Blogolj!

Blogstar kávéház

Jog

A karácsonyfa baloldali betiltása.

Betiltja a karácsonyfát a radikális baloldali polgármester Bordeaux-ban, de a többi új francia polgármester is a hagyományok ellen harcol – elemez az Origo.hu.

„Bordeaux polgármestere, az Európai Zöldpárthoz (EELV) tartozó Pierre Hurmic most a közösségi hálókon a karácsonyfa-állítás hagyománya ellen szólalt meg, szerinte 'kivágott fákról van szó', amelyek már 'halottak.' Szeptember 10-i állásfoglalásában pedig arról beszélt, hogy 2020 végéig el kell fogadni egy, a 'fák jogairól' szóló megállapodást, ezért aztán szóba sem jöhet a hagyományos decemberi 24-i karácsonyfa-állítás Bordeaux főterén. 'Ez az egész nem illik a mi növényzet-újratelepítési koncepciónkba', fogalmazott a zöldpárti polgármester. De általában be akarja tiltani a karácsonyfa-állítást. Nyilvánvalóan nem tud bemenni a lakásokba, de javaslataival erősen tudja befolyásolni az emberek karácsonyfa-állítási szokásait. A fenyőfanevelők és -árusítók máris tiltakoztak.”

Betiltja a karácsonyfát a radikális baloldali polgármester Bordeaux-ban, de a többi új francia polgármester is a hagyományok ellen harcol

A Tour de France ellenzése, a karácsonyfák száműzése - a szélsőbaloldali, zöldpárti polgármesterek legújabb, rendkívül megosztó és vitatható döntései túlzás nélkül egész Franciaországban felháborodást keltettek. Mint ismert: a zavaros körülmények között megrendezett tavaszi önkormányzati választást több nagyvárosban a radikális baloldal nyerte. (Az első fordulót a legnagyobb járvány, március közepén tartották, minden egészségügyi ellenkezést figyelmen kívül hagyva.

Képviselet

A keresztény kultúra erőforrása.

Keresztény kultúránkat változatlanul olyan erőforrásnak tartjuk, ami megtartja a nemzetünket, alapja szabadságunknak és egyben megújulásunk forrása is – jelentette ki a pénzügyminiszter a Magyar Hírlap Online tudósítása szerint.

„Magyarországon épülnek és erősödnek a hívők azon közösségei, amelyek elbírják és örömmel vállalják a kőtemplom építésének terhét és velük együtt épülnek és újulnak meg templomaink – hívta fel a figyelmet Varga Mihály. Kifejtette, a ma Európájában külön értéke van a keresztény hitnek, annak a gondolatnak, hogy az emberek és nemzetek szabadsága nem elválasztható, ahogy a keresztény hit és életforma szerepe sem vonható kétségbe a társadalom életében és jövőjében. Európa valamennyi országa a kereszténységnek köszönheti azt, amit az elmúlt évszázadokban elért, Magyarország kormányának ezért az a feladata, hogy hazai politikájában megjelenítse és a nemzetközi fórumokon is képviselje ezeket az elveket – hangoztatta a tárcavezető, hozzátéve, a kabinet támogatásával az elmúlt években több ezer egyházi-közösségi program valósulhatott meg.”

Varga Mihály: A keresztény kultúra erőforrás

Varga Mihály elmondta, a kormány természetes szövetségesként tekint az egyházakra, amelyek jelentős szerepet vállalnak Magyarország szellemi és lelki megújulásában. Ezért segítjük az egyházakat abban, hogy közfeladataikat és közösségépítő szolgálatukat minél jobb feltételek között láthassák el - tette hozzá.

Kritika

A Soros-gondolatok magyarországi importja.

Mráz Ágoston Sámuel mutatja be a Soros-hálózat térhódítását és hazai szálait a Hirado.hu cikkében.

„Felmerül az a kérdés, hogy a magyar ellenzék exportálja a kritikáját külföldre és ott visszhangozzák, vagy importálja azt a kritikát, amit külföldön megfogalmaznak – hívta fel a figyelmet Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Ahhoz, hogy valaki exportálni tudjon kritikát intellektuális felkészültség, rátermettség és politikai érzék szükséges. Ez egyre inkább hiányozni látszik a magyarországi baloldalból, éppen ezért kritikáját már nem exportálja, hanem a Soros György által finanszírozott hálózatokban megfogalmazott gondolatokat importálja – fogalmazott.”

Mráz: A Soros-hálózat gondolatait importálja a baloldal

A Soros-hálózat már 1984-ben kezdett kiépülni a közép-európai régióban. Közel 40 országban van azóta is jelen, és ebbe a hálózatba illeszkedik a Knaus-féle szervezet is, amelynek a szerepe abból áll, hogy a hálózat politikai és gazdasági akaratát érvényesítse az uniós döntéshozatalban.

Bírálat

Az építési hitelek szigorodása.

Hiába lesz készen az idén a ház, ha most szeretne egy ügyfél hitelt felvenni rá, a terveknek már a 2021-től érvényes energetikai előírásoknak kell megfelelnie – olvasható a Népszava Online-on.

„Már most szigorúbban bírálják el a bankok az építési hiteleket amiatt, hogy 2021. január 1. után már csak olyan új ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amely legalább 'közel nulla energiaigényű'. Ez azt jelenti, hogy az ingatlan energiahatékonyságának el kell érnie a költséghatékonyság szintjét, valamint legalább 25 százalékban a helyszínen vagy a közelben előállított megújuló energiaforrást kell használnia.”

Szigorúbb szabályok jönnek az építkezésben

A kormány ma tárgyal a gazdaság újraindítását segítő tervekről, konkrétumokat egy-két hét múlva ígér a miniszterelnök. A vártnál jóval nagyobb pofont kapott kapott a magyar gazdaság a tavaszi elzárások alatt, ám a kormány láthatóan nem tud mit kezdeni ezzel a kihívással.

Dekoltázs

Köllő Babett vagány villantása.

Köllő Babett megint merészre vette a figurát: szexi fekete ruhája nem sok mindent bíz a képzeletre – így a Blikk Online.

„Két héttel ezelőtt a fél internet Babett dekoltázsán pörgött, múlt héten pedig szintén merészre vette a figurát, de dekoltázs sehol sem volt. Tilla még meg is jegyezte neki, hogy ez lehet, most egy kicsit sok lesz, mármint abban az értelemben, hogy sok rajta a ruha. 'Valamit ebből ledobunk?' – kérdezte viccesen a műsorvezető egy héttel ezelőtt. Babett a mai adásban azonban visszatért az villantáshoz, ugyanis egy olyan vagány fekete ruhát választott, ami bár nem mélyen dekoltált, de azért bőven enged mit láttatni, pláne mell környéken.”

Köllő Babett megint merészre vette a figurát: Szexi fekete ruhája nem sok mindent bíz a képzeletre - fotók

Köllő Babett hétről hétre meglepi a zsűritársait és a nézőket is, ugyanis a Sztárban Sztár ítésze minden adásra valami extravagáns ruha költeménnyel készül.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100082/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?