Blogolj!

Blogstar kávéház

Jog

A karácsonyfa baloldali betiltása.

Betiltja a karácsonyfát a radikális baloldali polgármester Bordeaux-ban, de a többi új francia polgármester is a hagyományok ellen harcol – elemez az Origo.hu.

„Bordeaux polgármestere, az Európai Zöldpárthoz (EELV) tartozó Pierre Hurmic most a közösségi hálókon a karácsonyfa-állítás hagyománya ellen szólalt meg, szerinte 'kivágott fákról van szó', amelyek már 'halottak.' Szeptember 10-i állásfoglalásában pedig arról beszélt, hogy 2020 végéig el kell fogadni egy, a 'fák jogairól' szóló megállapodást, ezért aztán szóba sem jöhet a hagyományos decemberi 24-i karácsonyfa-állítás Bordeaux főterén. 'Ez az egész nem illik a mi növényzet-újratelepítési koncepciónkba', fogalmazott a zöldpárti polgármester. De általában be akarja tiltani a karácsonyfa-állítást. Nyilvánvalóan nem tud bemenni a lakásokba, de javaslataival erősen tudja befolyásolni az emberek karácsonyfa-állítási szokásait. A fenyőfanevelők és -árusítók máris tiltakoztak.”

Betiltja a karácsonyfát a radikális baloldali polgármester Bordeaux-ban, de a többi új francia polgármester is a hagyományok ellen harcol

A Tour de France ellenzése, a karácsonyfák száműzése - a szélsőbaloldali, zöldpárti polgármesterek legújabb, rendkívül megosztó és vitatható döntései túlzás nélkül egész Franciaországban felháborodást keltettek. Mint ismert: a zavaros körülmények között megrendezett tavaszi önkormányzati választást több nagyvárosban a radikális baloldal nyerte. (Az első fordulót a legnagyobb járvány, március közepén tartották, minden egészségügyi ellenkezést figyelmen kívül hagyva.

Képviselet

A keresztény kultúra erőforrása.

Keresztény kultúránkat változatlanul olyan erőforrásnak tartjuk, ami megtartja a nemzetünket, alapja szabadságunknak és egyben megújulásunk forrása is – jelentette ki a pénzügyminiszter a Magyar Hírlap Online tudósítása szerint.

„Magyarországon épülnek és erősödnek a hívők azon közösségei, amelyek elbírják és örömmel vállalják a kőtemplom építésének terhét és velük együtt épülnek és újulnak meg templomaink – hívta fel a figyelmet Varga Mihály. Kifejtette, a ma Európájában külön értéke van a keresztény hitnek, annak a gondolatnak, hogy az emberek és nemzetek szabadsága nem elválasztható, ahogy a keresztény hit és életforma szerepe sem vonható kétségbe a társadalom életében és jövőjében. Európa valamennyi országa a kereszténységnek köszönheti azt, amit az elmúlt évszázadokban elért, Magyarország kormányának ezért az a feladata, hogy hazai politikájában megjelenítse és a nemzetközi fórumokon is képviselje ezeket az elveket – hangoztatta a tárcavezető, hozzátéve, a kabinet támogatásával az elmúlt években több ezer egyházi-közösségi program valósulhatott meg.”

Varga Mihály: A keresztény kultúra erőforrás

Varga Mihály elmondta, a kormány természetes szövetségesként tekint az egyházakra, amelyek jelentős szerepet vállalnak Magyarország szellemi és lelki megújulásában. Ezért segítjük az egyházakat abban, hogy közfeladataikat és közösségépítő szolgálatukat minél jobb feltételek között láthassák el - tette hozzá.

Kritika

A Soros-gondolatok magyarországi importja.

Mráz Ágoston Sámuel mutatja be a Soros-hálózat térhódítását és hazai szálait a Hirado.hu cikkében.

„Felmerül az a kérdés, hogy a magyar ellenzék exportálja a kritikáját külföldre és ott visszhangozzák, vagy importálja azt a kritikát, amit külföldön megfogalmaznak – hívta fel a figyelmet Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Ahhoz, hogy valaki exportálni tudjon kritikát intellektuális felkészültség, rátermettség és politikai érzék szükséges. Ez egyre inkább hiányozni látszik a magyarországi baloldalból, éppen ezért kritikáját már nem exportálja, hanem a Soros György által finanszírozott hálózatokban megfogalmazott gondolatokat importálja – fogalmazott.”

Mráz: A Soros-hálózat gondolatait importálja a baloldal

A Soros-hálózat már 1984-ben kezdett kiépülni a közép-európai régióban. Közel 40 országban van azóta is jelen, és ebbe a hálózatba illeszkedik a Knaus-féle szervezet is, amelynek a szerepe abból áll, hogy a hálózat politikai és gazdasági akaratát érvényesítse az uniós döntéshozatalban.

Bírálat

Az építési hitelek szigorodása.

Hiába lesz készen az idén a ház, ha most szeretne egy ügyfél hitelt felvenni rá, a terveknek már a 2021-től érvényes energetikai előírásoknak kell megfelelnie – olvasható a Népszava Online-on.

„Már most szigorúbban bírálják el a bankok az építési hiteleket amiatt, hogy 2021. január 1. után már csak olyan új ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amely legalább 'közel nulla energiaigényű'. Ez azt jelenti, hogy az ingatlan energiahatékonyságának el kell érnie a költséghatékonyság szintjét, valamint legalább 25 százalékban a helyszínen vagy a közelben előállított megújuló energiaforrást kell használnia.”

Szigorúbb szabályok jönnek az építkezésben

A kormány ma tárgyal a gazdaság újraindítását segítő tervekről, konkrétumokat egy-két hét múlva ígér a miniszterelnök. A vártnál jóval nagyobb pofont kapott kapott a magyar gazdaság a tavaszi elzárások alatt, ám a kormány láthatóan nem tud mit kezdeni ezzel a kihívással.

Dekoltázs

Köllő Babett vagány villantása.

Köllő Babett megint merészre vette a figurát: szexi fekete ruhája nem sok mindent bíz a képzeletre – így a Blikk Online.

„Két héttel ezelőtt a fél internet Babett dekoltázsán pörgött, múlt héten pedig szintén merészre vette a figurát, de dekoltázs sehol sem volt. Tilla még meg is jegyezte neki, hogy ez lehet, most egy kicsit sok lesz, mármint abban az értelemben, hogy sok rajta a ruha. 'Valamit ebből ledobunk?' – kérdezte viccesen a műsorvezető egy héttel ezelőtt. Babett a mai adásban azonban visszatért az villantáshoz, ugyanis egy olyan vagány fekete ruhát választott, ami bár nem mélyen dekoltált, de azért bőven enged mit láttatni, pláne mell környéken.”

Köllő Babett megint merészre vette a figurát: Szexi fekete ruhája nem sok mindent bíz a képzeletre - fotók

Köllő Babett hétről hétre meglepi a zsűritársait és a nézőket is, ugyanis a Sztárban Sztár ítésze minden adásra valami extravagáns ruha költeménnyel készül.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100082/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?