -, ne állítsák le a termelést, ugyanis a kormány azt támogatja, ha a gazdaság a körülményekhez képest normális rendben működik, ugyanis a gazdaság leállásának veszélye még az egészségügyi veszélynél is nagyobb

A kormány azt reméli, nem lesz újabb Pesti úti tragédia

A tárcavezető kérdésre válaszolva kifejtette, azt remélik, hogy a kamaraerdei idősotthon nem lesz hasonló gócpont, mint a Pesti úti idősotthon. Hangsúlyozta, egy védekezési időszakban nem politikai vitákat kell folytatni, de ha a kormány bármilyen segítséget tud nyújtani akár a fővárosnak, akár másnak, meg fogja tenni. Gulyás Gergely helyeselte a Fidesz fővárosi frakciójának javaslatára is, miszerint a budapesti önkormányzatnak támogatnia kellene a gazdaság fővárosi szereplőit, mint mondta, a kormány több ezer milliárdot költött a gazdaság ösztönzésére, Budapest pedig az ország leggazdagabb városa, s mivel Budapest 100 milliárd forinton ül, a Fidesz javaslata nem egy pártpolitikai akció.

A felsőoktatási reform lényege, hogy a kormány kivonuljon a felsőoktatásból

Gulyás Gergely a Színház - és Filmművészeti Egyetem ügyével kapcsolatban kifejtette, lefolytatták a szakmai vitákat az egyetemekkel a reformokkal kapcsolatban és a legtöbb intézmény támogatta az alapítványi formát. Az SZFE esetében a kuratórium egyetlen tagja miatt fejezik ki sokan az elégedetlenségüket, ez viszont egy személyi vita.

"A kormány kivonul a felsőoktatásból, ez a lényege a felsőoktatás átalakításának. A reform lényege, hogy az államtól függetlenek legyenek az egyetemek. Mindkét félnek azt javasolom, tárgyaljanak egymással. Mi jelenleg nem vagyunk aktív cselekvői ennek a történetnek, csupán nézői. Üdvözölném, ha párbeszéd kezdődne a két fél között"

- szögezte le a tárcavezető.

Cikkünk folyamatosan frissül.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/99995/pics/lead_800x600.png
Gulyás Gergely,Kormányinfó,koronavírus
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

1070 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

2020.09.20. 09:10
Újabb nyolc beteg hunyt el, a fertőzöttek száma elérte a 17 990 főt, az aktív fertőzöttek száma pedig jelenleg közel 13 ezer.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Müller Cecília: az utóbbi napokban 35 év a betegek átlagéletkora

2020.09.19. 12:55
Az országos tisztifőorvos leszögezte: a koronavírus elleni védekezés célja most az, hogy tudjuk élni a mindennapi életünket, de ezt biztonságosan tegyük, s ne …

809 újabb fertőzöttet találtak Magyarországon

2020.09.19. 09:00
Hat krónikus beteg veszítette életét szombatra a koronavírus-járványban.

Hétfőtől 10 napra csökken a karanténkötelezettség Magyarországon

2020.09.19. 08:55
Módosul a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet. Hétfőtől a karanténkötelezettséget 14 napról 10 napra …

Nagyon sok a koronás migráns – Nyugat-Európa felé tartanának

2020.09.19. 04:00
Magyarország mellett Olaszország is hatalmas nyomás alá kerülhet.

Visszatér az operatív törzs, szombattól újra élőben jelentkeznek

2020.09.18. 21:30
A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs utoljára június 17-én tájékoztatta a közvéleményt a járványügyi intézkedésekről. …

Budapesten mától bírságolhatnak a maszkviselési szabályok megszegéséért

2020.09.18. 15:50
Mától nem árt jobban odafigyelnünk, ha a fővárosban járunk, ugyanis szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten a …

A baloldal ismét bebizonyította, hogy nem lehet rá számítani a vírus elleni küzdelemben

2020.09.18. 12:35
A baloldal újra és újra bebizonyítja, hogy nem lehet rá számítani a koronavírus elleni küzdelemben - mondta Hollik …

941 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat idős, krónikus beteg

2020.09.18. 08:45
941 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 16 111 főre nőtt a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?