Blogolj!

Hol az 50 milliárd? – elég Karácsonyék szőrszálhasogatásából!

A balliberális budapesti vezetésnek el kell döntenie, akar-e segíteni a koronavírus-válság által padlóra küldött turizmus szereplőinek vagy sem. Jelenleg úgy tűnik: a nem akarásnak látványos nyögés a vége! Az Államkincstár szerint ugyanis tele vannak pénzzel.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Legfőbb ideje, hogy Karácsony Gergelyék befejezzék végre a szerencsétlenkedést és a mellébeszélést, s a budapesti vállalkozók, a budapesti emberek, munkavállalók mellé álljanak! Ezt üzeni a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója, mely továbbra is szorgalmazza és követeli, hogy a városvezetés különítsen el 50 milliárd forintot a Budapesten az idegenforgalomból és a turizmusból élők támogatására. Ennek érdekében nyújtották be javaslatukat a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése elé – erről Láng Zsolt, a képviselőcsoport vezetője tájékoztatta az MTI-t.

A koronavírus-járvány második hulláma nemcsak az egészségünket, hanem a gazdaság működőképességét és a munkahelyek megtartását is veszélyezteti. Budapesten ez különösen igaz, hiszen a budapesti turizmus a fővárosnak egy jelentős adóbefizetője volt eddig. A járvány miatt a külföldi turisták nem jönnek, így a szállodák, a vendéglátóipari és a kiskereskedelmi egységek, valamint a taxisok kifejezetten veszélyben vannak

– mutatott rá Láng Zsolt.

Íme az igazság: Karácsony csak sunnyog, nem segít a vállalkozóknak

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. A budapesti Fidesz alaposan leszedte a keresztvizet a balliberális főpolgármesterről. A Fidesz javaslatot nyújtott be, hogy a főváros adjon pénzt a Budapesten idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak, Karácsonyék azonban ezt elutasítják - közölte Facebook-oldalán a Fidesz Budapest.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója ezért úgy gondolja, a fővárosnak félre kell tennie 50 milliárd forintot, hogy különböző pályázati utakon, illetve az érdekképviseletekkel történő egyeztetés alapján pénzt juttasson a turizmusban és idegenforgalomban dolgozó embereknek. Azért van szükség erre, hogy megmaradhassanak a vállalkozások és a munkahelyek – mondta Láng Zsolt hozzátéve, hogy a fővárosnak van pénze.

Az előterjesztésükhöz fűzött főjegyzői észrevételt úgy értékelte: az „különböző technikai szőrszálhasogatásba megy”, az elvi kérdés az, hogy akar-e a főváros vezetése segíteni és hajlandó-e a kérdéssel foglalkozni. Vagy támogatják a javaslatukat, és elkezdődik az idegenforgalomban és turizmusban dolgozó munkavállalók és vállalkozók megsegítése, vagy nem, és úgy gondolja főváros vezetése, hogy semmi feladata nincsen szemben például Béccsel, Londonnal. Akkor lehet nemet mondani, és mindenféle indokot találni, hogy hogyan lehet az indítványt lesöpörni – tette hozzá.

Emlékezetes, Karácsony Gergely főpolgármester többször azt állította, nincs szabad pénze a fővárosnak, ugyanis 150 milliárdos mínuszban vannak. Ezt a csúsztatást korábban Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is cáfolta, majd hétfőn leleplezte a Magyar Államkincstár, mely közölte: Budapest főváros önkormányzata 134,98 milliárd forinttal rendelkezik állampapírban, nettó készpénzállományának összege pedig több mint 27 milliárd forint.

Vagyis: tényleg csak a szándék hiányzik...

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100113/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Fidesz,gazdaság,idegenforgalom,járvány,Karácsony Gergely,KDNP,koronavírus,Láng Zsolt,turizmus
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

2020.09.26. 11:10
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a …

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Félő, hogy megemelkedik a halálozások száma Magyarországon

2020.09.25. 11:25
Az országos tisztifőorvos ezért az operatív törzs pénteki tájékoztatóján figyelmeztetett: a társadalomnak, különösen a fiataloknak most nagyobb a felelőssége, mint …

927 fővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

2020.09.25. 08:55
Újabb kilenc halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Magyarországon.

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Müller Cecília: a használt maszkok nem minősülnek veszélyes hulladéknak, de 48 órára el kell különíteni

2020.09.23. 12:05
A tiszti őforvos a szülők fokozott figyelmét kérte, mielőtt közösségbe - óvodába, …

Az őszi érettségi vizsgák a normál menetrend szerint zajlanak majd

2020.09.23. 08:05
A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott …

Operatív törzs - cél a közösségi terjedés megelőzése

2020.09.22. 11:40
Megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Müller Cecília, tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőralezredes adott tájékoztatást a friss információkról.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?